• Svar på tråden *Snackis 10*
  • gravid74

    I helgen var vi på Åbybadet och hade skoj. Axel älskar att gå till badhuset. Dagen innan var han och U på Valhalla. Anton hade inte varit och badat på ett halvår så han var först väldigt skeptisk och ville bara bli buren men sen blev han modigare och modigare. Han gillade den varma bassängen mest. Axel gillade rutschkanorna och Anton fick testa den minst läskiga en gång.

    På fredag ska Axel på 4års kontroll. Har ni andra varit på det? Håller p åatt förbereda Axel för syntestet. Vi övar hemma på bokstäverna HVOT som han ska få se. Jag har sagt att det är en lek han ska göra på BVC och att den leken är jättekul, för ibland får han för sig att han inte ska göra saker som han inte är van vid.

    Anton gör framsteg med potträningen, han går nästan alltid till pottan när han behöver bajsa. Men när jag väl tagit av honom blöjan så är det alltid en kamp att få honom att sitta där trots att han vill gå dit. Han är lite lustig. Annars springer han omkring och är glad för det mesta, men han säger inte så mycket Appa är ord på det mesta fast med lite olika betoningar. När Axel var lika gammal kunde han drygt 50 ord och började säga 2 ordsmeningar. Anton kan väl 5 ord. Tänk så olika det kan vara.

    I helgen ska jag gå på bokmässan, det ser jag framemot.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • stina73

    Gravid: Isabella säger tre ord, (mamma, pappa och titta) och Oliver kunde som du säger säkert 50 i samma ålder, trodde de yngre skulle vara snabbare i språket pga att de har storasyskon...men inte då.

    Vi ska på 4 års kontroll om en vecka, men inte har vi fått veta vilka bokstäver han måste kunna....
    Vet att Oliver kommer att vägra säga ngt och bara gömma sig i min famn hela timmen vi ska vara där....


    *~*Oliver 060920 & Isabella 090513*~*
  • gravid74

    Stina: Jag har hört att småsyskon oftare är senare i talet, kanske för att storebror talar för dom istället.

    Jag tror inte att de ska kunna några bokstäver, det var bara det att när han ska göra synundersökningen så är det bokstäverna HVOT som visas och så ska han visst visa vilken bokstav han ser på en platta med samma bokstäver.

    Axel har dock börjat intressera sig för bokstäverna nu och kan några stycken. Igår försökte han även lära sig veckodagarna i rätt ordning men helt rätt blir det inte än.

    Imorgon ska Axel  åka till Sjöfartsmuseet med förskolan för att gå på teater. Det blir nog kul men jag är lite nervös inför att de ska åka spårvagn dit, men det är 11:an hela vägen så det ska väl gå bra. Det är hans första utflykt med spårvagn.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • Tina Lisa

    GRATTIS alla 4 åringar.

    Jag blir altid lite vemodig när de fyller år. Tiden går för fort...

    solaris: Hoppas du hittar ett jobb närmre hemma snart.

    stina: Samma här. Vi fåra altid göra allt 2-3 gånger innan det är klart. Tandläkaren har fortfarande ine fått se Elinas tänder, även om hon lovat att öppna munnen. Syntestet kommer inte heller att funka, skulle förvåna mig mycket.

    Nu ska våra närmaste grannar flytta om nån är intresserad

  • stina73

    Tina-Lisa: ÅH hade ju varit så skoj att flytta in som granne hos er men vi väntar ju fortfarande på att Rickard ska få ett jobb.


    *~*Oliver 060920 & Isabella 090513*~*
  • LMH33

    Gravid - Hur gick det med spårvagnen? Säkert hur bra som helst. Vad lustigt att det kan vara sådan skillnad på förskolorna. Simon var på nästan en "outing" i veckan hela förra läsåret, många av dem med spårvagn.

  • gravid74

    Lmh: Det gick jättebra med utflykten och han var så nöjd fast det hade varit jobbigt att gå upp för alla trapporna i sjömanstornet.

    Idag har Axel varit på gympa med förskolan. De lånar närmsta skolas gympasal.Ikväll visade han mig alla övningar som de gjort så det var tydligt att han gillade det.

    På fredag ska Axel och jag åka ensamma till Stockholm. Vi tar tåget. Det ska bli kul. Det är så roligt att göra saker med bara honom. Det är en sån mysig ålder nu.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • LMH33

    Gympa med förskolan låter ju jättebra. Det har de inte hos oss. Men på Söndag ska Simon börja på Funky Kids som är dans för yngre barn. I hans grupp är de 4-5 år. Jag tror verkligen att han kommer att gilla det. Dessutom är det på mitt gym så om det går bra på söndag tänker jag sedan försöka träna lite medan han dansar

  • Solaris

    Kikar in som hastigast, säger grattis  till ALLA  4-åringari tråden, ingen nämnd o ingen glömd!!!!
    Sitter och pustar ut efter dagens barnkalas, 9 barn + våra egna. Fullt ös, men barnen tyckte nog det var kul

    Annars är det fullt ös med jobb, förskola och det berömda "livspusslet". Hittills har vi inte behövt vabba än, men det kommer nog )......


    Gravid - Hoppas ni fick en riktigt härlig helg i huvudstaden, roligt att göra nåt med sitt äldre barn.


    Barbella - Tack för i torsdags, jättetrevligt att ses och se hur ni bor och gott fika och kul klädshopping

    LMH - Hur var funky kidz? vad tyckte Simon? Vi funderar nämligen på om Alida ska få börja på det då de har det på Sporlife Orust.
     
    TinaLisa- Ja, det känns lite segt med pendlandet, så jag hoppas hitta nåt här snart. Tack och lov trivs jag riktigt bra så det är alltid nåt.


    Alida 060928 & Knut 090321
  • LMH33

    Funky kidz fungerade ganska bra. Simon verkade verkligen gilla det först. Men ungefär efter en halvtimme kom han ut och var jätteledsen och sa att han hade blivit trött - fast oftast betyder det att han inte vill göra något av en eller annan anledning. Pratade lite med honom och han sa att han hade haft kul men att han blivit blyg.
    Försöker peppa honom inför nästa söndag utan att göra för stor grej av det. Hoppas att han vänjer sig.

Svar på tråden *Snackis 10*