Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Varför hatar folk MP?

    Rutgers skrev 2016-04-27 17:36:36 följande:

    En miljöpartist som tar timeout, Derya Uzel Senir.

    www.expressen.se/nyheter/derya-uzel-senir-mp-fornekar-folkmordet/


    I sammanhanget är det värt att nämna att när riksdagen år 2010 röstade om Sverige skulle erkänna turkarnas folkmord av armenierna 1915 då röstade samtliga moderater och de flesta centerpartister, folkpartister och kristdemokrater EMOT att riksdagen skulle erkänna detta folkmord.

    Tack och lov så röstade nästan alla socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister för ett erkännande och det räckte för en majoritet i riksdagen.

    Vad tycker du om att så många borgerliga politiker vägrar att erkänna folkmordet?
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-04-27 19:44:51 följande:
    Det var någon tidigare i tråden som påpekade att tråden skulle handla om nuvarande regering och inget annat, jag minns inte riktigt vem det var...
    Se mitt inlägg som ett förtydligade om att de flesta allianspolitiker har varit lika goda kålsupare som den politiker från regeringssoldater som just nu kritiseras.

    Jag har kritiserat när någon (jag har glömt vem det var) publicerar flera år gamla nyheter utan att kopplingen till en aktuell händelse är tydlig.
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-05-21 16:19:44 följande:
    Tom Araya skrev 2016-05-21 12:45:40 följande:Då vet jag vad jag inte ska rösta på...problemet är att alternativen minskar...
    Moderaterna är uteslutet om samarbete med MP ens diskuteras. De "gammelmoderater" jag känner kommer garanterat att rösta på något annat om det blir aktuellt. MP gör iofs vad som helst för att hålla sig kvar vid köttgrytorna, ett samarbete med SD skulle säkert inte vara otänkbart om de på det viset kunde tillskansa sig makt. Allt är tydligen tillåtet i deras värld.

    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
    Är det inte moderaterna som gör vad som helst för att få komma tillbaka till "köttgrytorna"?
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-05-23 21:29:25 följande:
    Är en salladskommunist som president något att jubla över?
    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
    Hade du hellre sett Norbert Hofer som president?
  • KillBill
    Mentat skrev 2016-05-24 12:40:05 följande:
    (mp) kommer inte att ändra sig i frågan om kärnkraften, motståndet mot den är partiets innersta kärna och själ. Då får man de här effekterna ,att deras politik är direkt skadlig för miljön.

    Ett praktexempel är att man startade öresundsverket i Malmö för att täcka upp bortfallet när Barsebäck lades ned. Resultat: 1,3 Milj ton CO2 släpps årligen ut i atmosfären, en ansenlig del av Sveriges totalutsläpp på ca 50 Mton.
    Vem är man? MP var nämligen inte delaktig i beslutet att avveckla Barsebäck. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-05-24 18:28:28 följande:
    Jodå, man var i allra högsta grad delaktiga i beslutet att stänga Barsebäck.

    MP röstade för den sk "Avvecklingslagen" som gav regeringen fri händer att avveckla Barsebäck. Det var till och med så att de tyckte lagen var för tam och för generös ifråga om kompensation till ägarna.

    https://data.riksdagen.se/fil/B66D6402-5119-44DA-9FCD-F93A93A9F0F7

    Omröstningen på sid 117. I

    nnan dess, en maratondebatt av sällan skådat slag. Eva Goës var MP:s huvudsakliga debattös.

    Enligt Wikipedia så resulterade INTE beslutet 1997 (som du refererar till) till att Barsebäck ständes:


    "I februari 1997 enades socialdemokraterna, vänsterpartiet och centerpartiet om att stänga ner Barsebäck 2 den 1 juli 2001, något som dock inte genomfördes eftersom man ännu inte hade kommit igång med produktionen av förnybar energi. I samband med stängningen av Barsebäck 1 1999 kom Sydkraft, Vattenfall och regeringen överens om att lägga Barsebäcks enda reaktor under Ringhals AB den 1 augusti 2000.


    Under hösten 2004 bestämdes reaktorns öde. Socialdemokraterna, vänsterpartiet och centerpartiet kom överens i oktober. Den 24 november lämnade Näringsdepartementet förslag om tillståndsindragning och den 16 december fattade regeringen beslutet"

    sv.wikipedia.org/wiki/Barseb%C3%A4cks_k%C3%A4rnkraftverk


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-05-24 19:39:49 följande:
    Det går bra att läsa riksdagsprotokollet jag länkade.

    MP röstade för den "avvecklingslag" som gav regeringen fria händer att stänga kärnkraftverk efter tycke och smak. Den lag som sedan användes när man gav order om att Barsebäck skulle stängas.

    1997 hade S regeringen 45,25%. När det gäller avvecklingen av Barsebäck så togs beslutet i samråd med Centerpartiet och Vänsterpartiet. Tillsammans hade S+C+V 59% av rösterna och det spelade därför mindre roll hur övriga partier röstade.  Nu röstade även Miljöpartiet för en stängning av Barsebäck och beslutet stöddes alltså av en bred majoritet i riksdagen. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Varför hatar folk MP?