• Anonym (Humpidump)

    Mat (och godis) från 80- och 90-talet

    Hejsan hej.

    Vad åt ni då?

    Frukost eller mellanmål:

    Hallonkräm med mjölk

    Nyponsoppa med skorpor

    Fil och Cornflakes

    Pågenlimpa med ost

    Då var det inte så mycket sockerdebatt och godispåsarna var mindre och gulligare. Allt var så mysigt förutom rasismen som blev tydligare förstås.







  • Svar på tråden Mat (och godis) från 80- och 90-talet
  • Anonym (Humpidump)
    Anonym (Plackindex) skrev 2015-09-13 17:39:17 följande:

    Och nu heter du Carabellis kusp, det är ju lite humor i det .


    Vadå? Vad betyder det?
  • Carabellis kusp
    Anonym (Humpidump) skrev 2015-09-13 17:49:53 följande:

    Vadå? Vad betyder det?


    En anatomisk normalvariation på 6-årständerna överkäken.
  • Anonym (Humpidump)
    Carabellis kusp skrev 2015-09-13 17:48:20 följande:

    Jag är tandläkare, trots mina tidigare trista erfarenheter hos folktandvården


    Hej.

    Funderar på att utbilda mig till det, men är inte säker på vad yrket innebär mer än det jag läst förstås Hur är en arbetsvecka för dig? OT... Kanske kan maila?
  • Carabellis kusp
    pigglet skrev 2015-09-13 17:39:07 följande:

    Till frukost åt vi havregrynsgröt. Alltid hembakt bröd, det var riktig fest när det någongång serverades köpesbröd (undantaget var skivad fralla, det köptes alltid).

    Lördagsgodis fick vi, eller köpte för 5 kronor. Räckte till en tablettask (3,50), klubbor (1 krona), tuggummin (50 öre), eller så kunde man köpa plockgodis i kiosken för 25 öre/styck. I övrigt vet jag aldrig att vi åt godis eller snacks (utom tex runt jul).

    En läsk (flaskor 33 cl) räckte alldeles perfekt till oss 3 barn, då fick vi ganska mycket i ett glas.

    Kommer inte ihåg att vi åt mellanmål, utom på söndagarna då det var go´fika. Bulle och kakor, hembakt. Hemkokt saft.

    Nu är jag född på 70-talet, så de thär var under 80-talet. Sedan började ju godispåsarna växa, läsk blev något som serverades till mat lite nu och då. Allt mer tid spenderades stillasittandes framför skärm (vi hade ingen dator, video först ´90, tv med 2 kanaler). Inte konstigt att debatten måste dras igång.


    Låter som bra kostvanor! Inte husvagnsmaten, men resten!
  • Carabellis kusp
    Anonym (Humpidump) skrev 2015-09-13 17:52:15 följande:

    Hej.

    Funderar på att utbilda mig till det, men är inte säker på vad yrket innebär mer än det jag läst förstås Hur är en arbetsvecka för dig? OT... Kanske kan maila?


    Det är ju din tråd, så off topic finns inte

    Yrket innebär att man alltid måste leverera på topp, hantverksmässigt men också socialt, eftersom majoriteten av patienterna är obekväma i situationen.

    Man bör gilla att hålla sig i form, för det är ett tungt arbete där man försliter sig lätt om man inte tränar.

    Det är givande för att man får omedelbar feed back på det man gör, många blir väldigt lättade efter att ha klarat av att komma, det är bra lön och man kan inte jobba hemifrån.

    På minussidan finns att man måste dra in pengar, det är ofta ont om tid, gör man misstag kan det bli tungt och det gäller att inte älta.
  • Anonym (good feeling)

    Det som dyker upp spontant är 
    fonduer, mkt poppis i vårt hem, både kött och ostfondueer.
    avocado och räkor, oj så hett 
    och så marängsviss förstås, fast det är fortfarande mums. Solig

  • Drottningen70
    j a d e skrev 2015-09-13 17:28:12 följande:

    Kul. :) En juice som hette Naturens under. Finns inget liknande längre.


    Janen guuuud ja, den hade jag glömt...

    Jag saknar även den frysta citronjuicen som låg i typ en konservburk som man blandade ut med vatten.
  • Anonym (good feeling)

    Dom där små godispåsarna är på väg tillbaka, det tycker jag är toppen.
    Jag vill bara ha lite godis, det jag vill ha ger knappast ens bottenskyla på dom här stora monsterpåsarna. 

  • Anonym (good feeling)

    Det var mera kött och potatis och mkt mindre vegetariskt.
    Vi är mer kreativa idag, bättre på att inte slösa på maten och att äta sunt. 

  • Drottningen70

    Minns en särskild mintchokladkaka. Ganska stor, inslagen i silverpapper med en blå dam i 1700 tals kläder på omslager. Själva chockladkakan hade samma dam som mönster. Chokladen var ganska mörk med vitt krämigt innanmäte..

Svar på tråden Mat (och godis) från 80- och 90-talet