• Svar på tråden *Snackis 10*
  • stina73

    Solaris: jag ska vara ledig torsdagar.
    Har kommit in i jobbet nu och denna veckan har Isabella inte gråtit varje dag jag lämnat henne, jätteskönt att hon trivs så bra.


    *~*Oliver 060920 & Isabella 090513*~*
  • UllenK

    Livstecken från oss. Vi är i Danmark på semester med mina och Mats föräldrar, har haft 4 sköna dagar och imorgon åker vi hem. Lyx att förlänga sommaren med lite extra semester och på måndag börjar Nina skolan en vecka senare en alla andra. Inte helt lyckat men det kommer nog att lösa sig.

    Axel sköter sig som vanligt men har reagerat lite på allt som händer runt om kring, först semester till vimmerby, sen hem och flytta ut till vårt tillfälliga boende under köksrenoveringen och sen direkt efter det åka på semster igen med massa nya intryck och farmor/mormor som inte kan låta honom vara. Så lite kinkiga kvällar har här varit men inte värre än att man står ut Smakisarna är igång för fullt och han slukar med glädje en halv burk redan trots bara 2veckors test. Tror vi har en liten matälskar vilket inte alls är fel.

    Känns konstigt att så många av er är tillbaka och jpbbar igen, det är ju inte länge sedan ni fick era "små" och de börjar redan på förskolan. Ja, herregud, tiden går äckligt fort och snart är man där själv, och det är inte helt utan sorg jag skriver det, för även om jag inser att ett barn till skulle knäcka mig antagligen så kan jag känna sorg när jag ser en gravidmage eller höra nån som fött. Men det går väl över antar jag.

    Här ska jag istället ta tag i mig, gå ner i vikt och försöka komma i alla mina gamla kläder, har gått upp 4kg under ammingen och gillar inte alls det jag ser nu i spegeln. Ska ner totalt 8kg och om det tar ett år är det ok, men det är inte ok att väga så här mycket. Så nu är det nya vanor här hemma, men inget godis och bara lightdricka, mycket sallad och grönsaker och lättare såser. Tänker inte chockbanta för det håller inte men vill gå ner hållbart och LÅNGSIKTIGT.

    Har ni andra några sanabba lätta lunchförslag utan fisk i som ni rekommenderar, för där hamnar jag lätt i mackträsket och det är inte nyttigt

    kramkram


  • stina73

    Ullen: Gör kycklingwraps, ta tortillas(finns i fullcorn om man bantar), stek en kycklingfile´ jag brukar steka dem hela, de blir saftigare då, sen tar du och skivar kycklingfilen och gör wraps, lätta att ta med kan ätas kalla eller värmas i micro.
    I kan man ju ha vad man vill, sallad, tomat, majonäs, lök, majs, soltorkade tomater, ja vad du nu gillar....


    *~*Oliver 060920 & Isabella 090513*~*
  • gravid74

    Är helt ensam hemma hela veckan, alltså helt ensam utan barn. U och barnen är i Skåne hos farmor och farfar Vi åkte ner allihop i fredags och så tog jag tåget upp igår. Ska åka tillbaka till dom på fredag. Det är så skönt att kunna bestämma över sin egen tid. Har ju inte hänt på ett tag. Jag har aldrig varit ifrån barnen mer än en natt innan och nu blir det fem så jag lär ju sakna dom grymt på onsdag eller nåt.

    Solaris: Det hade gått jättebra hos mormor och morfar men de var helt slut, de är ju inte riktigt vana. Min pappa sa att han aldrig mer skulle säga att U är pappaledig utan att han pappajobbar

    Stina: Den kycklingwrapen lät inte helt fel

    Skojsan: Åh vad tråkigt för dig att inte kunna gå på Liseberg. Rolig kommentar av Lotta


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • stina73

    Idag är det kycklingwrap med som lunch till jobbet....


    *~*Oliver 060920 & Isabella 090513*~*
  • gravid74

    Idag har vi haft barnkalas för Axel. Det var 3 pojkar och 3 flickor plus 3 stycken 1,5åringar så det var livat värre. Axel var herre på täppan och hördes hela tiden. Killarna stängde in sig på hans rum och tjejerna fick inte vara med. Trist att det börjar så tidigt med könsuppdelningen. Sen skanderade de. Killarna får tårta men tjejerna får gråta
    Jag var helt slut när alla gick hem men de hade väldigt kul allihop verkade det som. Axel var också jättetrött så vi fick kämpa hela eftermiddagen att hålla honom vaken till i allafall 18. Tillslut somnade han 18.30.

    Imorgon är det jobb igen, alldeles för korta helger och då har jag ändå tre dagars ledighet


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • Solaris

    Trevligt med ett nytt inlägg, gravid. Är själv alldeles för dålig på att skriva, men kikar in här då och så.


    Ullen- Låter som ni haft det härligt i Danmark, hur går det med köksrenoveringen?


    Gravid- Kul m. barnkalas, helt otroligt att det börjas så tidigt  med den uppdelningen.
    Vi ska i början av oktober för Alida, tänkte först bjuda hela hennes avdelning, men vi kommer inte få plats då vi ska bjuda vänners barn ochså som hon gillar att leka med så det får bli alla 4-åringar och det är 4 stycken på hennes avdelning.

    Stina - Vilket smarrigt lunchtips, måste testas!

    Här har vardagspusslet dragit gång på allvar, då C började jobba idag efter totalt 6 veckors ledighet, semester och föräldraledighet.
    Knut behöver lite tid att vänja sig vid förskolan, idag hade han varit lite ledsen av och till och man känner sig hemsk som mamma som utsätter honom för detta, samtidgt som jag tror han kommer vänja sig och trivas bra där.
    Blir dessvärre långa dagar på förskolan för dom pg.a av resvägen till och från jobbet och jobba härute växer inte på träd. Tur att vi är lediga varje  fredag och var fjärde torsdag.


    Alida 060928 & Knut 090321
  • LMH33

    Ett tag sedan... Tänkt att grynen börjar fylla fyra år nu. Jag har tappat bort min lista om vem som fyller när så jag skickar ut ett kollektivt grattis till allihop.

    {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}     GRATTIS!    {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}

    Här går det mesta som på räls faktiskt. Lukas blir snart sex månader och är nöjd för det mesta och Simon är inne i en riktigt härlig period där vi har mycket lite bråk och tjat.
    Var på Liseberg i lördags i regnet och avslutade med att äta på restaurangen i två timmar och han klagade knappt något alls. Fast då var förstås favoritmorbor med.

    Det blir inte längre än så här - måste sova nu. 

  • stina73

    Oj skrev ett ganska långt inlägg i måndags men det finns inte här...varför försvinner de ibland?

    Ja ja, skickar oxå grattis till alla barn som fyller 4 år. Tänk va stora de är nu.....


    *~*Oliver 060920 & Isabella 090513*~*
  • skojsan

    Stort grattis till alla nyblivna och blivande fyraåringar! Igår inhandlades cykel

    LMH: oj, redan 6 månader. Tänk vad fort det går!

    Ullen: till och med jag som mådde illa hela mina graviditeter kan bli lite avundsjuk när jag ser en gravidmage!

    Lotta kissar i sängen men vill inte ha blöja och när vi inte orkar byta lakan två gånger per natt vill vi att hon ska ha blöja. Tycker lite synd om Lotta när Doris (som är blöjfri på natten sedan ett par månader) står bredvid och med förnuftigt tonfall säger "Men Lotta, du måste ha blöja."

Svar på tråden *Snackis 10*