Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2019-10-29 07:16:52 följande:

    Ja, tex arbetsförmedlingen eller sjukvården skulle vara opartisk om de fullständigt ignorerar politiska åsikter och förmedlar arbete eller vårdar sjuka oavsett vilka klienter/patienter de har, nazister, kriminella, medelklass, arbetare, företagsledare, vita, färgade, gamla, högutbildade, analfabeter osv

    Om NMR eller nyssnazisterna som beklagar sig för att alla blir behandlade lika tycker tydligen att de inte är representerade av denna samhällsservice, men det är ju inte för att servicen är opartisk utan för att servicen inte är politiserad.


    Nihka förstod sammanhanget. Följ det exemplet. Prova igen.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    nihka skrev 2019-10-29 10:10:11 följande:

    Den dagen högerpopulister och högerextremister är nöjda med nyhetsrapporteringen är den dagen vi inte längre har någon nyhetsrapportering värd namnet utan retoriken på Avpixlat/Samhällsnytt och Nordfront anammats.

    Att de gnäller är för mig kvitto på att vi ligger rätt. Om de skulle sluta gnälla är det läge för oro.

    Och gnället lär öka. Här går Svenska Akademien på Nordfront på juridiska grunder:

    www.dn.se/kultur-noje/svenska-akademien-agerar-mot-nmr-sajten-nordfront/


    Att varenda skavande åsikt placeras som >>högerpopulism<< eller >>högerextremism<< har lett Sverige till det här (troligen) oundvikliga paradigmskiftet. Ett kompletterande inslag i den bild som har sålts bättre än smör för eder motståndarläger...

    En del av botemedlet: Nyanser. Nyanser. Nyanser.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-10-29 07:16:52 följande:

    Ja, tex arbetsförmedlingen eller sjukvården skulle vara opartisk om de fullständigt ignorerar politiska åsikter och förmedlar arbete eller vårdar sjuka oavsett vilka klienter/patienter de har, nazister, kriminella, medelklass, arbetare, företagsledare, vita, färgade, gamla, högutbildade, analfabeter osv

    Om NMR eller nyssnazisterna som beklagar sig för att alla blir behandlade lika tycker tydligen att de inte är representerade av denna samhällsservice, men det är ju inte för att servicen är opartisk utan för att servicen inte är politiserad.


    nihka skrev 2019-10-29 11:19:41 följande:

    Precis. Servicen är inte politiserad, men de vill att den ska vara det och kallar den partisk för att den inte speglar deras politiska syn.


    A. Att representanter för partierna S och V kommenterar händelser som berör LO-förbunden = ej politiserat.

    B. Om även en representant för SD skulle finnas med i studion och kommenterar samma händelse = politiserat!

    A. Att dokumentärer som faller progressiva och ateister i smaken visas = ej politiserat.

    B. Om även dokumentärer som faller konservativa och religösa skulle visas = politiserat!

    A. Att vänsterikoner som Jan Myrdal bjuds in till djupare samtalsprogram som >>Min Sanning<<, >>Sverige!<< et cetera där han verkligen kan presentera sig själv, sina tankar, idéer och material = ej politiserat.

    B. Om högerikoner som Jordan Peterson bjuds in till något liknande = politiserat!

    A. Att Katarina Olsson har uppladdat föreläsningsmaterial under ämnet jämställdhet = ej politiserat.

    B. Om även Jordan Peterson hade uppladdat föreläsningsmaterial under samma ämne = politiserat!

    ...ni två gör parodi av en diskurs för Public Services opartiskhet och objektivitet.

    Jag har förstått att ingen av er har som mål att förstå era meningsmotståndare - inte ens deras argument eller vad de överhuvudtaget skriver i ett debattforum - men när nonchalansen lyckas göra era debattmotståndare helt överflödiga... så kanske ni borde se upp lite, i all välmening.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    K Markatta skrev 2019-10-31 01:11:24 följande:

    Kulturminister Amanda Lind (MP) och SVT:s VD Hanna Stjärne har samma uppfattning i frågan om att skala bort krimskrams. Ja, de tycker så lika att de till och med använder samma formuleringar när de bemöter KD:s argument.

    Det framgår av SVT:s båda artiklar i ämnet:

    www.svt.se/kultur/kristdemokraterna-public-service

    www.svt.se/nyheter/inrikes/kulturministern-kristdemokraterna-ger-uttryck-for-en-valdigt-elitistisk-syn

    SVT:s VD: "Det som upplevs som krimskrams av en person kan vara veckans höjdpunkt för en annan. Om det ska vara en uppgift för politiken att till och med på titelnivå gå in i den definitionen blir jag oroad. Idag tar nästan 9 av 10 del av något från SVT varje vecka så över tid har i princip alla i Sverige en relation till SVT."

    Kulturministern (MP): "Kristdemokraterna och Peter Kullgren ger uttryck för en väldigt elitistisk syn. Det som är krimskrams för Peter Kullgren kan vara veckans höjdpunkt för någon annan."


    Finstämt som ett ackord. Lika märkligt som att MP-väljare råkar ha allra högst förtroende för Public Service och så vidare...

    För övrigt lite kul att vissa inte reagerar på att Public Service rubricerar sina artiklar på samma vis/med samma metoder som Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter eller Nya Tider.

    Samma skribenter som alltså anser att Public Service hade politiserats om materialet även hade någonting att erbjuda nationalister och konservativa eller om konsumenterna konsekvent informeras om den som kommer till tals har en politisk bakgrund samt vilken.

    Det ante mig.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    nihka skrev 2019-10-31 10:29:34 följande:

    Väldigt subjektivt och oproffsigt sätt att uttala sig. Populistiskt.

    Bättre att begränsa sig till att tala om vilka program man menar och motivera utan att lägga i subjektiva värderingar med ord som "krimskrams" - vilket också uttrycker att den som gillar sådana program har dålig smak.

    Elitistiskt? Ja.


    Det följde exempel när KD:s partisekreterare Peter Kullgren uttalade sig så som han gjorde:

    >>Ett starkt public service får vi bara om de som tvingas betala den obligatoriska avgiften upplever ett mervärde. Den upplevelsen urholkas av bantningsprogram för hundar, dejtingserier för präster, hitlistemusik eller annat som redan tillhandahålls av marknaden.<<

    omni.se/kd-forandra-public-service-mindre-krimskrams/a/wP5PoP

    Sedan kan man givetvis tycka att sådana program har ett lika högt (eller för all del ett högre) värde som(/än) kärnverksamheten - det motiverar dock väldigt dåligt att uppgiften att producera/sända dessa program... ska falla på Public Service.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-31 10:18:58 följande:

    Oj, det är ju oerhört - men också något som flera av nyhögerns främsta tänkare här på FL påtalat vid upprepade tillfällen.

    Vilket osökt för mig in på nästa tema SVT där K Markatta, Digestive och du i vanlig ordning förmår att se det andra skyggar för - att endast nyhögerns politiker kan avgöra vad som är krimskrams eller inte och att man behöver en politisk styrning av SVT:s programinnehåll.

    Kanske M, KD och SD kan göra en gemensam Ungernresa för inspiration från den store ledaren Viktor och därefter fortsätta att verka för orbaniseringen av Sverige


    Ja, de flesta har förstått att nihka och Padriac anser att Public Service styrs politiskt - om materialet även hade någonting att erbjuda nationalister och konservativa eller om konsumenterna konsekvent informeras om den som kommer till tals har en politisk bakgrund samt vilken. Anser du det samma?

    Hittar du för övrigt mycket annan kritik här i tråden? Eller lyckades du helt enkelt komma till slutsatsen att alla som inte tycker och tänker som du, nihka och Padriac... måste tycka och tänka precis likadant som Peter Kullgren (KD)/KD?

    I en värld utan nyanser verkar du och dina gelikar leva. Det spelar inte ens någon roll att man kan läsa helt andra åsikter om Public Service uppdrag här i tråden... avsändarna tycker tänker precis likadant som Peter Kullgren (KD) ändå.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-31 12:01:49 följande:

    Det hade inte jag. Menar du att de har rättat in sig i orbaniseringsledet och vill att KD:s förkunnare ska avgöra vilka program som ska sändas och vilka som är krimskrams.

    Det förvånar mig.

    Nåja, själv anser jag att politikerna inte ska agera smakdomare och avgöra över folkets och SVT:s huvuden vad som är krimskrams.

    Påminner lite om Trump det där - men i vanlig ordning hade det väl varit i säck innan det kom i KD-påse.


    Nu skrev du dock att jag, K Markatta och daodaodao såg hur >>endast nyhögerns politiker kan avgöra vad som är krimskrams eller inte och att man behöver en politisk styrning av SVT:s programinnehåll.<< i ett sammanhang där Peter Kullgren (KD) hade uttalat sig.

    Oavsett vad man tycker om vederbörandes ordval så motiverar det inte att Public Service ska spendera skattemiljarder på underhållning. För min del spelar det dock mindre roll så länge de fullföljer sitt uppdrag någorlunda rimligt - det vill säga erbjuda alla större samhällsgrupper material som faller i deras ideologiska/filosofiska intresse.

    Jag kan i ett svep länka till 14 föreläsningar med svensk statsfeminism som förtecken, bland Public Services material, medan jag inte hittar någonting dylikt som kritiserar det samma. Opartiskt? Objektivt? Att adressera alla större ideologiska/filosofiska intressen som vi har i landet?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-31 14:14:50 följande:

    Public service är inte objektiv och ska heller inte vara det, däremot så har de uppdraget att vara sakliga och opartiska. Jag vet inte vad statsfeminism är. För längesen fanns det en skribent här på FL som ofta citerade ett av Engelaus skötebarn som brukade ha åsikter om statsfeminism. Hmm, så längesen att jag glömt vad Engelau hade gett honom för titel inom den nyauktoritära propagandaappaarten "Den Nya Välfärden".

    Nåja, strunt samma. 

    För ännu längre sen var jag rätt ung och dum och nästa lika tyckmycken och elitistisk som vilken KD-politiker som helst. Vi hade köpt ett hus mitt i ett norrländskt ingenstan där vi bara hade ett permanentboende grannpar. De bjöd hem oss och i ett sammanhang jag inte riktigt minns så skulle jag berätta om något jag ansåg mycket krimskramsigt och löjeväckande och jag gjorde det genom att jämföra med en aktivitet jag ansåg än mer löjeväckande.

    Grannarna tittade lite förvånat på mig och berättade att det var något de gjorde nästan varje helg.

    Så kan det gå. Till skillnad från tyckmyckna KD-politiker tror jag att jag lärde mig något där och då. För övrigt brukar SVT ibland visa reportage från aktiviteten.

    Hoppas orbaniseringen inte går så långt att KD-politruker anser att SVT inte får skildra en sådan krimskramsaktivitet - såvida inte bönemöten med Livets Ord och Ebba Busch Thor anges som en mer högstående aktivitet


    Tja, med förtecken av socialistisk likhets- och radikalfeminism. Om det säger dig mer... och ingenstans finnes kritik mot det samma i liknande format, i Public Service. Opartiskt och att bemöta våra större ideologiska/filosofiska grupper i Sverige?

    Hela konceptet med Public Service kan väl ses som elitiskt i sådant vis? För inte styr marknaden/folket vad våra skattepengar ska gå till där utan ansvariga bestämmer vad vi ska få för pengarna - det vill säga sållar bort >>krimskramset<< (som då inte anses lämpa sig pt Sveriges befolkning) för egen del.

    Just det ja, bra att du påminner - även religiösa som grupp åsidosätts i/av Public Service.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-31 15:10:13 följande:

    Åh fan. Har de slutat med Helgmålsringning och varje söndag som jag sätter på P1 till frukosten så kan man ge sig fan på att det är Gudstjänst.

    Du efterlyser alltså lite fler programpunkter i stil med de trådar man kan hitta här på FL under jämställdhet, typ "Varför finns det inga feminster som torkar av min kran när den blivit snorig".

    Jag vet inte om underhållningsvärdet skulle motivera en sådan programproduktion i längden.


    Ja, det finns lite sändningar för en kristen publik. Kreationistiska dokumentärer, teologiska föreläsningar med mera... finns det dock mindre av.

    Klart att jag efterlyser det absolut dummaste som du kan komma på. Det säger väl sig självt?! Som att det inte framkommer med all önskvärd tydlighet att varken du eller nihka - som slänger er med ordet >>elitism<< - anser att sådant som jag efterlyser (det vill säga på riktigt, inte vad jag efterlyser i din fantasi) inte hör hemma i Public Services (vilket ansvariga för Public Services uppenbarligen håller med om).

    Som tidigare påpekat: visst kan man se Public Services som ett opartiskt medium som levererar efter befolkningens intressen - om nationalister, konservativa och religiösa inte existerade.

    Hittar du i övrigt föreläsningar och dylikt material som kritiserar klimatalarmismen i Public Service? - även det en växande grupp i Sverige, om än mindre än övrigt nämnda...

    Aja, även din diskurs för Public Services opartiskhet förvandlas väl till en parodi av det samma inom kort.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-31 16:47:16 följande:

    Det egentliga "problemet" är ju att public service inte ska vara värderingsfri eller värdeneutral utan spegla det somliga kallar grundläggande svenska värderingar.

    Ju längre man befinner sig från dessa grundläggande svenska värderingar, desto mer känner man sig också avlägsen från public service och uppfattar det som att public service är tendentiöst.

    Själv är jag lite mer till vänster än mitten av det svenska åsiktsspektrat och jag tycker förstås att public service är något högervridet.

    Men det kan jag leva med.


    Ja, varför Public Service bör representera våra större samhällsgrupper - istället för att elitiskt dikterar vad >>grundläggnde svensk värderingar<< skulle innebära och komma fram till att ~3/10 av befolkningen inte kvalar in på ett eller annat vis.

    Men det såklart... man kan såklart åberopa elitism över ordval. Det sätter verkligen fingret på begreppet >>elitism<< i sammanhanget.

    Kalla bantningsprogram för hundar, dejtingserier för präster, hitlistemusik och dylikt för >>krimskrams<< i kontrast med nyhetsrapportering, föreläsningar, dokumentärer och dylikt = elitism!

    Klassa den ideologiska/filosofiska-sfären för ~3/10 av befolkningen som olämplig att representera i våran skattefinansierade media = helt ok, till och med helt korrekt och absolut inte elitism.

    Som sagt. En parodi.

    Hur många religiösa har vi inte i dagens Sverige? - en grupp som även ökar ordentligt eller rättare sagt i takt med immigrationen. Hur många av dagens svenskar kallar sig ens för feminister samt skriver under på den socialistiska likhets- och radikalfeministiska världsbilden, ~1/2, ~1/3? Och i riksdagen sitter det två värdekonservativa partier samt Moderaterna (hur nu de ska placeras idag) medan det nationalistiska partiet av dessa har rusat upp som Sveriges största i opinionen.

    Att klassa alla dessa människor (en ständigt växande grupp, av allt att döma) som ovärdiga att representeras i vår skattefinansierade media och med motiveringen att de inte kvalar in med >>grundläggande svenska värderingar<< - kan inte enbart ses som en skev väg att gå på utan i förlängningen även en farlig sådan.
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?