Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2017-06-24 12:34:12 följande:

    Du har fel.  Det är moderaterna med stöd av SD som raserar välfärdssamhället genom att prioritera skattesänkningar på 22 miljarder före satsningar på välfärd.  


    Jaja, vi vet redan att du alltid försöker lägga skulden på vem/vad som helst utom Socialdemokraterna.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-06-24 21:33:17 följande:

    Så här ligger det till. Alla partier utom SD vill att vetenskapen ska påverka när en abort senast får ske. Det är SDs värdekonservativa moral som ligger till grund för att SD vill begränsa svenska kvinnors rätt att själv besluta om en abort. Jag hoppas att landets kvinnor går till vallokalerna och röstar bort detta kvinnofientliga parti (SD)


    Det står dig fritt både att kritisera SD och att ha synpunkter på abort men att lagstiftarna ville skjuta över en del av ansvaret på socialstyrelsen gör inte abortfrågan vetenskaplig.

    Abortfrågan är en helt igenom politisk/moralisk/juridisk fråga. Vart man sätter gränsen, i de fall man anser att aborter skall vara lagliga, är en balansgång mellan olika intressen och har i grunden inget med vetenskap att göra.

    Hur SD:s förslag ser ut vet jag inte och har inte heller något intresse av men här följer en sammanfattning av vad lagen säger om aborter och tidsgränser.

    Abortlag (1974:595)

    Enligt 1§ får aborter ske fritt fram till och med v18.
    Enligt 3§ får abort ske efter v18 med socialstyrelsens välsignelse om det finns synnerliga skäl och fostret inte kan anses livsdugligt.
    Enligt 6§ får aborter ske med socialstyrelsens tillåtelse hur långt gången graviditeten än är om det finns risk för liv eller hälsa.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-06-25 14:13:07 följande:
    Ja precis. Alla partier i riksdagen utom SD vill att aborter ska vara vara förbjudet om fostret är livsdugligt och anser att det är upp till Socialstyrelsens rättsliga råd (som består av läkare och annan medicinsk expertis avgöra när denna tidpunkt inträffar. SD vill att politiker i framtiden ska avgöra hur sent en abort får ske (tidigare än idag om SD får bestämma).
    Och precis som ditt ständiga åberopande av SD:s förhållande till aborter indikerar så är abortlagstiftningen inte en vetenskaplig utan en politisk fråga.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-06-27 22:57:33 följande:

    I dagens lagstiftning så är det inte tillåtet med abort av foster som kan överleva och lagstiftaren har överlåtit åt läkare och medicinsk expertis att efter vecka 18 bedöma  när aborter ska tillåtas. dessa beslut ska fattas baserat på vetenskap och beprövad erfarenhet inom vården. Det är en bra ordning och det finns ingen anledning att klåfingriga SD politiker ska lägga sig läkarprofessionens beslut.


    Det räcker med att läsa ditt inlägg och ditt politiserande av abortfrågan för att se att aborter bara är en politisk fråga även för dig.
  • nattuw
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-08-01 19:11:18 följande:
    Med efterhandskunskap kan man konstatera att Löfven skötte affären otroligt skickligt. Blev själv förvånad över just den här lösningen, som jag tror kan så ytterligare split mellan allianspartierna.
    Det var inte Löfven utan Socialdemokratin som, med sin långa erfarenhet av att handskas med skandaler, skötte det hela skickligt. Det vill säga om man nu anser att det hela var skickligt skött. Vilket man kan ha delade meningar om.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2017-08-09 10:12:07 följande:
    Ja, något säger det om hur hennes etiska kompass är inställd.
    Socialdemokrat från Göteborg, troligen fanns det inte ens någon etisk kompass att ställa in.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-09-05 08:09:49 följande:
    OK, Socialdemokraterna är självkritiska och lovar att se över reglerna.
    De är inte självkritiska utan har blivit tvingade till en omvändelse under galgen. Uppenbarligen saknar de en moralisk kompass annars skulle de inte stiftat lagar för att sko sig själva på de fattigas bekostnad.
  • nattuw
    Anonym (S för Sverige) skrev 2017-11-15 09:04:46 följande:
    där kan du även se att Sverige är världsbäst inom många fler områden.
     
    Frågan är bara vad det säger om resten av världen...
  • nattuw
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-11-22 09:44:19 följande:

    Jag tror att både S och M har goda förutsättningar att öka på bekostnad av framförallt SD den närmaste tiden (vi får väl se vilka skandaler som uppdagas på SD:s landsdagar ;)).


    Så du tror att enda möjligheten att plocka röster av SD är om det kommer fram några skandaler. Du har verkligen låg tilltro till den politiska attraktionskraften hos S och M.
  • nattuw
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-11-22 15:38:53 följande:
    Det är märkligt att skandaler verkar rinna av SD varje gång.
    Det är egentligen inte särskilt märkligt. Bevakningen av SD har varit så onyanserad och av så låg kvalité att SD väljarna oftast inte haft någon anledning att ta skandalerna på allvar. De har helt enkelt blivit så van vid att kunna rycka på axlarna och avfärda allting som en hönsgård skapad av en fjäder att inte ens befogad kritik längre tas på allvar.

    Dessutom har SD väljarna tidigare, oavsett skandaler, inte haft några egentliga politiska alternativ till SD. Ingen annan tog dem på allvar utan gjorde tvärt om allt de kunde för att alienera, förlöjliga och förfölja dem eftersom de hade fel åsikter. Huruvida övriga partiers politiska omsvängning kan ändra på det återstår att se.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?