Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Padirac skrev 2019-06-23 21:56:21 följande:
    ---
    Det var inte SD:s historia jag tog upp utan det faktum att ordet nazist blir urvattnat när det används i tid och otid.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-06-24 08:31:17 följande:
    Moderatledaren Ulf Kristersson utesluter inte möjligheten att i framtiden ta makten med hjälp av SD, om nu SD skulle vara socialistisk varför skulle då Kristersson ta makten med dem?
    Pragmatism. Vill Kristersson bli statsminister så behöver han stödpartier. Om det stödet kommer från Socialdemokrater eller Sverigedemokrater är av mindre betydelse. Jag är säker på att Kristersson skulle välkomna ett stöd även från Socialdemokraterna även om de Socialdemokratiska maktambitionerna gör en sådan lösning mindre trolig.
  • nattuw
    Padirac skrev 2019-06-26 10:41:13 följande:
    Desinformation och propaganda om att S och SD är ur samma nazi-form stödjs inte av det du lyckats skrapa ihop så här långt.
    För några år sedan gick ett av de historiska magasinen (minns inte vilket) igenom den nationalsocialistiska politiken. Slutsatsen blev att de tyska nationalsocialisterna och de svenska socialdemokraterna ideologiskt låg väldigt nära varandra.
  • nattuw
    Padirac skrev 2019-06-26 12:55:20 följande:
    Du får ta fram källan och namnge vilket 'stort magasin' du pratar om. Nazisterna var liksom SD placerade till höger på den politiska skalan ekonomiskt, sen fanns det sakpolitiska punkter som låg på andra sidan. Men socialistiska var de inte, det finns likheter med fascismen däremot. Välfärdssamhället är inte en strikt socialistisk idé, den fanns redan i preussen som införde en rad åtgärder för att stärka arbetarnas position på arbetsmarknaden, detta för att skydda samhället från socialism/kommunism.

    Socialister är oftast internationalister och socialister är för klasskamp. Nazister var nationella och för bevarandet av samhällets klasser. Sen tillkommer nazisternas rasism och fascistiska idéer om ledaren. Något som SD vurmarna har plockat upp tex, det kommer ibland utrop här i trådarna.

    Det behövs en djupare förståelse för vad som är kännetecknas för olika ideologier än den du hittills presenterat för att ge dina argument relevans och substans.

    Samhällskunskap på grundskole och gymnasienivå. Rekommenderar so-rummet på nätet som en första introduktion om detta om det inte finns någon i din närhet med kunskapen.
    Varför inte prova ta steget från grundskolenivå till litteratur för vuxna.  Även om historielitteratur avsedd för vuxna inte ger en lika förenklad och tillrättalagd bild av historien så är den komplexitet som tillförs väl värd sitt pris då den ger en mer nyanserad bild av verkligheten.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-07-11 08:19:03 följande:
    Om man se till hur stödet för S och M har utvecklats de senaste 10 åren så kan man konstatera att bägge partierna i valet 2010 hade stöd av ca 30 % av väljarna. S har sedan dess minskat ett par procent medan M har minskat drygt 40% . fortsätter det så här kommer M ha reducerats till ett parti av miljöpartiets storlek om några år..
    Skillnaden är att M gjorde ett historiskt ovanligt bra val medan S uppvisar en långsiktigt fallande trend. Det finns inte heller mycket som pekar på att S skall kunna vända den långsiktiga trenden då S istället för att ta problemet på allvar väljer att låtsas som om det regnar.
  • nattuw
    Padirac skrev 2019-10-05 14:27:18 följande:
    Alltså, jag måste fråga:

    för vem var det en missräkning att rösträtten infördes?
    Det som åsyftades med missräkning var inte rösträtten utan att den kontraproduktiva metod som använts mot ett visst parti var en av de mest korkade idéer som någon försökt sig på under en tidsperiod som bakåt avgränsas av rösträttens införande (t=0).

    Metoden uppfyllde Einsteins dumhetskriterium och rösträtten användes som en markering för starten på en tidräkning (t=0) då det innan rösträtten fanns andra och mer direkta metoder att handskas med de som hotade makten.
  • nattuw
    K Markatta skrev 2019-10-12 15:54:19 följande:

    Mer uppgifter i Aftonblaskan om oron inom S:

    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/MRJmJR/hon-far-skulden-for-s-krisen-maste-bort

    Den feministiska regeringen planerar enligt AB att ge en kvinna skulden för S fallande opinionssiffror precis som man gjorde i samband med säkerhetshaveriet vid Transportstyrelsen.

    Då var det statssekreteraren Emma Lennartsson som fick sparken och inte hennes chef, Stefan Löfven. Nu är det partisekreteraren Lena Rådström Baastad som ska utses till syndabock.


    Den feministiska regeringens andra halva gjorde samma sak när de lät Romson gå medan Fridolin fick sitta kvar. Tanken bakom talet om en feministisk regering istället för en jämställd regering var tydligen att det vid en kris alltid skulle vara en kvinna som offrades.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-10-13 08:37:32 följande:

    Menar du att det var orättvist av Miljöpartiets valberedning att bara låta mannen bli omvald till språkrör? Jag tror att de flesta anser att det är en infantil åsikt att om en kvinna inte blir omvald så ska mannen inte bli det heller.


    Jag konstaterar bara att den feministiska regeringen har visat en viss förkärlek för att offra kvinnor. Om du vill försvara att din feministiska regering håller män om ryggen och offrar kvinnor så är det upp till dig.
  • nattuw
    K Markatta skrev 2019-10-14 20:09:45 följande:

    Från gårdagens partiledardebatt:

    Stefan Löfven (S): "Vi har varit så framgångsrika nu så att nu har vi faktiskt fullt i våra fängelser och häkten!"


    Framgång kan mätas på många sätt...
  • nattuw
    Missermajser skrev 2019-10-20 10:56:11 följande:
    Vi skulle ju kunna lägga samma dignitet i saker som hänt för 25 år sedan men då ligger inte t.ex. SD så bra till.
    Skulle det innebära ett problem för dig att SD då inte skulle ligga så bra till?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?