Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Varför hatar folk MP?

    familjenstyg skrev 2015-11-25 20:45:42 följande:
    Hade de varit pragmatiska hade vi inte hamnat i den rådande situationen från början. Verkligheten har dock en beundransvärd förmåga att köra över alla som inte är pragmatiska.

    Jag lovar dig, så pragmatiska som Miljöpartiet har visat sig vara kommer vi aldrig få se Sverigedemokraterna. Du har väl inte glömt när Mattias Karlsson stod i TV-rutan och skanderade att SD skulle fälla varje regering och varje budgetproposition som lade fram förslag som gick SDs invandringspolitik emot. Det var tamejtusan motsatsen till att vara pragmatisk och är också anledningen till att SD inte släpps in i ett regeringssamarbete.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    redwine skrev 2015-11-25 21:12:35 följande:
    Och det har också sd gjort    exact samma sak
    om inte mp fick igenom sin politik

    ........Men denna tråd
    handlade om varför folk hatar mp
    du har fått ditt svar

    Jag har inte haft råd
    att betala, betala, betala, betala,  (fortsätter ca 25 ggr till)
    men löften om bättre villkor
    bara vi betalar

    Typ   arbetsgivaren väntar på mig varje morgon......

    Och oavsett vad ni tycker eller tror
    så bestämmer verkligheten
    att en ambulanschaufför behöver vara på jobbet
    för det är faktiskt så, att även en svensk
    kan råka ut för en hjärtattack som kräver akut sjukvård
    Han kan inte vänte på mer en 25 år eller ännu mera    hur länge det nu tar
    att man skall kunna ta sig tilljobbet.

    Skillnaden mellan ditt syn sett och mitt
    torde vara klar nu
    och då har du fått svar på din fråga i denna tråd

    eller?
    (jag ger dig gärna många fler synpunkter
    det finns ju att ta av......*.ler
    Du sa att du skulle avsluta denna tråd? I övrigt så förstår jag tyvärr inte vad du vill säga med ditt inlägg
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rutgers skrev 2015-11-29 09:47:47 följande:
    Vissa saker får en att fundera på hur mycket av omvärlden hon lyssnar på.

    "Åsa Romson (MP) slog under veckans presskonferens fast att ingen hade kunnat förutse dagens situation och att vi kommer att se tillbaka på denna höst med stolthet."

    Really?...

    Jag menar att Åsa Romson har rätt i sitt påstående.


    Hösten 2014 när regeringen tillträdde så började ökningen av antalet asylansökningar att mattas av och under det första halvåret 2015 så minskade antalet asylansökningar. Varken Migrationsverket i Sverige eller motsvarigheterna i Finland, Norge eller Danmark bedömde att antalet asylansökningar skulle öka så kraftigt som det har gjort 2015.


    Exempelvis så bedömde det Finska migrationsverket den 17 juni i år att antalet asylansökningar skulle uppgå till mellan 5 000 och 7 000 flyktingar år 2015. Några månader senare så bedömer samma myndighet att antalet asylansökningar kommer att hamna på mellan 30 000 och 35 000 st. Ökningen från i juniprognosen är således mellan 430% och 700%. Danmarks nya regering som leds av Venstre gick i somrars till val på att minska invandringen men resultatet har tvärt om blivit det motsatta. Inget av Sveriges grannländer såg vad som komma skulle.


    Det är ju lätt att vara efterklok så därför skulle det vara intressant om du la fram dina belägg för att det var uppenbart i början av sommaren 2015 att antalet flyktingar till Sverige skulle öka med flera hundra  procent under senhösten 2015 (trots att antalet flyktingar hade minskat under det första halvåret). Kan du lägga fram sådana uppgifter?


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Konstatera skrev 2015-11-29 13:36:25 följande:
    För den som följt utvecklingen i regionen, har det varit uppenbart att det förr eller senare skulle ske en upptrappning med asylsökande i Europa, och även i Sverige som varit oerhört generösa. 

    Svårt att peka på att just den här dagen och månaden specifikt, men alla har vetat om att det kommer ske förr eller senare, och bör därför även ha sett till att planera för en sådan kris. Det tog även flera månader för regeringen att agera, efter det att flyktingexplotionen ägt rum. 

    Om det nu var så uppenbart att det skulle komma en upptrappning av antalet asylansökningar kan du då förklara varför varken Finland, Norge eller Danmark skrev upp sina prognoser utan i likhet med Sverige estimerade ungefär samma volym flyktingar för 2015 som tidigare år? 

    Det tog ca 7 veckor (drygt 1,5 månad) efter det att flyktingkrisen intensifierades innan regeringen och Allianspartierna kom överens om den s.k. flyktingöverenskommelsen.


    Sverige är, som du vet, det land i världen som ger mest i bistånd så att Sverige inte skulle ha ledarrollen håller jag inte med dig om. www.europaportalen.se/2015/04/sverige-ger-mest-till-fattiga-lander
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Konstatera skrev 2015-11-29 18:44:42 följande:
    Jag har inte koll på våra grannländer och deras prognosser. Men att påstå att ingen kunde veta vad som skulle ske, är ett tjänstefel med facit i hand. Turkiet har tagit emot två miljoner, Jordanien och Libanon ungefär en miljon vardera. Att inte då logiskt tänka, att de börjar nå sin gräns, eller för den delen ens tala med dessa länder och dra slutsatsen att fler kanske börjar röra sig mot Europa, är naturligtvis absurt. Felet ligger naturligtvis inte bara på Sverige, men det ligger mer i landets intresse att ta reda på detta, då vi också har ett större tryck i mottagandet. 

    Danmarks förra regering prognosticerade hösten 2014 att antalet asylsansökande 2015 skulle uppgå till 7 500 personer. Under våren uppdaterades siffran till 15 000 och just nu pekar prognosen på att det kommer 25 000 asylankökande till Danmark. Om du hänger med hjälpligt i debatten så vet du att Venstre och Dansk Folkeparti i somras (2015) gick till val på en minskad asylinvandring något som de totalt har misslyckats med.www.dr.dk/nyheder/politik/flygtninge-koster-250-millioner-ekstra-i-2015


    www.fyens.dk/indland/Venstre-Udgifter-til-asylansoegere-er-ogsaa-ulandsbistand/artikel/2893758

    I Finland prognosticerade  migrationsverket den 17 juni i år att antalet asylansökningar skulle öka något till att omfatta totalt 5 000 - 7 000 flyktingar för helåret 2015. www.intermin.fi/sv/aktuellt/nyheter/migration/1/0/tillaggsfinansiering_for_asylutredning_och_forlaggningar_60658

    Den 20 augusti hade samma migrationsverk ökat prognosen till 15 000 asylansökande. www.intermin.fi/sv/aktuellt/nyheter/migration/1/0/finland_forbereder_sig_pa_att_ta_emot_15_000_asylsokande_i_ar_61762

    Idag är den aktuella prognosen att Finland kommer att ta emot 35 000 flyktingar vilket är 10 ggr fler än 2014.

    Den Norska regeringen prognostiserade i mars 2015 att det skulle komma 12 000 asylsökande Norge. 
    www.regjeringen.no/contentassets/23751a30c2a24f23ac8f646973dc9bf4/2015/tildelingsbrev_2015_udi.pdf

    Redan den sista oktober hade Norge tagit emot 33 000 flyktingar snl.no/asylsituasjonen_i_Norge_2015 och för helåret 2015 räknar Norge medf att ta emot 50 000 flyktingar. Det Norska Migrationsverket planerar nu för att ta emot 100 000 flyktingar 2016.www.svd.se/norge-100000-flyktingar-kan-komma


    Vi kan nog konstatera att det svenska Migrationsverket /den Svenska regeringen har varit lika skicklig på att bedöma höstens flyktingsituation som Migrationsverken /regeringarna i Danmark, Finland och Norge.

    Konstatera skrev 2015-11-29 18:44:42 följande:


    Flyktingsströmmarna började för övrigt intensifieras redan i slutet av juni och indikationerna på en upptrappning var tydlig. Flyktingsöverenskommelsen skrevs någon gång i slutet av oktober, om jag inte missminner mig. 

    Du har fel. I juni kom bara 6620 asylsökande till Sverige vilket var en minskning med 1453 mot juni 2014. Även i juli kom det färre asylsökande än samma månad 2014. I Augusti kom det fler asylsökande än samma månad 2014 men ackumulerat så var fortfarande antalet asylsökande lägre i augusti 2015 än för samma period 2014. Det var först i september som det var riktigt tydligt hur flyktingkatastrofen skulle utveckla sig.


     


    www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik.html
    www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Oversikter-och-statistik-fran-tidigare-ar/2014.html


    Konstatera skrev 2015-11-29 18:44:42 följande:
    Sverige är för övrigt ett av de länder som ger mest bistånd. Men det innebär inte att Sverige ger mest direkt till närområdet. Sverige har högre avräkningar på biståndet än något annat land, för att bedriva flyktingsmottagande i det egna landet, vilket innebär att en stor del av biståndet stannar i Sverige. I oktober rörde det sig om 20% av det totala biståndet, och större kommer det bli om vi inte vill ta externa lån. Det tas idag 500 kr från biståndet per dygn, för varje ny asylsökande. Vi har alltså inte bara världens högsta asylinvandring, utan även den högsta asylinvandring kostnaden per person. Vi finner också ett kvittande i stor grad, där länder som erhåller bistånd från Sverige, inte tar emot pengar, utan istället helt enkelt reducerar sin landsskuld till Sverige. Även det ingår i statistiken. 

    Det här med avräkningar är intressant. Sverige  avsätter 1% av BNP till bistånd och precis som du säger så har Sverige använt ca 20% av biståndet för att finansiera flyktingmottagande. Det innebär att Sverige netto avsätter 0,8% av BNP till bistånd. Det är denna nivå som placerar Sverige i den absoluta världstoppen när det gäller bistånd! Bland EUs medlemsländer avsätts exempelvis i genomsnitt mindre än 0,4% till bistånd.


    Om man tycker att Sverige ska avsätta mycket pengar till bistånd så ska man rösta på de rödgröna eller på Alliansen. SD vill nämligen minska biståndet till 0,75% av BNP och de är mindre än de 0,8% (netto) som regeringen avsätter.


    När det gäller avräkningar för flyktingmottagande så är det bra att känna till att det är något som alla partier i riksdagen gör i sina egna budgetar (alltså även SD). Så här skriver SD i sin budgetmotion för 2015.



    Lägg märke till ord som i förlängningen, räknar vi med, succesivt, mindre avräkningar. Det verkar ju inte som att SD, i närtid, helt avser att sluta
    göra avräkningar från biståndet..

    sd.se/wp-content/uploads/2013/10/SD-Budgetmotion-2014.pdf 
    (Sida 147)


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2015-11-29 21:09:11 följande:
    Tobias Billström ville tala om volymer redan i januari/februari 2013. Så "någon" har uppenbarligen kunnat förutse dagens problem långt innan Åsa kunde det:

    http://www.expressen.se/nyheter/billstrom-vi-maste-diskutera-volymerna/

    Ge dig, Att Tobias Billström i februari 2013 pratade volymer gjordes utifrån den flyktingsituation som gällde då och han har på intet sätt förutspått att antalet asylansökande skulle öka med flera hundra procent hösten 2015.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    grind skrev 2015-11-29 23:34:29 följande:
    Flyktingströmmar flukturerar. Det är givetvis svårt att säga när det blir krisläge men att det skulle ske någon gång har varit mycket enkelt art förutse. Har också funnits tydliga indicier iom att kriget i Syrien hållt på i fem år nu och många människor är på flykt.

    Sedan har regeringen missbedömt övriga EU. Troligtvis då svenskar inte förstår sig på politik utanför Sveriges gränser där känslor har avsevärt mindre betydelse än i Sverige.

    Ok du anser alltså att det var enkelt att förutse flyktingkatastrofen och kritiserar följaktligen  Danmarks, Norges, Finlands och Sveriges regeringar för att ha missbedömt situationen?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    familjenstyg skrev 2015-11-30 10:02:41 följande:
    Eftersom det varit politiskt omöjligt att tala om saken så har det ingen betydelse om det gick förutse eller inte. Ingen hade något intresse av att lyssna.
    Menar du att det var politiskt omöjligt att tala om saken även i Danmark, Norge och Finland?
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2015-12-02 08:07:27 följande:
    Om tårar på en presskonferens anses göra henne "lämplig" så är det dock tyvärr så att allt annat hon gör, det gör henne olämplig.

    Framförallt det faktum att de (MP) först tar besluten och sedan inte bara inte-kan-stå för dem utan dessutom aktivt baktalar besluten.

    Ett sådant regeringsparti behöver inte Sverige.
    Vad menar du med "aktivt baktalar besluten"?
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-02-18 21:58:56 följande:
    Är det samma person som dömdes för grovt rattfylleri härom året?

    www.barometern.se/oland/rattfull-politiker-korde-i-diket/

    nyheter24.se/nyheter/politik/761693-mp-politiker-atalas-stoppades-med-over-tva-promille-alkohol-i-blodet

    www.barometern.se/oland/politiker-atalas-for-rattfylleri/

    MP-politiker åtalas - stoppades med över två promille alkohol i blodet

    ...

    En kommunpolitiker i Mörbylånga har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

    Politikern togs vid Ölands Köpstad sedan hon kört i diket när hon skulle svänga in på parkeringen. Hon hade en alkoholhalt på 2,15 promille i blodet.

    -------------

    Att vingla omkring på vägen med över 2 promille är hur som helst inget som rubbar förtroendet, i alla fall inte inom mp:

    Gruppledaren ser ingen anledning att åtalet skulle leda till någon åtgärd. Förtroendet är orubbat. Däremot ska partikamraterna stötta på alla sätt de kan för att det inte ska hända igen.

    - Det kan hända den bästa och det är precis vad som har hänt här. Livet blir lite knaggligt ibland, det kan bli för mycket, säger gruppledaren.

    --------------

    Det tål att upprepas: Det kan hända den bästa och det är precis vad som har hänt här!

    Jag tog dig på orden och kollade hur ofta politiker för Sveriges tredje största parti under de senaste åren har gjort sig skyldig till rattfylleri genom att googla SD + rattfylleri och MP +rattfylleri. På flera olika sätt så verkar det som att det här med rattfylleri inte bara är något som händer för faktum är att man får dubbelt så många träffar på Sverigedemokratiska politiker som har åkt dit på rattfylleri som motsvarande för miljöpartister och då bildades ändå Miljöpartiet flera år före Sverigedemokraterna. Vad tror ni? är Miljöpartisterna malliga för att de tydligen har färre rattfyllerister än vad Sverigedemokraterna?  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Varför hatar folk MP?