Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Rataxes skrev 2018-12-01 00:30:47 följande:
    jag ställer högre krav på socialdemokrater än sverigedemokrater, men det är ju jag det.

    Kanske är lika bra att ge upp den tanken. Lika bra att förutsätta att såssar är lika ruttna som random sverigedemokrat.
    Med tanke på turerna runt transportstyrelsen och deras hantering av IT upphandlingen så är det lite naivt att ställa större krav på Socialdemokraterna än på Sverigedemokraterna.
  • nattuw
    K Markatta skrev 2019-01-23 14:47:44 följande:

    Annika Strandhäll: Dessutom är jag arbetarklass och skäms inte det minsta för det, tvärtom....


    Det var, om inte annat, en rätt intressant tolkning av begreppet arbetarklass. Fast kanske behövs det en omtolkning av begreppet om inte partiet skall behöva byta namn då de numera bara arbetar för sin egen partitopp.
  • nattuw
    plasmafysik skrev 2019-01-24 09:45:00 följande:
    Som byggnadsherre är man ansvarig att betala sina fakturor.

    Tycker du det är en bra utveckling att ministrar vägrar betala utfört arbete i deras bostad.

    Vad jag förstår har arkitekten nu fått betalt. Tycker du det är dåligt? 1,5 år försent.
    Socialdemokrater har överlag en rätt tvivelaktig betalningsmoral varför det inte är särskilt förvånande att det tar lite tid när de skall betala något ur egen ficka. I Göteborg har de löst problemet genom att använda skattepengar för att betala för privata byggen.
  • nattuw
    RebeckaZ70 skrev 2019-03-08 14:37:28 följande:

    Läser att S ska tåga mot KD (och SD) för kvinnornas skull.

    KD som är ett demokratiskt parti med en populär kvinnlig partiledare som tillträdde vid 28 års ålder, fött två barn under tiden på posten och lyft sitt parti. Ska man skratta eller gråta? från ett parti som inte kan få fram en kvinnlig partiledare som ska demonstrera mot ett parti med kvinnlig partiledare på kvinnodagen?


    Det börjar dra ihop sig mot EU-val och S har antagligen ingenting som kan locka väljare utan måste demonisera för att neutralisera.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-04-02 08:24:20 följande:
    Vad jag förstår så handlar det om ett Facebookinlägg på ca 30 sekunder filmat med en mobil. Det har tydligt framgått att ersättning kommer utgå i form av en måltid.

    Då måste jag tillstå att det är nyhetstorka i den svenska ankdammen.
    Eller så finns det de som anser att lönedumpning inte är en bagatell.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-04-03 14:12:47 följande:

    Nej jag tycker att det är oerhört trist att vi har högerextrema och främlingsfientliga partier som inte drar sig för att besudla sitt hemland i intervjuer med utländsk media. Gläds du åt fenomenet? 


    Det är ännu tristare att problemen fått växa sig så stora att de tilldrar sig uppmärksamhet från utländska media. Lös problemen så finns det inte längre något att uppmärksamma.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-06-09 12:32:12 följande:

    Oväntat ändå att du skulle göra dig till en megafon för Vänsterpartiet. När det gäller 73 punkts-programmet så innehåller det politik som vi socialdemokrater inte gillar men det var en pragmatisk lösning för att förhindra en konservativ regering där SD hade fått inflytande vilket hade resulterat i ännu sämre politik (de punkter från 73 punkts-programmet som vi inte gillar + mycket annan dålig politik).  


    Översatt till svenska: Socialdemokratin gör vad som helst för att på kort sikt behålla makten även om det innebär att socialdemokratin på längre sikt blir ideologiskt och politiskt irrelevant.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-06-09 13:14:52 följande:
    Nej Socialdemokraterna är pragmatiska och väljer den lösning som utifrån förutsättningarna ger det bästa möjliga resultatet för sina väljare.
    Det var länge sedan Socialdemokraterna brydde sig om sina väljare.

    Socialdemokraternas vikande väljarstöd beror inte på att S månat om sina väljare utan på att S inte längre svarar upp mot sina före detta väljares behov. Att de gamla S väljarna från LO valt att gå över till SD, trotts SD:s alla fel och brister, beror inte på att LO väljarna blivit mer rasistisk än tidigare utan på att Socialdemokratin inte längre är relevant för LO kollektivet. Det går inte vila på gamla lagrar hur länge som helst.
  • nattuw
    KillBill skrev 2019-06-10 08:49:57 följande:
    Du verkar väldigt intresserad av S väljare men S har ju klarat sig så mycket bättre än moderaterna (M var ju jämnstora med S för några år sedan).
    Jag har inget större intresse av S väljare däremot är det sorgligt att se den svenska socialdemokratins förfall.
    KillBill skrev 2019-06-10 08:49:57 följande:
    Jag finner det märkligt att lämna S pga uppgörelser med L och C om LAS och marginalskatt för att gå till SD som vill sänka marginalskatten och som vill försämra LAS? SD vill i tillägg införa försämringar för kroniskt sjuka genom att införa stupstocken igen.
    Det kan du ju tycka men siffrorna talar för sig själv. SD ökar i LO kollektivet medan S tappar. Och väljarna lär inte komma tillbaka så länge socialdemokraterna inte svarar upp mot sina före detta väljares behov utan istället väljer att smutskasta sina före detta väljare och det parti de flytt till.
    KillBill skrev 2019-06-10 08:49:57 följande:
    Om inte LO-kollektivet är nöjda med S torde deras bästa alternativ utgöras av Vänsterpartiet och inte av SD.
    Det är lite förvånande att V inte lyckades bättre med att plocka väljare från S. Jag trodde V skulle kliva ovanför 10 procent sträcket i det senaste valet. Så blev det nu inte.
  • nattuw
    Snake skrev 2019-06-12 10:49:44 följande:
    Helt otroligt. Kan någon socialdemokrat med självinsikt verkligen stå bakom detta!
    Nej ingen socialdemokrat med verklighetsförankring står bakom förslaget. För såväl socialdemokratin som för Sverige vore det önskvärt om dagens ledarskick byttes ut mot människor som inte bara har luft mellan öronen. Tyvärr verkar det som alla kompetenta personer stoppas någonstans på vägen.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?