Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nihka skrev 2021-03-25 20:00:04 följande:
    Det var lite jag det

    Det är mycket skattefinansierat som är populärt. 

    SVT gör som vanligt storslam med mest sedda programmen:

    https://www.dagensmedia.se/medier/rorligt/har-ar-2020-ars-mest-sedda-program/ 
    Hmm, jag tyckte nog att det mest var gulligt med försöken att förstå komplexa Skrattandebegrepp som "däremellan" eller procenträkninspiruetterna - åtminstone betydligt trevligare än när Flasbackklicken ska avgöra vem som är svensk eller inte.


  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-03-25 20:26:43 följande:
    KillBill skrev 2021-03-25 12:04:09 följande:

    Om du jämställer Sveriges Radio och Tv med gatlyktor och simhallar kanske det är förklaringen till din syn på public service?



    SVT är mer poppis än simhallar! - och det är inte så många som tittar på gatljus som underhållning, förströelse eller för samhällsinformation.   Men jag nedvärderar inte dessa  
    Hen kanske menade Gasljus, en gammal Ingrid Bergmanfilm.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-04-14 20:24:41 följande:
    Flash Gordon skrev 2021-04-14 11:25:26 följande:
    Fast jag scrollar sedan länge bara trollen. Allihop: narcissisten, antisemiten, de bägge partikontona och ... ja ...

    Så det gör inget vad de nu kallar mig och skriver om mig. De beter sig som de har förstånd till och det kan jag inte göra något åt. De förlorar i alla fall eftersom jag inte bryr mig.
    Snart klara med att diskutera människor ni heeeelt struntar i?

    Ämnet är Public Service. Här kan man läsa om PS om man har glömt vad det handlar om:

    https://sverigesradio.se/artikel/5790860


    Jag tror att det kan vara så att vissa inte kan hantera sina tillkortakommanden med annat än att man motarbetas av troll som är partiarbetare och att man kan se på detta fenomen åtminstone med ett uns av medlidande.
    Flash Gordon skrev 2021-04-14 11:25:26 följande:
    Fast jag scrollar sedan länge bara trollen. Allihop: narcissisten, antisemiten, de bägge partikontona och ... ja ...

    Så det gör inget vad de nu kallar mig och skriver om mig. De beter sig som de har förstånd till och det kan jag inte göra något åt. De förlorar i alla fall eftersom jag inte bryr mig.

    Det handlar nog inte om troll, bara om personer som har en annan åsikt än du har.

    Hursomhelst, en eloge till dig för att du har slutat ta tid på hur länge det dröjde innan du fick svar av "trollen" här på FLSolig
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-04-15 06:19:03 följande:

    Det intressanta är att alla som har kritik sorteras bort, och nu står vi med en monolog av flashy och som gör falska påståenden på rad.


    Jag tror att man ska se det för vad det är. Fantasier- men naturligtvis är det obehagligt när hen insinuerar att någon av de ganska få personer som argumenterar med honom i tråden skulle vara antisemit.

    Att hen fantiserar om att den socialdemokratiska partiapparaten i hen på spåren är väl däremot bara lustigt men också kännetecknandeSkrattande
    Flash Gordon skrev 2021-04-14 11:25:26 följande:
    Fast jag scrollar sedan länge bara trollen. Allihop: narcissisten, antisemiten, de bägge partikontona och ... ja ...

    Så det gör inget vad de nu kallar mig och skriver om mig. De beter sig som de har förstånd till och det kan jag inte göra något åt. De förlorar i alla fall eftersom jag inte bryr mig.


  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-04-15 14:08:50 följande:

    En intressant företeelse helt klart och kallar folk troll och andra rätt fula nämn och bara för de lyfter objektiviteten och på ett fakta vis.
    Det som är beklämmande dock, det är de felen som kommer och övergått till monologläge för h*n vet att det inte håller för översyn och kritik.


    Generellt så tycks många som vurmar för SD/SD-samarbete ha en mycket klent utvecklad språkförståelse.

    Med troll avses nog då egentligen personer som har andra åsikter än vurmaren.

    Socialdemokratisk partiarbetare är väl då en person som inte  deltar i bönemötet där S utmålas som den store satan.

    Och personer som inte anser att Israel är himmelriket på jorden påstås vara antisemiter.

    Skrattande
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-04-15 15:21:45 följande:

    Det är mycket intressant att h*n hävdar SVT/SR ingen objektivitet, och sen uppvisar ingen objektivitet själv.


    Men det är så man behandlar de som lyfter fakta, man ger dom öknamn och förminska dom på alla sätt och vis som går hitta.

    H*n måste vara medveten om själv de fel h*n skriver, eller?
    Eller kanske det tagit ifrån quachnon sida och hopp om ingen märker bristerna i den egna objektiviteten och utelämnande av fakta.


    Relaterat till självbilden, skulle jag tro.

    alltså, att debattera på nätet är egentligen inte särskilt givande, det är ju inte precis så att förståelsen för andra åsikter än de egna ökar, snarare tvärtom för det mesta.

    En strategi kan ju då vara att ikläda sig hjälterollen, sanningssägaren som slåss mot troll och socialdemokratiska partiarbetare och antisemiter med blanka vapen.

    Men om man ska hålla sig till sanningen så återfinns ju de flesta rasister och antisemiter i det brunblå blocket  och personer som trollat på FL:s politiska avdelning under de år jag har varit aktiv har nästan uteslutande varit SD-krämare.

    Hursomhelst finns det gradskillnader även i helvetet. Själv föredrar jag SD framför KD alla dagar i veckan och Jimmie Åkesson framför Ebba Busch alla dagar på året.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-05-03 00:58:19 följande:
    Intressant. Så vad drivs ditt favvisparti SD av om inte värderingar? Det är väl just värderingar som ligger bakom varje partis ideologi.

    Men inte för SDs del då. Bra att veta!
    Jag har tolkat tidigare påståenden som att Flashbackgossarna vacklar mellan att å ena sidan uppfatta SD som ett värdekonservativt parti men å andra sidan tro att det finns en politisk sanning som är värderingsfri.

    Inget som lite mer skolade anhängare till en brunblå allians skulle hålla med om, i synnerhet inte Åkesson som ju ständigt pratar värderingar.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-05-03 19:21:02 följande:
    Jag har alltid tänkt att SD har SUNKIGA värderingar, men det kanske bara gäller det övre skiktet inom partiet medan andra själva menar att de har INGA värderingar. Kan ju förklara lite av den "intressanta" mixen av folk som drar sig dit och varför ingen verkar vara överens med nån.
    Flaschbackgossarna stod knappast i första ledet när vår herre fördelade hjärncellerna.

    Visst är SD värderingsdrivet, något som för övrigt partiets ledning brukar framhålla, om än inte tillräckligt explicit för att nå fram till alla anhängare.

    Jag skulle önska att mitt (före detta parti?) S var betydligt mer värderingsdrivet - förutsatt att de drevs av värderingar som låg nära mina egna.

    SD och möjligen V är väl de mest värderingsdriva partierna i svensk politik, att sen värderingarna är tokiga är en annan sak.
  • FDFMGA
    KN75 skrev 2021-05-05 00:03:03 följande:
    Jag drar många slutsatser av ert sätt att bemöta andra människor och av era inlägg.

    En tänkvärd slutsats är att trots alla era inlägg i tråden, fantastiska eller fanatiska inlägg?, så anser fortfarande 79% av de som har röstat i tråden att Public Service INTE är opartiska.

    Undrar om det är tack vare era inlägg eller trots era inlägg?

    Hur tycker du själv att det går för dig och dina kompisar efter alla era inlägg? Du finner det fortfarande lönt försöka inbilla dig själv och andra att du och ni har rätt medan 79% har fel?

    79% anser att Public Service INTE är opartiska!
    Fel. 79 procent av rösterna  i tråden är inte detsamma som 79 procent av de som röstat i tråden.

    Den där krabaten som skapar ett nytt nick om dagen här på FL lär väl stå för merparten av rösterna. Personligen är jag inte säker på att den sortens sysselsättningsterapi är utvecklande för individen, snarare tvärtom.

    Det är nog bättre att bedöma hur svenskarnas förtroende för public service verkligen ter sig utifrån mer trovärdiga underlag än en tråd på FLSkrattande
  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-05-04 18:28:48 följande:
    Jo, desto längre ut på kanten man kommer ju mer blir mycket.
    Ja, fast min uppfattning är att extremisterna på västerkanten inte är fullt lika benägna att odla sitt martyrskap som deras själsfränder på högerkanten.

    Jag såg att någon i  det senare kotteriet kommit fram till att man inte får säga att man tycker public service  är partiska..

    Vad hindrar demTomte
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?