Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Varför hatar folk MP?

    FDFMGA skrev 2015-08-16 22:10:29 följande:
    Ironi kan dessvärre missförståsSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Tack FDFMGA
  • KillBill
    Linnea1994 skrev 2015-08-18 10:54:07 följande:
    Budgeten senaste månaderna (snart 2) är INTE borgerlig budget!
    Regeringen kunde bara genomföra mindre förändringar i samband med vårbudgeten så i princip så styrs Sverige fortfarande med den budget som Alliansen och Sverigedemokraterna har röstat igenom förra hösten.
  • KillBill
    Gert skrev 2015-11-23 18:02:35 följande:
    Inte lika mycket som du är intresserad av allt som rör SD.
    Give ´em Hell!
    Det vete fan, jag blir riktigt impad över att du har sådan koll på Miljöpartiets kommunpolitiker.
  • KillBill
    Rataxes skrev 2015-11-25 16:34:22 följande:

    Bra skrivet av Ivar Arpi om Fridolin och MPs linje som bara kan tolkas som hyckleri.


    "Nej, Gustav Fridolin, du kan inte först föreslå tillfälliga uppehållstillstånd och sedan säga att de inte går att försvara. Detta är din politik som genomförs av regeringen du sitter i. Ta ansvar eller avgå. Detta fungerar inte längre Miljöpartiet.


    I går grät Åsa Romson när hon presenterade åtstramningarna. En del kommentarer var raljanta och nedvärderande, vilket är helt fel. Men det hon ville signalera var att hon förvisso presenterar dessa förslag, men att hon egentligen inte vill göra det. I UNT jämförde Kristina Lindqvist detta med Fredrik Federleys tårar när han övergav sitt FRA-motstånd i riksdagen, men hade mage att gråta över det. Tårar som en blinkning till de egna. Tårar som betyder "det är inte mitt fel!".


    Men detta är er politik, Romson och Fridolin. Om ni inte förmår försvara den så måste ni avgå. Ni kan inte skylla på EU. Det är ni som genomför detta, ingen annan. En regering kan inte ena dagen presentera reformer och dagen efter säga att de är oförsvarliga.


    Sorry, man kan inte sitta i regeringen och vara i opposition samtidigt. Bestäm er. Ännu bättre: avgå."


    Tankar om Arpis text?


    Nej, jag är liberal ingen jävla SD-are.
    Jag tänker att Miljöpartiets migrationspolitik, i likhet med många andra partier, var baserad på en nivå av invandring som Sverige kunde hantera (sett till bl.a tillgången på bostäder).

    Jag förstår faktiskt inte snacket om att Miljöpartiet ska lämna regeringen pga att de anpassat sin politik efter rådande omständigheter. Moderaterna gick till val på en mycket liberal flyktingpolitik (vi skulle öppna våra hjärtan) men har gjort en helomvändning och vill nu stoppa gränsen helt och dessutom skicka iväg flyktingar som redan har kommit hit.

    Varför kritiserad inte Moderaterna (eller övriga partier såsom S, KD och FP) som i likhet med MP nu representerar en migrationspolitik som är helt annorlunda än den som de gick på val på?
  • KillBill
    Gert skrev 2015-11-25 17:52:29 följande:
    Enligt Margit Silberstein ville Socialdemokraterna driva en ännu hårdare politik, en som liknar Moderaternas som har fått kritik för att bryta mot asylsätten.
    Give ´em Hell!
    Och?
  • KillBill
    Gert skrev 2015-11-25 18:24:10 följande:
    Bryr du dig inte om att ditt parti Socialdemokraterna ville bryta mot asylrätten? Enligt uppgifter så var det Miljöpartiets förtjänst att så inte skedde. Miljöpartiet de gröna kommer aldrig mer sitta i en svensk regering för ingen vill ha med dom att göra, inte ens Socialdemokraterna egentligen.
    Give ´em Hell!
    Det har säkert funnits många alternativ på bordet och jag nöjer mig med att konstatera att regeringen inte har lagt något förslag som bryter mot asylrätten och det är ju bra!

    När det gäller MPs möjligheter att komma in i en framtida regering så kan det vara så att detta nu är mer sannolikt i och med att MP visat sig vara mer pragmatiska än vad många trodde. Tänk om SD hade varit lika pragmatiska som MP!

    Förresten, vad anser du om att SDs ledning samarbetar med AFA grundaren Mathias Wåg på Researchgruppen? Innebär det att du kan börja läsa Expressen igen?
  • KillBill
    familjenstyg skrev 2015-11-25 19:57:53 följande:
    Antagligen för att Moderaterna är ett oppositionsparti och MP är ett regeringsparti.

    Av det ena (M) kan kan förvänta sig vissa populistiska utspel av den typ oppositionspartier brukar ägna sig åt  medan det andra (MP) sitter i regeringen och inte bör ägna sig åt kappvändande eftersom det skadar regeringens trovärdighet. Och utan trovärdighet blir det betydligt svårare att bedriva en långsiktig politik.

    Jag tycker att det är bra att regeringen leds av pragmatiska partier som har förmågan att ompröva den förda politiken baserat på den föränderliga omvärld som vi lever i. Motsatsen hade varit mer skadlig för Sverige och för de flyktingar som vi inte längre kunde ordna boende åt.

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gert skrev 2015-11-25 17:52:29 följande:
    Enligt Margit Silberstein ville Socialdemokraterna driva en ännu hårdare politik, en som liknar Moderaternas som har fått kritik för att bryta mot asylsätten.
    Du svarade inte på frågan om vad du anser om SDs samarbete med Researchgruppen!

    www.familjeliv.se/forum/thread/76044695-sds-ledning-samarbetar-med-researchgruppen
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gert skrev 2015-11-25 20:21:42 följande:
    Vad har den frågan med Miljöpartiet att göra?

    Det kan man fråga sig men du började ställa frågor om Socialdemokraternas politik så jag trodde att det var fritt fram att prata om andra partier. För att slippa gå OT så kan du svara i den rätta tråden.


    www.familjeliv.se/forum/thread/76044695-sds-ledning-samarbetar-med-researchgruppen
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Varför hatar folk MP?