• Snova

    Kärringar på väntabarn gympan!!!

    Så har vi det på Friskis & Svettis, Kungsholmen i STHLM... Jag kanske är sniken/känslig men ärligt talat så tycker jag att de ska hålla sig därifrån. Jag går på en del baspass med fullt med pensionärer och tycker att det är sååå skönt att slippa dem på väntabarnpassen. Men ett par lyckas ta sig in ändå, morr!

    Är jag överkänslig?
    Är det likadant på andra väntabarnpass i STHLM/landet?

    Kopierar en insändare jag nyss skrev till Friskispressen; (vaddå mkt tid över? )

    "Jag väntar barn och gillar Friskis Väntabarn pass. Stör mig dock på att det är en del äldre damer som går på dem... Förstår att det är bekvämt för er då det inte är så mkt folk och prickpass (billigare) trots att klockan är 18 (primetime).

    Däremot är det skönt för oss att få en stund med andra gravida och att kunna prata om knipövningar eller "intima" saker med folk i samma situation. Då är det inte speciellt trevligt med "sega damer" på gympagolvet. Det finns så många andra pass för er, detta är det enda vi har så låt oss ha det i fred, snälla!

    Tack från Snova och Lillan i magen"

    Sega damer kan man tolka på olika sätt, praktiskt! Parenteserna skrev jag nu för att icke Friskismedlemmar skulle fatta.

  • Svar på tråden Kärringar på väntabarn gympan!!!
  • miniGrynet

    Jag vet inte om jag skulle störa mig på att det var nån dam med på passet, man får väl kanske tänka lite på att dom oxå har problem (som många redan har kommenterat i tråden) som gör att dom passar på detta pass.
    Däremot ska dom ju inte få ta gravidas plats på passen, så nån med mage inte kommer in.

    Men å andra sidan skulle det störa mig VÄLDIGT mycket mera om det var män (pappor?) på passet!!!
    Dom har väl verkligen inget där att göra, det är ju fysisk träning för gravida KVINNOR, inte en man som ska bli pappa. Dom får väl hänga med på andra saker, som MVC, föräldrakurs, profylax m.m. som oxå innefattar dom.
    Jag skulle kanske till o med vända i dörren om det var killar på gravid-passet!
    Jag är säkert löjlig när det gäller det, men sån är jag när det kommer till träning.

    Hursomhelst så hoppas jag att ni får en lösning på era pass om detta stör er.
    Men jag kan hålla med om att det är nog mer en lösning att börja prata med personalen i receptionen på det stället, eftersom det faktiskt är dom som släpper in alla på pass.
    Fungerar det inte där, och om detta ställer till problem med fulla pass osv, då kan man ju gå vidare för att få en lösning.

    Lycka till!

  • Amatea

    Har inte läst tråden men upplevde det samma när jag var gravid här i Göteborg. Dels var det _trångt_ och det störde mig att det kom 4-5 stycken som uppenbarligen inte var gravida. Dels kom och gick dessa kvinnor som de behagade- de verkade använda sig av vänta barn-passet som en slags uppvärmning inna styrketräningen. Jag frågade faktiskt i receptionen om detta främst pga platsbristen och de skrev en lapp på dörren innan passet, att passet främst var avsett för gravida och en chans för dessa att mötas i en trygg miljö eller nåt sånt och att övriga hänvisades till andra pass.

  • Blue Vapor

    Själv blir jag oerhört fascinerad av folk som gör allt för att tycka tvärtemot.

  • Snova

    Amatea, oj, vad lack jag skulle bli! Bra att de tog tag i det, ngt för min förening att ta efter kanske.

    Blue Vapor, ja, visst är det lustigt! Och inte ger de sig heller. Åsikten framförd, tack tack och passera ut till vänster säger jag. Nu hjälpte jag väl till genom att diskutera med dem men kunde ej låta bli pga sättet iaf en skrev på.

    Håhåjaja, ibland kan man skratta åt dem men idageblev jag mest sur...

  • diskus

    Varför döper man inte om passet till gympa med bäckenbottenträning...? Bara en liten fråga.. Om man ändå inte har passet för bara de som det är inriktat till (tex på seniorgympa måste man ha leg med sig), så kan man väl döpa om det.

    Eller??

  • Trinity

    Norahs mamma - Visst gör de det, men de är knappast i behov av att göra knipövningar...

  • invo

    Vad i allsin dar gör dessa på vänta-barn-gympa? Jag skulle bli superirriterad! Väntar man barn går man på gympan, gör man inte det finns det andra pass att gå på - därmed basta!

    Jo men visst pappor väntar oxå barn - men min sambo är då inte gravid och lider av mina gravidkrämpor utan kan träna på som vanligt med sin vanliga träning.

  • Ejnie

    Inser att jag nog skulle blivit mindre störd av detta ämne om det inte hade pratats om "kärringar" hela tiden. Jag tycker det är tråkigt att ha den inställningen till äldre kvinnor. Men ni kanske inte tänkt på att ni också kommer att bli "kärringar"...?

  • Liwa1

    Snova

    Du kan glömma att jag lämnar tråden hur mycket du än ber om det genom Hejdå och så vidare.

    Ditt belägg om att dom flesta verkar hålla med dig och att du då handlar rätt.
    Det är vridet, för bara för att svaren är så säger inte att det är så. Det är inte en styrd undersökning det här.

    Där emot kanske du kan förklara vad som är så fel med att i första hand prata med instruktören som håller i passet, där allt sker/händer, som är ansvarig för passet och känner till F&S. Eller ansvarig person där innan man skriver ett inlägg på nättidningen med bara sitt förnamn (har för mig at du skrev bara det, kan ha fel dock)?

    Är det inte mer rätt att ta det med dom som arbetar där för att dom ska kunna reda ut saken innan man slänger ut något på nätet?

    Det är som om du har en egen firma av något salg. En kund är inte nöjd med produkten/tjänsten du levererat. Istället för att kunden vänder sig till dig så skriver den på en site om nedlåtande/negativt inlägg om din firma så kreti och pleti får reda på det innan du som ansvarig fått chansen att reda ut det. Sådant är negativt och förstör för många företagare. Det är inte att jämställa med hyckleri utan god företagsanda och att man som kund vänder sig ditt man fått fel tjänst/vara/produkt.
    Genom detta kan företag förbättra sig och ett företag ser mer på ärlig konstruktiv krittik från en befintlig person än en nätperson som kan vara vem som helst och som inte tagit upp saken med berörda.

    Usch blev långt. Hoppas du förstår vad jag menar. Och inte att det handlar om kritik på dig som person. Utan att man får tänka lite större och längre än bara till sig själv och vad som faktiskt ger bra resultat på ett vänligt sätt i slutet.

    Vet dock inte heller om du förstått att jag håller med om att är det ett pass för gravida bör det vara så med. Det jag inte höll med om var ditt sätt och varför har jag skrivit tidigare men även försökt få att du ska se genom större synvinkel här ovan.

    Trevlig helg, för nu går jag för ha en ledig skön helg.

Svar på tråden Kärringar på väntabarn gympan!!!