• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • rednose
    kokos skrev 2012-01-09 13:37:01 följande:
    Vad ska man ha för cocosfett? Det silvriga paketet funkar det?
    helst ska du ha icke-processat kokosfett. Ett märke är Cocosa som är från Norge och säljs i hälsokostaffärer i sverige. Jag ska testa ett nytt, lite billigare, från biofoods nu som enligt vänner ska vara lika bra.

    Jag körde dock med silverpaketet i början eftersom jag itne visste om det andra och det funkade oxå så... egentligen vet jag itne skillnaden mer än att det är processat. :) 
  • Faile
    rednose skrev 2012-01-09 13:43:43 följande:
    helst ska du ha icke-processat kokosfett. Ett märke är Cocosa som är från Norge och säljs i hälsokostaffärer i sverige. Jag ska testa ett nytt, lite billigare, från biofoods nu som enligt vänner ska vara lika bra.

    Jag körde dock med silverpaketet i början eftersom jag itne visste om det andra och det funkade oxå så... egentligen vet jag itne skillnaden mer än att det är processat. :) 

    Biofoods har vi haft i omgångar och jag tycker den är god.
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Mina småtroll
    Vilda Tiger skrev 2012-01-09 10:22:20 följande:
    Idag är Der äntligen dags att träffa specialläkaren och se om min sköldkörtel strular. Jag har nu, efter ett halvår på LCHF, inte gått ner ngt utan snarare upp lite. Och jag har fått personlig hjälp av Anna Hallen så jag vet att jag har ätit bra.
    Jag håller alla tummar o tår jag kan!!! Det är ju så uppenbart med dig, tråkigt att du inte har fått hjälp tidigare...Hoppas du träffar en bra läkare nu! Glöm inte o berätta sen hur det gick.
  • Mina småtroll
    kokos skrev 2012-01-09 13:37:01 följande:
    Vad ska man ha för cocosfett? Det silvriga paketet funkar det?
    Silverpaketet är väl härdat har jag för mig? Det är inte bra för kroppen. Det är den sortens fett som har gjort att kokosfett har dåligt rykte. Det ska vara den ekologiska icke processade varianten, typ cocosa (hälsokosten eller webshop), bifoods eller nåt som heter voltaire har jag för mig
  • 76an
    Mina småtroll skrev 2012-01-09 13:34:20 följande:
    Om du gillar bröd så kan du ju baka scones (väldigt goda!) eller "mumsigt lchf-bröd". Det tycker jag är bra o ha hemma i frysen. Jag är inte jätteförtjust i ägg så det brukar jag bara äta 2-3 ggr i veckan till frukost. Annars blir det bröd eller knäckebröd för mig till frukost. Samt kokosfett i kaffet, man står sig OTROLIGT länge på fettet!! Jämn o skön mättnadskänsla. 
    Grejen är att jag älskar hårdbröd eller knäckebrdö. Men när jag provade att baka fröknäcke som de flesta säger är så gott så tyckte jag inte alls det var nån höjdare. Tycker allt smakar antingen ägg eller frön. Scones? Finns det recept på det nåntans?
  • Teskedsmamman
    rednose skrev 2012-01-09 10:20:00 följande:
    Jag funderar lite.
    Jag och sambon fuskade ju en hel del över jul men har nu kommit tillbaka på rätt spår igen och mår toppen igen. (usch å illa vi mådde av all skit vi åt)
    Det jag funderar över är att sambon tappat så mycket vikt bara den senaste veckan? Kan det ha kanonstartat så för honom? Han är nästan 2 m lång och väger ca 80 kilo och är egentligen bara muskler nu. Kan man tappa för mycket eller stämmer det att kroppen hittar sin idealvikt?

    Jag kämpar på men verkar inte ha lika snabba resultat som honom. Jag är 178 lång och väger ca 73. skulle gärna vilja ner till 69 men misstänker att jag antingen är gravid eller så kommer jag vara det snart och då kommer jag ju knappast minska. Men, HUR ska jag äta då? Räcker det att jag äter som nu (hamnar per automatik på ca 20 g om dagen) och lägger till en frukt och kanske lite mer grönsaker eller hur ska jag tänka?
    Jag gick i förra graviditeten upp minst 23 kilo (slutade väga mig när jag närmade mig tresiffrigt) och nu väger jag ca 5 kilo mindre än innan graviditeten...
    Får jag i mig allt bebisen behöver för att växa optimalt om jag äter som jag gör? Spontant känns det ju inte som att någon MÅSTE äta bröd, pasta eller ris så varför skulle man bara för att man ör gravid liksom? Eller tänker jag fel? 
    En graviditet kostar kroppen ca 500 kcal/dygn. Du måste inte lägga det i form av kolhydrater, i min sista graviditet rekommenderade min BM mig att gå kvar på GI som jag gick på då, om jag kunde... nu ville kroppen annorlunda och jag drog i mig massor av kolhydrater för att må bra.

    Får du i dig ägg och grönsaker varje dag så kan du komplettera med t ex mitt val kvinna och omega3 så har fu gjort det bästa du kan.

    Ät lchf, gå över på GI eller ät kolhydrater, det är ändå kroppen som bestämmer och när du hittar nivån där du mår bäst så gör du smartast i att stanna där....
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    Trolla75 skrev 2012-01-09 11:50:03 följande:
    Sukrin blir kallt om man har i för mycket, det går inte att jämföra rätt över så som tillverkarna hävdar, står det i ett recept 1 dl strösocker så tar jag ca 0,25 dl sukrin och 2-3 droppar stevia.

    Kör du LCHF ska du absolut akta dig för Cannderel, det ska du göra i vilket fall som helst! Aspartam = NERVGIFT! All kemisk sötning går fett bort.
    Jag har en påse sukrin i skafferiet som jag har haft sedan i maj, det säger allt om vad jag gillar sukrin.... och jag skrev också att jag föredrar canderel framför sukrin, inte att jag använder det.... Jag kör stenhårt på min burk med stevia X250
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    Mina småtroll skrev 2012-01-09 13:29:46 följande:
    Såg att ni pratade om stevia vs sukrin. Jag har bara använt sukrin, tyckte det lät enklast. Stevia verkar ju vara svårdoserat...eller hur ska man tänka angående det?
    Beror på om du använder steviasocker eller koncentrat. Jag har koncentrat och då räcker knivsuddar i t ex den varma chokladen.... Steviasocker har jag för mig har överföringstabell...
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
  • Teskedsmamman
    76an skrev 2012-01-09 13:28:20 följande:

    Moiraine och adams family....tack. Ska genast imorgonbitti istället käka 2 kokta ägg. Så får vi se hur dagen utvecklar sig.


    2 kokta ägg med lite majonnäs och kanske lite kaviar (jag kör på stenbitsrom) och en ägglatte, jag håller mig mätt från 8-tiden till 16-tiden om det är så...
    4-barnmorsan ☆ www.teskedsmamma.se
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**