• W Goldberg

    Diskho. Varför i hela friden?

    Kan någon svara mig på varför det finns kök med endast en diskho?
    Kan inte hitta någon nytta med att ha enkel ho jämfört med dubbel ho.
    Snälla gör så att jag begriper.
    Är det så enkelt att det ses som mer inne och modernt?
    Då vill jag då aldrig bli modern och inne i så fall.

    Så kasta hit de positiva omdömena om enkel diskho och låt se om jag kan omvändas.

  • Svar på tråden Diskho. Varför i hela friden?
  • Fia Maria

    Jag har bara en stor ho, för att det är snyggare och för att det räcker med en stor. Jag kan göra allt i en stor istället för två små.

  • sextiotalist
    Cornellia skrev 2014-04-21 19:40:59 följande:
    För jag har tidigare haft ett kök med en liten ho+en stor, och den lilla var verkligen helt värdelös. 
    Jag har också haft en stor och en väldigt liten, så det blev två större när vi byggde huset, med en rejäl diskbänk, ångrade mig inte en sekund
  • Margaux

    Hur man inte kan vilja ha 2 är helt obegripligt.... Jag har kran som man kan dra ut en slang ur också så man kan spola runt ordentligt. Men det måste vara minst 1 stor!

  • Tramsa

    Jag hade endast en diskho ett tag när jag bodde modernt och fint. Ett massa meckande blev det med flyttande hit och dit, speciellt som diskbänken inte tålde någon som helst belastning, var diskmaskinen igång gick det inte att stapla sånt som skulle diskas nästa gång på diskbänken för det blev fläckar som inte gick bort utan slipning. Så smutsig disk fick staplas i diskhon, det enda ställe som kunde skrubbas rent, och skulle man sedan skala morötter eller potatis, eller något annat husligt fick allt ställas på en bricka. har aldrig haft ett sånt stökigt kök som när vi hade det köket. Nu är jag icke alls någon husmor som knådar degar och skalar rotselleri stup i kvarten, men det var en lättnad att flytta till en tvåhoad diskbänk, med vattentålig diskbänk. 

  • Wittra

    Hemma i barndomshemmet liksom tidigare hyresrätter så har alltid köket haft 2 hoar i rostfritt. När vi köpte vår nuvarande bostadsrätt så fanns här bara en, en stor vit porslinsho som iaf för mina tankar till franskt kök, ( ihop med detta har vi lite annan fransk touch på köket) och jag älskar det!! Så grymt snyggt och mkt fräschare är de där rostfria hoarna som annars är standard ....förstår inte varför detta skulle vara så mkt konstigare eller mer opraktiskt? ? Disken ställs för det mest in i diskmaskinen så.....ja....jag ser inte alls behovet av en extra ho...

  • Venna

    Haha, tänk vad folk är olika i köket.

    Vi har alltid haft två hoar och använder dem aldrig. Inte båda iallafall. Den ena diskhon blir bara att samla bråte typ. Så när köket ska ut så ska vi definitivt ha bara en ho, en stor en, så att en hel plåt går ner.

    Vi diskar nästan allt i diskmaskinen, förutom knivar som vi diskar direkt vi använt dem.

  • LindaM

    Vi har en stor diskho, perfekt för att diska stora plåtar och dyligt, handdiskar aldrig något annat, det har vi två diskmaskiner som gör. Det är mitt bästa val när vi bytte kök, 2 diskmaskiner, förstår inte hur vi klarade oss med bara en innan:)

  • Alexe

    Bra med två, bra med en stor, smaksak bara. Men - vem fan vill ha bara en liten, tillika oftast rund? Hur i hela fridens namn får man plats att diska nån sorts plåt eller form i den?

  • Rocket Mania
    Mon bébé 81 skrev 2014-04-21 15:28:18 följande:
    När jag hade två hoar så använde jag dem till allt möjligt.  När diskmaskinen var full och igång så ställde jag ned disk i den ena (så att det slapp stå uppe på diskbänken och se fult ut). Samtidigt kunde man skala potatis/morötter i vasken.  Andra gånger kanske jag tinade en påse räkor i kallt vatten i hon, samtidigt som jag handdiskade stekpannan i vasken.  Och så blommor som fick stå i vattenbad i hon, medan man diskar/skalar i vasken. Ibland vill man låta en stor gryta stå med vatten, för att matrester ska lösas upp. Då är det väldigt smidigt att ha den i hon istället för på diskbänken (som jag använder som arbetsyta).  Självklart kan man ha andra kärl och baljor om man vill det, men det tycker jag är bökigt och vatten tenderar att spridas där det inte ska vara då. Och var ska man ställa dessa baljor? På diskbänken? Matbordet?  Det beror säkert på vilket liv man lever och vilka behov man har. Men jag bakar mycket, och vi har en hel del bjudningar då det kommer flera människor (vi bjuder ofta på 3-rätters då). Det blir stora mängder disk, diskmaskinen blir full och det finns behov av att snabbt diska av knivar, stekpannor och annat samtidigt som man förbereder mat och inte vill att det ska se ut som tredje världskriget i köket. Till vardags lagar vi mycket mat från grunden, och då blir det mycket hackande, blandande i bunkar, tinande av olika grejer o.s.v. Så ser vårt liv ut, och jag skulle göra mycket för en extra ho.  Men ägnar man sig aldrig/sällan åt bakning och inte lagar så mycket mat från grunden så förstår jag att behovet ser annorlunda ut. Då räcker säkert diskmaskinen för tallrikar, bestick, glas och någon enstaka kastrull. Har vänner som lever av halvfabrikat/helfabrikat och som aldrig bakar. De funderar nog inte lika mycket på sin diskho som jag gör 

    Vi lagar ungefär allt från grunden och skulle klara oss fint med en ho, förstår inte riktigt hur du tänkte där.
Svar på tråden Diskho. Varför i hela friden?