• Anonym (ångest)

    Att komma över omöjlig kärlek

    För nästan ett år sedan blev jag helt oväntat galet förälskad i min kollega som jag känt i många år. Han kände lika dant och vi inledde en relation trots att vi båda har familj. Känslorna fullkomligt exploderade men nu har han en gång för alla bestämt sig för att stanna med sin familj och vi har därför brutit vår relation.

    Fattar dock inte hur jag ska stå ut. Tänker på honom varje vaken minut och saknar honom så att jag mår fysiskt illa. Samtidigt kan jag inte visa något här hemma.

    Någon som varit i samma situation - dvs stannat hos er familj efter en längre otrohet? Hur gjorde ni för att glömma? Hur lång tid tog det? Lyckades ni någonsin få tillbaka känslorna för er man/fru?

    PS Inser naturligtvis att det inte är synd om mig eftersom jag får skylla mig själv som varit otrogen, att otrohet är omoraliskt, fegt och alltid fel etc. Men gjort är gjort och i dagsläget försöker jag bara överleva/uthärda.

  • Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek
  • Anonym (hård men sann)

    Tvärtom menar jag din fru. I mitt fall va det tvärsom.

  • Fool
    Anonym (Gick inte) skrev 2013-08-24 11:10:44 följande:

    Jag håller med dig helt och fullt. Man är 100% ansvarig för sina handlingar. Och man har alltid ett val. Som man sedan måste kunna stå för.
     
    Japp och ändå verkar just det vara något som är väldigt väldigt svårt att göra , stå för det man gör / gjort utan omsvet och utan bortförklaringar , det finns nästan alltid ett...men...
  • Anonym (inte helt)
    InMyDream skrev 2013-08-24 10:36:14 följande:
    Asch, man kan inte förvänta sig sympati och medhåll för sina val och sitt sätt att agera här på forumet. Intressant med den sista kvinnans inhopp "inte helt" där hon tycker jag bara häller bensin på ångorna genom att befinna mig i din älskares sits. Visst är det nog så att du egentligen TS borde höra från någon precis det som hon säger att män är fega, ryggradslösa kräk som inte kan stå för sina val. Det hjälper säkert dig för stunden, men vad ger det för bild egentligen. Att generellt tala illa om en hel kategori av folk på det sätt hon gör känns bara obehagligt och jag tycker synd om henne för hon verkar vara väldigt bitter. Förstår att man kan bli det när man blir utsatt eller ser någon som man tycker om bli utsatt. 

    Hur som helst så kan jag sätta mig in i din älskares sits med två barn som har speciella behov och två till dessutom som behöver full uppmärksamhet. Jag har själv krävande barn och visst kan man bli skrämd över att behöva dra hela lasset med dem själv. Alla konflikter, diskussioner, krav, aktiviteter, skolarbete, mat, tvätt, deras kompisar plus krävande eget jobb o.s.v. Även om man inte lirar ihop fullt ut och på olika plan så är det säkert tufft att driva det helt själv. Min fru gör ett fantastiskt jobb med barnen och vi hjälps åt att tänka, planera och utföra. Att då plötsligt sitta själv med allt det bara för att man trodde gräset var grönare på andra sidan, det vill man ju inte. Egoistiskt, fegt, ryggradslöst javisst absolut. Det finns ju inga garantier för att det nya fungerar när vardagen kryper på. Det kan låta fegt det hör jag själv, men allt går ju väldigt mycket smidigare när man är två trots att man har delade meningar ibland. Sedan skrämde det mig mycket också att hamna själv. Jag tror inte jag hade haft något problem med att hitta någon ny alls, men ut i krogsvängen igen, nej fy fasen.

    Till dig TS så måste du försöka förstå att hans val inte har med dig att göra. Det är inte dig det är fel på för du är säkert en fantastisk person. Låt inte hans val sänka ditt självförtroende utan ta det precis som det är alltså att kan till och med få gifta män på flykt. Använd den egenskapen istället på att hitta en man som är beredd att sätta dig som nummer ett direkt d.v.s. en singelkille. Han gjorde misstaget att släppa in dig på livet och nu kan jag garantera att han får sota för det, kanske genom hela livet. Använd bekräftelsen han har gett dig på ett positivt sätt och fånga in en annan istället för att sitta och grubbla. Projektet med din man verkar du ju redan ha lagt ner, men för att inte hamna i samma klister igen behöver du ju också bryta med honom. Det ser ut som du har några tuffa år framför dig, men det blir säkert bättre bara du bestämmer dig för något. 
    Ditt sista stycke är bra och precis det jag menar, hävdar och påstår. Felet och misstaget ligger i grunden hos mannen som inte valde dig. Att spekulera och romantisera om hur svårt och omöjligt det var trots att han ändå verkligen älskar dig innerst inne är både dumt och meningslöst.
    Du är värd bättre och ord utan beslut och handling är inte värda något alls.

    För övrigt (InMyDreams) så tolkar du mig fel på ett par olika sätt men det kanske inte är så viktigt i slutändan.  Jag vet för lite om dig för att kunna uttala mig tvärsäkert över dina val och handlingar. Inte heller tycker jag du är något "kräk", det har jag aldrig påstått och ser ingen anledning att göra. Tvärtom uttryckte jag att du troligen har ett gott hjärta och inte menar något illa. Det samma gäller nog för ganska många män (och ev. kvinnor) som försatt sig i liknande situationer.

    Min delvis starka reaktion grundar sig i att en del av dina formuleringar antyder att du betraktat dig som ett "offer" för omständigheterna, du tog dig rätten att döma din älskarinna för att hon valde bort dig och hittade en annan när du inte har någon annan än dig själv att skylla. Det visade sig sen att du nog (kanske?) insett detta och jag är inte helt klar på förutsättningarna runt din histiora - men det är inte viktigt.

    Jag är fortfarande inte ute efter dig eller någon annan men anser att alla dessa kvinnor som hamnat i liknande situationer (dvs. som står och väntar/hoppas att en upptagen man ska lämna sin fru för deras skull) ska lära sig se och bedöma handling och beslutsamhet. Värdera vikten av en man som verkligen visar mod, ryggrad och tar ställning för kärleken. Allt annat är bara hobby och tidsfördriv. Vill man ska man givetvis fortsätta att ägna sig åt det men räkna inte med att det bär frukt, i värsta fall bryter det snarare ner dig.

    I den mån jag kan ge män (eller kvinnor i samma läge) några råd i situationen att man blivit passionerat förälskad i någon trots att man är upptagen och upplever sig "sitta fast" i äktenskapet så handlar det om omtanke och en djupare förståelse, konsekvens och mod.
    Våga satsa på en häst fullt ut - oavsett om det är äktenskapet som är viktigast eller om det är en ny kärlek som konkurrerat ut det gamla livet. Agera rakt, ärligt och tydligt mot alla inblandade - upp med korten på bordet, bryt med den som du bestämt dig för att inte leva med. Helt.

    Om nödvändigt, ljug.. Det allra mest egoistiska du kan göra är att säga: Jag älskar dig så av hela mitt hjärta, du är den finaste, vackraste och viktigaste. Jag kommer aldrig glömma dig och kanske i en framtid.. vem vet..?  

    - Säg i stället (nåt i stil med): Du är jättefin och fantastisk men det räcker inte för mig, mina känslor är inte riktigt så starka som de skulle behöva vara. Vi är inte menade för varandra men du kommer att träffa någon som verkligen kan ge dig allt. Farväl.  
  • Anonym (Varför otrohet?)
    InMyDream skrev 2013-08-23 13:18:53 följande:
    I så fall vet du vart vi kysstes för första gången Som jag ser det så är det bara sorg som behöver komma ut, inte att jag trånar. Sorg över att sagan inte fick ett lyckligt slut. Sorg över att personer blev sårade. Sorg över att tidpunkten var fel. Sorg över att jag inte kunde göra henne till nr 1.

    Min älskarinna hade garanterat resonerat precis som du. Alltså sagt, stå för ditt beslut rakt in i kaklet. Blev så överrumplad när hon bröt med sin man, då blev det helt plötsligt bara jag som bedrog min fru. Gjorde att jag kände mig ännu mer rutten. Först var vi två om att ljuga och bedra och helt plötsligt var det bara jag som gjorde det. Lättare sagt än gjort att sluta upp med att tänka på det som varit men det är att blicka framåt och reparera är det som gäller, men tyvärr kommer tankarna ikapp hela tiden.
    Önskar att du läste dina egna inlägg så kanske du ser att du visst uttrycker en oerhört stark längtan efter din älskarinna och efter er perfekta relation. Inte en gång, inte någonstans skriver du att du valt din fru pga att du älskar henne. 

    Jag vet inte hur din fru är, jag känner henne inte, men jag känner en oerhörd sorg över det liv som hon lever med dig. Jag vet inte heller vilka utfästelser du gjort eller vilka ömhetsbetygelser du ger henne MEN jag har svårt att tro att hon skulle vilja leva kvar med dig om hon visste att hon inte är nummer ett för dig. Att du inte valde henne utan att hon är ett tröstpris som verkar vara jobbig att leva med - för det har du skrivit några gånger.

    Du höjer din älskarinna till skyarna. Du ser bara de positiva ni hade tillsammans och det enda du har svårt med är att hon så lättvindigt vände dig ryggen, att hon blev så känslokall mot dig när hon inte fick som hon ville. MEN är det så svårt att förstå! Hon kanske inte alls älskade dig. DU kanske bara vara en utgång för henne, en väg ut ur hennes äktenskap, ett redskap för att gå vidare. Hon kanske inte alls hade så starka känslor för dig som du tycks ha haft, OCH FORTFARANDE HAR!

    Om du verkligen vill hjälpa TS i hennes strävan att komma över sin älskare och komma vidare med sin man så borde du försöka beskriva hur du och din fru gått vidare (även om du inte gjort det - du bara tror det). Ge några konstruktiva förslag på hur TS praktiskt kan gå tillväga och inte denna ändlösa tirad om din fantastiska relation med din makalösa älskarinna.

    LÄS vad du skrivit och tala om för mig VAR du uttrycker glädje över att ha valt din fru! Var din kärlek till henne betyder för dig och hur tacksam du är över att hon valt dig, att hon valt att gå vidare med dig trots det svek du utsatt henne för! När du skriver om ert äktenskap så uttrycker du endast hur jobbigt du har det och hur lite det ger dig. 
  • Anonym (Varför otrohet?)
    Anonym (ångest) skrev 2013-08-22 14:16:16 följande:
    Tack för alla svar - ger mig verkligen en hel del att fundera över!

    Tom: Bortsett från att jag aldrig känt mig psykiskt misshandlad av min man känner jag igen mig väldigt väl i mycket av det du skriver.

    Varför otrohet: Absolut borde man glömma sin fd älskare/älskarinna och göra allt för att få äktenskapet att fungera om man väljer att stanna. Men min ursprungsfråga handlar ju just om hur man ska kunna glömma.

    Själv börjar jag fundera på om jag verkligen vill glömma min fd älskare. Igår träffades vi för första gången efter semestern och alla mina känslor kom genast tillbaka. Även om inget hände (inga kyssar etc) planerade vi för flera gemensamma projekt inkl. övernattningar, var definitivt inte fysiskt avvisande och dessutom sa han flera gånger hur vacker jag är. Känns alltså mer som en tidsfråga innan vi ramlar dit igen.

    Inser att det enda rätta vore att skilja mig från min man men vill samtidigt inte fatta ett så livsavgörande beslut samtidigt som jag är helt galet förälskad i en annan (som jag dessutom vet att jag aldrig kan få). Känns dock som om jag lever i någon typ av limbo och måste fatta mitt beslut åt ena eller andra hållet.

    Vad gäller sanningen vet jag att min man ser betydligt allvarligare på sexuell otrohet än på emotionell otrohet och skulle bli otroligt sårad om han fick veta att jag varit med någon annan (inte minst med tanke på att vi faktiskt gått i terapi och bl.a . diskuterat det faktum att det är många år sedan jag tände på honom). Om vi ska fortsätta tillsammans borde jag nog berätta mer om sanningen så han skälv får göra sina val men om vi separerar ser jag ingen mening med att såra honom mer än nödvändigt.      
     I inlägg ovan säger du att din man i princip vet allt. Du har berättat att du är kär i någon annan MEN du har inte berättat hur långt ni gått. Här ovan skriver du att din man skulle bli oerhört sårad om han visste att du legat/låg med någon annan. Med andra ord så har du INTE berättat allt eftersom du då tror att din man kommer att välja skilsmässa och det vill du kanske inte innerst inne?!

    Jag kan inte se att du har annat än två alternativ:

    Det ena innebär att du bryter med din älskare:
    Det innebär att när han säger att du är vacker eller visar någon form av intimitet så talar du om för honom att ni tagit beslutet att bryta och att er relation hädanefter ska vara helt och hållet arbetsrelaterad.  Du planerar inte in några projekt med honom, om det inte är absolut tvunget att jobba tillsammans,  och du planerar ABSOLUT INTE in några övernattningar. Om du är uppriktig i din intention att fortsätta med din man så är du TYDLIG mot din älskare. Du talar om för honom vad som gäller!!! Du tillåter inte att han kliver över den tröskel som du satt upp eller bryter mot de regler som ni kommit överens om.  DU tillåter inte att han får tillträde till din emotionella sida, han får bara ta del av din professionella du tillåter inte honom att tränga in i dina tankar utan förskjuter honom till en mörk vrå,  du ser till att inte försätta dig i situationer där det bara är ni två.  Du har inga möten ensam med honom utan ser till att det alltid finns fler arbetskamrater med.  Du tar ett samtal med din man där du ärligt berättar om vad som hänt. Om hela otroheten inkl den fysiska delen. Antingen väljer din man skilsmässa eller så vill han fortsätta med dig och då har du ingen återvändo. Om din man vet allt så kan du inte heller vara otrogen igen. Det kommer ditt samvete inte att tillåta dig eftersom du inte vill såra din man igen.  Du gör allt för att din relation med din man ska bli bra igen. Du ser till hans behov och sätter dem främst samtidigt som du talar om vilka dina behov är ni fortsätter i parterapi för att få hjälp att komma vidare men den här gången ger du allt, du kör med öppna kort och svarar på alla hans frågor och du talar om vad det är du saknar i ert förhållande och hur du vill ha det
    Det andra alternativet är att du begär skilsmässa från din man utan att berätta vad du gjort eftersom det inte finns någon anledning att såra honom i onödan.

    DU tycks tro att det finns ett tredje alternativ. Du fortsätter att vara otrogen, att ligga med din kollega och bedra din man. Detta alternativ innebär att ni alla kommer att må fortsatt dåligt och det kommer att bli värre och värre och i värsta fall så spricker bubblan så småningom och sanningen kommer fram och då är det minst fyra personer som blir lidande. + alla barn. 
  • Anonym (älskarinnan)
    Anonym (?) skrev 2013-06-07 21:04:56 följande:
    Hamnade i samma sits fast inte alls lika lång tid. Rannsakade mig själv efter min otrohet (som jag lustigt nog inte såg som en otrohet) och sa till maken att vi måste skiljas. Han tyckte det var konstigt och att det kom från ingenstans. Berättade aldrig om otroheten. Papprena skickades in, skilsmässan blev ett faktum. Visst hade jag mina funderingar. Ville glömma, ville rädda, hade allt bekvämt på plats men levde med en man som jag inte kunde dela de finaste tankarna med. De tankarna hade jag med min älskare. Allt ifrån promenader, kyssar, händer, kärlek, smek och att älska. Jag längtade varje timme efter honom. 

    Inte kort efteråt träffade min make också en kvinna. Så oumbärlig var jag. Han blev förälskad och lyckligare med henne. Mitt liv blev kaos då jag upptäckte att min "älskare" inte ville skilja sig.

    Men till slut kom han till mig. Vi hade inte bara rätt timing. Ingen av oss har ångrat oss och nu i efterhand kan jag inte se hur man i hela fridens namn skulle kunnat få till en reparation av äktenskapet. Har hjärtat flyttat ut och man har älskat någon annan och inlett en relation med någon är det oerhört svårt att gå tillbaka till sin "ordinarie" på-papper-partner. Inte om det handlar om år och månader. Kärlek är en så stark drivkraft att den inte går att förneka.

    Självklart är det nog så att vi inte hoppar ur en lång relation direkt, med barn och allt. Först kanske man behöver veta hur stark den nya relationen är. Men är den stark så behöver man ju inte vara rädd för att ta steget.

    Är det spänning man söker så är kanske fri öppen relation det som är receptet. Alla relationer är unika.

    För oss handlade det om kärlek och attraktion. 

    Låt kärleken blomstra och lev inte i unka relationer. Min man tackar mig för att jag bröt (för visst blev vi avslöjade min älskare och jag...). Han tyckte jag gjorde rätt som inte berättade, och att jag avbröt vårt äktenskap. Det gav honom rum att hitta kärleken också. Varför skulle bara jag få ha den förmånen?

    Och jag blev inte svartsjuk på att maken hittat en ny. Det om något är väl tecken på att vi var färdiga. Och han blev inte arg på mig att jag haft en älskare vid sidan av. Det blev så skönt att inte vara oärlig och vi båda var överens om att vi var färdiga med vårt äktenskap. Vems normer var det att vi skulle hålla ihop? Våra egna eller andras? 

    Barnen blev förstås ledsna. Men det är INTE ATT man skiljer sig som är problemet utan HUR man skiljer sig. Det var skitjobbigt, men det blev bättre än det lidandet att försöka reparera något som var färdigt.
  • Anonym (älskarinnan)
    InMyDream skrev 2013-08-24 11:29:16 följande:
    Jo, du har säkert rätt, men i mitt fall var det inte så. Jag letade absolut inte efter en älskarinna även om mitt behov av fysisk tillfredsställelse var enorm på grund av total avsaknad av sex under långa perioder. Hon stod där helt plötsligt och var sugen på just mig. Hon visade mig att kvinnor kan visst ha en stor sexlust. Börjar inse att många har en älskarinna vid sidan av bara för tillfredsställelse, men det är ett vanskligt spel med skyhöga insatser. Det började fel för hon letade nog efter en ny livskamrat och jag behövde sexuell närhet. Behoven var olika men växte ihop med tiden. Var inte helt lätt att se det från början. Sedan blev kom ju tankarna även för mig att hon kanske är min nya livskamrat.   
    Har kanske inte läst allt du skrivit i tråden, men hur skulle du göra om din älskarinna eg känner samma för dig än, men inte sagt det för hon vill verkligen få det att funka med sin nya. Om hon skulle vilja ha dig igen, skulle du då lämna din fru nu?
  • InMyDream

    Inte helt - Nej då har jag nog uttryckt mig otydligt för jag känner mig inte som ett offer för omständigheterna. Alla var jag har gjort har varit medvetna och jag kunde gott och väl undvikit hela situationen. Ändå drev jag på och var kanske onödigt flörtig och gav signaler som gjorde oss till slut förälskade. Min älskarinna ville hela tiden hävda att det var bara jag som tog alla steg, men jag vet inte jag. Tycker bara att det är onödigt att utse syndabockar för man är ju minst två i detta. Jag kan dock inte utpeka mig som oskyldig utan mer att det var skit att jag känner som jag känner. Bra med dina förslag till vad man säger när man bryter. Jag sa aldrig att jag älskar men heller inte uteslöt att det kunde bli vi två till slut. Tydligheten uteblev på grund av mitt inre kaos.

    Varför otrohet - Visst så inser jag själv utan att behöva läsa mina egna inlägg vad min fd älskarinna betydde för mig, det är ingen tvekan om det. Eftersom tråden handlar om omöjlig kärlek så blir det väl lätt att man tar upp just det omöjliga. När min älskarinna försvann så kunde jag också satsa helhjärtat på mitt äktenskap precis som jag önskade utan utomstående inverkan och det har fungerat mycket bra. Jag får gehör på de känslor jag visar och min fru visar sidor som jag verkligen uppskattar. Vi har det bättre nu än på länge och då menar jag riktigt länge. Jag tror vi kan få ett riktigt bra liv tillsammans om vi ger det lite mer tid. Drivkraften att lämna har minskat då min älskarinna försvann och då har också arbetet med att återfå förtroende och tillit från min fru gått bättre. Jag kan aldrig jämföra glädjen som jag känner för att min fru ger mig en andra chans med det jag kände för älskarinnan för det blir som att jämföra äpplen och päron. Båda är fantastiska på sitt sätt och jag beundrar och håller av de båda för de är den de är.

    Gick inte - Bra råd från experterna och det har fungerat bra för oss. Undviker kontakt så mycket som det går och det är ett råd till TS också. Känns motsträvigt och tungt, men det är ett måste.

    Älskarinnan - jag hoppas naturligtvis att hon känner samma sak för mig och använder en ny pojkvän för att bedöva känslorna, men i verkligheten är det säkert inte så. Hon behövde närhet och någon som kunde ge henne allt så jag är glad för hennes skull. Hon är värd någon som kan visa att hon är nummer ett och i den konkurrensen kommer känslorna för mig att svalna. Hon gav mig hundra chanser och jag valde att stå kvar på perrongen så att säga. Jag har inte gett upp hoppet med min fru så vi fortsätter att kämpa trots otroheten. Ibland orkar man inte längre och ibland får man ny kraft. Jakten på att tillfredsställa mina inre behov fortsätter men jag inser att mina krav för att vara nöjd har ökat. Tiden kommer utvisa om det blir jag och min fru eller om vi går skilda vägar.

    Märkligt att när man försöker skriva precis som man känner så är det alltid flera som är snabba med att kritisera och fördöma. Men, men det är ändå väldigt intressant att få nya perspektiv.

     

  • Anonym (ångest)

    Nu är det kört igen. Hann inte träffas mer än två veckor efter semestern innan vi återupptog vår relation. Nu är det separation från min man som gäller. Även om jag aldrig kommer bli nummer ett för min älskare kan jag inte fortsätta leva i mitt äktenskap.

Svar på tråden Att komma över omöjlig kärlek