• Äldre 19 Mar 12:12
  1433060 visningar
  23123 svar
  23123
  1433060

  Har du förtroende för regeringen?

  Ewald01 skrev 2016-03-19 11:42:46 följande:
  Inte bara högerpopulistiska partier tycker att Turkiet inte ska få med i EU. Även konservativa och Socialdemokraterna är inne på denna linje och en stor majoritet av folket!

  Konstigt att man nu sluter avtal med Turkiet.

  Det är ju Grekland, ett land som bland de länder som har de största militära utgifter i Europa per capita, som ska skydda sin rspektive Europas yttre gräns!
  Kanske inte konstigt. Men det ser inte särskilt snyggt ut. De verkar inte heller så värst stolta över denna lösning.

  Att Turkiet skulle bli medlemmar är väl (tack och lov) en bit bort. Men visst har Erdogan fått ett grepp om EU. Återstår att se om EU kan slingra sig ur det framöver.

  Jag tycker det är tragiskt att EU inte kunde lösa detta på ett bättre sätt. Men det säger väl en del om organisationens begränsningar.
 • Äldre 19 Mar 14:27

  Erik Ohlson diskuterar på ett intressant sätt huruvida avtalet verkligen är en framgång för Erdogan eller om priset kan bli för högt.

  www.dn.se/nyheter/varlden/erik-ohlsson-framgang-for-erdogan-men-han-spelar-ett-hogt-spel/

 • Äldre 21 Mar 10:21
  nattuv skrev 2016-03-20 16:50:21 följande:
  Det har troligen med pengarnas ursprung att göra. I det ena fallet kommer pengarna direkt ur folks fickor. I det andra fallet kommer pengarna från källor som är svårare att relatera till.
  Det är möjligt att det kan vara en orsak. En annan möjlig orsak är att "högern" drivit opinion väldigt hårt i frågan. Annars är det ju så att det oftast är de som sitter på de ekonomiska resurserna. En lösning skulle kunna vara att men helt tog bort möjligheterna till partibidrag utanför skattsedeln.
 • Äldre 13 Apr 15:17
  +1
  Kung Markatta skrev 2016-04-13 13:52:39 följande:

  "Nu tömmer Magdalena Andersson ladorna!" utropas i riksdagens budgetdebatt idag. Följande ändringar finns med i den nya budgeten:

  31 miljarder extra till migrationsutgifter.

  Mer pengar till polisen som förutom att hantera 5000 kod 291-ärenden också ska upprätthålla Löfvens och Romsons gränskontroller.

  De sista att få mer pengar är Säpo som behöver hålla koll på 100 IS-sympatisörer bara i Borås.

  Vad drar man då in på? Tja, inte så mycket. Man lånar hellre. Dock ska biståndet skäras ner kraftigt, 4 miljarder, vilket ju betyder att man sparkar på dem som redan ligger ner. Sedan drar man även bort en miljard från Fridolins skola, den som visst skulle fixas på 100 dagar, eller vad det nu hette i valrörelsen. Det handlar främst om att minska på personalen i lågstadiet, dvs där de drabbade har minst möjligheter att klaga.


  Jag har lyssnat på delar av debatten men jag hörde inte det där med ladorna. Dock en hel del annan kritik.
  Men
  Allt som allianspartierna säger i riksdagen saknar fullständigt trovärdighet. De hade kunnat lägga en gemensam budget och få igenom den, alternativt ge S en annan möjlighet till samarbete än V. men det vill de inte. De vill hellre stå och gnälla på vad de tycker S gör fel än att påverka. Så de kan ta sina retoriska fyndigheter och st***a u** nå*****ans
 • Äldre 14 Apr 11:48
  FDFMGA skrev 2016-04-14 10:34:10 följande:
  SmalaSara hoppas ju på ett samarbete mellan Alliansen och SD.

  Det skulle vara liktydigt med politiskt självmord, åtminstone för Alliansen som enhet - samtidigt som det skulle innebära att ett rasistiskt parti accepterades av delar av borgerligheten.

  Uteslutet att det kommer att inträffa, anser jag. Det vore till och med troligare att S och MP avbryter samarbetet och att det i stället bildas en M-, S-regering.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  SmalaSara tycker liggande budget är bra. Men gillar inte alliansens hycklande gnäll.

  SmalaSara känner till att de flesta alliansväljare föredrar ett samarbete med S framför SD,

  Men det passar inte syltryggarna i alliansen. De lever i lala-land och tror att de kan regera själva efter näst val.

  OCH

  de hade kunnat samarbeta med Löven och manövrerar ur V. Enskilda partier eller som allians. Om de velat

  Men nej, istället står de och gnäller i all oändlighet. Det är helt enkelt inte trovärdigt!!
 • Äldre 14 Apr 11:49

  Hoppla ett utropstecken för mkt. Det var inte bra; dubbla utropstecken är så himla tacky...

 • Äldre 14 Apr 12:06
  K Kalle skrev 2016-04-14 11:06:25 följande:

  Önskeregering:

  1) Socialdemokratisk majoritet
  2) S + M

  Jag ser hellre någon annan än Lövén som statsminister. Ygeman är en klippa, men hur han fungerar som partiledare har jag ingen aning om. Kanske är inrikesministerposten den som får honom att blomstra som mest.


  Jag håller med dig. Här är en intressant debattartikel i ämnet:

  www.di.se/artiklar/2016/4/12/debatt-den-politiska-fegheten-hotar-sveriges-framtid/
 • Äldre 14 Apr 12:10
  Kung Markatta skrev 2016-04-14 09:55:47 följande:
  Det har varit olika bud från allianspartierna om hur de ska göra med budgeten. Direkt efter valet tyckte de att det var självklart att lägga en gemensam budget. Det gjorde de också och den klubbades igenom i riksdagen. Kort därefter beslutade man att inte lägga någon mer gemensam budget under den här mandatperioden och inte heller under nästa om valresultatet 2018 inte skulle vara tillräckligt bra.

  Nu har man intagit en tredje ståndpunkt som nog bäst kan beskrivas som nja till gemensam budget. Man säger sig vilja lägga en gemensam budget men... inte just nu. Kanske i höst eller nästa år.

  Vad är då orsaken till det här velandet? Den förklaring som gavs under gårdagens debatt var att en Alliansregering med det underlag som nu finns i riksdagen skulle bli svagare än den nuvarande regeringen. Det är därför man låter Löfven hållas. Men stämmer det verkligen? Hur svag skulle en sådan regering egentligen bli? Det kommer i så fall vara upp till den samlade oppositionen och hur benägna de är att sätta käppar i hjulet för den nya regeringen.

  När det gäller blocköverskridande samarbete är nog båda sidor en aning tveksamma. Ser man till vilken politik de förespråkar så står de idag inte jättelångt ifrån varandra och det borde inte vara något problem att komma med gemensamma förslag men de är vana vid att utmåla varandra som huvudmotståndare och i de "förhandlingar" som hölls innan DÖ såg man att båda sidor började med att ställa krav på vilka som skulle få "vara med". S ville ha bort M och KD medan Alliansen ville bli av med MP. Dagens politiker är helt enkelt inte vana vid att samarbeta.
  Nej. De är hopplöst dåliga på det. Man undrar vad det är med den här generationens politiker som är så usla på att hitta alternativa lösningar.

  Men med tanke på de möjligheter alliansen har så låter deras kritik väldigt tom.

  Lägger denna länken till dig också. Ett bra resonemang om politikernas farliga feghet

  www.di.se/artiklar/2016/4/12/debatt-den-politiska-fegheten-hotar-sveriges-framtid/
 • Äldre 14 Apr 15:49
  FDFMGA skrev 2016-04-14 14:07:16 följande:
  Jag tycker SmalaSaras språkbruk är intressant - är det inte kulturmarxister så är det syltryggar.

  Här på FL har jag nog i stort sett bara sett benämningarna användas av anhängare till ett partier/organisationer som inte har så mycket annat gemensamt med S än begynnelsebokstaven.

  I övrigt så kan jag instämma med dig. Blockpolitiken borde vara död och begraven, att den ändå tycks röra på sig får man nog relatera till att det är så populärt med zombiefilmer nuförtiden.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Dina spekulationer om min person är väldigt OT

  Skärpning
 • Äldre 15 Apr 10:22
  K Kalle skrev 2016-04-15 09:54:22 följande:
  Han kan inte sitta kvar efter detta! Om Fridolin eller Ygeman suttit och ätit middag med kända nazister hade de omedelbart krävts lämna sina poster. Detsamma måste ju gälla Kaplan.
  Det blåser hårt runt kaplan just nu. Han har fått rätt skarp kritik från vänster också. Jag hoppas det leder till att han blir utbytt! Det verkar faktiskt inte helt omöjligt att det slutar så. Kom igen nu Löven! Jag vet att du kan om du vill....
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?