Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2017-11-25 20:33:45 följande:
    Du har fel, Virtanen affären har mött lika mycket vrede bland vänstersinnade som vreden mot Martin Timell.
    Fast å andra sidan har inte Timell mött särskilt mycket vrede från vänsterhåll då det inte gått plocka några billiga poäng på just den härvan.
  • nattuw
    Anonym (mr happy) skrev 2017-11-25 23:58:26 följande:
    Du har dock rätt i att godhetsapostlarna på vänsterkanten gärna sprider bilden att högermänniskor är onda och vänstern goda. De verkar ha lite svårt att ta när det framkommer att er förre partiledare är insyltat som meetoo-marodör.
    Jag tror hens tidigare partiledare än så länge (om vi bortser från tidigare skandaler) bara är insyltad i skattefusk. Det är väl bara i stödpartiet som #metoo rötan än så länge nått fram till en partiledare.
  • nattuw
    Anonym (mr happy) skrev 2017-12-02 10:26:37 följande:
    Men den som tjänar 50k förtjänar inte 62% marginalskatt.
    Ingen förtjänar 62% skatt. Att få behålla hälften av sin inkomst borde vara en mänsklig rättighet.

    Är någon sedan avundsjuk på att vissa tjänar mer än de själva får de diskutera införandet av maxlöner. Många på vänstersidan har den underliga inställningen att jämlikhet skall skapas genom att dra ner de som har det bäst istället för att höja de som har det sämst och då är ett lönetak effektivare än höga skatter.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-12-03 11:27:19 följande:
    När det gäller moderatledaren Ulf Kristerssons många taxiresor på 900 meter så håller jag emellertid med dig. Det går förmodligen snabbare att gå 900 meter än att beställa och åka taxi samma sträcka. Den typen av missbruk med våra gemensamma skattemedel är motbjudande och det är bra att media granskar detta.
    I Kristerssons fall kan det finnas en skyddsaspekt. Även om det sticker i ögonen att han åker så pass mycket taxi även när han till synes borde kunna ta sig fram på något annat sätt så kan det finnas en hotbild som gjort att han av den anledningen gjort en del taxiresor som utåt sett ser lite tveksamma.ut.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-12-03 17:33:47 följande:
    Som vanlig riksdagsledamot? I så fall har väl de flesta politiker skyddsbehov? Det finns väl inte en politiker i riksdagen som inte får ta emot hot då och då?
    Riksdagsledamöter omfattas av SÄPO:s personskydd. Och det har vid tidigare "taxiskandaler" (de brukar poppa upp när tidningarna har lite att skriva om) framkommit eller åtminstone påståtts att det finns rekommendationer från SÄPO att de skall välja taxi före kollektivtrafik.

    Det gäller då just "vanliga" riksdagsledamöter som inte anses så viktiga eller hotade att de är värd ett fullständigt personskydd.

    En snabbgoogling gav följande träff: Taxi är billig säkerhet (Sundsvalls Tidning ledare 25 september 2007) ( www.st.nu/opinion/ledare/taxi-ar-billig-sakerhet ).
    Citat: "Det är lätt att i det första läget uppröras över att politikerna åker taxi för tusentals skattekronor. Men samtidigt skall man komma ihåg att många toppolitiker dit både nuvarande och före detta ministrar får räknas är utsatta och att Säkerhetspolisen (Säpo), som har hand om personskyddet, ofta rekommenderar kända politiker att åka taxi i stället för kommunalt.
    Ibland inbillar vi oss gärna att Sverige är ett ofarligt land där politiker kan åka kollektivt precis som alla oss andra men kom då ihåg att en statsminister och en utrikesminister har mördats på öppen gata i Sverige på bara lite drygt 20 år."
    KillBill skrev 2017-12-03 18:08:03 följande:
    Kristersson har fått mycket kritik för de många korta taxiresorna men ingenstans har jag sett att han anger att det funnits en hotbild mot honom. Vet du om det har funnits det eller spekulerar du bara?
    SÄPO har inte för vana att diskutera sina bedömningar med mig.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-12-05 16:53:43 följande:

    Det är alltså ett Borgarråd som har åkt taxi för 50 000 kr per år. Vad heter detta borgarråd?


    Roger Mogert (S) toppar taxiligan ? med en taxinota på 81.187 (DN).
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-12-06 06:50:36 följande:
    Varför svarar du inte på frågan vad borgarrådet heter?
    Karin Wanngård (S) har åkt taxi för 73 800 kronor under sina tre år som finansborgarråd. (SVT nyheter).
  • nattuw
    King Markatta skrev 2018-01-12 09:23:45 följande:

    Vi minns väl hur limousinesossen Wanngård gick i taket när en norsk minister åkte till Rinkeby och rapporterade hur det var där utan förskönande omskrivningar.

    Nu har Wanngård hastigt bytt fot och hon berättar själv med darrande röst hur förfärlig situationen är.

    Exempel:

    mitti.se/nyheter/politikerna-skjutningarna-nationell/


    Det böjar närma sig val och vill man bli återvald går det inte visa att man går i otakt med resten av samhället.
  • nattuw
    King Markatta skrev 2018-01-27 00:02:01 följande:

    Inget av de båda trollen sparkas dock från kansliet trots att deras agerande varit "oacceptabelt". En tredje person uppges också ha befattat sig med trollpropagandan men detta lämnas utan åtgärd enligt artikeln.


    Troligen är det det faktum att de blivit avslöjad och inte själva gärningen som är det oacceptabla. Därav finns det ingen grund till några andra åtgärder än ett fy skäms.
  • nattuw
    roffe from ac skrev 2018-01-27 20:33:30 följande:

    Sen när blev "svetsare" någonting nedsättande?


    Sedan det började användas som en benämning på en politisk motståndare.

    Du har just sett ett exempel på hur ett tidigare relativt neutralt ord börjat laddas med negativt innehåll. Jämför till exempel med ordet neger som tidigare gjort en liknande resa om än i ett större format än bara i familjelivs politiska ankdamm.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?