• mammact

    celiakimammor fortsätter ha trevligt

    Hej Tjejer!

    Dags att uppdatera tråden för jag vet inte vilken gång i ordningen, men vi har hållt på i snart tre år nu och vi blir bara fler och fler som stöttar varandra och ger varandra tips. Nytt år nya möjligheter. Välkommen gamla som nya mammor.

    Lite nyttiga sidor.

    matbak.blogspot.com/search/label/Glutenfritt

    www.schaer.com

    www.semper.se

    www.mixwell.com

    www.celiaki.se/

    glutenfrimat.se/

    restaurangguiden.se/start.aspx

    celiaki.forum24.se/

    hem.bredband.net/mssklovet/index2.htm

    www.dorimax.se

    För recept gå in på:

    glutensidan.blogg.se
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-12 15:40
    föregående tråd:

    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49352462.html
  • Svar på tråden celiakimammor fortsätter ha trevligt
  • Miralicia
    Kavat skrev 2010-05-31 16:08:38 följande:
    En liten varning bara, kolla så att glutengästen kan äta vetestärkelse! Tycker också att det är kul att du vill göra till alla! Miralicias bröd tror jag kan vara detta? www.familjeliv.se/Bloggar-9-39/b98965p1178376...
    Har för mig att det var det som jag använde ... i varje fall på ett ungefär. Har gjort lite småmodifieringar här och där av det sen du la in det om jag inte minns fel.
    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
  • Kavat
    Miralicia skrev 2010-05-31 20:16:30 följande:
    Har för mig att det var det som jag använde ... i varje fall på ett ungefär. Har gjort lite småmodifieringar här och där av det sen du la in det om jag inte minns fel.
    Då får du återkomma med ändringar!  {#lang_emotions_sunny}
  • vivianne
    Kavat skrev 2010-05-31 16:08:38 följande:
    En liten varning bara, kolla så att glutengästen kan äta vetestärkelse! Tycker också att det är kul att du vill göra till alla! Miralicias bröd tror jag kan vara detta? www.familjeliv.se/Bloggar-9-39/b98965p1178376...
    Ett recept! Jättebra, tack så mycket. Är det förresten någon som testat Finax mjölmix - blir det också som formfranska som kan funka till smörgåstårta? Känns lite onödigt att köpa en massa ingredienser när man inte bakar glutenfritt i vanliga fall och i receptet på Finax-paketet (snokade när jag handlade idag) var det bara mjölmix, jäst, vatten och fett...

     (sorry att jag är omständig men har ALDRIG bakat glutenfritt förr och vill att det ska bli bra utan att det blir för krångligt och är så glad att jag hittat en tråd full med experter )
  • mina12

    Hej ni kunniga!
    Jag är ingen celiakimamma, men har en vän med detta. Nu ska jag baka till henne och kommer använda marshmallows. En av ingredienserna i dessa är stärkelse. Det står bara "stärkelse". Är det gluten i detta?

    Jag får inte tag i henne och ska baka detta nu, så därför försöker jag få ett svar här istället. Tack på förhand!

  • Kavat
    mina12 skrev 2010-06-01 09:56:47 följande:
    Hej ni kunniga! Jag är ingen celiakimamma, men har en vän med detta. Nu ska jag baka till henne och kommer använda marshmallows. En av ingredienserna i dessa är stärkelse. Det står bara "stärkelse". Är det gluten i detta? Jag får inte tag i henne och ska baka detta nu, så därför försöker jag få ett svar här istället. Tack på förhand!
    Det kan vara av vete, men om det är gluten (som en vanlig glutenintolerant) reagerar på så ska det stå utmärkt. Så det bör vara ok om hon inte är suuuuperkänslig.

    (Little Beckys och Hospitalitys marschmallows är majsbaserade.)
  • Kavat
    vivianne skrev 2010-05-31 20:25:48 följande:
    Ett recept! Jättebra, tack så mycket. Är det förresten någon som testat Finax mjölmix - blir det också som formfranska som kan funka till smörgåstårta? Känns lite onödigt att köpa en massa ingredienser när man inte bakar glutenfritt i vanliga fall och i receptet på Finax-paketet (snokade när jag handlade idag) var det bara mjölmix, jäst, vatten och fett...  (sorry att jag är omständig men har ALDRIG bakat glutenfritt förr och vill att det ska bli bra utan att det blir för krångligt och är så glad att jag hittat en tråd full med experter )
    Nej, inte testat. Men jag gjorde på Sempers finmix i början och de skulle man nog kunna göra smörgåstårta av gissar jag om man gör formbröd. Så skär man på längden sen. Det är också bara vatten och jäst och blanda.
  • mina12
    Kavat skrev 2010-06-01 10:34:21 följande:
    Det kan vara av vete, men om det är gluten (som en vanlig glutenintolerant) reagerar på så ska det stå utmärkt. Så det bör vara ok om hon inte är suuuuperkänslig.(Little Beckys och Hospitalitys marschmallows är majsbaserade.)
    Tack för supersnabbt svar! Det är Haribos chamallows BBQ...
  • Feline
    bonnieloveskim skrev 2010-05-31 14:33:58 följande:
    jag brkar läsa innehållsföteckningen på alla godispåsar.. det är så olika.
    men står det inte nåt som går under gluten så är det väl bara att äta
    Jo, men ända sedan dottern fick diagnosen brukar jag höra varningar om just lakrits med jämna mellanrum. Det är mest därför jag känner mig så osäker.

    I innehållsförteckningen står bland annat 'lakritsextrakt' och 'salmiak'  - är det säkra saker om det inte står något mer?

    Dessutom så står glukossirap högt upp på listan och jag tänkte att kanske någon känslig hade smakat och kunde säga om de märkt av något eller inte.
    Vänlighet är smittosamt - låt oss skapa en epidemi!
  • Teskedsmamman
    Feline: Det står vetemjöl på lakritsinnehållet om det innehåller gluten (och då så klart glukossirap om man inte tål det). Lakritsextrakt och salmiak innehåller inte gluten (enl. ingredienslexikon)

    Oftast behöver de bindningsmedel till laktitsgodis och då är tydligen vetemjöl bäst.
    3 killar & pojke v30 ☆ tesked.blogspot.com/ ☆ Virkaholic
Svar på tråden celiakimammor fortsätter ha trevligt