• Forbidden

    Vi som lagar egen barnmat Recept 4-6 månader.

    Jag va ett stort fan av lagabarnmat.se när min son va liten, men nu när de är dags för nr 2 att börja äta visade det sig att den fyllts med spritreklam. 
    Så jag tänkte att här kan vi som vill laga egen barnmat samla alla olika slags recept för barn mellan 4-6 månader. Alltid bättre att slår flera kloka huvuden ihop :)
    Varegod och fyll med goda bra recept till våra små :)
    Bf 11/04-08
  • Svar på tråden Vi som lagar egen barnmat Recept 4-6 månader.
  • Mammato2
    Basi skrev 2012-02-27 18:17:46 följande:
    nu ligger torkade frukter i blöt, redo att mixas i morgon. Den är faktiskt enkel och god att göra den purén, omtyckt oxå för den delen.

    idag gjorde vi päron + äppel med lite kardemumma i. gick hem det med.
    o så en ny sats batat/sötpotatis eftersom den är god med allt ;)

    vilken sorts päron och äpplen använder du mina killar gillar verkligen inte surt.
    Vincent och Alexander 110828
  • Basi
    Mammato2 skrev 2012-02-27 21:50:54 följande:
    vilken sorts päron och äpplen använder du mina killar gillar verkligen inte surt.
    Senast använde jag mig av Royal Gala äpplen, men namnet på päronet minns jag inte. O gången innan, till äppel-kanel-ingefära purén använde jag Granny Smith äpplen. Så det är nog bara vad som finns hemma.
  • Cupcake1985

    Jag brukar använda den frukten som är billig just den veckan. Så det brukar variera. Så blir det resten av barnmaten också. Brukar använda råvaror som de rear ut under veckan. Ni som använder ris i maten. Hur gör ni för att barnmaten inte ska bli så torr? Jag tycker det är lite svårt.

  • Mammato2

    Hej!!  jag kokade bara mango  och idag då jag tinade den så vart det som små platstrådar kan det vara mangon egna trådar fruktkött som stelnat på nått sätt. Jag tina mangon i mikron men kollade på bitar som jag har i frysen och det är trådar som sticker ut ur dem. Jag har köpt färdig skuren mango i bitar på ica. Ja jag vågade inte ge dem så jag fick göra om gröten då jag redan hade hunnit blanda när jag såg det. Vet någon vad det kan vara???


    Vincent och Alexander 110828
  • Basi
    Mammato2 skrev 2012-03-01 12:15:39 följande:

    Hej!!  jag kokade bara mango  och idag då jag tinade den så vart det som små platstrådar kan det vara mangon egna trådar fruktkött som stelnat på nått sätt. Jag tina mangon i mikron men kollade på bitar som jag har i frysen och det är trådar som sticker ut ur dem. Jag har köpt färdig skuren mango i bitar på ica. Ja jag vågade inte ge dem så jag fick göra om gröten då jag redan hade hunnit blanda när jag såg det. Vet någon vad det kan vara???


    Jag testade oxå göra mangopure en gång på frusen mango-i bitar. Det var samma sak för mig, det blev en massa trådar i purén. Troligen är det mangons "egna trådar". Vi smakade på den ändå, men smaken var för "trä-ig" så den var inte alls intressant hos oss.
    Kanske är resultatet bättre med färsk mango?
  • IceCloud

    Vi köper alltid fryst mango i bitar, tinar i kylskåpet över natten. Sen ner i blendern o klart! Aldrig sett några trådar...


    ☆ Vincent ☆ 110817
  • Nenne

    Vet inte om jag klantat mig ordentligt nu :( kokade kyckling igår.. Stängde av plattan då jag själv skulle äta, men när jag var klar så hade kycklingen blivit ljummen och när jag kollade på den så blev jag osäker på om den va klar så jag hände på nytt vatten och lät den koka en stund till. Sen mixade jag den å så in i frysen.

    Tog idag fram en iskub kyckling och kom på att hon kanske inte skulle ha ätit den, men när jag kom på de så var typ hela tallriken slut :( va tror ni?? Kommer hon bli dålig?? Ska jag slänga resten av kycklingen??

  • Basi
    Nenne skrev 2012-03-02 16:15:09 följande:
    Vet inte om jag klantat mig ordentligt nu :( kokade kyckling igår.. Stängde av plattan då jag själv skulle äta, men när jag var klar så hade kycklingen blivit ljummen och när jag kollade på den så blev jag osäker på om den va klar så jag hände på nytt vatten och lät den koka en stund till. Sen mixade jag den å så in i frysen.

    Tog idag fram en iskub kyckling och kom på att hon kanske inte skulle ha ätit den, men när jag kom på de så var typ hela tallriken slut :( va tror ni?? Kommer hon bli dålig?? Ska jag slänga resten av kycklingen??
    om kyckligen blev kokt, möjligen då en andra gång, så tror jag inte det är något farligt med det.
    om hon åt den utan problem igår och inte gav några tecken på att bli dålig så är det nog ingen fara skedd.
Svar på tråden Vi som lagar egen barnmat Recept 4-6 månader.