• Äldre 17 Mar 18:34
  1434451 visningar
  23123 svar
  23123
  1434451

  Har du förtroende för regeringen?

  FDFMGA skrev 2016-03-17 17:56:19 följande:
  Nej. Jag ljuger aldrig.

  Att du fortsätter upprepa den anklagelsen bottnar i att du saknar språklig förankring.

  Såg att du tror att Sahlin kallat demonstranterna för dödsnazisterSkrattande
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Vet du vad jag tror?

  Jag tror att det finns FL-debattörer som är helt speedad inför den här diskussionen och den här tråden; att de älskar detta. Att spy ut förakt över sverigedemokrater och alla som inte tar totalt och kategoriskt avstånd från dem. På något sätt är man personligt förolämpad av att någon öht vågar tycka så. Metoderna har slipats under många år och man vet precis hur man ska attackera -och utelämna det som eventuellt kan tala emot. Man har tom en liten privat grupp där man kan finna stöd från varandra. Om det är en korkad rasist är det lätt. Medan andra debattörer kan kräva mer omsorg. Ungefär som bemötandet av en debattör som tappat förtroendet för regeringen pga Mona Sahlin, där fokus lades på ett eventuellt faktafel, emedan det som eventuellt skulle kunna vara en rimlig invändning helt ignorerades.

  Det är så oändligt mkt känslor inblandade här; en del klarar inte av att vara saklig utan far iväg och drar de mesta hårresande och ologiska jämförelser och slutsatser.

  Jag har också upptäckt att detta med folkets demonstration är så känsligt att det ramlar ned ett rött skynke framför ögonen om någon så mkt som antyder att det inte var rätt att skriva som Sahlin gjorde. Har man antytt det är man antagligen an "dödsnazist", eller åtminstone sverigedemokrat. Jag är övertygad om att många håller med henne i varje ord. Jag är också övertygad om att dessa personer inte var där och egentligen inte vet exakt vilka personer som fanns i den där demonstrationen utöver de nazister som namngivits av Aftonbladet. Men det spelar ingen roll för fl-debattörer kan ändå känna sig säker på att alla som var där förtjänar att kallas "våldsbejakande", "nazister" och "män som hatar kvinnor och invandrare" (oavsett om de var kvinnor).

  Det räcker liksom inte att säga att man inte ska demonstrera ihop med nazister. Om man gör det är man nazist (och man ?)

  Jag är helt säker på att Sahlin har fel på en punkt, och det är att alla där var "män som hatar kvinnor och invandrare". Jag har sett några bilder från demonstrationen och på det ser man flera damer. Kanske är dessa tanter nazister, vad vet jag? Men de är definitivt inte män.
 • Äldre 17 Mar 19:21
  -1 +1
  FDFMGA skrev 2016-03-17 18:52:55 följande:
  Ja, det är ungefär så jag har uppfattat dina åsikter.

  Du låter ditt ändamål helga dina medel vilket innebär att du är vårdslös med fakta eller alternativt inte kan skilja mellan sanning och lögn.

  Jag tror liksom Greider att mycket inom invandrings- och integrationspolitiken kommer att omprövas och förändras.

  Men jag är övertygad om att det oavsett om vi har en rödgrön- eller en alliansregering så kommer den förändringen att ske på så vis att man låter den avgrund som skiljer invandringskritik från invandrarhat att förbli en avgrund. Det vill säga att din röst och andras som ropar om förståelse för de uttryck som samlats kring de som stöder SD kommer att förbli ohörda.

  Jag tycker att din reaktion på mitt svar till kräket som skrev om "juden Aschelberg" och judemedia säger oerhört mycket. Jag påstod igår att jag är rätt fridsam som debattör och menade egentligen att det är ytterst sällan jag blir upprörd. Men jag finns fortfarande hur förbannad jag blev när jag läste kräkets inlägg.

  Jag tycker att det var bra att Sahlin skrev vad hon tyckte om "Folkets demonstration", medan du menar att hon utmålade dem som djävulens anhang och kallade dem dödsnazister.

  Jag tycker väl också att det är en smula bisarrt att du kallar dig socialdemokrat. Jag är uppvuxen i ett arbetarhem med fackligt aktiva föräldrar. Jag har själv en bakgrund som fackligt aktiv. Jag anser att dina åsikter befinner sig ljusår från en socialdemokratisk människosyn.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Jag tycker det är en smula bisarrt du kallar dig fridsam debattör när du är så uppenbart det motsatta.

  Du har ett oändligt hav av subtila förolämpningar att ösa ur. Jag vet inte hur många du använt gentemot mig vid det här laget. När jag frågar vad du menar med dem eller om du har några "bevis" att backa upp det med så svarar du aldrig. Alternativt kommer med helt horribla "tolkningar", som framförs under föreställningen att det är vad jag ordagrant skrivit. Här kom en ny; jag är vårdslös med fakta och kan inte skilja mellan sanning och lögn. Det är rent BS and you know it. Du kan aldrig producera några vettiga exempel utan det är "tolkningar" och, ja, rena lögner.

  Sen finns det en andra lustiga metoder; en som handlar om att uttrycka sig lite mer generellt fast "alla" vet vem som åsyftas. En annan är häver ur sig något föraktfullt och avslutar med en glad gubbe. Jag vet inte om detta lurar någon. Men det finns definitivt ingen glad gubbe bakom dessa smileys.

  Det som är extra upprörande tycks vara att jag kallar mig socialdemokrat. Detta tycks uppfattas som någon slags personlig förolämpning; och / eller som ett bevis på att jag he någon "hidden agenda" ( vilken det nu skulle vara). Enligt dig verkar definitionen av socialdemokrat är någon som tycker genuint illa om alla sverigedemokrater. Helst ska man sänka sig till rasisterns nivå och uttrycka sig lika föraktfullt som de för att vara en "äkta socialdemokrat". Tror du verkligen på fullaste allvar att alla som röstar på S är så kategoriska?

  Sen kan man ju undra vadvsom hände med S övriga politik.
 • Äldre 17 Mar 20:01
  FDFMGA skrev 2016-03-17 19:39:09 följande:
  Nja, likt många andra inom den åsiktskategori du företräder kan eller vill du inte skilja mellan person och åsikt.

  Det är delvis därför du blir så upprörd, tror jag. i stället för att med en dåres envishet upprepa ditt påstående om att jag ljuger vore det mycket mer klädsamt att du bad om ursäkt för en del påståenden och gick vidare.

  Vi kommer inte längre i den här diskussionen hursomhelst - och inte heller där ljuger jag.

  Jag diskuterar gärna socialdemokrati eller invandringspolitik, men då på mer sakliga grunder, alltså inga påståenden om anklagelser om dödsnazister eller djävulens anhang.

  Fundera gärna på din reaktion på mitt svar till kräket som skrev om "juden Aschelberg" och judemedia. Vad som fick mig att inte skilja mellan person och åsikt den gången och inte heller nu när jag refererar till honom som ett kräk

  Finns det en gräns någonstans där åsikter blir så vidriga att de liksom blir till en väsentlig del av personen?
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Allright här kom nästa absurda påstående:

  Jag kan inte skilja mellan åsikt och person

  Jag antar att du inte tänker backa upp det påståendet heller, liksom något annat av de andra nedsättande påståenden som du kommit med?

  Och sen en kommentar om att jag är upprörd, "skriver i affekt" kanske? För att ytterligare misstänkliggöra själva innehållet.

  Tror du på fullt allvar att det enda som åsyftas i beskrivningen "uttrycka sig föraktfullt" är beskrivningen av "svt":s judesnack?

  Om någon beter sig som en föraktfull, översitttnde skitstövel är det lätt att tro att den personen är precis just det.
 • Äldre 17 Mar 22:22
  Konstatera skrev 2016-03-17 21:02:45 följande:
  Jag kan ge hur många tips som helst. Nuvarande regering kommer dock aldrig lyckas. Allt de kan göra är att närma sig högern och hoppas på att väljarna är trötta.

  För att ge ett enkelt och effektivt tips. Välj en ny partiledare för socialdemokratin, som också är en erkänt duktig retoriker! Den nya ledaren ska i sin tur öppet och frekvent kritisera socialdemokratins utveckling de senaste åren och mana till en återgång. Transparens och etablissemang-kritik är det hetaste som finns.

  Det handlar nu om att börja om och lansera demokrati socialismen som något nytt och fräscht!
  Hmmm, ja det är väl inte helt dumt med en ny partiledare som gör just det ja. Frågan är vem det skulle vara? Som har pondus nog?

  Jag tycker Damberg är en bra retoriker, men Ygeman är väldigt tilltalande person; som "går genom rutan" som man säger.

  Jag får dock intrycket att det är svårt för en socialdemokratisk ledare att bete sig på det sättet; man får liksom inte kritisera de egna leden på det sättet. Men det kanske går?

  Deras chans, tror jag, är om det händer ytterligare något totalt omvälvande, och som är något de "kan", något som ligger mer på deras planhalva.

  Antingen det eller att alliansen spricker.
 • Äldre 17 Mar 23:20
  Konstatera skrev 2016-03-17 23:02:01 följande:
  Jo. Men om alliansen spricker är det öppet för M och SD att samarbeta.

  Det kan inte ske något överväldigande som kommer trumfa flyktingfrågan de närmaste åren. Dessvärre! De behöver ett nytt ansikte som rakt upp och ned talar om att socialdemokraterna gått vilse. En GP figur! De måste också tvätta bort den gröna stämpeln.

  Jag tror inte på ygeman. Får återkomma med några bra namn. De finns
  Menar du att det kan finnas en potentiell Göran Persson bland dagens socialdemokrater? Det låter hoppfullt! Det hade kunnat sätta lite fart på svensk politik. Jag blir väldigt nyfiken på vilka du menar.
 • Äldre 17 Mar 23:50
  Digestive skrev 2016-03-17 23:08:47 följande:
  Det finns många faktorer som påverkar och försvårar en uppgång i förtroende men kommande tre är väl mest kritiska. De regerar i en minioritetsregering, det finns en oflexibel partikultur som gör föregående position allt svårare och att de har valt att hantera en del sociala problem genom att vända ryggen åt en betydande del utav befolkningen, istället för att bemöta dem i en dämpande dialog.

  Regeringens största parti sjunker i det polariserade Sverige som de har varit med att skapa. Deras tid som ett folkövergripande parti och som väldigt många kunde tänka sig att rösta på bara vinden låg rätt, har nog börjat slockna. Kvar blir nog ett än mer nischat parti, med idéer ifrån forna glansdagar att sälja.

  Tror dock att det som Socialdemokraterna en gång levererade kommer att leva kvar men på ett annat håll och i en mer utvecklad tappning, i något som rimmar bättre med hur folket har formats av tiden.
  Polariserat ja. Jag blir varje dag förskräckt över hur folk uttrycker sig om varandra. Från båda sidor. Man får lätt intrycket att ingen samsyn är möjlig.

  Klassisk socialdemokratisk politik blev svårt att driva den dagen vi gick med i EU skulle jag säga. Sen finns det väl andra svårbemästrade komponenter också som bidragit. Klassisk sosse-politik kräver en nationalstat med självbestämmande och viss kontroll på sina gränser.

  Vad menar du med det sista stycket?
 • Äldre 18 Mar 00:05
  nihka skrev 2016-03-17 23:40:17 följande:
  Hahaha! Att du gör precis det här är precis orsaken till att jag slutade diskutera med dig.
  Ingen är gladare än jag. Tack!
 • Äldre 18 Mar 12:45
  Nenne666 skrev 2016-03-18 01:43:12 följande:
  Jag blir bara så positiv när jag ser att du dyker upp i debatterna. Smalasara (en ny favorit) och anonymous'. Det blir ordning och reda och det är en fröjd att följa er, även om jag inte håller med om allt. Tycker att ni är värda ett lyft. Gillar er!
  Vilket fint inlägg. Tack
 • Äldre 18 Mar 15:54
  Digestive skrev 2016-03-18 00:35:22 följande:
  Jo tack och folket i mitten, som vill stå över och utanför, trängs upp mot väggarna ifrån alla håll. Det är inga roliga tider, på många sätt och vis.

  Det ligger mycket i det du skriver här. Undrar just hur det hade blandat om korten, om Socialdemokraterna hade tagit strid för ett EU-urträde. De kanske får en sådan öppning om några år får rulla på och om inte EU-länderna samverkar bättre med att lösa flyktingkrisen. Vem vet hur det kan sluta. Det mesta känns tänkbart.

  Att partier som Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna kanske fångar upp den andan som många yngre generationer ser i de äldre och när de talar om socialdemokratin. Någon slags fusion av vad de yngre generationerna har fångat upp av de äldre generationernas gågna visioner, som integreras med något nämnt parti som omreformeras därefter. Tänker i en framtid om 15-20 år och om Socialdemokraternas fall inte har hunnit att hejdas.
  Det lät som en spännande grej; att S skulle göra något i stil med Cameron. Fast lobba för andra sidan då. Vi får väl se vad det lider. Det mullrar en del bland Europas befolkning när det gäller EU. De flesta har upptäckt att det finns en och annan dålig sida också. Det kan lite hur som helst känns det som.

  I vilket fall som helst så verkar den rätt så fega stil som S kör nu inte vinna några val. Det måste till något som skakar om. De kanske skulle kasta ett getöga på de lite mer populistiska vänsterpartierna i Europa.

  Jag tycker din tanke om vilka som eventuellt skulle kunna utveckla socialdemokratiskt tankegods är spännande, även om det i dagsläget känns långt borta. V skulle behöva bli mindre akademiskt och SD skulle behöva många fler Mattias Karlsson. Mp känns rätt körda i dagsläget.
 • Äldre 19 Mar 10:29
  Ewald01 skrev 2016-03-19 09:46:38 följande:

  Intressant fråga till alla SD:are
  Vad tycker ni om avtalet med Turkiet? 

  www.dn.se/nyheter/varlden/turkiet-och-eu-overens-om-ett-avtal/

  Turkiet vill på sikt bli medlem i EU!


  Några SD:are skrev på SvD debatt att de inte tyckte det var bra ( tror det var i torsdags).

  Men finns det någon som tycker det är så särskilt bra? Alla verkar mest tycka det är ett nödvändigt ont.

  Vad tycker du själv?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?