• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • MrsQuitaz
    Denebola skrev 2011-02-22 21:36:18 följande:
    Gör INTE det här receptet i alla fall www.giblogg.se/lchf-brod-pones

    Det till skyarna höjda receptet med kesella är detta

    Ingredienser 3 dl pofiber
    2 tsk fiberhusk
    2 tsk bakpulver
    Lite salt
    250 g kesella
    1 ägg
    50 g smält smör
    En skvätt grädde (ca ½-1 dl)


    2 tsk kardemumma och en skvätt sukrin för semlor


    Gör så här


    Sätt ugnen på 200 grader.

    Smält 50 gram smör. Blanda ihop torrvarorna.

    Fördela i Kesella. Blanda i ett ägg. Blanda i det smälta smöret och en skvätt grädde!

    Låt stå och fiberhusken svälla i 10-15 minuter (annars kan du få magknip). 

    Knåda ihop 6 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

    Grädda i ca 15-20 minuter i mitten/nedre delen av ugnen.


    Tack så mycket =)
  • Ziggystardust

    Ja det var något liknande recept jag använt förr. De var ätbara men inte så mycket mer. De blev platta små torra plättar, det gick inte att få det till bullar. Jag fick också en konstig känsla i munnen när jag åt dem, kan inte riktigt förklara. När jag äter dessa blir det liksom lite strävt i munnen så lite av det kvarstår kanske men det är inte lika mycket. Är det någon fler som upplever det? Jag har för mig att jag läst nåt om det någonstand för ett tag sedan.

  • Denebola

    Jag kan annars tipsa om mitt favoritbröd Lembas. Lär dock ej fungera som semla

  • Linda1976
    Lady Dahmer skrev 2011-02-22 21:58:14 följande:
    är det nån som testat pones som pizzabotten??
    Nope, men som pajskal, och det funkade fint. Alltså borde pizza också funka. Däremot så brändes kanterna väldigt snabbt, men de gick ju att bryta bort.
    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Tjofsen

    Hittat hit. Lite matinspiration i min blogg. ewamarie.blogg.se

    Ska prova att baka frukostmuffins i mrgn om jag hinner

  • mian71

    Jag har just  börjat äta LCHF efter flera års uppehåll. Tyvärr har jag jättebrist på bra vardagsrecept som jag lätt kan göra tillbehör till så att maten passar hela familjen (då det är bara jag som äter så). Skulle uppskatta lite länkförslag om ni har några.

  • Boothwalker

    Kanske en konstig fråga. Men  är det ok att dricka vatten med äppelcidervinäger?


    Det är rätt så enkelt att balansera när man håller i nån. Annars är det svårare... - Mowgli 5 år
  • trazzlan
    mian71 skrev 2011-02-23 01:04:07 följande:

    Jag har just  börjat äta LCHF efter flera års uppehåll. Tyvärr har jag jättebrist på bra vardagsrecept som jag lätt kan göra tillbehör till så att maten passar hela familjen (då det är bara jag som äter så). Skulle uppskatta lite länkförslag om ni har några.


    anna halléns bok husmanskost...jag börjar känna mig tjatig med den men där finns massor inspiration som passar hela familjen.
    Boothwalker skrev 2011-02-23 02:29:10 följande:
    Kanske en konstig fråga. Men  är det ok att dricka vatten med äppelcidervinäger?
    Jag dricker det varje morgon för det smakar så gott till min omelett,,,men jag vet inte om det är ok. Lärde mig det när jag körde GI men det är ju en annan sak...få se vad de andra svarar
    Fyra fina flickor och en trött mamma
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**