• mammact

    celiakimammor fortsätter ha trevligt

    Hej Tjejer!

    Dags att uppdatera tråden för jag vet inte vilken gång i ordningen, men vi har hållt på i snart tre år nu och vi blir bara fler och fler som stöttar varandra och ger varandra tips. Nytt år nya möjligheter. Välkommen gamla som nya mammor.

    Lite nyttiga sidor.

    matbak.blogspot.com/search/label/Glutenfritt

    www.schaer.com

    www.semper.se

    www.mixwell.com

    www.celiaki.se/

    glutenfrimat.se/

    restaurangguiden.se/start.aspx

    celiaki.forum24.se/

    hem.bredband.net/mssklovet/index2.htm

    www.dorimax.se

    För recept gå in på:

    glutensidan.blogg.se
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-12 15:40
    föregående tråd:

    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49352462.html
  • Svar på tråden celiakimammor fortsätter ha trevligt
  • Teskedsmamman

    Tyckte väl det var dålig aktivitet i den andra tråden Men eftersom den inte stängdes trodde jag den var aktuell... läste väl inte HELT bra hela tiden kanske


    castte41 skrev 2010-05-10 12:47:21 följande:
    Nån som har bra tips för hård i magen. Min tjej är glutenintollerant, och de senaste månaderna har hon varit så hård i magen. försökt med allt.
    Jag är gravid och käkar niferex, jag blir alltid stenhård i magen, men den här gången äter jag yoghurt varje morgon med psylliumfrö på och det gör underverk!!!! Går även att blötlägga och sedan ha i bröd t ex... men de måste blötläggas för att inte sno all vätska i degen....
    3 killar & pojke v29 ☆ tesked.blogspot.com/ ☆ Virkaholic
  • castte41

    Jag ska baka tårtbottnar. Vilket mjöl är bäst. Finax semper lailas? Behöver svar snart.

  • Miralicia
    castte41 skrev 2010-05-29 18:42:39 följande:
    Jag ska baka tårtbottnar. Vilket mjöl är bäst. Finax semper lailas? Behöver svar snart.
    Om du ska göra sockerkaksbotten och kan ha med ägg så att du bara behöver byta ut så det blir helt glutenfritt så gillar jag receptet som är på baksidan av potatismjölspaketen (Lyckeby potatismjöl, receptet på jordgubbstårta) och sen byter jag den 1½ dl vetemjöl som finns med i receptet mot Maizena majsstärkelse rakt av
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • vivianne

    Hej alla duktiga mammor!

    Hoppas jag får låna er tråd och att någon har tid att svara. Jag har nämnligen föresatt mig att göra en smörgåstårta till en tillställning som ska vara gluten- såväl som laktosfri. Laktosen är ju inga problem men tårtbottnarna gör mig lite nervös. Har aldrig bakat glutenfritt förr. Hittade ett recept på Italiensk smörgåstårta på glutenfrimat.se som sa att bottnarna var enligt receptet på "edvins favoritbröd" men något sådant recept hittade jag inte. Miralicia har supersnygga smörgåstårtor på sin blogg men har inte lagt ut något recept (bjöd dock på underbar inspiration, tack för det!)

    Någon som har ett bra recept på formfranska/landgångsbröd? Eller vet någonstans i Malmö/Lund som säljer landgångsbröd eller hela smörgåstårtor som är glutenfria?

    Snälla! Dela med er om ni kan. Något mjölmix som är extra bra eller vilket tips som helst är välkommet. Gillar matlagning och vill såklart ha något gott som ALLA kan äta så att det inte blir något trist "du där får äta ur den där lilla skålen för jag orkade inte fixa mat som passade dig också..."

    (skrev av misstag in gamla tråden först, därav upprepningen om någon undrar)

  • bonnieloveskim
    castte41 skrev 2010-05-10 12:47:21 följande:
    Nån som har bra tips för hård i magen. Min tjej är glutenintollerant, och de senaste månaderna har hon varit så hård i magen. försökt med allt.
    har du pratat med läkaren om detta att hon är hård i magen?
    är det trots glutenfri kost?

    när min dotter var hård i magen, vilken hon var tills hon fick glutefri kost, så gav jag plommon som fått ligga till sig i vatten innan så de svällt. De var effektiva mot trög mage, men hon gillade det inte, fast hon åt det för hon ville inte vara trög i magen.

    om du har fått diagnosen glutenintollerant så tycker jag att du ska be att få träffa en dietist snabbst för att rådgöra om kosten om hon är trög i magen.
  • Feline

    Hej vivianne, och så kul att du vill baka så alla kan äta! :)

    Nu har jag inget bra recept att ge dig, men ett alternativ är FRIAs vita formbröd. Det använder vi här hemma när vi skall göra smörgåstårta och det fungerar mycket bättre än något hembakt bröd (åtminstone om man inte är världsbäst på att baka själv).


    Vänlighet är smittosamt - låt oss skapa en epidemi!
  • Feline

    Vet någon av er om Eldorados godis är glutenfritt? Kanske ni vet någon sådan där käck förteckning som många andra tillverkare har?

    De har en hyfsat ny lakritsmix som är jättegod och jag vill så gärna att dottern får smaka lite lakrits ibland, men jag vågar inte ge henne om ingen säger att det är OK. Lakrits innehåller ju gluten rätt ofta men det står inget i innehållsförteckningen så förhoppningsvis skulle det fungera i det här fallet.


    Vänlighet är smittosamt - låt oss skapa en epidemi!
  • bonnieloveskim
    Feline skrev 2010-05-31 14:28:58 följande:
    Vet någon av er om Eldorados godis är glutenfritt? Kanske ni vet någon sådan där käck förteckning som många andra tillverkare har?De har en hyfsat ny lakritsmix som är jättegod och jag vill så gärna att dottern får smaka lite lakrits ibland, men jag vågar inte ge henne om ingen säger att det är OK. Lakrits innehåller ju gluten rätt ofta men det står inget i innehållsförteckningen så förhoppningsvis skulle det fungera i det här fallet.
    jag brkar läsa innehållsföteckningen på alla godispåsar.. det är så olika.
    men står det inte nåt som går under gluten så är det väl bara att äta
  • vivianne
    Feline skrev 2010-05-31 14:24:59 följande:
    Hej vivianne, och så kul att du vill baka så alla kan äta! :)Nu har jag inget bra recept att ge dig, men ett alternativ är FRIAs vita formbröd. Det använder vi här hemma när vi skall göra smörgåstårta och det fungerar mycket bättre än något hembakt bröd (åtminstone om man inte är världsbäst på att baka själv).
    Tack för tipset Feline! Kollade FRIA´s hemsida och det verkar ju som det kan finnas i rätt många större livsmedelsaffärer så det ska jag nog hitta. En följdfråga: Har du koll på hur mycket bröd ni brukar använda? Till 6-7 pers...
  • Kavat
    vivianne skrev 2010-05-31 15:28:03 följande:
    Tack för tipset Feline! Kollade FRIA´s hemsida och det verkar ju som det kan finnas i rätt många större livsmedelsaffärer så det ska jag nog hitta. En följdfråga: Har du koll på hur mycket bröd ni brukar använda? Till 6-7 pers...
    En liten varning bara, kolla så att glutengästen kan äta vetestärkelse!

    Tycker också att det är kul att du vill göra till alla!

    Miralicias bröd tror jag kan vara detta? www.familjeliv.se/Bloggar-9-39/b98965p1178376.html
Svar på tråden celiakimammor fortsätter ha trevligt