Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Lena1979 skrev 2019-11-02 15:05:41 följande:

    Det kanske är en ekonomisk fråga? PS har inte tillräckligt stor budget för att ha råd ta in en eller ett par personer för att kommentera aktuellt ämne? Kanske krävs ytterligare en miljon, eller varför inte en miljard per person, eller liknande summor, för att klara leva upp till sina egna löften och målsättningar?


    Haha... jo men precis.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Mentat skrev 2019-11-02 16:11:09 följande:

    Nej, så skulle jag inte beskriva det. Visst, jag är inte heller företagsekonom på något sätt men som jag förstår det är det egna kapitalet värdet av företagets samlade tillgångar minus skulder medan en budget snarare är att likna vid balansen mellan intäkter och utgifter, vilket är något helt annat.

    Ett konsultbolag kan t.ex. ha ett minimalt eget kapital, då de huvudsakliga tillgångarna är personalens kompetens, men en stor omsättning.


    Kan du med hjälp av dessa siffror komma fram till någonting som bättre kan liknas med något som kan kallad för Bonnierkoncernens budget?

    sv.m.wikipedia.org/wiki/Bonnierkoncernen
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-02 16:31:50 följande:

    Nja, är det sånt ni försöker göra på den där danskursen - är den på förskolenivå, månne.

    Nåväl, det finns jiu folk till allt men gör ni det på varandra så kanske det lyckas, även om syftet verkar lite oklart, kanske dina danskursare händelsevis också befinner sig i kiss- och bajsåldern.

    Men det jag funderar på är varför inte din fröken leder in dig på toa och hjälper dig tillrätta på stolen och visar hur du ska göra när du spolar när du är färdig med skvättandet.

    När du är klar kan du ju be fröken visa dig var Holland ligger på kartan och därefter kan du be fröken peka ut Östersjön. Kan vara bra att känna till skillnaden mellan Nordsjön och Östersjön om du skulle råka hamna tillsammans med någon snedseglare i framtiden.

    Lycka till


    Nu lyckades du säga absolut ingenting om sak.

    Men visst dansar vi mycket inom beteendevetenskapen, det säger ändå sig självt!

    Aja, jag kan finna det sorgligt att rasister som FDFMGA står i vägen för låta Public Service skapa en sund kanal för exempelvis islamskt material - en kanal som kunde inspirera de >>grundläggande svenska värderingarna<< som vi vill ha gemensamma med våra muslimska systrar och bröder.

    Men nej, rasister som FDFMGA ser bara hur sådant skulle sluta med en kanal för könsstympning och pedofili.

    För precis som virrpannan Ingrid Carlqvist... har han synat Sveriges muslimer, men tillskillnad från vederbörande så pratar han inte om någon konspiration, nej, nej - utan han konstaterar och sammanfattar helt enkelt våra svenska muslimers intressen som sådana, rakt upp och ner. Vad svenska muslimer hade gjort med ett större inflytande i Public Service, helt enkelt - proklamerat könsstympning och pedofili.

    Den socialdemokratiska rasisten. Något av det fulaste som Sverige har att erbjuda... poserar som antirasist med ena handen och skriver rasistisk skit med den andra.

    Försvinn från våra gator, rasistjävel!
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-11-02 17:34:12 följande:

    Du borde tagga ner lite. Du har tappat det helt när du anklagar FDFMGA  för att vara rasist, 


    Påstår man att Sveriges religiösa och specifikt muslimer inte borde få sina intressen bejakade i Public Service med motiveringar som >>könsstympning<< och >>pedofili<< så har man gjort sig skyldig till rasism.

    Varför blanda in sådant i sammanhanget >>Ska Public Service representera religösa och specifikt muslimer proportionerligt sett till samhällsgruppens storlek?<< överhuvudtaget?

    Försök förklara det, KillBill. Exakt vad hade det för syfte?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-02 18:04:01 följande:

    Hmm, jag kan inte ta ansvar för dina fantasier.

    Men det ska jag erkänna att du gett kolerikerhögern ett ansikte på FL


    Förklara då relevansen och syftet i sammanhanget - när du tar upp >>rasism<<, >>nazism<<, >>könsstympning<< och >>pedofili<< när jag har skrivit om grupperna såhär:
    Digestive skrev 2019-11-01 13:19:13 följande:

    Judar, muslimer, kristna et cetera - födda i Sverige eller immigrerade - liksom invandrare och svenska med en konservativ världsbild (som exempelvis ser på könsrollerna som allra främst biologiskt betingade) eller som har en skönromantisk syn på nationer (exempelvis kurder som har ett väldigt känsligt och starkt förhållande till det här med nationer) och MÅNGA fler subgrupper - helt enkelt ~3/10 av Sveriges befolkning, miljontals människor från när och fjärran.


    Och YTTERST tydligt pratar om deras representation SOM GRUPPER i Public Service.

    Och när du tar upp sådana saker i ett löpande led efter att jag ställde den här frågan:
    Digestive skrev 2019-11-01 18:16:11 följande:

    Kan du inte berätta om vilka >>grundläggande svenska värderingar<< som dessa grupper saknar?


    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-02 19:25:57 följande:

    Bättre du citerar mig eller ännu hellre klistrar in hela inlägget, alltså även det inlägg från dig jag citerade. Jag håller inte reda på allt du skriver.

    Men du får gärna kalla mig rasist - det brukar hen med navelluddet också göra.

    Rent generellt så anser jag inte att det är rasistiskt att påstå att den nyauktoritära högern har klimatvetenskap, jämställdhet/feminism och invandring som främsta hatobjekt.

    Jag anser heller inte att det är rasistiskt att påtala att kvinnlig könsstympning är en plåga för många kvinnor i t ex Somalia - men även här i Sverige - och att det finns åsikter som inte hör hemma inom public service annat än i diskussionen om åsikterna/företeelserna. Alltså, det finns ingen som helst anledning att dess representanter ges utrymme.

    Däremot så får ju borgerliga åsikter mycket utrymme i public service, inte minst nyauktoritära sådana.

    Och min uppfattning är att public service är något högervridet, i synnerhet SVT -medan SR förmår att vara  såväl mer opartiska som att bättre spegla politikens underströmmar.


    Vad i hela fridens namn har somalier som utför könsstympning i Somalia (eller för den delen i Sverige) att göra med GRUPPEN svenska muslimer och deras representation respektive intressen som GRUPP i Public Service?
    FDFMGA skrev 2019-11-01 19:46:58 följande:

    Jag anser heller inte att det är vi som redan bor här som ska anpassa oss till somaliska förhållanden och kvotera in en kvart i veckan om varför man bör ta bort vissa delar från flickors underliv.


    Hur motiverar somaliska seder att GRUPPEN svenska muslimer representeras undermåligt i Public Service?

    Och hur kan du ens få för dig att fana in de svenska GRUPPERNA konservativa, nationalister och religösa i begrepp som >>auktoritära<<, >>nyhögern<< samt få för dig att måla upp dem som hatiska? - flera miljoner svenskar, ~3/10 av befolkningen.

    Ta fucking ansvar för hur du uttrycker dig från det där simpla Duplo-slottet du lever i.

    Har du så fruktansvärt lite erfarenheter och kunskap om Sveriges befolkning att du bara klarar av att se det här när dessa grupper nämns...
    FDFMGA skrev 2019-11-02 08:52:32 följande:

    Alltså, hela åsiktsspektrat kan och bör diskuteras inom public service - men i vissa fall bör inte företrädarna för åsikterna nödvändigtvis beredas plats, t ex rasister, nazister, terrorister, pedofiler, folk som förespråkar kvinnlig könsstympning, med mera, med mera.


    ...? Eller hur menar du att det här skräpet skulle ha relevans för GRUPPINTRESSENT bland Sveriges konservativa, nationalister och religiösa? Vad i hela fridens namn har något av det här att göra med hur mycket eller lite dessa grupper borde representeras i Public Service?

    Varför ska den nationalistiska kurden få lida för att Sverige har nationalistiska grupper som kan knytas till rasism och nazism? - rasism och nazism ska straffas ut, inte nationalister som grupp.

    Varför ska den bosniska muslimen få lida för att en del somalier utför könsstympning på flickor? - könsstympning ska straffas ut, inte muslimer som grupp.

    Varför ska religiösa som grupp få lida för att någon promille av dem utnyttjar barn sexuellt? - aktiva pedofiler ska straffas ut, inte religiösa som grupp.

    Sådana här resonemang klassas som rasism, främlingsfientlighet och inskränkthet ALLA dagar veckan men det krävs dock en uns, och då verkligen pytte, pytte, pyttelite förstånd för att förstå det.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2019-11-02 19:31:02 följande:

    Det är oerhört underhållande när såssen visar sitt rätta jag när hen blir alldeles för ivrig i sitt koketterande. Lika underhållande när sidekicken rullar in till hens försvar.

    Samma med krumbukterna och undanflykterna som hen själv desperat söker göra damage control med.


    Jag tror och hoppas på att KillBill bara tog saker lite väl naivt här.

    Att man inte straffar eller för den delen beskriver hela grupper för/utifrån det som någon liten klick av dem håller på med fattar i stort sett vem som helst. Det krävs ett viss mått hat och inskränkthet för att göra övertramp på den simpla regeln.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    auster skrev 2019-11-02 18:35:12 följande:

    SvT är en del av sharia-sosseriet. När en av de utvisiningsdömda imamerna som säpo bedömt utgör ett allvarligt hot mot Sverige kom tillbaka till Gävle-moskeen beskrev SVT det hela som "kramkalas" och att han var som en " rockstjärna".


    Sådant där visar upp både hur bisarrt Public Service kan jobba OCH behovet av att ha en sund och självklar kanal för Sveriges muslimer att vända sig till.

    I min mening tusenfalt viktigare att använda Public Service till än att framställa dejtingprogram för präster och dylikt.

    Man får prioritera någonstans när man har med skattemedel att göra och lämna det som marknaden kan ta hand om till just marknaden - om man inte redan uppfyller sitt uppdrag, ett uppdrag som knappast lämnar ~3/10 av befolkningen utanför om man har lyckats.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-11-02 20:59:22 följande:

    Naivt? Du anklagar folk för att vara rasist utan anledning. Du har spårat ut totalt i tråden.


    Varför ska den nationalistiska kurden få lida för att Sverige har nationalistiska grupper som kan knytas till rasism och nazism? - rasism och nazism ska straffas ut, inte nationalister som grupp.

    Varför ska den bosniska muslimen få lida för att en del somalier utför könsstympning på flickor? - könsstympning ska straffas ut, inte muslimer som grupp.

    Varför ska religiösa som grupp få lida för att någon promille av dem utnyttjar barn sexuellt? - aktiva pedofiler ska straffas ut, inte religiösa som grupp.
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?