• Svar på tråden *Snackis 10*
  • Solaris

    Massor av grattis till lille Max på 1-årsdagen!!!!{#lang_emotions_nalle}
    Och va härligt med mycket att glädjas åt nu , Barbella, både med R:s återanställning, och att du kan vara föräldraledig i ett halvår till.
    Jag ska ochså vara det.Om jag inte får nytt jobb här uppe är planen att börja jobba i slutet av augusti, sedan ska C vara föräldraledig i ca. 2 månader och sedan hoppas vi på förskoleplats.

     Usch för migträn, LMH.  Blir bättre när ltien är ute så du får ta diklofenak.

    Gravid- Ja, nu är det snart dags för dig då. Men det låter helt ok med tanke på att det är 3 dagar/veckan. Ska U ta ut lite föräldraledighet då när du jobbar?

    Heeso & Ullen - Hoppas ni båda slipper vänta längre nu utan att det sätter igång snart

    För ett litet  tag sedan  bytte vi  från babyskydd till bilstol till Knut och jag föreslog att vi skulle sälja babyskyddet, men det var inte C pigg på, ifall vi vill ha fler, ja,ja, får se när det blir . Är just nu väldigt nöjd med våra två små skatter, men man vet ju aldrig....


     


    Alida 060928 & Knut 090321
  • LMH33

    Lugnt i tråden.
    Heeso bör ju har fått sin bebis nu. Och Ullen närmar sig anmälningsplikt tycker jag.

    Själv har jag lite svaga förvärkar ibland på eftermiddagarna men försöker ta det så lugnt jag kan. Vill helst inte behöva akutsnittas före 30mars.

    Annars försöker jag mest få till allt det sista som ska fixas nu. Köpte en overall i 56 igår eftersom jag efter inventering insåg att jag inte hade någon och att det kommer att behövas - eländiga vinter  

  • UllenK

    Med fyra dagar kvar så anser jag mig inte ha anmälningsplikt Nej men allvarligt, tror inte jag får innan måndag i vart fall, men har varit hos BM och alla mina förvärkar har i allafall gjort nått och jag är öppen 3 cm och halverad tapp, så gick jag ju med Elsa i en vecka så det går åt rätt håll i vart fall

    Heeso måste ju ha fått nu, med 15 dagar över nu så kan hon ju inte annat än vara klar.

    LMH, förstår att du inte vill ha nått mer innan eftersom det är snitt som gäller. Men de söver väl dig inte ändå även om det kommer innan den 30:e???

    Grattis alla nyblivna ettåringar och kommande ettåringar. Mars verkar vara en mycket populär månad Vad händer om midsommar avskaffas

    Roligt Barbella att R har fått tillbaka sitt jobb, måste ju kännas helt sagolikt skönt och bonusen att du kan vara hemma ett halvår till är ju inte heller fel. Antar att du inte fick det där andra jobbet du sökte.

    VAd ska ni andra göra i sommar? Nån som planerat nån längre semestertripp???? Här håller jag på och drömmer om att jag och barnen och mina föräldrar ska kunna åka en vecka till grekland eller nått i höst, första veckan i okt eller nått för att det inte ska vara supervarmt män ändå semester. M verkar inte vara så sugen men har lite helt om halvt sagt att om mina föräldrar eller hans föräldrar åker med så kan jag åka. Så fram i vår så är det operation övertalning på mina föräldar som gäller. Misstänker att de inte är så sugna nu med tanke på att de är på teneriffa just nu


  • AmberB
    Ullen och LMH: Åååh, vad spännande att det är så nära nu! Hur var det, visste ni könet? Eller har ni någon känsla för vad det blir?

    Barbella: Stort grattis till Max i efterskott! Tänk vad tiden går, man blir lätt nostalgisk när man tänker på det. Vad härligt att R blir återanställd. Solaris: Hehe, vad mysigt att mannen ändå funderar på en liten trea. Apropå bilstolar, vi bytte från babyskydd när Emil var 6 månader, men tjejerna har fortfarande sina. Snacka om att det skiljer i storlek, Emil vägde 2 kg mer vid samma ålder...

    Vi har bokat en resa till Kreta i maj. Det blir jag, Emil, syrran och mamma. A får vara hemma med småtjejerna. Det ska bli sååååå himla härligt! Sen börjar jag jobba veckan efter vi kommit hem, inte heltid dock.
    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • LMH33
    Ullen - Nej söver gör de väl inte om de inte måste, men det måste ju bli snitt oavsett när det blir. Och då kan det ju vara skönt att det blir den dagen man ställt in sig på.
  • Solaris

    Härligt med lite mer aktivitet i tråden.

    LMH - Håller med ang. eländiga vintern, tänk vad lite duggregn och plusgrader kan gör en glad   


    Ullen -  Jo lite av anmälningsplikt är det nog för dig  särskilt i och med att du har lite förvärkar och lite öppen


    Amber - Va härligt med en liten semestertripp och mysigt för Emil att få ha mamma, mormor och moster helt för sig själv ochså. Hur många % ska du jobba?
    Ska A vara föräldraledig?

    Från att ha varit världens mest tuttigaste lilla kille så har Knut äntligen börjat äta större portioner mat och gröt. Min hemlagade mat tycker han är allra bäst.
    Så nu vågar vi planera in lite barnfria aktiviteter. Tänkte försöka komma iväg på bio under påskhelgen, då barnens farmor & farfar lovat ställa upp som barnvakter.


    Gällande sommar och semesterplaner så finns det inga än så länge.
    Vi borde ta tag i och göra i ordning vår källare nu i sommar så det finns nog varken pengar eller tid till att göra någon längre tripp.
    Dock har  vi lovat Alida att vi ska åka tåg(eftersom hon är  väldigt fascinerad av tåg) så en liten tripp upp till huvudstaden blir det  och övernatta  på hotell.


    Våra planer på C:s föräldraledighet är lite omkullkastade, kan man säga.
    De har supermycket att göra på hans jobb i höst så han kommer "bara" ta semester i augusti, min sista månad som föräldraledig, så planen är att få in Knut på förskola i September, får se hur lätt det är ,
    Då får C ta inskolningen är det tänkt.
    Sedan ska han vara föräldraledig kombinerat med semester i ca. 2-3 månader sommaren 2011.... Känns långt fram i tiden...

    Idag ringde min chef och undrade när jag ville komma tillbaka och hur många % jag vill gå in på. Så nu blir det att jag börjar jobba i september , 75%. Verkar stört omöjligt att hitta ett förskollärarjobb på närmare håll och jag vill helst inte säga upp min tjänst och bara vara timansställd. 


    Alida 060928 & Knut 090321
  • UllenK

    anmäler mig. lugn snatt som alla andra nätter och idag blir det kyrkis och handla för vår del. M vill att jag stannar hemma och bara ligger och vilar för han jobbar på klädesholmen nu och kör lastbilen dit, vilket innebär 1 timme minst för han att ta sig hem. Men jag vill inte ligga still, och det funkar ju inte riktigt så med två barn heller Nope, så jag sitter still på kyrkis och  barnen får spring runt medans mamma pratar

    amber: åh, vad mysigt med egentid med bara ett barn. Skulle ju aldrig funka här men i mina drömmar så ska jag åka bort själv när bebben är lite större och mormor/farmor får hjälpa faderskapet med dem


  • AmberB
    Solaris: Ni får begära plats för Knut i juni, då kanske han får plats i augusti och då säger ni bara att ni vill ha sen inskolning, i typ september. Lite taktik får man köra. Jag ska jobba 80% och A ska vara föräldraledig och jobba den dagen som jag är hemma.

    Nu är jag nyfiken på hur det gått för Heeso.{#lang_emotions_dreamer}
    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • UllenK

    hemma Slemproppen har börjat komma lite lite, men inga känningar mer än molvärk då och då och några sammandragningar. Så nu kör jag igång och städar lite, känns skönt att ha lite städat och så om det nu skulle dra igång. Tom M har insett att det börjar närma sig och tog bara 1 öl igår som fredagsmys och sen blev det påskmust resten Låter som han drick mycket, men det gör han ju givetvis inte men en fredagsgrogg eller två kan det allt bli.

    Längtar nått så otriligt efter vanliga kläder, ett glas rött o en cigg. Ska verkligen försöka att inte börja röka igen, men f-n vad svårt det är att föreställa sig det. Och vanliga kläder, snygga jeans, en tunika/storskjorta och ett par snygga vårskor. ÅHHHHHH


  • Heeso

    oj, oj...här är jag. Kvar på BB och med mannens jobbdator i famnen.
    I torsdags eftermiddag kom lillasyster till världen, 51 cm och 3510 gram. Allt gick bra.  Efter en lååång latensfas så startade kanske den aktiva fasen vid 10-tiden på torsdag morgon...sen efter ett bad på 2,5 timmar var det "kört" och ett givet horisontalläge för min del  Dessutom blev lustgasen och jag bästisar Men ingen annan smärtlindring behövdes faktiskt.
    Alla mår bra och vi hoppas på att få åka hem ikväll...kan säga att det beror på mig att vi är kvar och inte på den lilla tjejen.
    Längar väldigt mkt efter storasyster nu....

    Ullen och LMH: håller tummarna för att det är er tur snart

Svar på tråden *Snackis 10*