• MrsR

    Tvillingar i april, tråd 3

    Såg att tråd nr 2 är stängd och startar härmed en ny för slutspurten innan alla våra småttingar kommer ut.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-09 12:05
    Tillägg: Det verkar ha kommit in en massa spaminlägg i tråden, "våra" inlägg finns från trådstart tom s 13 och börjar sedan på s 26 igen.

  • Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3
  • MrsR

    Tillverkarna vill nog garantera sig när de gör rekommendationerna, det går ju inte direkt att göra tester på gravida för att utröna om det är farligt eller ej.
    Tanken är nog att spikarna ev kan trigga igång någon sorts utdrivningseffekt/sd, vilket skulle kunna vara förödande ffa i tidig graviditet.

    Varmvatten är verkligen gudomligt skönt för ryggen!

  • Kräftis 25

    MrsR- Nu har jag oxå börjat längta mera efter bebisarna. Har nog inte heller vågat riktigt tidigare. Jag har även känt att det varit lite konstigt att bry sig om flera barn än min son. Allt fokus har ju varit på honom så länge nu....


    Jag vet att de kommer snart men nu vill jag inte vänta mer! 
  • mamma0005

    Här är en till som väntar och längtar. Efterhand som man ser andra som får vill man ännu mer ha ut de små liven. Och rent kroppsligt känns det verkligen som en god gärning.

    Det är trångt och tungt för ryggen. Jag har ett huvud nere i ljumsken som konstant triggar nerver och urinblåsan. Den andra gör sig mest gällande med att föra rumpan upp i revbenen så en sträckbänk hade behövts.

    Ska till BM imorgon och TUL den 18 mars. Hoppas ärligt att det här blir mars barn istället för april... eller ve och fasa maj barn. Jag är nog sist i bf listan om jag inte missminner mig :(

  • Billie

    Hittar ej BF listan för den här gruppen, nån som lätt vet var den är och kan lägga upp den igen kanske?

    Jag ska på TUL nu på fredag, men eftersom mina är i fas med tillväxten så är det mest läget de ska kolla nu. Nästa vecka ska vi få träffa överläk för att diskutera igångsättning eftersom jag ej vill vänta tills det själv sätter igång för det mäktar jag ej med...

  • mamma0005

    Hittade denna, vet dock inte om det är den senaste

    Ika01 : Tvåäggstvillingar BF 100412
    Mandasmamma : Tvåäggstvillingar BF 100408
    Hinos: Tvåäggstvillingar BF 100410, vår ena bebis dog i vecka 22
    Kräftis 25: Tvåäggstvillingar? BF 100410
    Favvoanna: Tvåäggstvillingar BF 100414
    Rosagris: Tvåäggstvillingar? BF 100416
    Masi: Enäggstvillingar BF 100417
    Bille: Tvåäggstvillingar BF 100419
    IdaVasterflo: Enäggstvillingar BF 100421
    lillamy81: Tvåäggstvillingar BF 100421
    Toratenshi: Enäggstvillingar BF 100424
    Mamma0005: Tvåäggstvillingar 100426
    MrsR: Tvåäggstvillingar BF 100428

  • MrsR

    Jag ligger sist på bf listan, och det lutar nog åt att de stannar ett tag i magen, så jag räknar definitivt med att bli en av de sista tjockisarna i denna tråd.

    Sist hos BM sa hon att ettan var fixerad, fast jag har inte kännt så mycket av det tidigare. Idag tror jag att hon borrade ned huvudet lite till, för nu ilar det massor. SD har lugnat sig en del den sista veckan, men det är nog mest för att jag har så mycket fogont att jag knappt rör mig längre.


    Känner mig mest som en bebisbehållare faktiskt, får inget vettigt gjort alls.


    Jag tycker mig bokstavligen kunna känna att magmusklerna delar på sig mer och mer, det sträcker och drar så in i bomben. Riktigt obehagligt faktiskt.


     


    Nu ska jag strax krypa i säng och vila benen, ska bara slänga i mig ett par novalucol mot halsbrännan först!

  • Toratenshi

    Hej på er alla glada! Nu har jag också hittat hit! Det tog en stund

    Här är iaf en till som är heligt less på att vänta nu. Är i vecka 34 och tycker att det går så låååångsamt. Allt är bara jobbigt och tröttsamt. Har dessutom överdjävliga sammandragningar nu. Är lite orolig att jag inte ska fatta att det är "riktiga" värkar. Alla jag frågar ger olika svar. Det är så man kan bli tokig. Men men, man ska vara glad så länge dom stannar inne egentligen.

     Var på TUL i måndags och min 2a hade dippat med 11% Inte så roligt med tanke på att dom följt sin kurva jätte fint men BM tyckte inte det fanns något att oroa sig för så jag litar på henne. Annars så har min 1a också fixerat sig. Känns som man har betong i nedervåningen.

    Billie: Hur gör du för att få bli igångsatt tidigare? Själv kommer jag bli snittad men dom har sagt "efter påsk" vilket känns som en evighet för min del nu.

  • Billie
    Toratenshi skrev 2010-03-10 11:01:05 följande:
    Billie: Hur gör du för att få bli igångsatt tidigare? Själv kommer jag bli snittad men dom har sagt "efter påsk" vilket känns som en evighet för min del nu.
    Har pratat med två olika läkare och eftersom det är min tredje förlossning och kroppen är lite sliten så har båda sagt att det är onödigt att slita än mer på mamman och låta det komma igång av sig själv. Och jag har haft dåligt värkarbete och fått massor av värkstimulerande båda mina förlossningar så vi vet ju att det ej kommer av sig självt typ... Ska träffar överläk på tisdag och hoppas på ett "senaste datum", om det ej satt igång av sig själv innan dess så hjälper de mig. Mina twins har ju än så länge legat på medel och en på plus så det är ingen fara med vikt eller så.

    Är superdupertrött idag, lovdag för barnen igår med allt för mycket att göra på schemat. Mådde illa hela kvällen igår samt överjävlig halsbränna och inatt har jag fått hålla ihop benen för fogarna har gjort så ont. Så idag har jag bosatt mig i sängen, somnade om imorse och sov till 11.30 - wonderful!
  • mamma0005

    Var hos BM idag. Ingen skillnad på vikten och allt var som det skulle.

    Kom dock upp förlossningsfrågor igen och jag ska ärligt säga att jag velar ihjäl mig. Har ettan i huvud och tvåan i säte. Ska till doktorn om 2 veckor och då måste jag ju veta hur jag känner.

    Mina funderingar är självklart om något ska gå fel vid en vaginal förlossning vilket man aldrig kan gardera sig från, hur ska man orka när man knappt orkar gå tio meter utan att flåsa som en brunstig tjur? Och hur lång tid ska det ta att få ut dem? Fick info idag att man ger värkstimulernde dropp för att öka värkar (tydligen alltid vid tvillingar här) innebär det att det gör dubbelt så ont då? Ett snitt är ju väldigt "smidigt" och enkelt för både mamman och barnen vid ingreppet men hua mig efteråt.

    Jag födde vaginalt för nästan 10 år sen och kan väl knappast räknas som en omföderska, blev snittad för 5 år sen och ja minnet är ju bra men kort ibland. Men det var inga roliga veckor efteråt.

    Egentligen vill jag bara att det ska komma igång och så föds de på ena sättet eller andra, att jag får det bestämt åt mig liksom.

    Hur resonerar ni andra?

  • MrsR

    mamma0005: Om ettans huvud ligger rätt skulle jag inte tveka att föda vaginalt.

    Jag har också mycket funderingar kring förlossningen, men tänker absolut försöka föda vaginalt då ettan ligger fixerad med huvudet ned. Tvåan har vänt sig lite fram och tillbaka. För mig har ingen ens nämnt ett ord om snitt, även när tvåan legat med rumpan ned. Har de "erbjudit" dig att välja alltså?

    Just återhämtningen efter ett snitt är det som jag tycker känns mest jobbigt, men också tanken på att det faktiskt är ett stort ingrepp i kroppen, även om det sker på rutinbasis.

    Gällande ork, så tror jag att kroppen fixar det, man klarar så mycket mer än vad man tror! De verkar vara väldigt snabba med värkstimulerande vid tvillingförlossningar och det är väl säkert för att hjälpa till så att kroppen och livmoderna orkar.
    Värkstiumulerande i sig är ju inget som höjer smärtnivån.

    Jag har just ätit alldeles för mycket choklad......men det var iofs gott!

    Tog upp spjälsängen från källaren i morse. Nu ska jag bara torka av den och montera ihop, så är även det fixat!
    Allt som jag tänkt mig göra och ordna innan förlossningen håller på att landa, långsamt, men säkert!

Svar på tråden Tvillingar i april, tråd 3