• Svar på tråden *Snackis 10*
  • gravid74

    Jag och Axel hade en kanonhelg i Stockholm, tyvärr fick vi en förkylning på köpet. De vi bodde hos var väldigt förkylda. Jag visste om det men man ställer ju gärna inte in när man köpt tågbiljetter. Känner mig ganska seg idag.
    Vi var på kulturhuset och Axel fick vara konstnär. Sen var det även afrikanskdans som vi var på.

    På lördagen var vi och promenerade på Söder. Pratade med en polis och han visade sin polisbil för Axel och hans kompis. De fick sätta på blåljuset och prata i deras radio. Det  var spännande.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Var på barnloppis idag i Härlandas församlingshem. Puh vad mycket folk, en alldeles för liten lokal. Hade med Anton så jag orkade inte leta efter så mycket men det blev lite ytterkläder till barnen.

    Ikväll skulle vi ha gäster men precis när jag gjort klart kvällens efterrätt ringde de och avbokade. Så nu har vi ringt runt till nästan hela vår bekantskapskrets men alla var upptagna, så nu blir det nog en lugn hemma kväll istället.

    Igår var jag ensam hemma med barnen. Tycker att det går så mycket lättare nu att lägga båda barnen själv. Gick nästan som en dans igår förutom att Anton tar nästan en timme på sig innan han somnar. Ni som har 1,5 åringar, hur länge sover de på dagen? Vi får nog korta ner Antons sovtider för han somnar så sent på kvällarna med påföljd att han sover ganska länge på morgonen och då är han inte trött förrän vid ett tiden och sen sover han gärna 3 timmar. Det är ett dilemma för det är så skönt när han sover på eftermiddagen så man vill gärna inte väcka honom, men sen är det ganska skönt att ha egentid på kvällen och det har vi knappt nu.

    Funderar på att ha en pysselkväll hos mig 1 november eller 2 november, är det någon som är intresserad av det? Jag är nämligen helt ensam hemma då


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • Solaris

    Kikar in lite kort....


    Kul att Simon verkade gilla Funky kidz, LMH, får se om det blir t. våren som Alida får börja, för nu är det nog lite sent att anmäla sig.

    Skönt att det funkar bra att lägga bägge barnen själv gravid.
     Låter mysigt med pysselkväll hos dig, ska kika lite närmare på om det ev. skulle funka för min del. 
    Gällande Knut smiddagsvila så får han sova så så "länge han vill" på förskolan, då  de går långa dagar de dagar de är där. På kvällarna är han ändå helt slut och somnar strax efter 19:00, även om han sovit nästan 2 timmar på förskolan. De lediga dagarna hemma sover han som mest 1 timme och 30 min , så det funkar bra ,tycker vi.

    Den här veckan är jag "gräsänka mån-tors, så på tisdagen får jag både lämna och hämta, så barnen får börjar tidigare än vanligt den dagen. Onsdagen skulle jag egentligen jobbat till 17:45 (jo ,det är sant, vi har så sena barn ), men jag får inte ihop det med hämtningen och så, så jag har tagit ut en föräldradag, sen är jag ledig tors-fre enligt schemat så det blir ingen vidare lång arbetsvecka för min del

    Knut har blivit så otroligt lätt att lägga, han vill INTE  vaggas till sömns utan lägga sig i spjälsängen nästna direkt efter gonattsagan och somnar sedan av sig själv, underbart!
    Sedan så har han i stort sett börjat sova hela nätter, även om han vaknar okristligt tidigt, men man får vara glad för det lilla

    Ha en skön vecka alla!!!!


    Alida 060928 & Knut 090321
  • gravid74

    Solaris: Härligt att Knut somnar lätt. Idag lyckades jag få Anton att somna själv i spjälsängen, tror aldrig att det har hänt tidigare, det var en del protester men han var nog för trött för att vinna kampen.

    Idag var familjen en sista sväng på Liseberg för vi hade 3 åkkuponger kvar. U åkte Balder så Axel fick nöja sig med ponnykarusellen men han var ganska nöjd med det. Han har ju fått åka upp alla de andra kupongerna i häftet under sommaren.

    Imorgon börjar en ny arbetsvecka, mycket härligare med helg


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • UllenK

    Hej

    läser allt men hinner sällan skriva, eftersom vi inte har internet i det andra huset blir det korta stunder här uppe och det hinns sällan med både att läsa och skriva.

    Allt går i alla fall framåt, idag har målarna börjat, 3st i en farlig fart och snart kommer snickaren och börjar så smått m köket, sen är det ju en bit kvar ändå, med golv, dörrar och lister osv, men det är ändå på G och vi hoppas kunna komma hem inom 3-4 veckor. Innan jul är vi helt på det klara med iallafall.

    Grattis alla stora 4åringar, helt otroligt att tiden går så fort och de är 4år nu. Min "lilla" är en aning brådmogen och jag försöker verkligen och dämpa henne. Svårt m en 6åring hemma också. Elsa är som Elsa alltid varit stor och intensiv men väldigt känslig, så det här med att bo trångt och konstigt, och allt runt om kring gör att hon slagit bakut och inte alls är som hon brukar. Jobbig, högljud och allmänt "pain in the ass" om ni ursäktar. Hoppas att det rättar till sig när vi kommer hem för jag går snart in i väggen pga henne.

    Kram på er så hörs vi väl snart igen


  • gravid74

    Ullen: Härligt att det går framåt med köket. Hoppas att Elsa lugnar sig snart, måste vara jobbigt när ni bor så tätt inpå varandra.

    Ni som är pysselsugna kolla in träfftråden.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • gravid74

    Idag fick vi ett brev på posten där det stod att Anton fått plats på Axels förskola fr o m 10 januari, så då är det slut på lyxlivet med hemmaman och bara ett barn att hämta och lämna.

    Nästa vecka är det höstlov för eleverna och jag ska gå på en mattekurs, det ska bli kul hoppas jag. Går bara till tre varje dag så jag hoppas att hinna träna lite efteråt.

    Hoppas att allt är bra med er, synd att tråden verkar ha dött ut, men flera har man ju koll på på FB istället.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • LMH33

    Jo du gravid - det är väl mest du och jag som hänger här och läser fortfarande. Men som du säger - vissa ser man ju till på fb istället.

  • Solaris

    Jag är här *vinkar* Jag vill inte att tråden ska dö ut, 
    Spännande med mattekurs gravid. Hos oss blir det ochså förhoppningsvis lite lugnare i och med höstlovsveckan, har studiedag på onsdag och det ska bli lyxigt att umgås med sina kollegor "ostört" en hel dag.

    Pysselträff lät mysigt men tyvärr är C bortrest med sitt jobb så jag kan tyvärr inte.
    Annars kan jag tänka mig att vi  försöker  dra ihop något restaurangbesök framöver om inte före så efter Jul iaf
    Här är det annars fullt upp som vanligt med jobb  o förskola. Stormtrivs verkligen på mitt jobb trots den lååånga resvägen.
    Alida är inte lika"pappig" längre utan jag inte bara duger utan är mer än ok numera. Dock ropade Knut efter pappa i omgångar hela eftermiddagen idag.

    Snart ska jag och C få en  tumanhand kväll, ska ut och äta och sen på Håkan Hellström, ska bli helt underbart, får även sovmorgon då  barnen ska övernatta hos farmor & farfar, UNDERBART var förnamnet!


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Barbella

    Hej. Vad tråkigt om tråden dör ut, sen kan jag inte skryta med att vara bäst på att skriva här inne heller Men det är ändå kul att läsa vad som händer.

    Vi väntar med spänning på vårt nya kök som kommer om två veckor, äntligen!!! Ska bli underbart med ett nytt kök! Annars fortsätter renoveringen här hemma, numera i långsam takt. Men det blir sakta men säkert mer och mer beboeligt här hemma.

    Nu har vi ändrat på barnens tider hos dagmamman då Max var som en urvattnad trasa varje dag jag hämtade barnen kl 15. Vi provar ett nytt sätt nu då jag och Robert pusslar så gott vi kan för att barnen ska få kortare dagar samt att jag är ledig varje onsdag också. Vi hoppas på gladare och piggare barn nu framöver!

Svar på tråden *Snackis 10*