• Äldre 11 Aug 07:48
    84251 visningar
    1112 svar
    1112
    84251

    Vad är bra med mångkultur?

    Mångkultur är bra i bemärkelsen att man inspireras av andra kulturer och berikar varandra. Mångkultur i bemärkelsen flera parallellsamhällen med helt olika lagar och normer är inte bra.

  • Äldre 11 Aug 09:07
    #4
    Farfallos skrev 2016-08-11 09:00:24 följande:
    Jo, jag har hört detta (och betvivlar inte att det finns en sådan effekt) men just det du säger är ju ett typexempel på det politiskt korrekta jidder som jag nämnde. Jag vill ha ett konkret exempel på något bra som alla kan förstå med samma självklarhet som alla fattar att tvångsgifte är skit.
    Det finns inga bra konkreta exempel eftersom det är något som är väldigt svårt att uppnå. Det krävs nämligen inte bara att majoritetssamhället, i detta fall Sverige, är öppet för mångkultur utan även de som invandrat hit - och så är tyvärr inte fallet. Om de som invandrat it från Mellanöstern och Nordafrika varit öppna för mångkultur hade inte kvinnorna i förorterna varit så hunsade och homosexuella i de områdena och på asylboenden hotade och trakasserade. Inte heller hade judar i Malmö behövt livvakter.

    Svenskar är internationellt sett mycket öppna och toleranta. Många folkgrupper som kommer hit är precis tvärtom. Så finns många fler riktiga rasister bland människor från Mellanöstern till exempel (de får redan som barn lära sig att svarta inte är människor).

    Det här blev kanske lite rörigt. Jag hoppas att det ändå framgår vad jag menar.
  • Äldre 12 Aug 09:31
    #19
    +1
    herrejozzes skrev 2016-08-11 20:05:59 följande:

    Det är svenska kvinnor som tycker att mångkultur är bra, då de får ett stort överskotta v män att välja från.

    Ser vi på Sverige som samhälle så har det förfallit fullständigt de senaste tio åren. Välfärdsstaten är troligtvis borta inom tio år.


    Jag är en svensk kvinna och jag gillar inte mångkultur. Jag är rädd att den jämställdhet vi uppnått kommer att förstöras när män, och kvinnor, från extremt patriarkala kulturer kommer hit och sprider sina värderingar. Att vi fått hit en majoritet ensamma utländska män från MENA-länder är enbart negativt för kvinnor. Det är vi som riskerar att bli traksserade och våldtagna och vi som hamnar i kläm om jämställdheten vrids tillbaka till 1800-talet.

    Jag är långt ifrån den enda kvinna som tänker så. Om du tror att alla kvinnor är som Gudrun Schyman är du mer än lovligt korkad!
  • Äldre 12 Aug 09:32
    #20
    herrejozzes skrev 2016-08-11 20:05:59 följande:

    Det är svenska kvinnor som tycker att mångkultur är bra, då de får ett stort överskotta v män att välja från.

    Ser vi på Sverige som samhälle så har det förfallit fullständigt de senaste tio åren. Välfärdsstaten är troligtvis borta inom tio år.


    Jag tror att välfärdsstaten försvinner långt tidigare och det drabbar främst kvinnor.
  • Äldre 4 Oct 09:47
    #35
    Farfallos skrev 2016-10-04 09:01:52 följande:
    - Språk.... När det kommer till internationell handel så är språken pengar och engelska.
    Nja, språk är kinesiska, spanska, tyska mm. Plus engelska såklart. Och arabiska om man vill bedriva handel med något arabland.
  • Äldre 4 Oct 10:30
    #41
    Flash Gordon skrev 2016-10-04 10:18:12 följande:
    Norge, Finland, Danmark, UK, USA och Tyskland står för hälften av den svenska exporten. Övriga Europa står för ytterligare 25%.

    http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Utrikeshandel/Sveriges-handelspartners/

    Talet om andra språk än engelska som nödvändigt för exporten är kraftig överdrivet och det som gäller i så fall är primärt tyska, och lite franska.
    Det gäller i väldigt hög grad tyska. Det finns många företag som är förtvivlade över att så få svenskar kan tyska. Kinesiska är bra om man bedriver handel med Kina. Inte 100% nödvändigt, men bra.
  • Äldre 4 Oct 10:32
    #43
    Arenaman skrev 2016-10-04 10:29:25 följande:
    Jag är ofta i Tokyo på affärsresa och de västerländska influenserna har kommit så pass långt att det fortfarande är svårt att få tag på bra kaffe. Än mindre bra västerländsk mat. Beställde hamburgare i Dogenzaka i Shibuya och fick den serverad med ett stekt ägg för att nämna ett exempel.

    Japan är ett fantastiskt land på många sätt men västerländskt är det inte.
    Det behöver det ju inte vara heller. Det gör de västerländska länderna så bra redan. Alla länder behöver inte vara likadana.
  • Äldre 4 Oct 10:33
    #44
    Farfallos skrev 2016-10-04 10:30:32 följande:
    För 99% av allt handelsutbyte vi har, där kan kommunikationen ske med engelska.
    Inte om man ska skriva vattentäta kontrakt och förhandla - men då är det oftast tyska och franska som gäller. Inte så ofta persiska.
  • Äldre 4 Oct 14:03
    #60
    -1
    Fåttnog skrev 2016-10-04 10:44:02 följande:

    När jag hör politiker och journalister prata om mångkulturellt samhälle tänker jag direkt att de vill vurma för invandringen. Men blir samhället mångkulturellt genom ökad invandring. På sikt kan det bli så att våran kultur och tradition dör ut och kvar blir någon slag monokultur som ingen känner sig hemma i. Vill jag uppleva asiatisk kultur reser jag till Asien och vill jag uppleva afrikansk reset jag till Afrika etc. Så jag är för mångkultur. Men vill uppleva olika kulturer så reser jag runt och upplever dem.


    Jag undrar i mitt stilla sinne om folk från Irak och Somalia är lika intresserade av mångkultur. Skulle inte tro det.
  • Äldre 4 Oct 14:05
    #61
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-04 12:52:35 följande:

    * Inte direkt sant faktiskt - när Sverige gick över till att bli ett rikt industriland så krävdes det rätt mycket flyktingar.


    Fel. Vi importerade arbetskraft från bland annat Italien och Grekland på 50- och 60-talen. Det var inte flyktingar utan arbetskraftsinvandring.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?