• Anonym (ångest)

    Att komma över omöjlig kärlek

    För nästan ett år sedan blev jag helt oväntat galet förälskad i min kollega som jag känt i många år. Han kände lika dant och vi inledde en relation trots att vi båda har familj. Känslorna fullkomligt exploderade men nu har han en gång för alla bestämt sig för att stanna med sin familj och vi har därför brutit vår relation.

    Fattar dock inte hur jag ska stå ut. Tänker på honom varje vaken minut och saknar honom så att jag mår fysiskt illa. Samtidigt kan jag inte visa något här hemma.

    Någon som varit i samma situation - dvs stannat hos er familj efter en längre otrohet? Hur gjorde ni för att glömma? Hur lång tid tog det? Lyckades ni någonsin få tillbaka känslorna för er man/fru?

    PS Inser naturligtvis att det inte är synd om mig eftersom jag får skylla mig själv som varit otrogen, att otrohet är omoraliskt, fegt och alltid fel etc. Men gjort är gjort och i dagsläget försöker jag bara överleva/uthärda.

  • Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek
  • Anonym (inte helt)
    InMyDream skrev 2013-08-23 18:48:30 följande:
    Nej så kan jag också känna att jag inte varit så aktiv som jag borde. Att jag kört strutsfenomenet och det har naturligtvis min älskarinna fått lida. Från början sökte jag bara bekräftelse men fick äkta kärlek tillbaka och det hade jag inte räknat med. Jag tycker det är intressant att se andras perspektiv som varit i liknande oerhört jobbiga situationer. Jag har aldrig påstått att jag är en perfekt människa och jag är fullt medveten om att jag har sårat människor som står mig närmast och det är just därför man söker svar eller andra infallsvinklar. Funderar mycket på vad jag har lärt mig av den här erfarenheten egentligen. Jag lyckas inte lägga min omöjliga kärlek bakom mig trots att det gått flera år, men jag får väl kämpa vidare. Det hjälper inte nämnvärt att kalla mig ryggradslös, omogen, egoistisk och andra påhopp som man får här för det är fortfarande omöjlig kärlek. 
    Ok. Gott så.

    Nej, syftet var nog inte att försöka hjälpa dig egentligen. Det får du nog hitta lösningar på själv, kanske via terapi och ytterligare (djupa) insikter.

    Däremot hoppas jag att TS och ev. andra i hennes situation kan hitta andra perspektiv. Hon och andra är nämligen inte hjälpta av vackra ord och romantisk bullshit från männen som aldrig räckte till, inte lyckades stå upp för sin (påstådda) kärlek och backa upp orden med handling.
    Detta var egentligen enda anledningen till att jag skrev här, det sk. "perspektiv" som du bjuder på hjälper inte TS utan blir bara som bensin på lågorna.

    Att hon ska släppa taget om drömmen som bara var en illusion kräver en nykter och realistisk syn på att mannen i fråga inte räckte till och inte var något för henne.

    Den avgörande skillnaden mellan hennes omöjliga kärlek och din "omöjliga" kärlek var att du faktiskt hade ett val, du kunde valt att säga ja och agera. Din kärlek var inte omöjlig den var bara inte tillräckligt stark för att du skulle offra det som krävdes. Något annat var viktigare.
    TS hade gjort allt som krävdes men fick inget gensvar.        
  • InMyDream
    Anonym (inte helt) skrev 2013-08-23 18:46:59 följande:
    vem har pratat om allmänheten? öppet för kärlek kanske? Livet?
    sen en slags generell klyscha.. "kvinnor är som..". Jag utgick ifrån att du förstod att det fanns en deadline, mer eller mindre uttalad, och att du borde ha agerat om du ville något med henne.

    Man måste inte lämna allt man har och "springa efter varje kvinna" men om man inte tänker lämna sin fru så får man vara omtänksam nog att inte fortsätta hålla fast älskarinnan. Då släpper man taget och låter henne leva sitt liv. Såra är ju precis det man gör annars..

    Så ja, jag tror du lyckas träffa rätt lite här men alla dina tolkningar är fortfarande att du är ett slags "offer". Du säger att du inte vill såra men det är ju precis det du gör då du är konflikträdd, då du inte har ryggrad och integritet nog att bry dig om älskarinnans känslor.

    Att du verkligen tycks ha så svårt att förstå det jag säger/skriver tar jag som en bekräftelse, vilket egentligen inte förvånar mig.

    Du ser det hela fullständigt egocentriskt. Du är centrum av universum och allt detta "drabbar" dig. Allt du har gjort är att försökt vara en fin kille och göra alla nöjda och glada. Du har inte velat bryta med någon, varken frun eller älskarinnan, eftersom du vill så väl.
    Jag tror förvisso inte att du har skadat eller sårat någon medvetet, du låter uppriktigt och genuint sårad och ledsen, men du lyckas verkligen inte förstå att det är du som varit den pådrivande och det är dina val, beslut och handlingar (eller brist på dessa) som skapat sorg, elände och sårat älskarinnan djupt.

    Det mest omtänksamma och oegoistiska du kunde ha gjort hade varit att lämna henne, låta henne vara i fred, lida i ensamhet och sörja det som aldrig blev. Det hade rent av varit otroligt osjälviskt om du förmått dig att ljuga för älskarinnan och säga att du inte älskade henne längre och bara ville slippa henne. DET hade varit omtanke.
    Då hade hon fått en möjlighet att släppa taget, läka och gå vidare med sitt liv.

    En sån handling kräver dock storhet, integritet och omtanke långt bortom fattningsförmågan hos de flesta män (oftast) som övertygar sig själva om sin kärleksfullhet när de i själva verket jagar den bekräftelse som de inte längre får hemma (eller som inte räcker till).       
    Jag må vara korkad, men jag förstod aldrig hur mycket hon faktiskt höll av mig förrän det var försent. Vi förstod tidigt att vi var tvungna att bryta men ingen av oss hade styrkan att göra det. Vi föll tillbaka i varandras armar hela tiden och det kan faktiskt inte bara jag ta på mig ansvaret för. Vad hon sedan gjorde var ett stort bevis på styrka d.v.s. bryta med sin man för hon stod inte ut med att gå bakom ryggen på honom. Jag var aldrig säker på att hon ville ha mig för hon bedyrade aldrig sin kärlek till mig rakt ut och osäkerheten runt vad hon egentligen ville gjorde mig förvirrad. Hon kanske gav mig små kvinnliga signaler som jag inte kunde tyda tillräckligt tydligt. Hon var aldrig tydlig med att nu sitter jag på tåget och du står på perrongen. Jo det var hon kanske när jag tänker efter, men jag fattade aldrig hur allvarlig hon var förrän det var försent. 
  • Anonym (ångest)

    Känns som om Tom/InMyDream får ta lite väl mkt skit nu. Visst kan jag hålla med om att den starka/minst intresserade/den som inte är beredd att lämna kanske har en viss skyldighet att ta ett större ansvar eftersom det borde vara lättare för den att bryta. När min fd först bröt innan sommaren och nu talar om för mig hur vacker jag är känns det lite tveeggat - blir naturligtvis genomlycklig eftersom jag är galet kär i honom men samtidigt känns det som om han inte bryr sig om mig för om han verkligen gjorde det skulle han ju" tvingat" mig att gå vidare istället.

    Samtidigt är jag fortfarande övertygad om att han faktiskt har väldigt starka känslor för mig - även om de inte är starka nog för att få honom att lämna fru, fyra barn (varav två med speciella behov), hus, släkt, vänner och inte minst en hyfsat fungerande vardag för en oviss framtid med sex barn på halvtid, två sårade fd partners, flytt osv. osv. Vad jag försöker säga är att beslutet att lämna/stanna inte nödvändigtvis behöver spegla hur starka ens känslor är utan även påverkas av hur man föreställer sig en vardag tillsammans.

    Dessutom är det ju så att alla relationer innefattar minst två människor. Vid det här laget borde min fd älskare förstå att jag har mycket starka känslor för honom men under en väldigt lång period mörkade jag detta och hävdade att det enbart handlade om sex från min sida, jag sa att jag inte var redo att lämna min man, att jag aldrig tänkt på en framtid tillsammans med min fd älskare osv.  just för att jag misstänkte att han skulle ta sitt "ansvar" och bryta om han fick reda på hur "seriös" jag var. Så jag får onekligen skylla mig själv om jag blev "utnyttjad".

    Huvudproblemet kvarstår dock. Hur i hela fridens dar ska man kunna förmå sig att gå vidare samtidigt som man är helt galet, förlorat kär. Tycker mig ha fått väldigt många goda råd - framför allt om att även försöka komma ihåg hans dåliga sidor, försöka se honom med "vardagsögon" etc. Ett av problemen är dock att vi under många år (innan vi inledde vår relation) var goda vänner så även om han självklart har både bra och dåliga sidor är det en person som jag länge tyckt mycket om och som jag faktiskt är helt övertygad om att jag skulle kunna få en väldigt bra vardag med.

  • InMyDream

    Asch, man kan inte förvänta sig sympati och medhåll för sina val och sitt sätt att agera här på forumet. Intressant med den sista kvinnans inhopp "inte helt" där hon tycker jag bara häller bensin på ångorna genom att befinna mig i din älskares sits. Visst är det nog så att du egentligen TS borde höra från någon precis det som hon säger att män är fega, ryggradslösa kräk som inte kan stå för sina val. Det hjälper säkert dig för stunden, men vad ger det för bild egentligen. Att generellt tala illa om en hel kategori av folk på det sätt hon gör känns bara obehagligt och jag tycker synd om henne för hon verkar vara väldigt bitter. Förstår att man kan bli det när man blir utsatt eller ser någon som man tycker om bli utsatt. 

    Hur som helst så kan jag sätta mig in i din älskares sits med två barn som har speciella behov och två till dessutom som behöver full uppmärksamhet. Jag har själv krävande barn och visst kan man bli skrämd över att behöva dra hela lasset med dem själv. Alla konflikter, diskussioner, krav, aktiviteter, skolarbete, mat, tvätt, deras kompisar plus krävande eget jobb o.s.v. Även om man inte lirar ihop fullt ut och på olika plan så är det säkert tufft att driva det helt själv. Min fru gör ett fantastiskt jobb med barnen och vi hjälps åt att tänka, planera och utföra. Att då plötsligt sitta själv med allt det bara för att man trodde gräset var grönare på andra sidan, det vill man ju inte. Egoistiskt, fegt, ryggradslöst javisst absolut. Det finns ju inga garantier för att det nya fungerar när vardagen kryper på. Det kan låta fegt det hör jag själv, men allt går ju väldigt mycket smidigare när man är två trots att man har delade meningar ibland. Sedan skrämde det mig mycket också att hamna själv. Jag tror inte jag hade haft något problem med att hitta någon ny alls, men ut i krogsvängen igen, nej fy fasen.

    Till dig TS så måste du försöka förstå att hans val inte har med dig att göra. Det är inte dig det är fel på för du är säkert en fantastisk person. Låt inte hans val sänka ditt självförtroende utan ta det precis som det är alltså att kan till och med få gifta män på flykt. Använd den egenskapen istället på att hitta en man som är beredd att sätta dig som nummer ett direkt d.v.s. en singelkille. Han gjorde misstaget att släppa in dig på livet och nu kan jag garantera att han får sota för det, kanske genom hela livet. Använd bekräftelsen han har gett dig på ett positivt sätt och fånga in en annan istället för att sitta och grubbla. Projektet med din man verkar du ju redan ha lagt ner, men för att inte hamna i samma klister igen behöver du ju också bryta med honom. Det ser ut som du har några tuffa år framför dig, men det blir säkert bättre bara du bestämmer dig för något. 

  • Anonym (Gick inte)

    Intressanta tankar som diskuteras. Jag måste dock hålla med Inte helt ang älskarens (i de fall som diskuteras hör, kan ju självklart även vara en älskarinna) val att hålla kvar älskarinnan känslomässigt, trots att man faktiskt valt hustrun.

    Så var det exakt i mitt fall. Han valde hustrun, och även om uppbrottet blev hemskt så hade jag inga problem med just det - att han valde henne. Det som var hans svek mot mig var ju att han hela tiden vetat att han skulle välja henne (men inte varit tydlig med det mot mig) och att han efter uppbrottet fortsatte höra av sig och bedyra sin kärlek. DET är ett svek, för då rivs ju alla sår upp igen, och igen och igen. Jag fick en mycket längre läkeprocess än jag skulle fått om han bara klippt. 

    Jag tror än i dag inte att han förstår att hans svek mot mig ligger i just detta. Jag tror visst han hade starka känslor för mig, bortom ren åtrå. Men jag är inte naiv och det romantiska skimret har för länge sedan lagt sig. Jag tror det handlar mycket om bekräftelse, egoboost, pirret och spänningen - och det var så ljuvligt för honom, som normalt inte är en känslomänniska) att han inte mäktade med att bryta helt. Så jag förstår, men samtidigt ser jag det egoistiska i hans handlande.

    Om man verkligen älskar en annan människa, så vill man ju henne/honom väl. Och att då hålla kvar någon känslomässigt, att ge komplimanger, flirta . fast man egentligen "brutit" ÄR inte omtänksamt. Det är egoistiskt.

    TS, du trillar ju dit igen när din fd älskare ger dig komplimanger och är romantisk och uppmärksam mot dig. För att du ska kunna komma över honom så bör han ju vara lite avståndstagande och enbart professionell i sin attityd. DET hade hjälpt dig och alltså varit omtänksamt. Eftersom han nu väljer hustru och barn.

    Gaaahhhh, varför fattar inte folkt detta!!!!         

  • Anonym (Gick inte)
    Fool skrev 2013-08-23 16:59:21 följande:
    Jodå jag håller med dig , har tom skrivit om det många ggr , har full förståelse för varför folk trillar dit och att det kan vara oerhört svårt att ta sig ur , förälskelser liknar på många sätt ett drogberoende , sätter förnuftet ur spel och aktiverar belöningsystemet , leder till liknande egoistiskt beteende och är lika svårt att ta sig ur.

    Det jag däremot harsvårt för är alla diverse undanflykter , bortförklaringar , försök att lägga ansvaret för sina egna handlingar på någon eller något annat , etc

    Jag håller med dig helt och fullt. Man är 100% ansvarig för sina handlingar. Och man har alltid ett val. Som man sedan måste kunna stå för.
     
  • Labolina

    InMyDreams - ibland kan det faktiskt ha med personen i fråga att göra. Ofta söker man helt andra kvalitéer i en hemlig älskare än vad man söker i en livskamrat. Härliga hemliga möten utan nåt som stör är liksom antitesen mot vardag med allt vad det innebär och kräver. Således letar man då ofta efter motsatsen till vad man redan har.

  • Anonym (svalna av...)
    Anonym (Gick inte) skrev 2013-08-24 11:09:07 följande:
    Intressanta tankar som diskuteras. Jag måste dock hålla med Inte helt ang älskarens (i de fall som diskuteras hör, kan ju självklart även vara en älskarinna) val att hålla kvar älskarinnan känslomässigt, trots att man faktiskt valt hustrun.

    Så var det exakt i mitt fall. Han valde hustrun, och även om uppbrottet blev hemskt så hade jag inga problem med just det - att han valde henne. Det som var hans svek mot mig var ju att han hela tiden vetat att han skulle välja henne (men inte varit tydlig med det mot mig) och att han efter uppbrottet fortsatte höra av sig och bedyra sin kärlek. DET är ett svek, för då rivs ju alla sår upp igen, och igen och igen. Jag fick en mycket längre läkeprocess än jag skulle fått om han bara klippt. 

    Jag tror än i dag inte att han förstår att hans svek mot mig ligger i just detta. Jag tror visst han hade starka känslor för mig, bortom ren åtrå. Men jag är inte naiv och det romantiska skimret har för länge sedan lagt sig. Jag tror det handlar mycket om bekräftelse, egoboost, pirret och spänningen - och det var så ljuvligt för honom, som normalt inte är en känslomänniska) att han inte mäktade med att bryta helt. Så jag förstår, men samtidigt ser jag det egoistiska i hans handlande.

    Om man verkligen älskar en annan människa, så vill man ju henne/honom väl. Och att då hålla kvar någon känslomässigt, att ge komplimanger, flirta . fast man egentligen "brutit" ÄR inte omtänksamt. Det är egoistiskt.

    TS, du trillar ju dit igen när din fd älskare ger dig komplimanger och är romantisk och uppmärksam mot dig. För att du ska kunna komma över honom så bör han ju vara lite avståndstagande och enbart professionell i sin attityd. DET hade hjälpt dig och alltså varit omtänksamt. Eftersom han nu väljer hustru och barn.

    Gaaahhhh, varför fattar inte folkt detta!!!!         
    Bra inlägg!

    Jag tror att svaret på din fråga om varför folk inte fattar detta helt enkelt handlar om att de har känslor åt ett eller annat håll - och att många  har svårt att se sin egen del i hur andra uppfattar en. Det är ju inte så konstigt egentligen. 
  • InMyDream
    Labolina skrev 2013-08-24 11:11:14 följande:
    InMyDreams - ibland kan det faktiskt ha med personen i fråga att göra. Ofta söker man helt andra kvalitéer i en hemlig älskare än vad man söker i en livskamrat. Härliga hemliga möten utan nåt som stör är liksom antitesen mot vardag med allt vad det innebär och kräver. Således letar man då ofta efter motsatsen till vad man redan har.
    Jo, du har säkert rätt, men i mitt fall var det inte så. Jag letade absolut inte efter en älskarinna även om mitt behov av fysisk tillfredsställelse var enorm på grund av total avsaknad av sex under långa perioder. Hon stod där helt plötsligt och var sugen på just mig. Hon visade mig att kvinnor kan visst ha en stor sexlust. Börjar inse att många har en älskarinna vid sidan av bara för tillfredsställelse, men det är ett vanskligt spel med skyhöga insatser. Det började fel för hon letade nog efter en ny livskamrat och jag behövde sexuell närhet. Behoven var olika men växte ihop med tiden. Var inte helt lätt att se det från början. Sedan blev kom ju tankarna även för mig att hon kanske är min nya livskamrat.   
  • Anonym (hård men sann)

    Hoppas allt din man kommer på det o slängerut dig o spöar skiten ur honom. Det gjorde jag i situationen o ja det kändes bra efteråt. Otrohet är falskt sårande och snudd på misshandel på den man lever ihop med. Ta ditt dåliga ssamvete o ha kvar det resten av ditt liv. Ingen som älskar en förtjänar att bli behandlad så bara för man själv blir kåt. Gör slut för du förtjänar inte din man el låt honom avgöra. Du får tycka vad du vill om mitt svar m det är du som står där ingen annan kom ihåg det.

Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek