Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Abegayle70 skrev 2018-03-10 19:37:24 följande:
    Socialdemokraterna i Sigtuna kommun delar en sida som anonymt sprider falska och och ogrundade påståenden.
    Föga förvånade. Socialdemokraterna har fått studerat Trump, SD och ryska trollfabriker för att hitta nya sätt att påverka nu när tidningarna fått en allt mer undanskymd roll i samhället.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-05-06 11:59:54 följande:

    Det är ingen hemlighet att det inom Socialdemokraterna precis som inom andra partier såsom M, C, L, KD både finns partiföreträdare som vill se en mer liberal migrationspolitisk och partiföreträdare som vill se en skärpt migrationspolitik. Ett av skälet till att Sara Karlsson inte ville kandidera igen var Socialdemokraternas skärpta migrationspolitik och när Socialdemokraterna aviserar ännu kraftigare skärpningar av migrationspolitiken så hoppar hon av i förtid. Det kallas att stå upp för sina värderingar och jag förstår inte varför du kritiserar henne för detta. Fler politiker borde agera som Sara Karlsson. 


    Kommer vi, nu när S gått från en liberal invandringspolitik till att bedriva just en sådan invandringspolitik som de tidigare fördömde, att få se fler medlemmar som står upp för sina värderingar och hoppar av?

    Eller är resten av Socialdemokraterna kappvändare som inte har något emot att stödja samma politik som de tidigare fördömde?
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-05-19 10:27:01 följande:
    Den som kan en gnutta om politik förstår att S och M:s svängning i migrationspolitiken handlar om att anpassa migrationspolitiken till situationen (bristen på bostäder etc). Socialdemokraternas liksom moderaternas skärpning av asylpolitiken beror på att Sverige inte har resurser att ta emot så mycket flyktingar som förut och en insikt om att Sverige inte kan ha en liberalare migrationspolitik än vår omvärld för då styrs all migration till Sverige.  
    Vilket är exakt vad många tidigare försökt säga/skriva och som tidigare lett till smutskastning, anklagelser om att var rasist, påståenden om att man är SD-anhängare o.s.v.

    Att S&M valde att blunda för vad som skulle kunna ske och därför inte agerade proaktivt är en svaghet som inte går att släta över.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-05-19 14:38:18 följande:
    Går det att släta över att SD har rasistiska motiv bakom sin migrationspolitik? Nää

    SD = Trovärdighet NOLLA
    Ständigt detta SD. Inte underligt att de växer så det knakar när den huvudsakliga frågan i svensk politik inte är jobb, välfärd, försvar eller invandring utan SD.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-05-19 20:35:05 följande:
    Jag hoppas att folk snart är mätta på att det bara diskuteras invandring. Förhoppningsvis gynnar det övriga partier när den politiska dagordningen ändras till att handla om andra frågor.
    Den dan SD inte längre tillåts styra svensk politik så kanske vi kan få en fungerande politisk debatt. Till dess får vi fortsätta leva med att det är viktigare för de övriga partierna att förhålla sig till SD än att diskutera politik.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-05-19 20:29:04 följande:
    Om det vore sant skulle en svetsare född i Stockholm och uppvuxen i västernorrland vara omåttligt populär.

    Det du skriver är naturligtvis inte sant. 
    ?
  • nattuw
    Abegayle70 skrev 2018-05-20 22:48:47 följande:
    Gaza kunde utvecklats till ett semesterparadis med milslånga stränder och närheten till Israel. Istället valde man en islamistisk enpartistat vars främsta mål var att utplåna Israel.
    Utan att ha någon direkt insyn i deras göranden och låtanden så skulle jag ändå kunna sätta en peng på att de är betydligt idérikare när det kommer till hur de skall kunna sko sig själva än hur de skall kunna utrota sin motståndare. Jag tror alltså inte att deras främsta mål är att utrota Israel utan att sko sig själva och behålla makten. Och jag tror att konflikten kommer att fortsätta så länge någon har något att vinna på att konflikten fortsätter eller, om man så vill, har något att förlora på att konflikten upphör.
  • nattuw
    K Markatta skrev 2018-05-23 21:21:41 följande:

    Ordentlig press på Löfven nu:

    www.expressen.se/nyheter/val-2018/partiets-nya-press-pa-lofven-far-deadline/

    Socialdemokraterna rasar nu i snabb takt i opinionen - samtidigt som Sverigedemokraterna växer. Partistyrelsen har gett Stefan Löfven en tydlig deadline, enligt Expressens uppgiftslämnare:

    Senast nästa fredag, den 1 juni, måste han presentera en krisplan.

    - Den riktiga panikkänslan internt hör man i samtalen om oron över om SD eller M snart går om och blir största parti, säger en S-källa.


    Eftersom jag är tveksam till om socialdemokratin verkligen har förmåga till självinsikt så skall den krisplanen bli intressant att se. Ser man på de senaste mätningar så verkar det som om den svenska socialdemokratin kommer att följa övriga Europa med ett för S katastrofalt valresultat.
  • nattuw

    SVT Rapport 2018-05-31. Socialdemokraterna går till val på att slopa allmän visstidsinställning. Samma förslag röstade de tidigare ner trotts att förslaget lades fram av sex Socialdemokrater. Det ger, tillsammans med lappkastet i invandringsfrågan, en bild av ett parti som inte vet vad det vill.

    Sedan tillkommer semesterperioden där de höga bensin-/dieselpriserna och den mot euron försvagade kronan kommer att gräva djupa hål i semesterkassan. En period där de flesta är mer intresserad av att äta glass och lyssna på sommarpop än av att följa med i politiken.

    Jag tror inte att Socialdemokraterna kommer att lyckas övertyga folk om att de är den typ av statsbärande parti som klara av att lösa de problem vi har framför oss och att det finns en reell risk för att de kommer att hamna under 25%.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?