• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Linda1976
    helene306 skrev 2011-02-22 16:49:56 följande:
    Är de goda? Jag är fullkomligt allergisk mot färdiga köttbullar. Jag tänker på mamma Scans och de äckliga studsbollarna som smakade a***e i skolan. Jag ska ha egna men maken och sonen kan käka färdiga köttbullar. Nu var det iofs flera år sen vi köpte hem såna. Jag gör alltid egna.
    Ja, faktiskt. Visst - de är inte riktig som hemgjorda, men de luktar inte sopor när man öppnar påsen, och steker man dem i smör så KAN man nästan tro att man gjort dem själv. Jag åt dem idag ihop med pones till middag, och sambo+dotter åt pasta. Världens lataste middag, men helt ok....
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Linda1976
    mills skrev 2011-02-22 17:58:13 följande:
    Jag blev lite nyfiken på det här receptet men då jag är otroligt dålig på att baka så skulle jag behöva höra hur man gör blandar man ihop i någon speciell ordning och hur gräddar man det? 
    Blandar alla torra ingredienser. I med ägg, 1 burk kesella och det smälta smöret. Blanda med händerna tills det blir en deg som hänger ihop. Den blir lite kort i konstistensen, inte som en seg deg utan mer som sandgegga liksom.... Låt den vila medan ugnen blir varm och rulla sen 6-9 bullar, beroende på hur stora du vill ha dem. Jag gör 9, eftersom till kvällsfikat vill jag bara ha en liten och då blir det bara ca 1,5 gram carbs/st! Perfekt.
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • tiiitti

    Var får man tag i pofiber? funkar de med något annat?

    Jag är dålig på att skriva, men läser här hela tiden. så ibland slänger jag bara in en dum fråga mitt i era disk. hoppas de är ok.
    Ni skriver så mycket bra i denna tråden. och den är så aktiv, så på några timmars frånvaro har man flera sidor att läsa igen sen. :) :)

  • Linda1976

    Pofiber finns på typ ICA Maxi och tillverkas av Semper. Jag kan inte tänka mig nåt annat med samma egenskaper faktiskt....


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • helene306
    Denebola skrev 2011-02-22 17:44:23 följande:
    Det är inte bara aningens respektlöst... Funkar det inte att snacka med dem om det? Typ säga att tills ni respekterar vad vi säger får ni inte vara ha barnen själva, eller något.

    Mja, min kille (särbo) äter själv margarin, till honom har jag försökt förklara lite att margarin inte är så bra, men jag vill inte heller tvinga honom att ändra sig, om han inte vill. Och han gillar inte smaken på smör/bregott säger han Obestämd Han är ju ändå en vuxen människa så han får äta som han vill, och jag vill inte kritisera honom heller.

    Sen är jag inte hos svärföräldrarna så ofta, så jag ser det som försumbart att det blir lite margarin då. Det är en sak att be att få broccoli i stället för potatis, men jag känner att det blir att gå lite för långt att kräva att de ska laga maten precis som jag vill.
    Maken har fräst ifrån några gånger och de tar åt sig men nu är det ju semeeeeeester och då släpper svärmor varenda hämning och ska bara äta gott heeeeela tiden. Finns det godis och de ställer fram eller ger så är det klart att sonen äter. Jag tycker förvisso att han kan få men det behöver inte vara varje dag. Mest stör jag mig på att de ger så förbannat mycket O´boy! Han dricker max 2 glas om dagen i vanliga fall. En efter frukost och en innan läggning. Nu blir det säkert minst 7 glas/dag eftersom han dricker varm O´boy i backen. Maken får säga till igen och så får vi hoppas att de tar åt sig (men jag kan tänka mig att svärmor ignorerar det eftersom vi inte är där). Jaja, han kommer hem på lördag. Då blir det operation avgiftning De är inte barnvakt så ofta, väldigt sällan och vi ses inte så jätteofta heller så att säga att de inte får barnen funkar inte riktigt. Men vi kan skita i att åka dit å andra sidan

    Hur kan man föredra smaken på margarin före smör? jaja, alla är vi olika och din särbo och svärföräldrar får väl köra sitt race. Jag tror att det kommer fram mer och mer att vi ska äta feta produkter och då sker en naturlig ändring. Jag hoppas detta iaf!
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • Tullish
    Denebola skrev 2011-02-22 13:08:33 följande:
    Utifrån formuleringen "vad man ska äta under en dag för att hålla sig under 5 g" tolkar jag det inte som du gör, men hon får gärna bringa klarhet i hur hon menar
    Du förstod rätt Flört
    Jag menade hur dom som äter under 5 g under en hel dag äter..
  • Linda1976
    Tullish skrev 2011-02-22 19:14:05 följande:
    Du förstod rätt Flört
    Jag menade hur dom som äter under 5 g under en hel dag äter..
    Ah! Då äter man typ 2-3 ägg och smör till frulle, köttfärsbiff med kryddsmör och ett par broccolibuketter till lunch, kyckling, kryddsmör och ½ tomat till middag. Alltså väldigt mycket kött, fisk, kyckling, smör och grönt i princip enbart som dekoration. Kanske ett par msk grädde i kaffet om dagen också.  Jag testade i höstas. Jag dog av tristess
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Emeraldy

    Jag är nybörjare och har massor med frågor men jag börjar med en.


    Jag läste nånstan att Finn Crisp skulle vara okej att äta om man äter enligt LCHF. Kolhydratvärdet (av 100) ligger på ca 60 medan en skiva har ett innehåll på typ 3. Hur ska jag tänka? Jag har tagit för givet att man alltid utgår från 100 och då kan man ju knappast äta Finn Crisp!


  • Tullish
    Linda1976 skrev 2011-02-22 19:17:26 följande:
    Ah! Då äter man typ 2-3 ägg och smör till frulle, köttfärsbiff med kryddsmör och ett par broccolibuketter till lunch, kyckling, kryddsmör och ½ tomat till middag. Alltså väldigt mycket kött, fisk, kyckling, smör och grönt i princip enbart som dekoration. Kanske ett par msk grädde i kaffet om dagen också.  Jag testade i höstas. Jag dog av tristess
    Okej en kanske dum fråga, men vad är kryddsmör för nåt?

    Jag förstår att  du dog av tristess..  Skulle nog orka äta så i 2 dagar.
    Borde kanske testa o se... hahha Tungan ute
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**