• Forumvärd

    "Vippisar" se hit!

    Nu är det dags igen för en ny grupp med "vippisar"
    Då behöver ni en tråd där ni kan diskutera, peppa och tipsa varandra, eller hur? Solig

  • Svar på tråden "Vippisar" se hit!
  • anouk86
    Pluffsan skrev 2011-09-09 14:13:21 följande:
    Men det är ju jättebra!! -2kg och det känns bra!
    Härligt!:D Ja fan allt minus e ju bara braaa:):)
  • Snuttjulla

    Hej allihopa. Idag har varit min jobbigaste dag hittills, idag har jag varit både hungrig och sugen på allt gott som finns. :( räddningen har varit att jobba, så fick barnen äta favoritmaten och ha sitt fredagsmys. Men jag jobbar i matbutik så det gick inte att undvika allt smarrigt där. Gick och ställde mig vid lösviktsgodiset och såg mig mätt. Då kände jag mig bra stolt. Hos oss visar vågen 4,5 kg ner för sambon och 4 för mig. Men på mig syns det ingenting... :( inte måttmässigg heller, de 4 kg måst ja ha tappat lite överallt, eller? I helgen kommer nästa frestelse, ska på släktkalas hos världens mysigaste. Har talat om nu iförväg att jag inte äter nåt, men lite tråkigt känns det. Jag och barnen sover borta hela helgen. Känns lite tricket att ha med mig mjölk och komma hem så där till nån men de var väldigt förstående. Hur är det med alkohol? Jag dricker inte mycket alls, och tror inte det är nån ide att ens smaka på nåt när man är "tom i magen", när man minskat sin intag markant men jag måste ju fråga ändå. Sambon undrar också för de ska ut med jobbet, och han kände att det var lite osocialt att dricka sin shake och sitta och smitta på vatten hela kvällen... Sen, nu måste jag passa på att säga hur duktiga vi alla är, nästan en hel vecka! Känns bra skönt va? ;)

  • ninadockan

    Ja nästan en vecka men det börjar kännas som en vana, jag tycker inte det är jättesvårt och känner mig inte speciellt hungrig heller, men det svåraste är att hitta på nyttiga måltider till kvällen som passar sambons kräsna smak, min diet och dotterns näringsbehov... Han är väldigt bra på att stötta i allmänhet men när det kommer till maten är det ju svårt att kompromissa. Fler tips på nyttiga middagar välkomnas varmt!

  • ninadockan

    Ps jag frågade om alkohol i en annan tråd och fick rådet att låta bli, Just denna helgen känns det helt OK men jag tror inte att jag helt kommer låta bli att ta mig en öl/glas vin under hela perioden, någon gång måste man ju släppa loss lite och jag tar hellre ett glas på en fredag med goda vänner än fuskar med chips och godis.

  • Pluffsan

    Usch! Idag har vart en jobbig dag på jobbet.. Bytade ju ut lunchen idag men efter jag hade ätit blev jag helt matt och yr.. Sen fick jag jätteont i magen... Och jag har varit helt trög i huvudet.. Glömmer grejer som jag aldrig glömmer annars.. Nån annan som känner igen det? Ikväll kommer jag äta kokt ägg och knäckebröd med keso.. Så det får bli en "fuskhelg" :)

  • Snoffsan

    För mig så tuffar allt på helt ok. I veckan åt jag ju lunch, men i går och idag har jag ätit middag istället. Vi har alltid fredags och lördagsmys med familjen så jag ville verkligen äta så och det har gått bra. Är faktiskt inte så jättehungrig längre. Och det som är bäst är att jag inte är så sugen på godis! En vecka utan godis som annar ät min stora last, känns väldigt bra. Har dock inte velat väga mig innan måndag så jag vet inte än hur det går. Hoppas på minus 2 i alla fall. Det blir jag väldigt glad över eftersom jag inte kört kickstart.

  • anouk86

    Pluffsan- Exakt så kände jag också då jag åt sallad tidigare i veckan. Jag tror det har o göra med att man äter för mkt helt enkelt... Att man liksom får en snetripp när sockernivån inte är stabil längre. Jag tror nyckeln ligger i att minska portionerna och äta saaaakta för att lyssna på kroppen när man faktiskt är mätt. Magsäcken lär ju ha krympt en del.

    Idag var jag på kalas där det bjöds på både middag och kaka. Jag tog mig faktiskt en liiten köttbit, två körsbärstomater och lite röra på squash, oliver och purjolök. Skippade potatisen och skippade såsen. Och skippade efterrätten! Trots att jag "syndade" genom att byta ut middagsshaken mot riktig mat s kände ag mig duktig för att jag faktiskt sket i efterrätten.
    Denna gången gick dock mkt bättre. jag tog betydligt mindre mängd mat än vad jag normalt skulle och åt sakta sakta för att hinna känna efter. Efter måltiden kände jg mig nöjd. Inte äckelmätt och inte hungrig:)

    Men guud vad det är mkt svårare på helgen än på veckan. Jobbar man har man ju raster osv för att hålla koll på klockslag för pillersvälning och shakeintag. Dessutom dricker jag betydligt mkt mer vatten än på veckorna.

    Jag tror dock jag "nöjer" mig med denna veckans kickstart [som har fuskats med vid två tf] och äter ett mål mat fr.om måndag. Jag känner att jag vill röra på mig. Jag får mer energi av det och mår bättre. Med bara pulver går jag liksom på sparlåga och däckar såfort det blir mörkt. De två dagar jag har syndat har jag tagit en långprommis och några simlängder på badhuset och det känns bättre.

    Oj vad långt det blev!  ;)

  • Pluffsan

    Min våg har stått still sen i torsdags, så efter första veckan ser det ute såhär:
    Vikt: 73,8 -2 kg
    Magmått: 97cm -5cm
    Lår: 61cm -2cm
    Arm: 35cm -0,5cm

    Hur har det gått för er andra??

  • anouk86

    Har inte mätt mig på ngr dagar, för jag märker att jag bara blir besviken då man e svullen osv. Ska bara mäte en ggn i veckan. Gör det imorgon...

    men 93.0 [-4.0kg] första veckan.

    Igår syndade jag dock. rejält. feteångest idag :( Jag kommer dock fr.om denna veckan lägga till ett mål mat så jag får träna. Blir tokig annars...

Svar på tråden "Vippisar" se hit!