Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Gert skrev 2015-10-25 10:46:09 följande:

    Nu har myndigheter och medier börjat med att man är barn om man är 19 år.

    "Under loppet av 2015 kommer uppskattningsvis 70.000 barn i åldern 0-19 år till Sverige, bedömer Sveriges kommuner och Landsting (SKL) utifrån Migrationsverkets prognos."

    www.svt.se/nyheter/nya-barn-pressar-skolan


    Detta handlar inte om ensamkommande utan om att ålderskategorin barn och unga i åldern 0-19 år ett statistiskt begrepp och har så varit länge. 

    Googla barn och unga i åldern 0-19 år så får du se.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Ulltand skrev 2015-10-25 13:55:48 följande:

    1,25 miljoner jobb i Sverige beräknas alltså automatiserats bort om runt 10 år. För att inte arbetslösheten ska dra iväg måste vi alltså hitta lika många nya jobb som inte är känsliga för automation och som helst kräver låg utbildning. Nästa 10-årsperiod händer samma sak igen.

    Och i skenet av det hävdar vissa att invandringen är bra för Sverige på lång sikt för vi behöver arbetskraft. Anna-Kanrin Hatt nämnde speciellt app-utvecklare när hos svarade wijkman att det inte blir något problem.


    Ca hälften av dessa jobb som försvinner i industrin behövs inom välfärden.
    www.dn.se/debatt/sa-kan-vi-losa-behovet-av-arbetskraft-i-valfarden/

    Sedan kan det dyka upp nya branscher exv inom service som genererar nya arbetstillfällen
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Ulltand skrev 2015-10-25 17:10:04 följande:
    Det stämmer säkert att välfärden kan ta många fler. Problemet kvarstår dock iom att industrijobben som försvinner genererar de pengar vi anväder för välfärden. Vi kommer inte att ha råd med någar fler skattefinansierade jobb alls i välfärden när de andra jobben försvunnit.

    Visst kommer det några nya jobb knappast 125.000 om året. Sedan måste man komma ihåg att det förvinner även jobb av andra normala anledningar som mminskad efterfrågan, konkurens etc. 1,25 milj är bara de som automatiseras bort med nya tekniker.

    Enligt arbetsförmedlingen behöver Sverige 100 000 invandrare per år.
    www.dagensarena.se/innehall/arbetsformedlingen-sverige-behover-100-000-invandrare-per-ar/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    snajl skrev 2015-10-25 22:34:38 följande:

    En intressant föreläsning för dig som är utmattad av all sifferlös propaganda om invandring som sprids från alla läger och vill ha en färsk dos opartisk sifferbaserad fakta med källhänvisning.


    Tino är inte opartisk i sitt urval,  källhänvisning eller ej.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lars E skrev 2015-10-25 21:11:11 följande:

    Enligt en tråd på det stora forumet råder det nu full panik på regeringskansliet och en rad impopulära beslut väntas inom kort. Alla departement uppmanas att spara så mycket det går och känt är t.ex att sjuk och assistansersättningar kommer att försämras kraftigt. Men gissar att det bara är början på marschen mot välfärdssamhällets samanbrott eftersom ingen verkar vara villig att stänga dammluckan som ännu står på vid gavel.
    Även en minskning av antalet föräldradagar ska vara på tapeten. Men det verkar vara "no limit" som gäller så allt kan hända tyvärr.


    Jaha, du säger att det råder panik. 


    Detta rykte har uppkommit eftersom Tinos Sanandaji på sin blogg har publicerat två mail som uppges komma från regeringskansliet. Jag ser inget konstigt alls med mailen (som går att läsa på Tinos Blogg). Avsändaren ber de olika departementen att inkomma med förslag på besparingar eftersom migrationsverket skrivit upp sin prognos.


    Det hade ju varit mer konstigt om migrationsverkets kraftigt höjda prognos inte lett till någon aktivitet på regeringskansliet. Eller hur?


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    kenneth768768 skrev 2015-10-25 23:41:40 följande:
    Och nu går det ju ännu bättre än så, typ dubbelt så bra än 100k.

    http://www.svd.se/mikael-sjoberg-blev-bonhord/av/per-gudmundson

    "Nu har Arbetsförmedlingens generaldirektör blivit bönhörd, kan man säga. De senaste sju dagarna har 7 980 personer sökt asyl i Sverige, meddelade Migrationsverket på onsdagen. Verket förväntas skriva upp sin prognos med runt 100 procent till omkring 150 000 asylansökningar i år.

    Välfärdens finansiering är därmed säkrad med råge, om man får tro Arbetsförmedlingen. Ändå verkar ingen riktigt nöjd."


    De där! Då har antalet asylansökningar minskat med 13% mellan vecka 43 och 42 och även vecka 42 minskade antal asylansökningar lite grann (mot vecka 41).
  • KillBill
    Gert skrev 2015-11-02 20:00:01 följande:

    Sveriges sjuka flyktingpolitik har nu börjat uppmärksammats av Hollywoodskådespelare.

    twitter.com/realjameswoods

    tinyurl.com/nn7w2w2


    Det är inte en asylsökande som ses på den bild som James Woods använder i sitt inlägg. Bilden är inte heller tagen i Sverige utan i Österrike.


    Bilden visar någon som tar till utomparlamentariska metoder för att visa sitt missnöje med den bal som varje år arrangeras i Wien av det nationalkonservativa och högerpopulistiska partiet FPÖ (en bal som både Björn Söder och Kent Ekeroth haft den dåliga smaken att besöka).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gert skrev 2015-11-02 20:48:59 följande:
    Man kan inte förvänta sig att amerikaner ska veta detaljer om allt som sker i Europa. Poängen är att James Woods uppmärksammar Sveriges sjuka politik.

    Sen att vänsterextremister spottar på människor som har andra åsikter än de själva är inget nytt. Inget nytt i Europa i alla fall. 

    Tidigare år har den nationalkonservativa balen väkt mycket kritik bland förintelsens offer eftersom den sammanfallit med förintelsens minnesdag och tusentals människor har därför protesterat utanför balen. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lars E skrev 2015-11-04 10:53:10 följande:

    Nu känns det lagom lugnt när svetsaren står med mössan i hand och begär att andra länder i EU också ska begå nationellt självmord. Men hur många ggr har egentligen  Löfven hasplat ur sig samma mantra "fler länder måste ta sitt ansvar" utan resultat?
    http://mitti.se/sverige-begar-flyktinghjalp-av-eu/


    Vad tycker du är problemet med att Stefan Löfven ansöker om att asylsökande i Sverige ska fördelas till andra EU länder? Vad tycker du att Stefan Löfven skulle ha gjort i stället? 

    Jag tycker att det är bra att statsministern sätter press på övriga länder i EU (om länderna inte frivilligt hjälper till att ta emot flyktingar så får de ta emot flyktingarna genom omfördelningssystemet).


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Atreyu skrev 2015-11-04 11:33:46 följande:

    Jag tycker mer att han ska föregå med gott exempel framför att begära det av andra.


     


    Vad tycker du att Stefan Löfven ska göra för att föregå med gott exempel?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?