Inlägg från: Chianti |Visa alla inlägg
  • Chianti
    Voxen1 skrev 2019-01-05 18:38:50 följande:
    Jag följde hennes blogg under en lång tid, men kom ifrån den när jag insåg att jag inte kunde organisera bort stöket. Började rensa ut istället och följde sådana bloggar istället. Men ett uppdrag i veckan låter ju kul. Ska ta och kika in på bloggen. Jag ska försöka att få till bra städrutiner och då kan ett uppdrag i veckan vara en bra hjälp. Vill få till veckostädning samt lite mer djupstädning utan att jag städar hela tiden. Jag måste hitta en balans.
    Ja, vi får se hur relevant det blir. Jag följer projektet lite för skojs skull.
  • Chianti
    Voxen1 skrev 2019-01-13 23:05:33 följande:
    Nästa veckas projekt som Förvaringsdrottningen har är att skapa utlådor för saker som ska ut ur hemmet. Tex en låda för det som ska säljas, en för det som ska doneras samt lådor för det som ska återvinnas.

    Detta har jag redan, så jag gör ett eget projekt i stället. Det blir rensa och organisera linneskåpet. Jag började lite i fel ända denna helgen med att köpa handdukar innan jag rensat. Så nu måste jag ta tag i det.

    Vad har ni andra för planer?
    Jag behöver sälja av lite saker så jag ska släpa fram grejer från källaren och fota, ska bli så skönt att få det gjort, en sån där surdeg jag haft länge.
  • Chianti
    FuckGoggleAskMe skrev 2019-01-31 23:14:20 följande:
    Tack för påminnelsen om Förvaringsdrottningen, har läst det ibland. Jag med mina detaljerade listor om allt ... nu har jag prövat något nytt, ett ämne per månad. Januari = papper. Jag har röjt, sorterat och slängt papper till förbannelse, både hemma och på jobbet. Letat upp alla pappershögar överallt. Ibland medför det också att jag gör något annat, ringer, kollar internet osv, för att kunna bli av med något papper. Ska väl sortera upp pärmar, fixa lite ny etiketter osv också, så kanske töjer jag ut januari några dagar, men är ganska nöjd med resultatet. Februari = electronik. Februari månad blir nog lång ?. Ska börja med en hög kablar till internet, TV, gamla och nya mobiler etc, blir nog inte kul. Då får man fråga sig, behöver jag fem SCART kablar, fast jag aldrig använder någon? Osv, har många saker att fixa, lagring av foton, rensa e-post, gammal kamera, diverse CDs etc. Behöver även få hem en datakille för diverse, och han får hjälp till med de sista sladdarna etc jag inte riktigt förstår. Mars=gardiner och dukar. Jag behöver fixa persienner, få gardiner omsydda etc etc. Lite mindre, kanske utvidgar till typ sängkläder, handdukar också. Naturligtvis blir det annat småfixande också, men just nu är papper (adressbok, tidningar, böcker, räkningar osv) det viktigaste. Innan min januari slutar, ska jag även fixa elektroniska kontoutdrag etc. Börjar tro att detta är en bättre metod än alla mina listor. Vilken metod kör ni på röja, organisera och städ (om ni har något system)?
    Smart! 

    Min mor gick bort innan jul och nu tömmer vi hennes lägenhet. Så svårt att motstå att spara ditten och datten; det kan ju vara bra att ha, den är ju så söt, jag har visserligen en men nu får jag ju två...
  • Chianti
    Ms H skrev 2019-03-02 17:19:32 följande:
    Intressant att vi är flera som tänker på garderoben. Jag har en tanke att i april ställa upp en klädhängare i gästrummet och hänga AlLLA mina galgar med kläder på den. Varefter jag använder ett plagg, får det flytta in i garderoben igen (förutsatt att jag gillade att ha det på mig). Har en känsla av att några plagg kommer att hänga kvar länge... Tyvärr avskyr jag att shoppa och hittar ytterst sällan plagg jag kan tänka mig att köpa, så att tro att jag ska kunna få ihop en capsule wardrobe vore alltför mycket av ett önsketänkande.
    Voxen1 skrev 2019-03-02 17:57:43 följande:
    Kul att du också ska ta tag i garderoben. Jag hängde alla kläder jag använde på en sida i garderoben. Hade en färgad galge som avdelare. Jag delade av byrålådorna så att jag separerade använt från oanvänt och hjälp vad kläder jag inte använde. Vissa beror på säsong och andra är finkläder som inte används så ofta. En del kläder hinner jag inte ens komma till för jag har så mycket. Andra gillar jag inte att ha på mig men har svårt att göra mig av med. Men nu ska jag ta tag i det! Jag önskar jag vore som dig! Ska försöka bli det. Bara köpa vid ett verkligt behov och bara det jag gillar till 100%! Det måste också gå att matcha med det jag har.
    Vilka smarta idéer, tack!

  • Chianti
    Voxen1 skrev 2019-03-09 17:00:50 följande:
    Då var det helg igen! Planen för helgen är att städa och rensa i garaget. Nu ska det hända! Alla saker ska ha en plats. Just nu är det lite för många saker. Det är bra ordning, men så är det dessa saker som inte får plats någonstans. Dessa flyttas runt och är ivägen och vips så blir det stökigt.

    Ska även fortsätta i min garderob. Just nu går jag igenom det som jag inte använt för att ta ett beslut om det ska sparas eller inte. Jag ska packa ner allt som jag är osäker på i en låda och ställa undan. I garderoben ska det bara finnas det som jag är säker på att jag ska spara.
    Jag funderar på att lyfta ut allt ur min garderob och gå igenom plagg för plagg. Gissar att en del åker ut då, och en del upptäcker jag på nytt och börjar använda igen.
  • Chianti
    Ms H skrev 2019-03-24 19:42:22 följande:
    Nä, jag vill som sagt ha förslag, gärna specifika sådana.
    Hade jag haft 7-10 timmar så hade jag valt emellan:
    Rensa alla köksskåp. Kasta porslin, burkar och redskap som jag inte använder samt kanske möblerat om i några skåp.
    Rensa källarförrådet.
    Rensa hela garderoben och skohyllorna. (Hade kanske prioriterat det eftersom våren står för dörren.)
  • Chianti
    FuckGoggleAskMe skrev 2019-06-22 18:59:33 följande:
    Min plan för juni var trädgårdsskjulet/förrådet, och jag upptäckte till min fasa häromdagen att inte nog med att juni hade börjat, juni håller på att ta slut! Men nu känner jag mig som typ stålmannen, har i dag flyttat ut alla konstiga lådor på gården, tagit beslut om alla prylar, och sorterat upp det mesta i påsar till återvinningen och ett par lådor att ge bort. Får köra runt med prylar nästa vecka. Massor av blomkrukor bland prylarna, och jag som tar livet av de flesta växter ändå, vet inte vad jag tänkte som inte gjorde mig av med detta tidigare. Ok, så med juniplanen slutförd, får jag väl göra färdigt februariplanen, elektronik och sladdar. Har redan slängt typ 40 kg sladdar och laddare, och nu har en del gamla foton överförts till dator så kan slänga de sista elektronikprylarna. Har haft hjälp av en ung kille, ska träffa honom snart och senor det väl klart. Sen är det väl dags att gå en runda till bland sonens prylar. Han är nu definitivt tonåring, så alla spår av min lille kille måste trollas bort, annars blir det väl pinsamt.
    Wow vilket ryck, bra jobbat!
    FuckGoggleAskMe skrev 2019-06-22 19:05:16 följande:
    Borde nog gå en runda till i min garderob. Har läst att om man inte använt ett plagg på ett år, ska man göra sig av med det. Det låter ju vettigt, men har kläder som jag ej använt sista året men som jag har svårt att göra mig av med (typ snygg kavaj). Om någon har lite inspiration om detta,skulle jag uppskatta lite tankar. Vilka undantag är giltliga osv ...
    Hmm, jag tycker att kläder gömmer sig och jag glömmer bort att jag har dem, så om jag inte använt dem på ett år så beror det inte på att jag inte gillar dem utan på att jag glömt att jag har dem. Vissa är såklart oanvända för att jag inte vill ha dem men inte alla. Jag har svårt att få överblick över mina kläder, det är mest därför jag har oanvända plagg.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!