Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2021-07-18 10:49:40 följande:
    Rataxes skrev 2021-06-29 11:43:34 följande:
    Vilken "slump" smile2.gif
    Det är helt säkert ingen slump att Flash inte återger reportaget i sin helhet  - utan _väljer_ att fokosera på den del som hen vill canceleracensurERA

    Det kallas politisering och det är med all tydlighet inte oberoende eller opartiskhet Flash vill ha i PS

    Hmm, jag tror att du missförstått hur det fungerar i vissa kretsar.

    Det är sällan man inom vissa politiska kretsar väljer att gå till källan - eller mer korrekt för att förstå företeelsen att aldrig gå till källan måste man skilja på boskap och boskapsskötare.

    Regeln är att boskapsskötarna kommenterar något och därefter bräker skocken ut detta budskap.

    Som förväntat egentligen - mot bakgrund av att nyhögern genomsyras av ett auktoritärt synsätt.

    Alltså - har till exempel Rebecca Uvell kommenterat något inslag i public service blir det hon som är källan, inte inslaget hon kommenterar.

    Kritiskt tänkande är inte särskilt kompatibelt med auktoritetstroSkrattande
  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-07-18 09:27:43 följande:
    Varför källhänvisar du till klagotwitter när du kan länka till reportaget som visar att fyra personer intervjuades och att de representerade 4 olika åsikter i frågan? Och rubriken speglar verkligen oppositionen: 

    Röster efter Löfvens besked ? "Det är dags att nån får komma med nya idéer"

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/efter-lofvens-besked-sa-tycker-folket
    Haha, jag lyssnade på inslaget nu.

    Om man bortser från gnällhögerns intellektuella tillkortakommanden så måste det rimligen vara deprimerande att ha gnället som livsstil.

    Minns du "Fröken Smillas känsla för snö" - till skillnad från "Kverulanthögerns känsla för gnäll" blir den inte repriserad 12 miljoner gånger.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-07-21 01:14:42 följande:

    Och det platsar i den här tråden också

    SR skriver att han "riktat kritik" som SD.

    Kritik?

    Någon slags journalistisk omskrivning av sådant som "Fuck er SD" och "SD kan suga närmsta inavlade hästpenis", antar jag ...


     


    Nja, jag tror att du inte riktigt förstod det du läste. Du tolkade det som "riktat kritik som SD", vilket jag tolkar som att du menar riktat kritik mot SD.

    Det du inte riktigt förstod var formuleringen med ett grovt språkbruk riktat kritik. Det är sällan nödvändigt att exemplifiera det grova språkbruket - men har han använt samma som du - eller är de inavlade hästpenisarna din egen konstruktion?

    Jag antar att det är den där polisen med invandrarbakgrund du kritiserar. Jag lyssnade till hans sommarprat, faktiskt ett riktigt bra program, fjärran från hur verkligheten kan te sig för oss som jämförelsevis växt upp i en skyddad verkstad.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-07-18 13:47:29 följande:
    Det är så det går till i stort sett varje gång. Man kommer med ett påstående som cirkulerar i sociala medier som bara ger en liten del av helheten och delar det vidare.

    Oftast vet man nog inte att man därmed ljuger med sin post och skulle man veta det ser man det ändå som bra reklam. Sedan räknar man med att ingen kommer att orka faktagranska så det ändå passerar som sant. Eller att reklamen sätter sig och får samma effekt som om det var sant.

    Detta är inte politik utan propaganda.
    Ja, gnällhögern utgör en belastning för Sverige  - inte minst sett till vårt anseende som kunskapsnation.
  • FDFMGA
    Fab Five Freddy skrev 2021-07-23 22:28:51 följande:

    Generellt så är de äldre generationerna journalister på public service bättre än de yngre på att vara opartiska.

    SVT morgon tycker jag inte håller måttet. Däremot så är Aktuellt , Agenda och U. G ofta mer skärpta.

    SR så verkar p3 varit ren lekstuga ganska länge. Hoppas att de satsar på musiken mer. Slipper gärna deras pladdrande inför nästa val.

    Studio ett i P1 och Medierna är bra och sakliga .


    Det lär ju vara timvikarier som skriver ihop texter som den som diskuteras ovan.

    Såväl SVT som SR anstränger sig för att så långt som möjligt låta underbetalda unga vikarier göra skitjobben - och att se till att man inte riskerar att de blir inlasade.

    Vill man söka en konspiration så handlar den i så fall om att public service utnyttjar timvikarier i större utsträckning än till och med hemtjänsten.
  • FDFMGA
    Fab Five Freddy skrev 2021-07-23 22:58:04 följande:
    Jag tänker väl inte direkt att det är någon konspiration. Däremot så är det ofta yngre journalister som kanske har svårt med opartiskt förfarande. Grupptryck och framtida möjligheter till framtida karriär styr nog deras jobb till viss utsträckning.

    Jag har viss inblick och tror knappast att det är Åkesson som får deras röster till valet.
    Nej, förmodligen inte.

    Men jag ser texten som en produkt från en jäktad oerfaren journalist utan andra intentioner än att  få texten överstökad och att ta sig an nästa sammanfattning.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-07-28 11:29:11 följande:
    Och det är fan inte den dåliga tillgången på internet som ger en ökad smittspridning och dödsfall i covid-19. År 2021.
    Indirekt kanske. Utan tillgång till internet kanske felfinnarhögern i stället för att utbyta futiliteter som ska bekräfta deras världsbild beger sig ut i verkligheten och blir smittade, men knappast av sinne för proportioner men väl av covid.

    Fast diskussionen kanske fortfarande handlar om det där text-tv-exemplet ism Kuba.

    Själv sitter jag vid fönstret och skriver. Ser att ett blad på porslinsblomman från 1940-talet som är ett arv från mormor är visset. Om porslinsblomman vore en metafor för felfinnarhögerns synsätt så vore den döende. Lyckligtvis har jag inte felfinnarnas inskränkta betraktelsesätt - blomman frodas och har nog inte mått så bra som nu på den här sidan årtusendet.

    Med public service finns ju iofs dilemmat att personer som inte delar värdegrunder som jämställdhet mellan könen eller allas lika värde för dem måste ju ps te sig som tendentiöst.

    Hursomhelst tycks ingen detalj vara för liten för att det inte ska vara möjligt att kverulera i oändlighetGlad
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-07-31 08:34:20 följande:
    Ja du missförstår.

    Det dåliga är volymen inslag om ständigt samma ämnen OCH det faktum att dessa inslag alltid är positivt vinklade till sådant som "genus", "könsmaktsordning", "feminism" och "hudfärg".

    .
    Varje gång P1 Kultur väljer att lägga ytterligare femton minuter på att tala om en undersökning om könsfördelningen bland dirigenter i tyska symfoniorkestrar så är det femton minuter som de tar från något annat ämne som skulle kunna bredda deras utbud och tilltala andra lyssnare än bara den målgrupp de alltid riktar in sig mot.

    Det är dåligt.

    .
    Varje gång de okritiskt instämmer i slutsatserna hos en intervjuad queer-feminist angående "toxisk maskulinitet" så sprider de en vinklad bild av ämnet och fördummar därmed sin publik, snävar in deras världsbild.

    Det är dåligt.

    .
    Vänstervridningen handlar om val av ämne. Vänstervridningen handlar om ensidigheten i argumentationen. Vänstervridningen handlar om avsaknaden av kritisk granskning.
    Problemet, i den mån det är ett problem, är att den del av högern som helt eller delvis befinner sig i SD:s åsiktsdomän har värderingar som i vissa avseenden går på tvärs mot grundläggande svenska värderingar och därmed också gentemot dem public service speglar.

    Genus till exempel - Sverige ses ibland som världens mest jämställda land, medan du i en ann an tråd förklarade att ingen vettig vit svensk man kan vara tillsammans med en feminist
    www.familjeliv.se/forum/thread/81053224-feminister-som-ar-tillsammansgifter-sig-med-vita-man/1/nick/81066143

    Givetvis kan en person med den åsikten inte känna sig bekväm med SVT eller med verklighetens  Sverige heller för den delen.

    Eller ta USA:s förre president Donald Trump. Du försvarade hans agerande gentemot vad du uppfattade som de lögner som spreds om honom, bland annat från public service. Det finns en annan verklighet än den du uppfattar, i den så var Trump en notorisk lögnare, ett faktum som public service inte kunde förtiga med mindre än att de skulle ha redigerat verkligheten till oigenkännlighet.

    Jag tycker att det är precis som det ska vara - att åsiktsriktningar som går på tvärs med svenska värderingar uppfattar public service som tendentiös - opartiskhet och saklighet innebär inte att man verkar i ett moraliskt tomrum.


  • FDFMGA

    Ojoj, här skvalpar det rejält i det högra potthålet efter att Avpixlat avslöjat att en semestervikarie på P4 Kalmar är sosse.

    Han fick inte något förlängt vikariat men skadan är ju liksom redan skeddTomte

    Påminner mig om när Jomshof inte fick sitt lärarvikariat förlängt.

    Då stormade det också rejält i potthålet - men då utifrån uppfattningen att det rådde yrkesförbud för sverigedemokrater.

    Journalisten som inte fick förlängt vikariat är ju dessutom flykting från Syrien - så nu lär Avpixlat och sajtens aktivister anse att det är bevisat att public service inte är opartiskaSkrattande

  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-08-31 13:12:38 följande:
    Lika bra. Om han är från Syrien kan han ju ändå inte rapportera om Syrien. Det vore ju partiskt

    Och inga svenskar får rapportera om Sverige.

    Man får anställa någon opartisk person som inte har några egna erfarenheter eller åsikter om något och som inte röstar eller kommer någonstans ifrån så blir det nog bra
    Hmm, jag tror att twitternissarna anser att det idag borde vara lika självklart opartiskt som förr när högsta chefen för SVT var partisekreterare för M innan han fick jobb på SVT och sen under typ 30 år var vd för SVT.

    Så twitternissarna välsignar nog avpixlat som avslöjade att P4 Kalmar hade en sommarvikarie som dels är sosse och dels flykting från Syrien.

    Man kan inte annat än bli stum av beundran inför twitternissarnas skarpsinne
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?