• Svar på tråden *Snackis 10*
  • LMH33

    Godmorgon Ullen. Får hoppas det sätter igång lagom till tvättmasknen är installerad. ;)
    Själv har jag gett upp hoppet om att få fönster till vårt nyrenoverade badrum innnan tisdag, men toaletten fungerar i alla fall, även om det är lite kyligt.

    Simon vill nästan aldrig gå till dagis numera.
    -Mamma jag har ont i magen och om man har ont så får man inte gå till dagis. Jag måste stanna hemma.

    Vad säger man? Jag tror inte du har ont i magen, jag tror du mest är hungrig och ledsen för att du vaknade för tidigt och inte vill äta frukost. Och det blir nog roligt på dagis i alla fall....

    Det bär mig lite emot att säga att jag tror att han hittar på sitt magonda, men vad gör man? 

    Han har blivit väldigt känslig på sista tiden. Säkert en reaktion inför hela omställningen. Jag tror att de pratar mycket på förskolan om att han måste vara stor och duktig när bebisen kommer och att han måste vara försiktig med mig osv. Egentligen tror jag inte det är så bra, samtidigt så kan det ju ändå vara en fördel att någon förbereder honom på att det kanske inte bara blir roligt med en bebis i familjen.
     
    Är det någon av flerbarnsföräldrarna i tråden som har några kloka råd?

  • Solaris

    God morgon alla!

    Ullen - Bra att tvättmaskinen hinner komma ( vilket det verkar som det ska göra! ) innan bebben. Det blir ju mycket tvätt så bebisen kanske "väntar" tills det är fixat Heeso- Låter inget vidare med svanskotan. Fick nåt liknande när Alida föddes och hade(tyvärr) on i nästan ett halvår efter. Hoppas det går över fortare för dig.

    gravid - Låter härligt med lite semester! , var det bra ananrs där i Sunne? vi funderar på någon skidsemester nästa vinter så Alida får testa slalom

    LMH -  LÅter lite osm de pratar" FÖR MYCKET"  om bebisens ankomst på förskolan, och inte särskilt pedagogiskt heller, även om det säkert är tanken. Förberedelser är bra ,MEN  kanske inte för mkt. fokus på att  ¨han ska vara rädd om dig, även om de menar väl.
    Vi pratade med Alida om att snart kommer småsyskonet och hon fick vara med och bädda vaggan och tvätta bebiskläderna, men inte så mkt. mer.

    Idag får Alida vara hemma från förskolan , då hon hostat en del på morgonen. 
    Var på bvc igår och nu väger Knut 9515g och är 73 lång, imorgon ska barnen få andra dosen av svinissprutan.


    Alida 060928 & Knut 090321
  • stina73

    Grattis Heeso!!!!!!

    Ullen: blir faktiskt lite avis när du talar om din väntan, åh va jag vill ha en ny bebis...fastän den jag har är underbar, men hon är ju så stor nu 10 mån och är ju redan en liten person.

    Oliver slutade bajsa i blöjan igår efter mycket påtryckningar och en stor muta. Han har ju alltid velat bajsa i blöjan och vi ska hålla honom i handen hela tiden. En bajsning kan lätt ta 20-30 min. nu har vi efter 1 år tröttnat och gett honom två val. antingen bajsar han i blöjan men då får han bajsa själv eller så bajsar han på toaletten och vi sitter brevid och håller honom i handen. Han ville självklart inte ha något av detta så då tog jag på spenderarbyxorna och lovade att om han började bajsa på toaletten så skulle han få den stora Duplo Tankbilen som han önskat sig. Han praktiskt tog min hand och drog in mig på toaletten och ville bajsa. Sen var det bara att åka till leksaksaffären.... i morse ville han dock inte bajsa på toaletten men då packade jag bara ihop tankbilen i kartongen igen och sa att jag skulle åka och lämna tillbaka tankbilen så gick det helt plötsligt jättebra att bajsa på toaletten igen.
    Fast den där tankbilen betalar ju sig nu när vi slipper köpa blöjor till båda barnen....

    Lmh: jag har inga direkta kloka råd vad gäller storasyskon, jag har tur och har en storebror som är jättegullig med sin lillasyster. Sen så var ju jag jätteorolig att han skulle känna sig ignorerad när Isabella kom, så i början (när jag var ensam med båda barnen) så prioriterade jag alltid honom och lät Isabella skrika lite extra när det var en situation där jag inte kunde trösta båda samtidigt. Min filosofi var att hon fattar inte att jag väljer bort henne för 5 min medan Oliver fattar att mamma väljer henne framför honom. Däremot så fick han lära sig att när mamma ammar så får man vänta. Sen har jag kört det vanliga att försöka få honom att hjälpa till med bebisen och att försöka få lite egen tid med honom varje dag då hon sov eller Rickard kunde passa. Sen ammade jag mycket på hans rum medan han lekte och så. Men allt beror ju på hur storasyskonet är och reagerar. Min metod hade kanske inte hade funkat på nått annat barn.
    Lycka till med snittet! Det positiva är ju att ni kan säga till honom när bebisen kommer och planera.


    *~*Oliver 060920 & Isabella 090513*~*
  • gravid74

    Solaris: Det var helt perfekt med Sunne när man har små barn, kort restid 3,5 timme (ännu närmare för er ) och fina backar.

    Lmh: Axel var väldigt trotsig och känslig strax innan Anton kom. De sa på förskolan att det brukar vara så att de som ska bli storasyskon är känsliga precis innan för de känner av att det ska ske en stor förändring. Axel ville heller inte gå till förskolan idag. Låt mig få slippa sa han imorse men när han väl är där har han så roligt.

    Ullen: Lycka till nu.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • Heeso

    Härligt Stina. Vi hade ju samma problem med Agnes ett tag men det löste sig av sig självt till slut.

    Solaris: fick du några tips på vad du skulle göra eller inte göra mot din svanskota...??? Ska man belasta den eller låta den vila eller vad?

  • Solaris

    Heeso - Jag tog upp det på efterkontrollen med barnmorskan, men fick inga råd,  mer än att jag skulle höra av mig om det inte gick över efter 5-6 månader.
    Var iofs inte 100% nöjd med henne, tyckte aldrig jag fick konkreta råd , jämfört med hon som jag hade när jag väntade Knut.


    Vilket härligt väder det varit idag. Trots att Alida var lite hostig gick vi ut  en sväng så de fick leka i sandlådan.
    Var även och handlade mat med bägge barnen, och det hör inte till vanligheterna, eftersom jag oftast handlar när Alida är på förskolan.
    Jisses vilken tid det tar eftersom Alida vill "hjälpa" till och dylikt. 
    Nu låter det som jag gnäller, men det är ju egentligen mysigt när hon är med och "hjälper till", men det är lite tidsödande.
    Sedan får jag nog skylla på trötthet då Knut håller oss vakna om natten  och så gjort några nätter nu.

    Har fortfarande inte slutat med nattamningen, men nu är det slut med tuttandet på nätterna, så till helgen och i Påsk ska vi köra stenhårt med ingen mat nattetid, utan bara somna om med napp.
    Har för mig att du , Barbella hade lite gissel med detta, hur fick ni bukt med det?

    Köpte "Somna utan gråt" nyligen så den ska vi börja"plugga" nu.

    Apropå på Påsk vad ska ni andra hitta på under påskhelgen? Här blir det öva Knut i att inte äta nattetid, och bara koppla av hemma annars.
    Ett biobesök ska vi få till , är det tänkt då C:s föräldrar för en gångs skull kan vara barnvakter.


     


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Heeso

    usch, min amning funkar inget vidare för mig...lillasyster verkar gilla maten och mjölkmängden är det inget fel på. MEN...det gör sååååå ont!!!! det sticker som nålar under hela amningen och efteråt...har försökt byta ställningar på henne etc men inget hjälper. Det högre bröstet funkar ok men det vänstra gör otroligt ONT!!!! några tips???? Hört att tungbandet kan vara för kort...hur vet man det? Någon med erfarenhet?

  • gravid74

    Solaris: Då kan vi stötta varandra för jag har också tänkt sluta med nattamningen runt påsk.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • Solaris

    gravid : Absolut, vi får stötta varandra, skönt ändå att man inte är helt ensammen om  det just nu.Dricker Anton välling på kvällen? Knut äter gröt rätt så ok och ibland testar vi med välling, det  brukar dock gå lite bättre när C matar.
    Nu när han varit förkyld så har det inte bar blivit en nattamning utan flera
    Var ju på bvc igår och hon tyckte absolut att jag skulle sluta med det nu och att man ska försöka få honom ritkigt mätt och ge han täta mål under dagen.
    Hur var det nu, du skulle väl börja jobba nu ochså, har jag för mig?

    Heeso : Usch det lät inget vidare, tycker du ska höra av dig till amningshjälpen för stöd och råd, men annars är ju ersättning på flaska inte fy skam det heller.
    Tycker du ska göra helt och hållet det som känns  bäst för dig och tösen, inte att det ska göra så ont att amningen bar blir en enda pina.


     


    Alida 060928 & Knut 090321
  • AmberB
    Heeso: Din stackare, jag vet precis hur det känns... Håller med Solaris, ring Amningsmottagningen på Östra, där fick jag mycket hjälp sist, de är duktiga. Tyvärr fick jag sluta amma ändå då det onda kom tillbaka hela tiden, men det var rätt skönt att sluta när jag väl bestämt mig. Visst kan det vara värt att härda ut ett tag och försöka få hjälp för att det ska funka men inte till vilket pris som helst. Som mamma ska man ju må bra också. Nu har det ju inte gått så lång tid för dig ännu, så hoppas att det löser sig, bröstvårtorna blir ju härdade efter ett par veckor också... 
    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
Svar på tråden *Snackis 10*