Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Vad är bra med mångkultur?

    Världsmedborgare skrev 2016-10-16 08:33:10 följande:
    Håller med, men ibland så behövs det påpekas var SD:s finns och få folk  att inse och att det skulle bli ett kulturellt (läs rasistiskt) h-vete om dom fick egen makt.
    Ja, det skulle bli ett helvete om SD fick makt. För kvinnor skulle det innebära att våra rättigheter drevs tillbaka mot 50-talet.
  • K Kalle
    Stolt Farsa skrev 2016-10-17 07:58:40 följande:
    positivt vet jag inte men alla har vi väl det vare sig vi vill eller inte så det är väl ingen idé att förneka det.
    Xenofobi är en mänsklig försvarsmekanism. Oavsett om det är bra eller dåligt.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-17 08:55:34 följande:
    Eftersom det finns bredare undersökningar gjorda genom intervjuer med vanligt folk över hela Världen, så får det nog anses att vi människor är rätt lika i värderingar, oavsett religion och härkomst,
    Tycker alla människor över hela världen att män och kvinnor är lika mycket värda och att kvinnor ska ha samma möjlighet att forma sina liv som män? Du har tidigare sagt att de länder, som jag anser vara mycket patriarkala, har sin egen version av jämställdhet. Hur ser den ut?
  • K Kalle
    Daniel12 skrev 2016-10-17 10:40:45 följande:

    Även om majoriteten av invandrare sköter sig, så är det ändå skrämmande många som hamnar i kriminalitet och destruktivt utanförskap. Läste i AB igår om stadsdelen Järna (Tensta/Rinkeby) där det uppges finnas runt 700 personer som ingår i ett kriminellt nätverk, och som mer eller mindre är de som styr denna stadsdel. Folk dödas/skjuts på öppen gata och man tar ingen som helst hänsyn till om oskyldiga drabbas eller "råkar" dödas. Det är djungelns lag som gäller här, och poliserna gör vad de kan för att hålla tillbaka buset, men det är ett tröstlöst arbete som inte tycks leda någonvart, som en av poliserna sa.

    På liknande sätt ser det ut i allt fler förorter och stadsdelar. Bilar brinner så gott som varje dag, skottlossningar på öppen gata, våldtäkter som inte reds ut och gärningsmännen släpps fria. Brevbärare vågar inte dela ut post i dessa områden. Polis och brandkår utsätts för stenkastning. Allmän laglöshet med andra ord.

    Frågan är bara om det är det här samhället vurmarna för mångkultur vill ha? Och i så fall, varför?


    Har ingenting i sig att göra med invandring. Det är de som finns i samhällets nedre skikt som oftare än andra blir kriminella. Tidigare gällde detta för "trasproletariatet". Om vi inte haft några invandrare längst ner hade det varit arbetare eller andra.
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-17 11:13:54 följande:
    Nya? Den är verkligen inte ny! Redan när jag var liten knatte var det uppdelning på pojkar och flickor ibåde gympan och i badhuset. De med snopp gick till ett omklädningsrum, de med snippa gick till ett annat, och gud förbjude om någon gick fel!
    Vilket badhus badade du i där man hade speciella tider för pojkar och flickor? Och tycker du att det är bra? Är det också bra att skärma av klassrum så att pojkar och flickor separeras? Gör det att förståelsen könen emellan blir bättre?

    Separata omklädningsrum tycker jag är OK, men jag tycker att själva idrottstimmarna kan vara gemensamma och jag tycker att de kvinnor som vill ska kunna bada utan bikiniöverdel.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-10-22 15:33:52 följande:

    Resultatet är fantastiskt sett till att Sverige precis har gått igenom den svåraste flyktingkatastrofen i historien vilket har resulterar i stora utmaningar på bostadsmarknaden och inom skolväsendet. Det har ju också, under en längre tid, pågått en hätsk debatt kring islamsk kultur och kring islamism så att en så stor majoritet av befolkningen är positiv till mångkultur visar tydligt att svenskar i allmänhet är mycket positiva till mångkultur. 


    Vi har inte alls gått igenom den. Vi har bara sett toppen på isberget än så länge...
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2016-10-22 22:07:05 följande:

    Mångkulturalisterna får gärna berätta vad för positivt de ser i detta...

    www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/h%C3%A4r-st%C3%B6der-svenska-ungdomar-hedersv%C3%A5ld-helt-%C3%B6ppet-1.3669800


    Ja, det vill jag också gärna veta!!!
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-10-23 11:08:09 följande:
    Jag har aldrig hört att någon har kopplat de som hyllade Anders Breiviks mord på 69 ungdomar till den svenska kulturen
    Du kanske inte vet att Breivik är norrman...

    Hur som helst, det är en viss skillnad när attityder är väl utbredda i en kultur och till viss del hämtas från den religion som är dominerande i kulturen och en särling med en alldeles egen konstig världsbild.
  • K Kalle
    Kung Markatta skrev 2016-10-23 11:33:59 följande:

    Drottning Margrethe har lite synpunkter på ämnet integration i en ny bok:

    www.b.dk/politiko/dronning-margrethe-om-integration-det-er-ikke-en-naturlov-at-man-bliver-dans

    - Vi troede nok, at den slags ting ville gå i sig selv. Hvis man gik på gaderne i København og drak det kommunale vand og tog den kommunale bus, blev man nok dansker i løbet af kort tid. Det var så indlysende for os, og derfor troede vi, at det måtte det også blive for dem, der slog sig ned og boede her.

    - Sådan var det ikke. Det har vi lært. Det er ikke en naturlov, at man bliver dansker af at bo i Danmark. Det gør man ikke nødvendigvis. Der skal skiftes lidt af jorden i potten, tror jeg. Man må gerne beholde sine rødder, men man skal sørge for, at jorden er frisk, siger Dronningen i bogen.

    - Vi kan ikke lade, som om det bare går over af sig selv. Det gør det ikke. Det troede vi en overgang. Mange af os mente, at når folk kom til et fremmed sted, var de sådan en slags åbent klatpapir, der trak det nye til sig. Men folk har ikke så meget klatpapir i fødderne, så det trænger ind i dem. Måske handler det også om, at når der kommer så mange på en gang fra så anderledes vilkår og med en bestemt religion, bliver det sværere. De kommer til at isolere sig og leve isoleret, med eller uden deres vilje.

    Undrar om vi får höra något liknande i kungens nyårstal?


    Så klokt skrivet av Margrethe.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-10-23 21:30:09 följande:
    Om du läser mitt inlägg en gång till så ser du att jag skriver om de svenskar som hyllade Breivik.

    Mitt inlägg är dessutom riktat mot Tom som i ett tidigare inlägg försöker lägga skulden för vad några invandrare gör på invandrarna som grupp. Det Tom gör menar jag är lika dumt som den som kopplar hyllningar till Brevik (av svenska nationalister) till den svenska kulturen.
    Tyvärr gäller det inte "några" invandrare utan väldigt många. Det är inte en ensam galning som gör att kvinnorna i våra förorter inte vågar gå utan slöja och som gör att männen i områdena ständigt kontrollerar dem. Det är inte en ensam galning som kräver att flickor ska vara oskulder när de gifter sig, att de inte ens får prata med pojkar de inte är släkt med osv.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?