Allergitråden
Här kommer ett recept på tekakor, det kanske kan vara nåt för er? Jag tycker det blir gott och det funkar lika bra till tekakor som till pitabröd när man äter tacos!
4 dl vatten
25 g jäst
1 krm salt
½ dl rapsolja/olivolja
½ dl ljus sirap
3 strukna matskedar fiberhusk
4 dl rismjöl
Smula sönder jästen
Strö över saltet
Rör om till jästen löses upp
Häll över oljan
Rör om
Värm vattnet lite mer än fingerljummet
Häll över vattnet
Tillsätt sirapen
Rör om
Tillsätt fiberhusken och blanda allt med degkrokar
Tillsätt rismjölet och blanda med degkrokar ( i typ matberedare eller
elvispar )
Tag en bakplåt täckt med bakplåtspapper
Strö ut rismjöl på bakbordet
Tag och platta ut degklumpar till lagom stora tekakor ( ca 5-7 mm tjocka
) och lägg på plåten
Täck över kakorna med duk
Låt jäsa i varm temperatur i 30 min ( tips: ställ plåten på spisen med
ugnen påslagen )
Ugn 190 grader
Grädda i 20 minuter
Täck över med duk och låt brödet svalna.
Går utmärkt att frysa och tina i micro.