Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Vad är bra med mångkultur?

    Farfallos skrev 2016-10-05 21:50:19 följande:
    Jo, jag kan på ett vis tänka mig att judarna, som alltid överallt verkar vara skötsamma, ambitiösa och "om sig och kring sig" i allmänhet, har bidragit en del. Men jag kan ändå bara på rak arm komma på Rausing som en jude med stor betydelse för Sverige som industrination. Naturligtvis finns det fler namn i bakgrunden om man gräver, men om de har haft någon stor faktisk betydelse vet jag inte. Droppa lite namn.
    Judarna har ju faktiskt lyckats smälta in väldigt bra - när de fått chansen (blir man hänvisad till ett getto är det lite svårt).
  • K Kalle
    anonymäz skrev 2016-10-05 22:37:04 följande:

    Inget är bra med mångkultur, så som jag tolkar ordet. 

    När det gäller att ta till andras kulturer gällande olika maträtter, dans osv är det självklart inget negativt

    Att ta till sig deras kvinnosyn, religion osv är negativt! 

    De ska anpassa sig efter sveriges lagar och värderingar. 
    Tända på igelkottar, förstöra bilar, våldta tjejer och annat hör inte hemma i Sverige! 

    Att samhället blir splittrat och ska anpassa sig efter olika mindre grupper är dåligt för landet och för gemenskapen.

    Samhörighet och trygghet är mycket viktigt för att det ska fungera mellan människor. 

    De invandrare som är i Sverige ska vilja vara svenskar och inte leva som de gjorde i sina arabländer tex. 

    SD 2018! 


    De som våldtog tjejen i rullstol på Gotland var svenskar. Fy fan. Ta ifrån henne rullstolen så att hon inte kommer därifrån och sen tvinga sig på henne.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2016-10-06 07:18:38 följande:
    Håller med. SD känns inte alls särskilt svenskt.
    Nej, de är emot homosexuella och har en förtryckande kvinnosyn. De är nog närmare konservativa muslimer i sin ideologi än typiskt svenska.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2016-10-06 08:51:54 följande:
    + att de har en kristet präglad konservatism som liknar KD's, kanske det jag främst ogillar med partier som SD och KD.
    Samma här. De är nästan tvillingpartier numera.
  • K Kalle
    Noname00 skrev 2016-10-06 12:21:09 följande:
    Var dom verkligen svenskar eller var de bara så att de hade svenskt medborgarskap?
    Det är de uppgifter jag har, annars hade jag inte kallat dem svenskar utan invandrare eller asylsökande.
  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2016-10-09 01:21:35 följande:
    Självklart kommer även de mest svårintegrerade kulturer att vara fullständigt integrerade så småningom.
    Tycker du att det vore positivt att vår kultur anammar och påverkas av den uråldriga och negativa kvinnosyn som finns i de flesta kulturer våra invandrare kommer ifrån? Är det också positivt att vi slutar vara så progressiva, inte bara vad gäller jämställdhet utan även när det gäller synen på homosexualitet?
  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2016-10-09 08:53:31 följande:
    Jag är övertygad om att synen på kvinnor som jämställda män kommer att fortsätta att förstärkas i såväl den svenska majoritetskulturen som invandrarsubkulturer, visserligen från en rätt usel nivå i vissa subkulturer.
    Du menar att vår majoritetskultur snarare ska påverka dessa subkulturer än tvärtom. Jag tycker att din argumentation hittills tytt på att du tycker att det borde vara tvärtom.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2016-10-09 13:31:17 följande:
    ...som sedan fylls på med nya generationer invandrare till en ändlös historia av mångkultur.

    Du hade ingen förklaring till varför invandrade kulturer skulle intergreras med svenska i ett mångkulturellt samhälle?
    FDFMGA skrev 2016-10-09 12:22:34 följande:
    Det är klart att de invandrare som kommer hit kommer att påverka Sverige men de kommer i långt större utsträckning att påverkas av Sverige. Jag har inga som helst farhågor om att vi kommer att förändras i riktning mot att bli mer patriarkala, mer bigotta, att intoleransen kommer att bli en del av majoritetskulturen på grund av invandring.
    Fast det Sverige och svensk kultur som kommer att påverka invandrare kommer inte att se ut som den idag om vi låter den påverkas av invandrad kultur. Båda delarna kommer att späs ut med varandra och det kan inte annat vara än en tillbakagång för svensk kultur, när vi egentlig har behov av att fortsätta i samma riktning vi än så länge varit inne på.Du måste se frammåt. Vilken betydelse kommer de invandringsnivåer vi haft under hela 2000-talet samt deras barn i flera generationer ha i framtiden?
    Till skillnad mot "svenska subkulturer" så växer en del av våra invandrade kulturer stadigt genom fortsatt invandring och invandrades barn.
    Vi ser redan nu konsekvenser i storstadssamhällena.




    Vad man än tycker om invandring, mångkultur och de kulturer invandrarna kommer från så har vi ingenting bakåt i tiden att luta oss mot för att få en hint om hur det kan påverka vår kultur långsiktigt. Den mängd invandrare Sverige tagit emot de senaste decennierna saknar motstycke i vår historia. USA och Australien kan vi inte jämföra. Där blev ursprungsbefolkningen mer eller mindre utplånad.
  • K Kalle

    En väldigt läsvärd krönika i Göteborgsposten:

    Visst finns det svenska värderingar:
    www.gp.se/ledare/visst-finns-det-svenska-v%C3%A4rderingar-1.3851142

    "Men i Sverige avskaffades träldomen 1335, och slaveriet i Sveriges få utomeuropeiska besittningar började avskaffas 1813. I Iran avskaffades slaveriet 1928, i Saudiarabien 1962 och i Mauretanien i juli 1980. I ljuset av dessa olika årtal är det inte orimligt att anta att de värderingar som berör slaveriet och dess berättigande eller förkastlighet, skiljer sig åt i till exempel Sverige och Saudiarabien, för att uttrycka sig försiktigt."

    "Eller ta frågan om relationen mellan könen och kvinnans ställning i samhället. Åter, formellt sett, har de flesta samhällen i världen en lagstadgad jämlikhet mellan män och kvinnor.

    I Sverige införs det som kallas för kvinnofrid, förbudet att röva bort kvinnor (och ofta som var fallet att efter våldtäkt tvinga dem till äktenskap) under 1200-talet, och bekräftas i Alsnö stadga 1280.

    - - -

    1863 blev ogifta kvinnor myndiga vid 25 års ålder. 1874 fick också en gift kvinna rätt att bestämma över sin egen inkomst. 1884 blev en ogift kvinna myndig vid 21 år.

    Det är mycket få länder i världen som kan uppvisa en sådan historiskt förankrad och gradvis etablerad kvinnlig frigörelseprocess. Kontrastera då detta, inte mot hur den formella och legala statusen för kvinnor ser ut i världen över, utan mot hur denna status utvecklats historiskt ? antingen genom århundradena, som i Sverige och i ytterligare några få länder, eller genom årtiondena, i de flesta länder i världen. 

    Kontrastera sedan denna värdering om relationen mellan man och kvinna, som vilar på detta sammanfattade historiska skeende, med sådana fenomen som hedersförtryck, idén att unga kvinnor inte ska kunna välja vem de skall gifta sig med eller idén att de inte ska råda över sina inkomster själva, som också börjat uppträda i vårt land.

    Att förneka de normativa skillnader som föreligger mellan dessa två olika hållningssätt och värderingar, till exempel med påståenden som att det inte finns hedersvåld, utan bara patriarkalt kvinnoförtryck eller att det är samma norm, samma struktur, samma mönster, som upprepas så väl i talibanernas Afghanistan som här i Sverige, är inget annat än att avsiktligen göra sig blind för sakförhållandena."

  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-10 12:16:48 följande:
    Efersom våld är förbjudet i lag, så är frågan eg helt onödig att besvara, den är ju redan besvarad i svensk lag.

    Så våld som uppfostringsmetod eller konfliktlösare ska givetvis motarbetas och även fortsättningsvis vara förbjudet, då våld om nåt, är en avart vad gäller mänskligt och humant beteende.
    Men om barnaga allt mer accepteras kan ju lagen ändras. Lagen som förbjuder våldtäkt inom äktenskapet och tvångsäktenskap kan ju också göras om ifall kulturen ändras i mindre jämställd riktning.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?