• Äldre 16 Apr 15:09
  1429810 visningar
  23123 svar
  23123
  1429810

  Har du förtroende för regeringen?

  Digestive skrev 2016-04-16 13:55:21 följande:
  Sådan ekonomipolitik är knappast perfekt men Sverige har en tendens att ha mycket vänsterpolitik även på högersidan, inget Allians-parti vill ju avskaffa välfärdsstaten men man har en annan syn på hur stor roll den ska ha.

  Ja, det är ju inte så problemlösande inslag direkt men det låter väl helt enkelt bättre med en sådan säljpitch ibland än att det främst skulle stimulera ekonomin.

  Hela penningsystemet är ett stort problem. Att stater håller fast flera tusentals miljarder inom de rikare länderna är även ett problem för länderna på botten och det kapitalistiska systemet i sig kräver länder på botten och som senare behöver göra större investeringar.

  Den känslan stämmer nog, iallafall på ett folkligt plan.
  Anser du att KD är bästa alternativet för S om de ska samarbeta höger ut? Hur ser du i så fall på deras ringa storlek?
 • Äldre 16 Apr 17:08
  +1
  FDFMGA skrev 2016-04-16 14:59:30 följande:
  Nej, en tråd om KD:s förtjänster skulle jag inte ta del av överhuvudtaget.

  Däremot så är ditt språkbruk bärare av dina åsikter som för mig framstår som allt annat än socialdemokratiska. Bara tanken på KD som ett möjligt samarbetsparti för S visar hur lite man förstått om socialdemokrati. 

  Eftersom jag är socialdemokrat och du påstår dig vara socialdemokrat så får du vackert finna dig i att jag påpekar att det inte är vanligt att socialdemokrater säger att man inte kan kritisera invandringen utan att kallas rasist, att socialdemokrater tar upp kulturmarxismens inflytande eller att socialdemokrater kallar andra syltryggar.

  Testa att googla på syltryggar, kulturmarxism eller varianter på påståendet att man inte kan kritisera invandringen utan att kallas rasist. De träffar du får kommer inte precis att leda dig till socialdemokratiskt område.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Ja? Du har skrivit väldigt många inlägg som är snarlika detta. Jag har varit tydlig med att jag inte bryr mig inte det minsta om vad du anser är rätt språkbruk för socialdemokrater. Och att antalet sådana här inlägg från dig stadigt växer kommer inte att ändra på det.
 • Äldre 16 Apr 18:06
  FDFMGA skrev 2016-04-16 17:27:39 följande:
  Mm, jag ha förstått att du anser det, men i och med att du uttrycker dig som du gör så får du finna dig i att få dina åsikter ifrågasatta, i synnerhet eftersom du påstår att du är socialdemokrat.

  Det tillhör inte vanligheterna att socialdemokrater påstår att man inte kan kritisera invandringen utan att kallas rasist eller att de använder uttryck som syltryggar eller
  att de anser att "Ingen tror att kriminalitet beror på etnisk härkomst".

  Jag tror för övrigt att det inte finns en endaste äkta socialdemokrat som ser KD som ett potentiellt samarbetsparti.

  Därmed inte sagt att jag inte uppskattar att få ta del av samtalet om samarbetet mellan S och KD, KDS alltså.

  Jag klipper in ditt citat. Där har du fel, dessvärre. Riktigt ordentligt fel, dessvärre.
  SmalaSara skrev 2016-04-16 04:02:37 följande:Ingen tror att kriminalitet beror på etnisk härkomst.

  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Jag har inget problem med att du ifrågasätter mina åsikter.

  Det är helt riktigt att det citat du här klippt ut inte stämmer till hundra procent.
 • Äldre 16 Apr 19:46
  Digestive skrev 2016-04-16 12:14:51 följande:
  Genom att inse att rasism berör mer än kriminalitet.
  Jag svarade på ett inlägg om brottsstatistik. (Det gällde alltså inte på något generellt plan.) Dessvärre kl 4 på natten efter en fest :)
 • Äldre 16 Apr 19:58
  FDFMGA skrev 2016-04-16 19:02:07 följande:
  Ja och om "nedärvda essenser" enligt SD-modell.

  Tröttsamt. Och tröttsamt med det ständiga gnället om att man inte kan framföra negativa synpunkter på invandring/invandrarfrågor utan att kallas rasist.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Det finns säkert de som hävdar detta utan fog. Men som jag tidigare påpekat finns det ett verkligt problem på detta tema; Brunmålning av meningsmotståndare i den offentliga debatten, helt utan rim och reson, är inte alls särskilt ovanligt.

  Här är en utmärkt artikel i ämnet:

  kvartal.se/artiklar/fran-censor
 • Äldre 17 Apr 11:40
  nihka skrev 2016-04-17 00:08:17 följande:
  Först tvärsäker, sedan "inte stämmer till hundra procent" och slutligen "gällde alltså inte på något generellt plan". 

  Vad sägs om att avrunda med "totalt jävla fel".
  Citatet är taget ur sitt sammanhang. Ur sitt sammanhang stämmer det inte. Men i den kontexten som diskussionen fördes stämmer det.

  Jag svarade dig som undrade varför i hela friden vi ska ha statistik över brottslighet baserat på etnicitet. Du skrev också något om att kriminalitet inte har med etnicitet att göra.

  Idag vet de flesta människor att våldskriminalitet är överrepresenterat hos socioekonomiska utsatta grupper. Och att det också är orsaken att invandrargrupper är överrepresenterade. Det finns visserligen En del vill göra gällande att det handlar om kultur. Ytterst få menar att det är något genetiskt.

  Men

  Orsaken till att man har den typen av statistik i Sverige idag är inte att någon tror det. Orsaken att man delar in i undergrupper som kön, ålder, ursprungsland är för att se tendenser, utveckling över tid, mönster.

  Indelning efter ursprungsland handlar oftast om att kunna se hur väl olika grupper integreras i Sverige. Till exempel på arbetsmarknaden.

  Indelning i undergrupper efter ursprungsland vad gäller kriminalitet har/hade liknande orsaker.
 • Äldre 17 Apr 11:51
  FDFMGA skrev 2016-04-16 20:22:09 följande:
  Ja, det är olyckligt med "brunmålning" om det inte finns fog för detta. Men är inte företeelsen mest bara vanligt SD-gnäll, alltså en del av just den subkulturella åsiktskorridoren.

  Däremot har det funnits en tendens bland de politiska partierna att utan eftertanke distansera sig från ett rasistiskt parti, vilket inneburit att de trängts ihop på samma lilla invandringsåsiktspolitiska fläck, tack och lov är det inte längre så.

  Jämför man Alliansens förra mandatperiod med S&MP-regeringen så stöter man för övrigt på en lustig paradox. Med MP i regeringen är det S som styr invandringspolitiken, medan MP utanför regeringen till stor del kom att prägla Alliansens invandringspolitik.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Vad företeelsen "mest är" beror på var man läser och vilka man läser. Det är jag övertygad om

  Brunmålning av offentliga debattörer utan någon som helst rasistisk koppling sker ständigt. Nyligen var det Rebecca Weidmo-Uvell som råkade ut för det. Esaiasson råkade ut för det. Ja, jag behöver inte räkna upp alla röster som är kritiska mot den förda invandringspolitiken som blivit brunmålade.

  Ja, det är en intressant paradox.
 • Äldre 17 Apr 11:52
  nihka skrev 2016-04-17 00:40:52 följande:
  Har ännu inte stött på en rasist som själv anser sig vara rasist när den hävdar sådant som att "såna är ju negrer" utan känner sig utsatta för "brunmålning".
  Det kan bero på vad och var du läser.
 • Äldre 17 Apr 12:12
  nattuv skrev 2016-04-17 00:47:00 följande:
  Frågan är bara hur mycket Marteus verkligen lärt sig och om hon minns något av det till nästa gång ett polariserande ämne hamnar högst upp på dagordningen. Det känns dessutom lite sådär att det skall ha tagit så lång tid att våga börja reflektera över något som påverkar hela samhället.

  Men jag antar att det trotts allt är bättre att komma med lite självkritik (även om det är lite kappvändande över det hela) än att försöka släta över eller låtsas som om man inte skrivit det man skrivit. Om inte annat så lär hon sticka ut ur mängden eftersom de flesta nog väljer överslätning eller att smyga ut bakvägen och låtsas att de aldrig skrivit vad de skrivit.
  Jag tycker artikeln är väldigt bra eftersom den så tydligt visar på vilka mekanismer som finns bakom.

  Ett intressant exempel är det om att det finns de som ser det som sitt jobb att hålla efter andra debattörer; inte om sakfrågor, riktigheten i vissa uppgifter utan om till exempel begrepp, eller att överhuvudtaget presentera korrekt fakta.
 • Äldre 17 Apr 12:16
  nihka skrev 2016-04-17 12:02:37 följande:
  You really crack me up!  Vilket " sammanhang"??? Du skrev en oneliner:  "Ingen tror att kriminalitet beror på etnisk härkomst" betyder ingen tror att kriminalitet beror på etnisk härkomst.

  Om du menar något annat så skriv det eller skriv inte alls.
  Om du läser ditt eget inlägg -som jag svarade på -så ser du sammanhanget.

  Om jag svarar på ett inlägg så syftar svaret på det som står i inlägget; inte något allmänt generellt
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?