• 999

    Avsaknad av spermier

    MariaC skrev 2016-02-01 20:47:53 följande:

    Ok! Med tanke på att de är de enda som gör Mikro-tese så är det klart de blir väntetider. Tur de snart är två som utför.

    Jag skulle börjat med min behandling i fredags men vi bestämde oss för att vänta en månad till.


    Jaså, varför väntar ni?

    Göran sa till min man att han känner sig hoppfull i vårt fall. Plötsligt känner jag mig också lite positiv. Men vill inte tro och hoppas för mycket.
  • 999
    lompan skrev 2016-02-02 10:08:38 följande:

    Hur tar man kontakt med carlanderska? Är det bara ringa?


    Ja precis. Ni ringer och bokar ett första möte med en av läkarna och sen kommer ni överens om hur ni kan/vill gå vidare.
  • 999
    MariaC skrev 2016-02-02 18:03:07 följande:

    Nu har min sambo kommit in i en liten svacka. De hittade ju spermier vid biopsin, till vår stora glädje! Vi kommer att göra Mikro-tese för att hitta de bästa spermierna.

    När vi var på besöket senast för att planera IVF så sa läkaren att även om de hittat spermier vid biopsin så finns det inga garantier för att de kommer hitta igen. De borde hitta spermier men kan såklart inte veta. Vi tänkte inte så mkt på det då för vi var så glada för att de hittade å det kändes så skälvklart att finns det nu så finns det sen. Men nu har min sambo reagerat på det och känner sig nästan lika rädd som inför biopsin.

    Fasen va jobbigt detta är, ena stunden lycka och nu rädsla igen. Man kastas fram och tillbaka känslomässigt och man får aldrig lugn och ro.....Kan bara leva på hoppet.


    Ja, tyvärr så är det ju så att de inte kan ge några garantier, för risken finns ju att inga spermier hittas då, trots att några hittades vid biopsin. Men, ni har ett bra utgångsläge och med största sannolikhet så kommer de hitta spermier även vid mikrotese. Även om de inte kan lova det, eftersom de inte vet säkert. Försök att inte oroa er över det, det kommer säkert gå bra. Chansen att hitta spermier vid mikrotesen är större än risken att inte hitta några, så bara det är ju något att vara hoppfull över! För oss är det ju tvärtom... Jag tror inte man kommer sluta vara orolig förrän man har ett barn i sin famn. Om spermier hittas så kommer vi vara oroliga för att inga ägg blir befruktade, om något ägg blir befruktat så kommer vi vara oroliga för att ägget inte fäster, om ägget fäster så kommer vi vara oroliga för missfall och så vidare... 
  • 999
    MariaC skrev 2016-02-04 20:35:53 följande:

    Tack för det du skrev. Det hjälpte mycket faktiskt! Och precis som du säger så finns det så många steg att oroa sig för så det går inte att oroa sig hela tiden. Måste försöka ta ett steg i taget och se varje steg som en vinst..


    Glädjer mig att jag kan sprida lite lugn :)

    Men det är det som är så fruktansvärt jobbigt med detta, att man inte vet säkert, det finns inga garantier för något. Inte när man, som våra män, har gravt nedsatt spermieproduktion...
  • 999
    MariaC skrev 2016-02-23 18:55:44 följande:

    Undrar också hur det går för er andra.

    Jag börjar med spray imorgon.

    Kram till er


    Hur går det för dig? Några biverkningar? Du får gärna uppdatera mig och berätta... Jag är så nervös inför min IVF-behandling.
  • 999
    MariaC skrev 2016-03-03 17:00:26 följande:

    Jag har tagit sprayen i 8 dagar nu, vad händer då.....Jo, jag får ett virus och är jättesjuk!! Så tröttsamt.......är hemma från jobbet och sängliggande. Pratade med Carlanderska idag och de sa att jag ska fortsätta spraya men är jag inte frisk till när jag ska börja med sprutorna så måste vi avbryta. Känns så jobbigt nu när vi äntligen kommit igång. Jag som typ aldrig är sjuk blir det såklart nu!

    De biverkningarna jag hann känna av sprayen var att jag blev väldigt trött och hade muskelvärk i ryggslutet. Samt lite extra känslig.

    Förstår att du är nervös. Det var/är jag också.

    Var det som gör dig nervös?


    Är dels nervös för sprutorna (lite rädd för sprutor) men mest för eventuella biverkningar och att kroppen kan spöka, att jag inte ska orka vara på jobbet etc. Och så självklart att allt det kommer vara i onödan i slutändan.
  • 999
    lompan skrev 2016-03-17 19:11:29 följande:

    näe, dom hittade inga spermier!


    Vad tråkigt att höra, jag vet precis hur det känns. Jag minns att vi åkte hem efter ingreppet och fick vänta till sen eftermiddag innan läkaren hörde av sig. För varje minut som gick så minskade vårt hopp mer och mer, och när han till slut ringde så förstod vi att det var ett dåligt besked. Det var förkrossande, men på något konstigt vis så ställer man sig upp igen. Hur tänker ni framåt nu? Vilken IVF-klinik har ni tagit kontakt med? 
  • 999
    Vifårse skrev 2016-03-19 21:14:16 följande:

    Vi är i precis samma sits, 0 på biopsin så nu väntar vi svar från patologen och så fort vi fått detta har vi möte med vår läkare för att se hur vi går vidare...


    Tråkigt... Hur vill ni gå vidare? Kan ni tänka er att ta emot donerade spermier?
  • 999
    MariaC skrev 2016-03-16 14:58:46 följande:

    Jag fick fortsätta med Sprayet och är nu frisk så ska börja med sprutor 24/3... Tur jag bara var sjuk en vecka!


    Hur går det för dig? När blir äggplock och microtese?
  • 999
    lompan skrev 2016-03-23 15:18:31 följande:

    i vårt landsting är väntan över 1 år på donerade spermier. vi har därför tagit kontakt med en privat klinik i finland, just för att finland är närmast för oss. Vi har fått tid den 13 april, och väntan är för att läkarn som prata svenska var på semester! Vi är fast beslutna om att vi SKA ha barn! Vi sörjer samtidigt som vi blickar frammåt!

    Vart i processen är ni?


    Kan ni inte vända er till annat landsting? Vi står still just nu. Vi kommer göra microtese i Göteborg. Men har inte bokat någon tid än.
Svar på tråden Avsaknad av spermier