mamman i skogen skrev 2011-12-24 07:34:07 följande:
Att cancerceller lever och kan föröka sig på glukos är inget nytt man kopplar de vanligaste cancerformerna till ett högt intag av våra morderna kostvanor men snabba raffinerade produkter. Har en framstående forskare, läkare och docent i sverige som tom rekomenderar LCHF för att skydda mot prostatacancer vilket han jsälv också äter för att förbli frisk.
Samtidigt vet man att vitmin d är en nyckel till skydd mot cancer och vi i norden har kronisk brist med undantag för sommaren då vi kan komma upp i nivåer förutsatt att vi exponerar oss för solen.
Miljöfaktorer är också en stark koppling till cancer och sammantaget kan mannog konstatera att vår morderna livstil med alla faktorer gör att vi drabbas hårt av denna folksjukdom.
Mad lågkolhydratskost plockar man bort en av faktorerna och ofta kompletterar man med höga doser med vitmin d under vinterhalvåret och vi som äter bland annat LCHF anser att detta är bra för vår hälsa baserat på morderna studier..
Fast det där är långt ifrån vad som har hävdats här. Om det enbart var cancerceller vid prostatacancer som LCHF skulle skydda mot betyder det att det bara är dessa cancerceller som lever av kolhydrater? Borde inte samtliga cancerformer kunna förhindras med LCHF isådant fall? Det finns alltså inget som helst bevis över att kunna göra en sådan koppling utan det är andra orsakssamband.
Att olika typer av föda ger livsstilssjukdomar är inget nytt. Som visats ovan tyder det på att LCHF ger andra typer av cancerformer. Helt i sin ordning.
Det finns inga som helst hinder att få i sig rätt mängd D-vitamin med vanlig kosthållning heller.
Hursomhelst drar ni slutsatser som saknar logik.