Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Varför hatar folk MP?

    Anders2015 skrev 2015-05-23 08:06:00 följande:

    Radarparet Stefan Löfven (S) och Åsa Romson (MP) få motstånd från de egna leden.

    Bertil Torekull (MP) 

    Åsa Romson är i mina ögon inte mogen det höga ämbete hon utsetts för eftersom hon inte vet vad hon säger och inte förstår vad det är hon ber om ursäkt för. Hon bör lämna in sin avskedsansökan och därmed rädda inte bara sitt eget ansikte utan i första hand värdigheten, förtroendet och respekten som förbinds med hennes uppdrag.

    Vidare skriver Bertil Torekull MP:

    Hon måste alltså avgå av fyra tunga skäl - för landets, för partiets och för sin egen skull. Och för de namnlösa offren?, skriver han på tisdagen i sin blogg


    Det är inget vi har något att säga om, svarar nu Romsons pressekreterare.

    www.expressen.se/nyheter/fridolins-mentor-romson-maste-avga/


    Anders 2015, du lyfter ofta fram intern kritik inom mp eller S och får det att låta som något anmärkningsvärt. Ofta vill du också ha kommentarer från de "rödgröna" på den interna kritiken.

    Kritik är något positivt som bidrar till utveckling. Intern kritik finns i alla partier inklusive SD.

    Det är inte länge sedan Oskar Lindholm, Sverigedemokraternas ordförande i Skaraborg, riktade stark kritik mot SDs partiledning och kallade den för maktfullkomlig, kontrollerande och inkompetent. Ganska skönt att någon tog "bladet från munnen" eller hur?

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6149548
  • KillBill
    Cal XVI Gustf skrev 2015-05-23 12:57:49 följande:
    Det finns en stark tro på olika former av pseudovetenskapliga idéer inom miljöpartiet även om det inte alltid nödvändigtvis är partiets officiella hållning. Läs t.ex. den här artikeln:

    www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/2012/06/30/miljopartiets-carl-schlyter-vill-infora-elallergi-som-diagnos-i-icd-11/

    Det är också intressant att läsa kommentarerna till artikeln. En mer sansad miljöpartist skriver att mp:s kongress avslagit liknande förslag och istället klubbat igenom att miljöpartiets sjukvårdspolitik ska vila på vetenskaplig grund. Han får omedelbart mothugg från partikollegor och det ifrågasätts vad en person med hans åsikter över huvud taget gör i miljöpartiet.
    Foliehattar finns inom alla partier, det är väl partiets officiella hållning spm vi ska diskutera?
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2015-05-23 14:21:36 följande:
    Håller med.
    KillBill skrev 2015-05-23 13:35:04 följande: ...det är väl partiets officiella hållning spm vi ska diskutera?
    Jag tycker det är intressant att belysa och diskutera även vad partier och deras representanter uttalar och gör, även om det inte överensstämmer med partiets officiella linje.

    Så om vi exempelvis pratar om sverigedemokraterna så tycker du att det är intressant att lyfta fram, belysa och diskutera att representanter för sverigedemokraterna gjort sig skyldiga till våldtäkt, grovt vapenbrott, narkotikabrott osv. (Jag förstår att detta bör diskuteras i en annan tråd)?
  • KillBill
    Rutgers skrev 2015-05-23 15:09:44 följande:
    Vad har det med politik att göra med?

    Jag svarar Tom som tycker att det är intressant att belysa och diskutera vad parternas representanter säger och gör även om det inte är kopplat till partilinjen.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2015-05-23 15:27:36 följande:
    Ja, det tycker jag, men framförallt hur de uttalar sig och gör sitt jobb som politiker, för det är ju välkänt att mängder av uttalanden, förslag, röster och beslut kommer från politiker fast de inte stämmer överens med partiets officiella linje.
    Detta handlar mycket om förtroende och vad man står för.
    Jag är beredd att hålla med, särskilt om det är en vanligt förekommande uppfattning bland partimedlemmar. Ett bra exempel är alla de hundratal medlemmar i Sverigedemokraterna som blivit påkomna med grovt rasistiska uttalanden. Även om rasismen inte är sanktionerad av SD som parti så säger det en del att så många partimedlemmar ger utryck för rasismen.
  • KillBill
    Anders2015 skrev 2015-05-23 19:39:29 följande:
    KillBill har du aldrig lyft fram intern kritik gällande bla SD smile1.gif du skriver om SD hela tiden lägger ner massor av tid. Och så händer även i detta inlägg. Vi har kanske den svagaste regeringen på mycket länge och det ser vi i senaste opinionssiffrorna (Ras) och det beror bla på MP. Och även Stefans Löfvens val att samarbeta så brett med detta parti har gjort att förtroendet för honom är så svagt och det ser vi i ras för S i senaste mätningarna. 
    Skillnaden är väl att det finns så många fler SD skandaler och att jag normalt sett inte brukar be om kommentarer. Men för att återgå till sakfrågan, vad anser du om Oskar Lindholms kritik där han kallar SD ledningen för inkompetent?
  • KillBill
    Anders2015 skrev 2015-05-23 19:39:29 följande:
    KillBill har du aldrig lyft fram intern kritik gällande bla SD smile1.gif du skriver om SD hela tiden lägger ner massor av tid. Och så händer även i detta inlägg. Vi har kanske den svagaste regeringen på mycket länge och det ser vi i senaste opinionssiffrorna (Ras) och det beror bla på MP. Och även Stefans Löfvens val att samarbeta så brett med detta parti har gjort att förtroendet för honom är så svagt och det ser vi i ras för S i senaste mätningarna. 
    Det är sant att regeringen sakna majoritet i riksdagen men regeringen (tillsammans med V) är starkare än Alliansen. Inget av blocken vill sammarbeta med Sverigedemokraterna. SD är därför det svagaste alternativet i det svenska parlamentet. Dessutom fick Alliansen med regeringen på Decemberöverenskommelsen och efter det så blev Sverigedemokraterna ännu svagare.
  • KillBill
    Anders2015 skrev 2015-05-23 20:20:48 följande:
    Jag tycker inte SD-ledningen är inkompetent. Jag röstar inte på dem men håller med dem i vissa frågor.
    Är det inte dags för dig att komma ut nu?
  • KillBill
    Anders2015 skrev 2015-05-23 20:47:31 följande:

    För två veckor sedan visade Demoskops undersökning att Alliansen gått om de rödgröna partierna i väljarstöd. Nu visar TV4/Novus väljarbarometer liknande siffror: Alliansen får 40,4 procent i den senaste mätningen, medan de rödgröna får 39,8 procent.Största anledningen är att Socialdemokraterna backar 1,8 procentenheter till 25,8 procent, partiets lägsta uppmätta stöd i Novus sedan januari 2012.Utanför de två blocken fortsätter Sverigedemokraterna att öka. SD går upp med 1 procentenhet till 16,8 procent, partiets högsta uppmätta stöd någonsin i Novus mätningar.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article20828793.ab


    Det är allmänna val som räknas. Kom igen 2018.
  • KillBill
    Anders2015 skrev 2015-05-23 21:01:22 följande:
    Frågan är vilka som får mest väljare på sin sida, när Decemberuppgörelsen verkställdes?. Sedan är jag nästan övertygad om sittandes regering skulle vinna nästa val så spricker Decemberuppgörelsen. Sedan kan man fråga sig om den håller till nästa val? det tor jag, men det är något nytt och inget går säkert, spec när sittandes regering tappar allt mer mark och förtroende.
    Det är vanligt att en ny regering tappar i stöd de första året och ökar i slutet av mandatperioden. Om man beaktar att denna regering styr landet på Alliansens budget är det inte förvånande att stödet är lågt nu.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?