• Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    Hej ni där ute!
    Finns det någon annan "tokig" tjej som liksom jag planerar IVF/genomför IVF mot alla odds i vår ålder? Jag vill gärna få kontakt med er i så fall! 

    Detta är en tråd för oss i så fall. Att bolla IVF metod och mediciner, peppa och stötta och här får ingen finnas som säger att det är lönlöst! Det är det sista vi behöver för det har vi hört så många gånger redan!

    I denna tråd spirar hoppet för oss!

    Skall man välja långa eller korta protokollet, det finns ju för och nackdelar och medicinerna verkar ge olika resultat?
    Har läst och hört att nedreglering (långa protokollet med spray Synarela) inte är bra om man har lite trötta äggstockar. Däremot har jag också hört o läst att om man har lite högt FSH och Östradiol man skall välja rätt cykel. Man bör testa dessa värden på Cykeldag 2. Om de är under 25 och 15 så är det en bra cykel att göra IVF på och då börjar man spruta direkt, samma dag. Annar sär man inne i en "icke fertil" cykel.

    Jag funderar då som så att om man gör långa protokollet så har man ju inte hunnit komma in i en "icke fertil" cykel och påbörjar ju den med fullt understöd av IVF medicinerna.

    Finns det någon annan med samma funderingar och vad har ni fått för rekommendationer av era kliniker kring metod och mediciner?

    Kramar från Lully 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:37
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    Ni kan läsa mer om immunbehandling i min presentation el här:
    www.familjeliv.se/Forum-7-148/m58169429.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:49
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden 45 år och planerar IVF
  • Jag är bara jag

    Rackarns äggblåsor som trilskas! Om de bara varit minst 10,men under det går inte tyvärr. Vet själv sen flera försök... Vissa gör ju ÄP på en enda och jag vet en som fick barn av det också,men beslutet är inte lätt. Och en kostnadsfråga. Och en fråga om ännu mer kanske bortkastad tid och energi. Och andra pippar och får barn utan att blinka... Demon 

  • Lully Hill

    Hej kära vänner!
    Här är jag tillbaka i tråden med rapport från gårdagens äggplock!

    Tack alla ni för era tummar! Det hjälpte till!!
    Tre äggblåsor hade jag och ägg i varje!! Jag blev jätteglad och maken tyckte det var duktigt "värpt"! 
    Klart att jag önskat fler ägg men det kanske är orealistiskt, jag vet inte. Jag har trots allt ett AMH på 0,28. 

    Jag är i allafall glad för mina tre och nu håller jag tummarna att något överlever till fredag då det är ET. Jag har också bokat akupunkturen innan. Nu gäller det att ta till alla medel.

    Idag på morgonen har jag varit i väg för att ta mitt andra Intralipid dropp.  Jag äter också 5 mg Prednisolon morgon och kväll. Syftet skall vara att mitt immunförsvar skall vara nedtaggat som hos en "normal" gravid kvinna INNAN ägget sätts in. Förhoppningsvis fastnar det bättre då. 

    CFC är mycket rara men det är stressigt hos dem. Och allt går i en rasade fart. Jag glömde fråga när jag skall börja med Proggisar. Äh, jag började med dem redan på kvällen när jag kom hem för jag har för mig att så ordinerade min förra klinik. De får helt enkelt ta lite kladd där inne om de tycker nått annat.

    Allt gick i en rasande fart! Jag kom in kl. 11.00 och lämnade kliniken 11.50.  Och vi kom med ett plan hem kl 13.35. Så jätteskönt att komma hem!! På flygplatsen unnade jag mig en sådan där dyr fin Pralinask inslagen och med fin tygrosett. Ni vet sån man aldrig själv får smaka för om man köper en sån så ger man bort den till någon. Nu köpte jag den och en bukett blommor  till mig själv som belöning! Man måste unna sig mitt i allt det jobbiga!!

    Tack alla ni som fick mig på andra tankar kring att stressa med jobb och allt. Jag tog semester onsd, torsd och fredag. Nu tar jag det bara lugnt och myser hemma. Inget stress.

    Nu håller jag tummarna för er andra!!
    Myran och Kalimero. Hur gör ni nu och hur går det? Kör ni på med inseminering nu eller fortsätter med ÄP?  

    Kramar från Lully


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • callimero

    Grattis till tre ägg Lully Skrattande Det var riktigt bra tycker jag!

    Vilket rekordsnabbt förlopp inne på CFC, fungerade det bra med bedövning och så? Låter härligt att unna sig lite lyx som belöning, det är man verkligen värd. Det glädjer mig att du tog ledigt också, bra beslut.

    Både jag och myran kör på insemination istället på fredag. Vi kanske ses på CFC allihop haha Drömmer.

    För min del visade VUL en follikel på 17 mm så det fungerade tyvärr inte att börja spruta då. Känns väldigt tungt då jag planerat in detta försök så minutiöst innan jag börjar jobba och det är hopplöst att få till försök i samma veva.

    Funderar också på att ta Prednisolon, har det hemma samt även Fragmin. Men ska du ta en dos på kvällen Lully? Tänk på att man kan bli lite speedad av kortisonet och få svårt att sova.

  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-10-20 12:22:44 följande:
    Grattis till tre ägg Lully Skrattande Det var riktigt bra tycker jag!

    Vilket rekordsnabbt förlopp inne på CFC, fungerade det bra med bedövning och så? Låter härligt att unna sig lite lyx som belöning, det är man verkligen värd. Det glädjer mig att du tog ledigt också, bra beslut.

    Både jag och myran kör på insemination istället på fredag. Vi kanske ses på CFC allihop haha Drömmer.

    För min del visade VUL en follikel på 17 mm så det fungerade tyvärr inte att börja spruta då. Känns väldigt tungt då jag planerat in detta försök så minutiöst innan jag börjar jobba och det är hopplöst att få till försök i samma veva.

    Funderar också på att ta Prednisolon, har det hemma samt även Fragmin. Men ska du ta en dos på kvällen Lully? Tänk på att man kan bli lite speedad av kortisonet och få svårt att sova.
    Tack!! Ja det gick riktigt fort!! De hade inget rum till mig heller så jag fick lägga mig inne i akupunkturrummet en liten stund. Jag kände mig helt ok, så vi gick. Jag var ju bara "stucken" tre gånger och man fick lokalbedövning. En timme innan hade jag själv dessutom tagit 1gr Alvedon (två tabletter) Det står i deras patientinfo att man kan göra. Det hjälpte nog lite också. Det är klart att detta är inte kul men det var helt ok! Jag har varit med om värre äggplock faktiskt. Det hör ju också i hop med att denna gång var det bara tre stycken. Hade jag haft många blåsor så får man annan smärtstillning.

    Jag förstår att det känns tungt när du hoppats på IVF. Men ni har väl inte haft problem med att få spermierna in i äggen så insemination funkar nästa lika bra. Ihop blandningen sker i livmodern i stället för i provröret. Jag har för mig att man kan via blodprov analysera om äggblåsan har ett ägg i sig. Finns det ägg så producerar man östrogen. För låga nivåer i blodet tyder på inget ägg. Normala o högre doser tyder på ägg. Kan det vara något att kolla innan du åker? Annars tänk inte på det utan ta det lugnt och kör på. Nästan alla gånger finns det ägg i om det bara är en blåsa. Det är ju som den naturliga gången.

    Ja jag skulle ta Pred morgon och kväll. Vet inte varför.  Och ja, jag har lite svårt att sova. Lite speedad är jag, Jag hör på kvällen när jag ska sova att hjärtat slår lite fortare än normal.  men kan tänka mig att det är jättemycket värre med högre doser. Däremot är man också mycket piggare och gladare. Det är som något slags uppåttjack faktiskt!

    Ja tänk om vi ses där nere! Det vore roligt! Jag hoppas något av mina överlever så jag också får åka på fredag.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • myran6801

    Lully Hill, jätte grattis till lyckat ÄP. Skulle som du vara överglad för 3 ägg, många grattis. Det var väldigt vilken fart de hade på CFC. Bra att du top 2 alvedon innan och att lokalbedövningen funkade bra. Men som du säger 3 ägg går ju snabbt att plocka. Nu håller vi tummarna att det är mys i värmeskåpet och att det blir fina embryon.

    Som Kalimero sa så kör vi insemination båda två på fredag. Vi kommer att resa med samma flyg, lite kul faktiskt!
    Först var det ju tänkt att det skulle bli ÄP för mig på fredag men när jag kom hem och pratade med min man så kändes det väldigt osäkert. Tänk om det är en tom follikel! Hade jag haft minst 2 skulle jag inte tveka men vi bestämde att vi provar insemination istället. Får för mig att det är större chans än bara hemma försök!

    Hela den här IVF:en har varit väldigt stressad och konstig så det kanske var meningen helt enkelt. Det började ju med att jag hade svårt att avgöra vilken dag som var dag 1 eftersom jag alltid har spottings. Sen tyckte jag det var konstigt att man skulle börja spruta på dag 3 för jag har alltid börjat på dag 2. Det var också svårt att boka tid för VUL med så kort framförhållning vilket medförde att jag var tvungen att vänta en extra dag på att starta. Min egen teori är att jag startade behandlingen en dag försent vilket medförde att en follikel skenade iväg och de andra 3 inte hängde. Skall ta upp detta med läkaren på CFC.

    När jag ifrågasatta att jag bara sprutat 7 dagar så sa sköterskan att de bara går efter storleken på folliklar och inte på antal dagar. Men jag köper inte det helt och hållet för jag tror de ville undvika att jag kom dit på helgen. Jag fick ju tid för ÄP på fredag och ET på måndag och info som jag fått tidigare var att de sätter tbx en dag senare inte två. .........

  • Zinfandel

    Härligt Lully! Bra jobbat Skrattande

    Varför tar du så låg dos Pred, är det Aten-doktorn som ordinerar det? Är det kanske enough tillsammans med Intralipiderna? Jag har läst så olika om när man ska ta Pred - en del läkare hävdar bestämt att det är bättre att sprida ut dosen över dygnet för jämt intag, andra hävdar lika bestämt att man ska ta hela dosen på morgonen annars tar inte kroppen upp hela dosen... Jag spred först ut den men eftersom jag fick sömnproblem så fick jag ta allt på morgonen, helst innan 7.

    Myran & kalimero: Lustigt att ni hamnade i samma situation, båda två. Men försök se det som att det var nån mening med det helt enkelt. Försök nu vila i tanken idag att ni faktiskt kan bli gravida imorrn!

    Ni är ju här i krokarna allihop imorrn Skrattande 

  • Lully Hill
    myran6801 skrev 2011-10-20 13:59:48 följande:

    Lully Hill, jätte grattis till lyckat ÄP. Skulle som du vara överglad för 3 ägg, många grattis. Det var väldigt vilken fart de hade på CFC. Bra att du top 2 alvedon innan och att lokalbedövningen funkade bra. Men som du säger 3 ägg går ju snabbt att plocka. Nu håller vi tummarna att det är mys i värmeskåpet och att det blir fina embryon.

    Som Kalimero sa så kör vi insemination båda två på fredag. Vi kommer att resa med samma flyg, lite kul faktiskt!
    Först var det ju tänkt att det skulle bli ÄP för mig på fredag men när jag kom hem och pratade med min man så kändes det väldigt osäkert. Tänk om det är en tom follikel! Hade jag haft minst 2 skulle jag inte tveka men vi bestämde att vi provar insemination istället. Får för mig att det är större chans än bara hemma försök!

    Hela den här IVF:en har varit väldigt stressad och konstig så det kanske var meningen helt enkelt. Det började ju med att jag hade svårt att avgöra vilken dag som var dag 1 eftersom jag alltid har spottings. Sen tyckte jag det var konstigt att man skulle börja spruta på dag 3 för jag har alltid börjat på dag 2. Det var också svårt att boka tid för VUL med så kort framförhållning vilket medförde att jag var tvungen att vänta en extra dag på att starta. Min egen teori är att jag startade behandlingen en dag försent vilket medförde att en follikel skenade iväg och de andra 3 inte hängde. Skall ta upp detta med läkaren på CFC.

    När jag ifrågasatta att jag bara sprutat 7 dagar så sa sköterskan att de bara går efter storleken på folliklar och inte på antal dagar. Men jag köper inte det helt och hållet för jag tror de ville undvika att jag kom dit på helgen. Jag fick ju tid för ÄP på fredag och ET på måndag och info som jag fått tidigare var att de sätter tbx en dag senare inte två. .........


    Tack Myran! Nu skall du och Kalimero inte fundera mer på ÄP och IVF. Imorgon gör ni insemination och kan vara gravida om någon dag!! Ni verkar ju båda ha en stor och praktfull blåsa var så det är säker ett fina ägg i!
    Fokusera på det! Köp blommor och choklad på vägen hem och mys i helgen! Då ruvar vi förhoppningsvis alla tre!!

    Jo det här med när man börjar spruta är jätteviktigt enligt IVF kliniken i Athen. Om det blir för tidigt eller försent får man inte lika bra resultat. Därför sa de att på den punkten är långa protokollet bättre. Dr D trodde faktiskt att jag skulle ha  fått bättre resultat med långa protokollet och lägre dos, spruta lite längre. Jag vet inte vad man skall tro för förra gången jag träffade honom sa han att nedreglering inte var så bra för äldre utan man skulle ta blodprov CD2 och utifrån testresultatet avgöra om man skulle köra igång och med vilken dos i så fall. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • callimero

    Paddla över sundet och gör ett studiebesök på CFC Zinfandel! Skrattande

    Låter som ett smidigt ÄP trots allt Lully, är nog ok för oss som är rutinerade. Det var smart att du tog Alvedon innan. Nu håller jag tummarna för att det blir finfin befruktning. Hör de av sig idag eller hur fungerar det?

    Nu hinner jag inte med blodprov, så det är bara att tuta och köra och hoppas. Vi har alltid gjort ICSI dvs man tar en simmare och för in i ägget manuellt pga manlig faktor. Så jag har ingen aning hur mina ägg beter sig vid normalt förlopp. Det var det jag så gärna ville se nu i och med IVF med donerad sperma, då får man en hint om kvaliteten på äggen. Med insemination har man inte en susning om vad som sker därinne.
    Hoppas bara det finns ett ägg, att det släpper i rätt tid och kan ta sig fram som det ska. Donatorn har redan anlänt i torris till receptionen såg jag nu när jag sökte på UPS hemsida. Så jag reser ensam då min donator är dansk. Min sambo hade svårt att ta ledigt med så snabb framförhållning, men det är helt ok, har ju varit där innan två gånger och det är bara insemination. Hade nog helst inte åkt ensam vid IVF även om det säkert går bra det med.

    Tror också du kom igång för sent myran, då tar kroppens naturliga förlopp med en follikel vid. Men det finns chans med insemination också, vem vet?

Svar på tråden 45 år och planerar IVF