• Äldre 17 Apr 12:18
  1477311 visningar
  23133 svar
  23133
  1477311

  Har du förtroende för regeringen?

  nihka skrev 2016-04-17 12:05:59 följande:
  När man exempelvis läser "man kan ta apan ur djungeln, men inte djungeln ur apan"  här på FL när det diskuteras invandring så är det inte så mycket att tveka på - förutom för rasisten förstås.
  Fl ja. Men det finns andra arenor för politisk diskussion; Marteus artikel handlar om den offentliga debatten.
 • Äldre 17 Apr 12:30
  FDFMGA skrev 2016-04-17 08:50:39 följande:
  Glömde kommentera artikeln.

  Javisst, i den mån det förekommer att man avstår från att beskriva negativa konsekvenser av invandring av rädsla för att det ska gynna ett rasistiskt parti så är det naturligtvis fullständigt befängt.

  I viss mån kan man kanske påstå att mitt beskrivning av hur de politiska partierna hamnade på samma invandringsåsiktspolitiska fläck i när de distanserade sig från SD är ett exempel på detta.

  Personligen anser jag att den mest effektiva metoden att sluta ge näring till ett rasistiskt parti är att aldrig väja för att vad man anser korrekt oavsett om man fått för sig att åsikten/nyheten skulle gynna en rasistisk opinion. För övrigt är väl föreställningen om en pk-vinklad journalistisk en av grundbultarna i det rasistiskt konspirationsteoretiska bygget

  Och det är väl därför SD har börjat pannkaksfärden nedåt. Det politiska partierna befinner sig inte längre på samma åsiktsfläck kring invandring och i den mån det har funnits en ovilja att diskutera invandringens negativa konsekvenser har den börjat försvinna.

  Det är alldeles utmärkt. Jag har själv småskrattat här på FL några gånger under åren då jag skrivit vad jag tycker om t ex könssegregerade badhus, restriktioner för hur kvinnor ska uppträda i invandrarområden eller vad man borde göra med personer som inte vill anpassa sig till svensk värdegrund och saknar medborgarskap.

  Effekten blir nästan alltid densamma. Största möjliga tystnad, någon gång har reaktionen varit "nu skriver du ju som en sverigedemokrat".

  Åsiktsspalten bland sverigedemokrater och skrikhöger för hur en pk-debattör förväntas tänka är uppenbarligen trång, mycket trång.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  politologerna.wordpress.com/2016/04/05/medierna-invandringen-och-fortroendet/

  Aproå det "konspirationsteoretiskt bygget" så misstror 60% av svenskarna medierna vad rapporteringen om just invandringsfrågan, även om de har förtroende i övrigt. Allt enligt SOM-institutet
 • Äldre 17 Apr 13:01
  FDFMGA skrev 2016-04-17 09:05:35 följande:

  För övrigt kan man notera att de båda politiska blocken är ungefär lika stora i dagens Sifo, vilket som är störst beror på om man räknar in KD:s siffror trots att de inte skulle klara riksdagsspärren.

  M och S är ungefär likstora och SD cirka hälften så stora, kring 15 procent.

  Det är ganska långt kvar till valet och det är inte alls osannolikt att SD fortsätter sin negativa utveckling och att det efter nästa val blir omöjligt för Åkessons parti att försöka sabotera regeringsbildningen.

  www.svd.se/sd-har-slutat-skicka-valjare-till-m-och-s/om/opinionsmatningar


  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Detta inlägg är oerhört intressant;

  Det visar på inkonsekvensen ett visst resonemang.

  Vilka väljare är det som ska försvinna från SD till exempelvis S eller M? Enligt duna inlägg så är alla SD:s väljare korkade obildade rasister. Och enligt samma inlägg är det en väsensskild politik som SD presenterar.; en rasistisk sådan. Varför skulle de byta parti i så fall?

  Tror du att dessa väljare plötsligt genomgått en personlighetsförändring och sett ljuset? De var rasister men när invandringspolitiken förändrades slutade de att vara det?
 • Äldre 17 Apr 13:38
  FDFMGA skrev 2016-04-17 13:13:55 följande:
  Nej. Jag har en vän som flydde hit från Srebrenica.

  Hon tycker att Jugoslavien var ett bra land att leva i innan man började fokusera på etnicitet som det som förenar människor. Hon har berättat om forna grannar, arbetskamrater som förvandlades till dödshot.

  Hon ställde en gång frågan till mig om jag tror att svenskar är annorlunda än andra folk, om inte vi har samma potential att hata som andra. Jag är inte rasist så jag tror inte att vi är annorlunda, jag tror att vi har potentialen att bejaka primitiva känslor av att allt är någon annans fel.

  Jag har inga problem med att man ställer långt större krav på flyktingar som kommer hit, inte att de måste tänka som jag men att de ska respektera svenska värdegrunder annars kan de ärligt talat söka sig någon annanstans.

  Jag har inga problem med en skärpt integrationspolitik eller en migrationspolitik som korrelerar med Sveriges kapacitet att ta emot flyktingar.

  Jag ogillar SD för att partiet är rasistiskt och för att de vädjar till de mest primitiva känslorna hos människor, spelar på människors rädsla och pekar med hela handen ut "fienden".

  Du påstår att du är socialdemokrat. Jag kan nog påstå att jag bortsett från allt annat känner avsky för en partiledare som hyllat mordet på Olof Palme.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Jag hittar inget svar på frågan om vilka det är du tänker dig ska byta parti?

  Ska jag tolka det som att du inte tycker att de borde byta till S? Vilka ska de byta till i så fall?

  Personligen så tror jag S är glada för alla Röster de får. Oavsett om dessa personer använder begreppet "syltrygg". Jag tror heller inte det är S officiella ståndpunkt att kalla vissa väljare för korkade och obildade. Jag är övertygade om att deras syn är att väljare kan övertygas att rösta på dem genom att visa att deras politik är den bästa. Inte genom bashing på sociala medier.
 • Äldre 17 Apr 13:53
  nihka skrev 2016-04-17 12:38:58 följande:
  Om du läser mitt inlägg - som du svarade på - så ser du att sammanhanget är just exakt allmänt generellt. Så ett svar på detta allmänt generella får väl betraktas utan vidare kontext än en oneliner som ett allmänt generellt svar på ett allmänt generellt påstående.

  Dina undanflykter är sämre än vanligt.
  Det var inte generellt. Det handlade om att föra officiell statistik över ursprungslandet hos kriminella. Du frågade varför man skulle göra det. En mkt bra fråga. Jag har försökt besvara den. Skulle du kunna läsa mitt lite längre svar istället? Och ge lite feedback på det?
 • Äldre 17 Apr 13:56
  nihka skrev 2016-04-17 12:41:21 följande:
  Du menar hennes privata åsikter om hur den den offentliga debatten ser ut.
  Just de här åsikterna är offentliga i den meningen att alla kan läsa dem. Men det är riktigt att hon inte representerar en särskild organisation eller något politiskt parti i detta inlägg. Det betyder dock inte att hon är ensam om dessa åsikter. Vill du att jag ska länka till fler, liknande artiklar?
 • Äldre 17 Apr 14:17
  FDFMGA skrev 2016-04-17 13:51:28 följande:
  Nej, det kräver att du tänker ett steg till, det trodde jag att du kunde.

  SD utgör ju i mångt och mycket en subkulturell kontext där man odlar konspirationsteorier och alltmer fjärmar sig från det svenska samhället i övrigt. 

  Att folk lämnar sekten anser jag vara alldeles utmärkt, det innebär förmodligen att de får bättre förutsättningar att integreras i det svenska samhället och dess värderingar.

  Men åsikterna som samlats kring SD är inte nya i sig. De har funnits bland socialdemokrater och moderater tidigare och kan nog rymmas där igen, bättre det än att personerna är kvar i SD-subkulturen och påverkas mot ett allt större hat och en allt värre politisk galenskap.

  Kort sagt. Risken för radikalisering minskar.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Jag har mycket svårt att se på vilket sätt det inlägget förklarar att du, trots alla bevis på motsatsen, har uppfattningen att människor som röstar på samma parti kan vara olika sinsemellan. Det inlägget handlade om helt andra saker. Men visst är det alldeles självklart; alla socialdemokrater är inte likadana. Alla centerpartister är inte likadana osv.

  Men det är inte jag som i mängder av inlägg dragit vissa partiers väljare över en kam. Eller haft utläggningar om hur en äkta väljare ska vara. Eller sätter nedvärderande epitet på stora grupper väljare. (Inte särskilt socialdemokratiskt beteende enligt mig)
 • Äldre 17 Apr 14:20
  nihka skrev 2016-04-17 14:01:25 följande:
  Jo, det var generellt. Så trött på dina slingringar.
  Nej det var inte generellt om kriminalitet och etnicitet. Det handlade om statistik i relation till dessa frågor.

  Ska du svara på det längre inlägget då? Om inte, så visar det ju precis varför det inte är någon mening att svara med något annat än meningslösa one-liners.
 • Äldre 17 Apr 14:43
  KarlaVonRymden skrev 2016-04-17 12:58:15 följande:

  Läs detta bedrövliga...länk under texten.

  Känner flera invandrare som betalat sina invandrar arbetsgivare och fusk"arbetat" hos dem och har sedan fått alla papper för att kunna stanna permanent i Sverige. Idag går alla dessa på bidrag. Bedrövligt system.

  Läs:www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/i-sverige-ska-det-lona-sig-att-fuska/


  Ja, detta känns verkligen inte genomtänkt. Man får hoppas att de tar sitt förnuft till fånga.
 • Äldre 17 Apr 16:21
  +1
  FDFMGA skrev 2016-04-17 15:01:00 följande:
  Jag vet inte riktigt vad du svarar på, och ärligt så spelar det inte så stor roll.

  Jag anser att risken för radikalisering minskar i miljöer där man inte tror på konspirationer. Det faktum att en person byter partisympatier från SD till S eller M innebär sannolikt inte någon större förändring av personens åsikter men i och med att personen byter till ett parti med en annan förklaringsmodell än att allt är invandringens fel är bytet inte desto mindre ett stort steg för mänskligheten.

  Det finns en värdegemenskap där man inte anser att man är rasist om man kritiserar invandringen, där man inte kallar andra för syltryggar, där man inte använder sig av kulturmarxism som förklaringsmodell för hur samhället ser ut och där man inte påstår att det inte finns några (biologiskt orienterade) rasister längre.

  Jag är socialdemokrat, SmalaSara. Det är därför vi har så svårt att förstå varandra. Vi tillhör olika värdegemenskaper.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Jag är övertygad om att du förstår precis vad jag menar. Problemet är inkonsekvensen i resonemanget; man kan inte anse att väljare till ett parti är korkade, obildade, rasister och Sveriges svar på Boko Haram, SAMTIDIGT, som man är övertygad om att en majoritet av dessa väljare plötsligt ska ändra sig och byta parti i nästa val.

  Orsaken till denna inkonsekvens är att det inte existerar några vattentäta skott mellan olika väljargrupper på det sätt som du presenterar; istället finns skalor och grader. Vissa åsikter är vanligast i en väljargrupp, men inte exklusiva för den gruppen. Samma gäller olika begrepp.

  Att ha en negativ syn på kulturmarxism (vilket inte jag har f.ö., jag har en blandad syn) är vanligast bland debattörer till höger. Men det finns socialdemokrater som tycker att nedgrottandet i identitetspolitik inte är bra. Till exempel Aida Hadzialic och Widar Andersson:
  www.folkbladet.se/opinion/aida-hadzialic-genombrott-om4082715.aspx

  Att öht NÅGON skulle tro att biologisk rasism är utrotad är fullständigt befängt! Jag beskrev en trend mot mer kulturinriktad rasism.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?