• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Anansi
    Vilda Tiger skrev 2012-01-09 10:22:20 följande:
    Idag är Der äntligen dags att träffa specialläkaren och se om min sköldkörtel strular. Jag har nu, efter ett halvår på LCHF, inte gått ner ngt utan snarare upp lite. Och jag har fått personlig hjälp av Anna Hallen så jag vet att jag har ätit bra.

    Håller tummarna för att du får bra hjälp idag!
  • kokos
    Teskedsmamman skrev 2012-01-09 14:11:02 följande:
    2 kokta ägg med lite majonnäs och kanske lite kaviar (jag kör på stenbitsrom) och en ägglatte, jag håller mig mätt från 8-tiden till 16-tiden om det är så...
    Vad ska man ha för majonäs?? Många frågor här men jag försöker förbereda mig inför nästa vecka då jag ska börja med LCHF
  • Mina småtroll
    76an skrev 2012-01-09 13:49:37 följande:
    Grejen är att jag älskar hårdbröd eller knäckebrdö. Men när jag provade att baka fröknäcke som de flesta säger är så gott så tyckte jag inte alls det var nån höjdare. Tycker allt smakar antingen ägg eller frön. Scones? Finns det recept på det nåntans?
    lchfrecept.com har ett sconesrecept 
    du kan även googla på "mumsigt lchf bröd"
    lembas (smakar som ostfrallor) är också jättegoda!
  • Mina småtroll
    76an skrev 2012-01-09 13:49:37 följande:
    Grejen är att jag älskar hårdbröd eller knäckebrdö. Men när jag provade att baka fröknäcke som de flesta säger är så gott så tyckte jag inte alls det var nån höjdare. Tycker allt smakar antingen ägg eller frön. Scones? Finns det recept på det nåntans?
    Äggmuffins kanske man också kan äta till frukost. Har inte testat dom, men googla på receptet o kolla! Jag har tänkt o baka såna länge nu, men det har inte blivit av. Bra att ha i frysen som "snabbmat" eller om man ska iväg o inte kan ta med sig matlåda
  • Mina småtroll
    Teskedsmamman skrev 2012-01-09 14:10:05 följande:
    Beror på om du använder steviasocker eller koncentrat. Jag har koncentrat och då räcker knivsuddar i t ex den varma chokladen.... Steviasocker har jag för mig har överföringstabell...
    Oki, man får måtta lite då Jag är lite rädd för att måtta! Men finns det en överföringstabell så är ju det super. Måste kolla upp detta sen när min sukrin är slut.
  • Faile
    76an skrev 2012-01-09 13:49:37 följande:
    Grejen är att jag älskar hårdbröd eller knäckebrdö. Men när jag provade att baka fröknäcke som de flesta säger är så gott så tyckte jag inte alls det var nån höjdare. Tycker allt smakar antingen ägg eller frön. Scones? Finns det recept på det nåntans?

    Jag bakar mitt knäcke efter detta recept och tycker det blir som ett vanligt knäckebröd, lite tunnare då.

    3 dl torrvaror ( jag använder 1dl linfrön, 1dl kokosflingor, 1 dl mandelmjöl )
    3 ägg

    Rör ihop med en gaffel och smeta ut på en plåt ( smord eller med papper under ), salta lite över.

    15 min i ugn på 175grader och därefter 1 timme till på 50 grader. Blir jättegott ( enligt mig ).

    Det enda lchf-brödet i övrigt jag tycker faktiskt blir gott är microbrödet, behöver dock rostas direkt efter så den svampiga ytan försvinner.   
    http://www.carcol.se/mat/?p=96
            
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • FrökenNilsson
    Bonanza skrev 2012-01-08 12:35:47 följande:
    En fråga: Kanelomelett, blir inte det skitäckligt rent ut sagt? Jag menar; kanel är ju till för sött och bakning (i mina ögon) och omelett är ju salt och matigt. Det låter som en krock?!
    Prova Flört
  • rednose
    kokos skrev 2012-01-09 14:29:21 följande:
    Vad ska man ha för majonäs?? Många frågor här men jag försöker förbereda mig inför nästa vecka då jag ska börja med LCHF
    äkta, dvs den som är fetast. :)
  • Bebben84
    76an skrev 2012-01-09 13:49:37 följande:
    Grejen är att jag älskar hårdbröd eller knäckebrdö. Men när jag provade att baka fröknäcke som de flesta säger är så gott så tyckte jag inte alls det var nån höjdare. Tycker allt smakar antingen ägg eller frön. Scones? Finns det recept på det nåntans?

    Jag gör fröknäcke utan ägg. Men visst smakar det frön :)
  • jajja81

    Ni som kör med Stevia, vart köper ni det nånstans? Finns det nån webbshop ni kan rekommendera?


    Isac 21/9-05 & Filip 31/8-10
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**