• Äldre 15 Apr 18:37
  1434704 visningar
  23123 svar
  23123
  1434704

  Har du förtroende för regeringen?

  FDFMGA skrev 2016-04-15 17:56:53 följande:
  Jag skojade bara. Jag tycker att det är bättre att den som har sådana behov anmäler inlägg som inte håller sig till ämnet - i stället för att inte hålla sig till ämnet i och med att de anmärker på dem som de anser inte håller sig till ämnet.

  Inte bryr jag mig om att Tom skickade en länk till något som skrevs 2009 här eller att tråden stundtals handlat om allt annat än förtroendet för regeringen.

  Jag får inte dina synpunkter om att S å ena sidan borde ingå i en regering med M å andra sidan att M och KD borde samarbeta med SD att gå riktigt ihop.

  Jag tror inte att MP:s opinionssiffror kommer att ligga lågt så särskilt mycket länge till - men det är nog väldigt personberoende - jämfört med de förra språkrören är knappast de nuvarande någon större succé.

  MP har för övrigt drabbats av samma fenomen som drabbar nästan alla småpartier som ingår i en regering som domineras av ett stort, de tvingas kompromissa ihjäl sig.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Orsaken till att du inte får ihop det är mkt enkel; jag har aldrig skrivit att jag hoppas att KD och M ska samarbeta med SD. Det är en vantolkning från din sida. (Något jag påpekat ett oändligt antal ggr.) Problem solved.

  Jag tror att MP:s problem är mkt djupare än så. Men framtiden får utvisa.
 • Äldre 16 Apr 04:02
  nihka skrev 2016-04-15 19:37:13 följande:
  Och VARFÖR ska man lägga upp statistik över just invandrare??? Det vill ju SD väldigt gärna och att det även ska upprättas register över vem som ska räknas som invandrare och hur många generationer man måste ha bott här för att inte längre räknas som invandrare och "klarhet" i frågan om man ska räknas som invandrare om man har en utländsk och en svensk förälder och vad som krävs för att den svenska föräldern ska få räknas som svensk.

  Jag drar mig till minnes begrepp som hel-, halv-, kvarts-, och ...en tolftedels jude  och intresset för hur de skilde sig åt från andra. Var det också för att man ville vara "ärlig" och "öppen" från början? 

  Det finns i stort sett INGET som invandrare som grupp har gemensamt mer än att de kommer från någon annan stans och det gör inte människor kriminella. De invandrare som begår brott gör det inte för att de är kriminellt lagda som någon slags etnisk/nationellt predisposition precis som de svenskar som begår brott inte gör det av någon slags etnisk/nationellt predisposition.
  Ingen tror att kriminalitet beror på etnisk härkomst.
 • Äldre 16 Apr 04:05
  FDFMGA skrev 2016-04-15 19:02:16 följande:
  Kollade lite snabbt. Jag kan ta ett bättre exempel senare. Det här är från tråden där du säger att man knappt kan säga något nuförtiden om invandring utan att kallas rasist. Du skriver att du hoppas att Alliansen ska splittras i frågan om de ska samarbeta med SD eller inte. Om du tänker ett steg längre så innebär ju det att du önskar att SD hittar samarbetspartners i riksdagen.

  Själv anser jag att det är ytterst osannolikt att Alliansen spricker på grund av SD-frågan. Enligt min mening är det så gott som bara personer som anser att man inte kan säga något utan att bli kallad rasist som tror att M och KD skulle kunna tänka sig ett samarbete med SD
   Ons 17 feb 12:46#404CiteraAnmäl
  Nej.... Det där är ju rent hittepå (inte en medveten lögn hoppas jag?) Så har jag inte skrivit. 

  Jag hoppas alliansen sk spricka pga att de inte kan komma överens om huruvida de ska samarbeta med SD eller inte. 
  Jag kan inte avgöra hur stor sannolikhet det är för det. Men det verkar inte helt omöjligt.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Det är inte samma sak nej. Och behöver inte alls betyda att SD hittar samarbetspartners.
 • Äldre 16 Apr 04:06
  FDFMGA skrev 2016-04-15 22:16:55 följande:
  Nja,

  Varför startar du inte en tråd där du ber om hjälp med att förstå innebörden av att att Alliansen spricker för att de inte kommer överens om huruvida de ska samarbeta med SD eller inte. Alltså vilka förändringar i det  politiska landskapet detta skulle få till konsekvens

  Lycka till, Digestive!
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Ja, vad skulle det kunna få för konsekvenser, enligt dig? Finns det bara en utgång av ett sådant scenario? Det låter lite så när du diskuterar.
 • Äldre 16 Apr 11:30
  Digestive skrev 2016-04-15 21:41:24 följande:
  Jag vill se en helt ny och en mer flexibel plattform inom politiken. Island kan stå som ett exempel på bredden utav förnyelse som jag vill se i Sverige.

  Ideologisk dogmatism är passé för min del. Nu behövs det politik som fungerar effektivt och värdigt utifrån de förutsättningar som uppstår och inte ett land - eller för den delen en värld - som anpassar sig efter en viss politik.

  I riksdagsläget som vi har så vore Kristdemokraterna ett gott alternativ då de helt enkelt har en välarbetat och stadig politik samt arbetar väldigt hårt i allmänhet. Jag håller sådant högre än färger. Annars så hade nog Sverige mått allt bättre av en mer ordentlig vänstersväng.

  Du har säkert redan svarat på frågorna men i en lång tråd så får du gärna svara lite kort på dem igen!
  Något i den stilen har jag väl skrivit, men det kan finnas fler infallsvinklar.

  Om S satt ensamma i regering skulle de kunna samarbeta med exempelvis KD i en del frågor. I ekonomisk-politiska frågor föredrar jag samarbete med V. KD har en del nyliberala idéer vad gäller sen ekonomiska politiken.

  Men just i dagsläget är S+M en möjlighet till stabilitet och handlingskraft.
 • Äldre 16 Apr 11:47
  FDFMGA skrev 2016-04-16 11:19:19 följande:
  Nej, jag är medveten om att din önskedröm är en splittring där M och KD driver en SD-samarbetslinje vilket får C och FP att lämna Alliansen, att detta enligt dig skulle innebära att möjligheterna för en S-ledd regering ökade.

  Själv har jag ingen aning om vad ditt scenario skulle innebära för opinionen. Jag är lite ambivalent i min inställning till M, det finns så många trevliga, vettiga, icke-hatiska moderater samtidigt som partiet också utgör ett tillhåll för skrikhögern.

  Visst, ditt scenario är intressant. Vad skulle hända med ett M som började böka med SD. Hur många skulle lämna partiet och vart skulle de ta vägen?

  Men, SD har ju redan börjat krympa. Det finns knappast någon anledning att splittra en Allians som förmodligen lugnt räknar med att vinna nästa val.

  Min gissning är att om några år är vi tillbaka i normaltillståndet, alltså att det går att diskutera alla politikens områden utan att man ständigt kommer in på invandring samt att invandring kan diskuteras utan alla dessa bedövande korkade kommentarer från skrikhögern och SD-anhängare.

  Det är på sätt och vis det värsta med SD och skrikhögern - att de utgör tankesmedjor i ren och skär dumhet där kommentar som att man inte kan säga något negativt om invandring utan att kallas rasist blivit axiom
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Ja, om man tror att SD ska krympa så kraftigt så blir naturligtvis utgångspunkten en helt annan.

  Jag tänker mer att alliansen kommer att nödgas välja mellan SD som stödparti och S som samarbetsparti, och att valet där emellan kommer att bli mycket svårt; jag kan tänka mig att detta ses som pest eller kolera av många allianspolitiker.

  Risken är då stor att de helt enkelt inte kan enas om något där och tvingas ge upp regeringsbildandet.
 • Äldre 16 Apr 11:58
  misil skrev 2016-04-16 08:14:07 följande:

  Som alliansanhängare vill jag ha en alliansregering om det blir med SD som stödparti så är det okej och har inga problem med deras migrationspolitik.
  Tyvärr så är SD väldigt mycket sossar i andra frågor vilket kan skapa problem men det kan man säkert komma överens om,att ge och ta måste ju alla regeringar göra nuförtiden.
  Om man tror att t,ex centern ska sätta sig med en socialdemokratisk regering så är man verklighetsfrånvänd eftersom centern blivit alltmer pro Ayn Rand under Annie Lööfs ledning.


  Ett samarbete med S skulle vara särskilt svårt för C ja, det tror jag med. Det skulle också vara tufft för M. L och KD däremot tror jag inte skulle ha lika mkt problem med det.

  Å andra sidan så tror jag C aldrig kunna klara SD som stödparti heller. Och det är tveksamt om L heller skulle kunna det. Om alliansen ska ha en bra chans måste de få egen majoritet. Frågan är om samarbetet håller för en valförlust 2018.
 • Äldre 16 Apr 13:27
  Digestive skrev 2016-04-16 12:33:55 följande:
  Samma här eller rättare sagt så har mycket gott i den nya budgeten sprungit ur Vänsterpartiets intiativ, idéer och krav.

  Meningen om nyliberala idéer, har den en negativ eller positiv klang bakom sig?

  Personligen så behöver det inte vara något gott men jag håller välarbetad politik högre än vad baksidan utav ekonomiliberal politik anses skadlig i dagens situation. Speciellt när man gör sådana statliga satsningar som KD har som partigrund, det vill säga satsa på både ungdom och äldre. I min mening är det synd att de har minst politiskt inflytande inom Alliansen.
  Negativ klang. Nyliberal ekonomisk politik tror jag är direkt skadligt för Sverige.

  Det är fascinerande hur idéer om låga löner och privatiseringar ständigt förs fram som lösningar på problem trots att det inte finns något som helst belägg för att detta är hållbar ekonomisk politik.

  Jag läser en del av Andreas Cervenka; det är visserligen rätt deprimerande ibland men han visar på problemen med dagens märkliga speedade kapitalism.

  Ja, man får känslan att KD inte riktigt tas på allvar. Och det verkar oerhört svårt för dem att ändra på det. De har verkligen försökt de senaste åren men inget biter vad det verkar.
 • Äldre 16 Apr 14:43
  FDFMGA skrev 2016-04-16 13:59:51 följande:
  Har du läst "Historien om någon"?

  En gammal barnbok där man får följa en tråd från ett nystan genom ett stort hus alla rum. Varje sida avslutas med en fundering om vad som kan finnas i nästa rum.

  Lite så ser jag på trådarna här på FL, de kan faktiskt bli riktigt spännande när de inte följer den förväntade vägen - men det är klart det är ju jag det, medan du tycker att man ska hålla sig till ämnet.

  Själv anser jag att man ska försöka vara konsekvent och kräva detsamma av sig själv som man begär av andra.

  KD. En här tråden handlar inte om KD. Kan inte du starta en tråd om KD eftersom du nu anser att man ska hålla sig till ämnet som ju är vilket förtroende vi har för S.

  Jag tror att Digestive skulle göra dig sällskap i tråden och att ni skulle kunna utbyta insikter som får - om inte världen så åtminstone - familjeliv att häpna.

  Petar in några exempel på din inställning till att hålla sig till trådens ämne, om du för stunden bara glömt den :)
  SmalaSara skrev 2016-04-15 10:23:54 följande:Att det ska vara så svårt att hålla sig till ämnet?

  Svara gärna på detta istället: Hur skulle en bra regeringsombildning se ut enligt dig? Givet dagens parlamentariska läge.
  SmalaSara skrev 2016-04-15 14:13:03 följande:För dig kanske det inte är ointressant. Men däremot för trådens ämne. Och mig. Och sannolikt resten av skribenterna.  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Vi har uppenbarligen olika åsikter i ämnet. Jag anser att det är mkt stor skillnad mellan att diskutera ett parti som eventuellt skulle kunna samarbeta med regeringen och att ha utläggningar om enskilda debattörers språkbruk. Särskilt om dessa utläggningar är raljanta.

  Jag tror att ditt trådförslag mest skulle intressera dig själv. Du tycks ha ett mkt stort intresse för just mig och Digestive.
 • Äldre 16 Apr 14:45
  KillBill skrev 2016-04-16 13:47:05 följande:

  Lyssnade på utfrågningen av Annie Lööf i lördagsintervjun och fick mig ett gott skratt. Enligt Annie Lööf så var hon/centerpartiet inte den starkaste anhängaren till Decemberöverenskommelsen.


  Om man går tillbaka till december 2014 så kommunicerade Annie Lööf en helt annan bild eller vad säger ni?  www.centerpartiet.se/2014/12/27/socialdemokraterna-accepterar-centerpartiets-och-alliansens-forslag-hur-sverige-ska-kunna-regeras-minoritet/

  Lördagsintervjun: sverigesradio.se/sida/avsnitt/705701


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  Det var intressant. Det ska också bli intressant att se om detta kommenteras av någon offentliga debattör.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?