Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Lena1979 skrev 2019-11-01 10:05:44 följande:

    [knack på axeln]


    Skrev en liten jämförelse angående Public Services budget igår. Notera den gärna... tog ändå lite tid att framställa alstret, haha.

    Här kommer det i citatform:
    Digestive skrev 2019-10-31 19:28:44 följande:

    Prova att jämföra såhär:

    >>Kostnaderna väntas öka de kommande åren. 2022 kommer kommuner och landsting att behöva 38 miljarder kronor mer än i dag om inget förändras, om man behåller samma personaltäthet och befolkningsförändringarna fortsätter.<<

    www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-kommuner-och-regioner-gar-back-skl-flaggar-for-hojd-skatt

    Sett till tidsperioden för Public Services budget och den som framkommer i citatet, så kan man alltså kunnat säga att Sveriges kommuner OCH regioner hade sluppit att gå allt djupare ner i underskott - om motsvarande summor satsades där istället.

    Inget reellt förslag (inte riktigt möjligt att fördela eller för den delen att räkna på det viset i praktiken) men det kanske sätter summan i perspektiv. Helt enkelt vad som behövs för att det inte ska gå ekonomiskt sämre för Sveriges kommuner och regioner, om vi tutar på som vi gör idag. Vad våra kommuner och regioner skulle behöva för att behålla iallafall status quo.

    Eller varför inte den här jämförelsen:

    Flygplatsen som ganska nyligen öppnade i Singapore, Jewel Changi Airport, med ungefär 300 000 passagerare/dag (Arlanda har som rekord omkring 100 000 passagerare/dag) kostade ungefär 10 miljarder att bygga och tog just 5 år att bygga. Med Public Services budget hade alltså Singapore kunnat öppna 5 sådana flygplatser och en mindre...

    en.m.wikipedia.org/wiki/Jewel_Changi_Airport

    www.google.se/amp/s/www.businessinsider.sg/singapores-s1-7-billion-jewel-changi-opens-on-apr-17-but-theres-a-way-to-get-inside-before-everyone-else-does/amp/

    www.swedavia.se/arlanda/nyheter/nytt-rekord--arlanda-passerar-26-miljoner-resenarer/


    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-01 12:19:44 följande:

    Jag tror du hamnat i en återvändsgränd om du utgår från din syn på hur väl olika samhällsgrupper representeras inom public service eller medier överhuvudtaget.

    Det ligger liksom i sakens natur att vissa kommer att vara enormt överepresenterade.

    Ta t ex rapporteringen från USA där en stor del av publiciteten handlar om hur den bortskämde sonen till en fastighetsmagnat twittrar.

    Inte ens Hanif Bali har ens skuggan av en chans att nå ifatt.

    Själv tycker jag inte att det är fel att Trump-klanen får så mycket uppmärksamhet, trots att det förstås kan sägas ske på bekostnad av andra klaner eller samhällsgrupper.


    Inte alls, det finns gott om material som faller övriga grupper i smaken i Public Service. Jag kan som sagt länka till 14 föreläsningar i feministiskt förtecken medan jag inte kan länka till någonting dylikt som kritiserar dagens svenska feminism och världsbilden den bygger på.

    Nu har dock Public Service ett uppdrag att bemöta Sveriges befolkning... inte att lämna ~3/10 av befolkningen utan material som faller deras ideologiska/filosofiska/religiösa sfär i smaken. Sedan så överrepresenteras säkerligen vissa grupper hur man än gör - MEN problemet ligger fortfarande i att större samhällsgrupper inte bemöts ALLS i Public Services material, på ett ideologiskt/filosofiskt/religiöst plan.

    Aja, du verkar inte hänga med överhuvudtaget. Alternativt skiter i ~3/10 av befolkningen som om du hade tredje gradens problem med fördomar och förutfattade meningar.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-01 12:37:47 följande:

    ja, jag är medveten om att feminism/jämställdhet, klimatforskning och invandring är den auktoritära nyhögerns främsta hatfokusområden - faktiskt viktigare för dem än public service.

    Så jag kan mycket väl tänka mig att du anser att sådant som man kan läsa här under rubriken Jämställdhet (eller vad FL nu har för rubrik) inte riktigt fått något utrymme inom public service.

    Tänk förresten så mycket utrymme Greta Thunberg har fått


    Du förstår inte alls att man kan utmana dessa doktriner och världsbilder på ett intellektuellt plan och att det finns mer om nog med seriöst material som just gör det här?

    Vilken fantastisk Duplo-värld man lever i när man bara kan se rådande svenska etablissemang/paradigm och i övrigt enbart ett uttryck för hat.

    Hur du får ihop det i huvudet angående allt det här hade jag gärna viljat se. Dina resonemang och dina utsagor om grupperna som jag tar upp kvalar in som ren och skär rasism på flera håll och du distanserar dig så långt ifrån flera av dessa grupper som ditt/dina egna parti/partier välkomnar hit till Sverige och kämpar för... med resonemang som beskriver dem som hatfulla och med utsagor som att de inte ens borde få representeras i Public Service för att de saknar >>grundläggande svenska värderingar<<.

    Hur tänker du ens (om du överhuvudtaget har gjort något sådant i sammanhanget)?

    Judar, muslimer, kristna et cetera - födda i Sverige eller immigrerade - liksom invandrare och svenska med en konservativ världsbild (som exempelvis ser på könsrollerna som allra främst biologiskt betingade) eller som har en skönromantisk syn på nationer (exempelvis kurder som har ett väldigt känsligt och starkt förhållande till det här med nationer) och MÅNGA fler subgrupper - helt enkelt ~3/10 av Sveriges befolkning, miljontals människor från när och fjärran.

    Det här sitter du och pissar på för full kran - bara för att få tjafsa polariserad skit och utöva en minst sagt kontraproduktiv parti/etablissemangs/paradigm-aktivism.

    Varenda tanke som du har framställt i det här ämnet och lyckas få ut i skrift, slänger jag rätt ner i soporna. Hatiskt jävla skräp.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-01 13:26:41 följande:

    Spännande. Kan du utveckal ditt resonemang om mitt resonemang och mina utsakor med fokus på att de är rasistiska?


    Det måste fan komma svaga flöjtljud från dig om du går ut när det blåser.

    Nej. Jag tänker inte hjälpa dig med någonting - helt, fullständigt, 100% nöjd med att du inte förstår någonting.

    Tacka vet jag rasisten som iallafall förstår vad hen håller på med. Folk som inte fattar vad det innebär att måla upp miljontals HELT SPRIDDA människor som hatfulla och bortom >>grundläggande svenska värderingar<< kan stötas bort av människor med ett tresiffrigt IQ medan de själva står och ser ut som frågetecken.

    Att du överhuvudtaget bemöter mig som om jag skulle tillhöra samma grupp du själv tillskriver rasism, främlingsfientlighet med mera kan intyga hur mycket du har förstått.

    Du skriver till någon som överväger att konvertera till islam, som har ETT ENDA (1) närmare vänskapsband med svensk bakgrund i nuläget, som har hjälp flyktingar med skolgången i flera år och bildat vänskapsband med dem för livet och när han väl spenderar tid i kristna församlingar så går han till den här: soschurch.se/ - till människor som viger sin vardag för att hjälpa människor på flykt..

    Du, nihka, Padirac = totalt lost i eget navelludd. Försvinn in i Duplo-världen för all framtid - varenda jävel förutom dina gelikar hade tackat dig. Ditt näthat har ingen framtid och bygger på ren stupiditet. Blint och tanklöst skräp.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Lena1979 skrev 2019-11-01 13:39:46 följande:

    Tack!

    Mycket intressanta jämförelser och det sätter verkligen perspektiv på saker och ting.

    Du har gjort en god insats för att visa proportioner.

    Utan tvekan är 54 miljarder under denna budgetperiod ett fullständigt ofattbart och helt vansinnigt belopp!

    Tyvärr verkar de som är mest högljudda fullständigt sakna känsla för rimliga proportioner och saknar nog helt förmåga förstå någonting om vad som krävs för att få in sådana helt fantastiska summor med skattepengar.

    De som betalar skatt i Sverige gör verkligen ett utomordentligt bra, stort och även fint jobb.

    Tyvärr känns det som att de som arbetar och försörjer landet Sverige och en stor del av dess innevånare bara häcklas utav de högljudda, såväl här som i övrigt.

    Förvånansvärt många som inte verkar ha minsta förståelse för att pengarna faktiskt ska in på något sätt.

    Har de mest högljudda någonsin varit i en sådan situation att de måste dra in intäkter tillräckligt ens för att finansiera sin egen lön???

    När jag skriver det här påminns jag återigen om att det är bara 3,4 miljoner som arbetar inom privat sektor som i stor utsträckning ska försörja landet Sverige, dess 10 miljoner innevånare och även Public Service.

    Denna minoritet på 3,4 miljoner människor har var och en utan tvekan en väldigt stor försörjningsbörda.

    Och ofta möts dessa försörjare mest av spott och spe från högljudda människotyper som bara kräver att få mer och mer.

    Egentligen helt ofattbart att dessa typer låter tala om sig så högljutt eller faktiskt att de ens väljer att ge sig själva tillkänna.

    Är det någon mer än jag som hört talas om uttrycket: "Otack är världens lön"?

    Stor heder till Sveriges verkliga skattebetalare och på vissas vägnar ber jag om ursäkt för att ni måste utstå spott och spe från sådana som verkar sakna all kontakt med verkligheten.


    De högljudda kan dra åt helvete när de underkänner mina bästa vänner och bröder på de mest värdefulla plan som människor - bara för att hävda sin egen fattiga och ynkliga position.

    Jag orkar inte med det här genomrötna skitstället på ett tag. Folk här får mig att vilja spy...
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-01 14:35:13 följande:

    Hoppsan. Jag missade att du readan börjat kaskadkräkas.

    Hoppas att du har någon som kan städa upp efetr dig.

    Jag tror att det Mentat tar upp bygger på att många inom den nyauktoritära rörelsen är lika snara till personangrepp som de är till att själva bli kränkta.

    Jag såg att hen som menar att polisen jagar Epatraktorer i stället för gängkriminella har gett dig ett gillande tut.

    Det har du verkligen förtjänat


    Tro fan att jag spyr på folk som underkänner mina muslimska och kurdiska vänner bara för att de inte tycker och tänker som en karbonkopia av dig och gelikar.

    Tror du att det hör till ovanligheter att våra immigranter har en religiös, konservativ och nationalistisk syn på tillvaron?

    Haha, du röstar alltså på ett parti/partier som vill välkomna i stort sett så många som möjligt av dessa människor - och du sitter och beskriver dem samma som hatfulla människor bortom >>grundläggande svenska värderingar<< som inte ens borde får representeras i Public Service.

    Hur tänkte du där? Haha... sitter och näthatar grupper som ens eget/egna parti/partier kämpar för. En skål med popcorn har mer vett.

    Värsta sortens smygrasism = när avsändaren inte förstår någonting och tror sig själv om gott, till och med som motsatsen.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive

    FDFMGA: >>- Öh, vadå? Upprörs du av rasism som poserar som någonting bättre? Lite får man väl näthata religiösa, konservativa och nationalister... även om de kommer från andra kulturer än vår? Jag gör ju det för att bemöta SD:are och för att skrikhögern! - jag måste ju ändå få pardon då, vill jag mena.<


    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2019-11-01 15:00:38 följande:

    Nu har hen nästan uppnått nirvana.

    Tutingen fick till och med sitt förakt för glesbygdens ungdomar och deras främsta transportmedel. Något hen lyckats med ända sedan jag hade fräckheten att ifrågasätta våldsmonopolets hantering av en del ungdomars fortskaffningsmedel, i ett inlägg för ett par år sedan.Det är så talande för stockholms innerstadspajasar.


    Tyvärr ligger nog problemet i delar av den allmänt accepterade västerländska kulturen - som näst intill lyckas massproducera sådana här människor oavsett hur de råkar gruppera sig i olika läger.

    Hatiskt folk som inte kan se utanför sin egen lugg. Så kallade antirasister som pissar så hårt på främmande kulturer att Holland får bygga högre vallar mot Östersjön.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-01 15:15:17 följande:

    Digestive. Jag svarar gärna på dina frågor men då måste du försöka uttrycka dig mer omsorgsfullt.


    Nej, det kan resultera i personutveckling för din del. I min bok ska du aldrig få kunna bättre än din prestation i dessa forum - så du tar dig själv och dina gelikar med i fallet.

    Gå och läxa upp arbetarkolletivet för att de inte tycker och tänker rätt eller vad nu en socialdemokratisk gräsrot gör nu för tiden och när hen inte pissar på sin egen väljarbas.

    Det värsta av allt - du representerar troligtvis skrämmande många. Folk som har förlorat synen på tillvaron helt och hållet, folk som kan häva ur sig saker som DE FACTO mynnar ut i att religiösa, konservativa och nationalister har ett tankegods som inte ens borde visas i Public Service och att dessa grupper består av hatfulla människor om de inte tycker och tänker som du och gelikar i ämnen som feminism.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-11-01 15:37:31 följande:

    Mm, det är den andra metoden, men jag tror att det snarare är lite som att kissa i byxorna, det känns varmt och skönt med att ingå i en gemeskap med likasinnade en stund, men efter ett tag börjar man känna att det blir kallt och slutligen börjar det lukta osjälvständighet.

    Den här eftermiidagen har alltså du, Mentat, signaturen Lena och Rataxes upplevt att ni är missförstådda.

    Det är ju endast jag av dem ni uppfattar som tillhörande den andra sidan som deltagit. Jag tror inte att jag missförstår er. Ni har ju alla varit aktiva så länge jag har varit det, utom möjligen du.

    Eller jag kanske inte förstår er - jag kan inte riktigt förstå att sökandet efter gemenskap kan vara så starkt -  och det jag uppfattar som ett aktivt sökande efter anledningar att få känna sig kränkt.

    Apropå religion så finns det någon kristen sång med raden  "Ty jag är frälst, härligt frälst". Jag brukar faktiskt tänka på den när jag läser en del inlägg från nyhögern - men då har jag ändrat meningen till "Ty jag är kränkt - härligt kränkt".

    För övrigt så tror jag att du flyttat Holland en bit - åtminstone fick jag läsa mig att det är Nordsjön Hollands vallar håller borta.

    Testa att lyssna på Harry Brandelius.




    Bryr mig inte om att du missförstår mig - poängen här landar i att jag inte har missförstått dig.

    Aja, du får näthata religiösa, konservativa och nationalister (~3/10 av vår befolkning) genom en annan skribent nu.

    Jag kan inte ens avgöra om jag önskar dig personutveckling eller önskar att det här representerade din peak i sak - den typen av avsky väcks i mig när godhetposerande rasister snackar skit om miljontals människor från den ynkligaste intellektuella plattform man kan tänka sig.

    Ha du din bild av att den religiösa, konservativa och nationalistiska svensken sitter med blek hud ute på vishan där hen kan säga N-ordet ifred. Jag vill nästan önska dig ett evigt förhållande med den tragiskt blåsta världsbilden - så att hela din sort slutligen drabbas av er själva och faller tungt.
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?