• Äldre 15 Apr 10:23
  1431123 visningar
  23123 svar
  23123
  1431123

  Har du förtroende för regeringen?

  FDFMGA skrev 2016-04-14 23:31:49 följande:
  Inte då.

  Jag föreslår att du startar en tråd där du citerar mitt svar till SmalaSara utifrån frågeställningen vad detta har med S att göra.

  Med lite tur kanske någon tålmodig själ tar sig tid att hjälpa dig att förstå

  Mitt intresse för detta är obefintligt.

  Lycka till, DigestiveSkrattande
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Att det ska vara så svårt att hålla sig till ämnet?

  Svara gärna på detta istället: Hur skulle en bra regeringsombildning se ut enligt dig? Givet dagens parlamentariska läge.
 • Äldre 15 Apr 10:25
  Digestive skrev 2016-04-14 20:56:49 följande:
  Du är fel person att klaga.
  För att återgå till ämnet; tycker du att vi behöver en regeringsombildning? Hur ska den se ut i så fall?
 • Äldre 15 Apr 11:30
  FDFMGA skrev 2016-04-15 11:03:19 följande:
  fast jag anser att jag håller mig till ämnet - socialdemokrati.

  Eftersom du vid ett flertal tillfällen skrivit att du är socialdemokrat så finner jag din personliga variant av socialdemokrati intressant. Googla gärna på syltrygg och kulturmarxism så kommer du att finna att uttrycken är extremt ovanliga bland socialdemokrater medan de är frekventa inom vissa andra politiska inriktningar.

  Regeringen. Till att börja med kan de sparka ut Kaplan men sen. Tidigare ansåg jag att en regering bestående av S, MP och FP vore utmärkt, men det var före valet, inte idag då jag är benägen att tycka att MP skulle göra sig bäst i opposition, inte minst för partiets egen skull. jag misstänker att de snart har kompromissat bort sin själ.

  Ja, jag skulle vilja ha en ren S-regering, det skulle innebära möjligheter till breda politiska överenskommelser.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Spekulationer kring mina ordval har ingenting med ämnet "har du förtroende för regeringen" att göra.

  Jag tror och hoppas att Kaplan byts ut snart. Sen finns det några till som inte alls fungerar som jag skulle önska: Gabriel Wikström, Åsa Regner, Alice BK till exempel. Särskilt den sistnämnda. Förstår inte alls det valet.

  S+ M är inget för dig då? Bara S låter vääääldigt instabilt i dagsläget, även om jag självklart skulle föredra det.

  Sen får du tro vad fasen du vill, men jag återupprepar: jag tror att S största chans 2018 är att alliansen splittras pga oenighet om SD. Det är vad jag skrev från början och det är vad jag fortfarande tror. Jag hoppas att krafter inom M och KD ska driva på för samarbete med SD, något som C eller L aldrig skulle kunna gå med på - och därmed kraftigt försvaga allianssamarbetet. Några andra möjligheter för S kan jag inte se i dagsläget. Saker kan visserligen förändras men som det ser ut idag finns inte det.
 • Äldre 15 Apr 13:13
  FDFMGA skrev 2016-04-15 11:47:28 följande:
  Jo, det anser jag. Det finns inte en tråd på Familjeliv som strikt håller sig till ts utgångspunkter. Dessutom spekulerar jag inte, utan noterar.

  Nej, jag tror att en M&S-regering skulle vara en katastrof på sikt ur ett demokratiskt perspektiv.

  Vi har ju också helt olika synsätt på SD, där du mer anser att det finns kvantitativa skillnader mellan SD:s syn på invandring/invandrare medan jag anser att det handlar om kvalitativa skillnader. Som jag ser det är det uteslutet att något annat parti kommer att inleda ett samarbete med SD, men visst, skulle så ske, så skulle det vara slutet på Alliansen och vi skulle få någon form av mittensamverkan i stället.

  Jag kan inte se något annat alternativ till den nuvarande regeringen än en ren S-regering och en S-regering som inte i samma utsträckning behövde ta hänsyn till MP skulle få det betydligt lättare att hitta breda politiska lösningar.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Min person är inte ämne för tråden, och det finns ingen tråd där det passar att man diskuterar och spekulerar kring olika användare på det sättet. Det är bara lågt.

  Min syn på SD är annorlunda än din ja. Men jag anser inte att skillnaden enbart är kvantitativ; jag uppfattar den som både och. Vad avser de flesta förslag samt en hel del av deras väljare så är skillnaden kvantitativ. Vad gäller personliga åsikter och drivkrafter, samt en del uttalanden hos en del av deras företrädare och en hel del av deras väljare så är skillnaden kvalitativ. Denna komplexitet gör att jag inte generaliserar om partiet eller deras väljare. Jagvtycker också att de har rätt och argumenterar bra ibland; om NATO till exempel. Och att subventionerade/låglönejobb inte gör integrationen bättre.

  Sen hur de borgerliga gör med sitt samarbete med SD är inte min sak anser jag. Det får de och deras väljare avgöra. De verkar föredra samarbete med S men att utesluta andra alternativ tycker jag låter konstigt.

  När jag lyssnar på Ramberg och Furtenbach spekulera om eventuellt samarbete låter det inte som att de tror att det är uteslutet. Jag uppfattar det som att de har bättre förmåga att avgöra det än vad jag har.

  Men i dag. Just nu. Syns inga alternativ förutom S själva.
 • Äldre 15 Apr 14:13
  FDFMGA skrev 2016-04-15 13:44:36 följande:
  Nej, din person är jag inte intresserad av, men dina åsikter accentueras av ditt språkbruk. Det är inte alls ointressant att en person som säger sig vara socialdemokrat använder uttryck som är vanliga i helt andra politiska sammanhang än socialdemokratiska, särskilt om detta förekommer frekvent.

  Oavsett om det är medvetet eller omedvetet så fungerar våra ordval som bärare av våra åsikter vare sig det är när du beskriver kulturmarxismens inflytande, eller jag skrikhögerns försök att få ett samarbete mellan SD och Alliansen att framstå som en realitet.

  Det finns inget som hindrar ett sådant samarbete från och med idag, tillsammans har de riksdagsmajoritet. Tja, det finns inget annat som hindrar än att Alliansen inte vill samarbeta med SD.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  För dig kanske det inte är ointressant. Men däremot för trådens ämne. Och mig. Och sannolikt resten av skribenterna.
 • Äldre 15 Apr 14:31
  FDFMGA skrev 2016-04-15 14:25:57 följande:
  Haha.

  Den varianten fick du till lite mer elegant än den brukar framföras. Det finns ingen som tycker som du, brukar vara vanligastSkrattande

  Och även om så vore så anser jag att jag i egenskap av socialdemokrat ändå måste försvara den människosyn och det politiska kulturarv som S trots allt i viss mån fortfarande är förvaltare av. 

  Nej, S bör inte bilda regering med moderaterna. Svensk politik och svensk demokrati mår bra av att det finns tydliga alternativ i politiken.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Tack :)

  Du kanske ska lyda ditt eget återkommande råd och starta en tråd i ämnet språkbruk?

  Här diskuterar vi förtroende för sittande regering.

  Tror du förtroendet för regeringen ökar om Kaplan byts ut?
 • Äldre 15 Apr 14:55
  FDFMGA skrev 2016-04-15 14:39:31 följande:
  Javisst gör vi det.

  Och det gör vi på våra individuella sätt.

  Du diskuterar Erdogan och jag socialdemokratiSolig
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Du har inget svar på frågan som rörde ämnet för tråden?
 • Äldre 15 Apr 15:13
  FDFMGA skrev 2016-04-15 15:08:25 följande:
  Jovisst.

  Jag har förtroende för regeringen. Det skulle kunna vara större men också mindre. Jag anser att S är bärare av värderingar som är viktiga för det goda samhället - om jag ska uttrycka mig lite högtravande.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Jag menade frågan i det inlägg du besvarade.
 • Äldre 15 Apr 15:40
  FDFMGA skrev 2016-04-15 15:23:29 följande:
  Du menar din fråga om Kaplan?

  Den anser jag att jag besvarade innan du ställde den - i mitt svar till dig 11.03. tror jag det var.

  Läs svaret och återkom om du anser att det behövs.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Ja, du tycker han borde sparkas. Agree. Men Det var väl kanske inte riktigt svar på om du tror att det skulle öka förtroendet för regeringen generellt. Skulle det märkas i en ny förtroendemätning exempelvis?
 • Äldre 15 Apr 16:27
  +1
  FDFMGA skrev 2016-04-15 15:56:06 följande:
  Men varför har du så svårt att hålla dig till trådens ämne. Den här tråden handlar om det personliga förtroendet för regeringen inte det generella.

  Ja, det finns ett antal ministrar jag inte skulle sakna om de försvann och det finns några vars försvinnande skulle kunna betraktas som en förtroendeskapande åtgärd gentemot mig personligen.

  Men föralldel, jag är inte den som är den så jag kan besvara din generella fråga. Ja, jag tror att förtroendet för regeringen skulle öka om Kaplan fick gå och än mer för MP om han försvann från regeringen.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Ok. Så generellt förtroende för regeringen är så Off topic att frågan inte ens borde ställas? Emedan en diskussion om vad min användning av begreppet syltrygg kan tolkas som, är on topic? Där ser man.

  Jag tror också det generella förtroendet kan öka om Kaplan får gå. Störts chans är det om man agerar snabbt. Däremot tror jag det i första hand är S som det skulle gälla. Förtroendet för mp däremot; det tror jag är kört i botten för lång tid framöver.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?