Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Vad är bra med mångkultur?

    Världsmedborgare skrev 2016-10-14 09:06:18 följande:
    Talibanerna är de som ofta styr vallmoodlingen i Afghanistan och som årligen drar in mer än 100 milj $ från det.
    Talibanerna är de som gör allt för att inte jordbrukarna ska gå över till annan gröda, så även om det ofta förnekas av odlarna själva (konstigt vore det annars), så är det vad som sker i Afghanistan.

    Talibanerna har f.ö just nu i dagarna inlett en större ofensiv i de områden där vallmoodlingen är som mest utbredd, givevis i syfte att ta kontroll över skördarna och försäkra sig om de inkomster droghandeln ger dom.

    Ö.h.t så är Talibanerna väldigt aktiva igen i Afghanistan, så beslutet att skicka tillbaka de som flytt landet är väldigt olyckligt.

    Däremot så skulle det se annorlunda ut om Talibanerna tog makten i Afganistan, då skulle dom försöka bli av med mycket av vallmoodlingen, det gjorde dom när dom hade makten.
    Men just nu är det en inkomskälla dom behöver för att få in pengar till sitt krigande.
    Och talibanerna kommer från en annan planet och är inte uppväxta i en kvinnoförtryckande kultur...
  • K Kalle

    För bara några dagar sedan kunde vi läsa att Sverige utsetts till det land som är bäst att växa upp i för flickor. Det lär det knappast fortsätta vara om människor med misogyn kultur påverkar vårt samhälle. Jag menar nu inte att samhället ändras över en natt utan att vi långsamt är på väg mot en försämring. Skilda badtider för män och kvinnor och ett större antal ungdomar som anser att våldtagna kvinnor får skylla sig själva är en del av detta.

    Att argumentera att det är fattigdom som gör att man är ojämställd i andra länder är bara korkat. Varför är kvinnor så förtryckta i våra förorter i så fall? De har mat, tak över huvudet och fria från krig och tortyr.

  • K Kalle
    KillBill skrev 2016-10-14 10:01:08 följande:
    Religiösa fundamentalister såsom Jehovas vittnen, Laestadianer och livets ordare utövar ofta sträng kontroll på familjemedlemmar.
    Hur många kvinnor har mördats av sin far bland de som är medlemmar i sekten Livets Ord eller i sekten Jehovas vittne?
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-14 10:28:18 följande:
    Dig har jag lagt ner ordväxlingen med, du saknar uppenbart all form av anknytning till den verklighet de flesta av oss andra lever i, eller har levt i.
    Jag anser att du är totalt verklighetsfrånvänd. Jag har läst vad du skriver i flera andra trådar och du har verkligen ingen koll. I den här tråden är du mer verklighetsfrånvänd än vanligt. De verkar leva i en drömvärld. Du kan inte svara på frågor som handlar med jämställdhet att göra, troligen för att du inte vet vad det handlar om och att du som sann kulturrelativist tror att alla egentligen tycker lika om allt.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2016-10-14 11:26:39 följande:
    Jorå, det gör man. Jag lever ihop med en fd JV. När hon skilde sig och gick ur öppnade sig en ny värld, samtidigt som den gamla stängdes...
    Jo, men inte på samma sätt. Jag hade två JH-tjejer i min klass. Det var ingen som spionerade på dem för att se om de pratade med pojkar. Däremot är det en sekt och en väldigt misogyn sådan, som alla sekter. Trots det har jag aldrig hört om någon tjej som flytt sin familj för att de är rädda att bli mördade.

    Och som du säger så är de en väldigt isolerad sekt. Det finns 22 344 jehovas vittnen i Sverige. Även om man slår ihop dem med de som är medlemmar i Livets Ord så är de oerhört mycket färre i antal än de människor från mellanöstern som tycker att kvinnor är mindre värda.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-14 11:36:16 följande:
    Desutom så sker alltid en förändring i varje kultur, så fort den får ta del av ett relativt välstånd, men samtidigt lever det gamla kvar i de som tvingas leva i fattigdom och inte får nån utbildning.
    Saudiarabien är ett land som dignar av välstånd. Inte lever de jämställt för det.
  • K Kalle

    Kenan Yüksel, den förste syrianen i kommunfullmäktige i Södertälje, berättade om detta redan 2012 för tidningen Fokus:


    "Klanmentaliteten genomsyrar hela kommunen, från botten och hela vägen upp till toppskiktet. Och så har det också blivit inom politiken. Man förhandlar om rösterna. Man förhandlar fram en plats, en position. Om jag går med i partiet kommer jag inte ensam utan med flera hundra röster. Det har påverkat den svenska politiken. Tyvärr har man släppt in klantänkandet i politiken. På så sätt har man satt demokratin ur spel."

    Ja, faktiskt är det så att man ser olika på demokrati i olika delar av världen. Vi kan inte på ett kulturrelativistiskt sätt blunda och tro att alla är likadana. Att alla inte är likadana behöver inte vara negativt. Det kan tvärtom vara befruktande, men när det gäller exempelvis syn på demokrati, religion, kvinnors rättigheter, homosexualitet mm vet jag vilket samhälla jag vill ha och leva i och därför verkar jag för ett sådant.

  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-15 14:47:06 följande:
    Och där hade vi dagens oxymoron - "toleranta människor är intoleranta, för de tolererar inte intolerans!"
    Ja, det är en självmotsägelse. Precis som det faktum att det finns väldigt toleranta människor som tolererar och omfamnar alla, även de intoleranta. Människor som stryker "förortspoliser" medhårs; människor som böjer sig för de som tycker att män och kvinnor inte kan bada tillsammans; människor som tycker att det är OK att svika tonårsflickan genom att gå hennes religiösa (eller kulturellt indoktrinerade) föräldrar till mötes och låta henne "slippa" sexualundervisning och simundervisning.

    Hur ska man göra? Ska man tolerera intoleranta människor?
  • K Kalle
    Höger skrev 2016-10-15 15:52:42 följande:
    Det håller jag med dig om. Till exempel är lagen mot hets mot folkgrupp ett bra exempel på hur man använder yttrandefrihet för att tysta meningsmotståndare samtidigt som det är är fritt fram för de själva att hetsa då deras angrepp inte inbegrips i lagen.
    Jag är positiv till lagen om hets mot folkgrupp och hatbrottsbegreppet, men jag tycker att det är bekymmersamt när den lagen inte verkar tillämpas mot män från Mellanöstern som attackerar judar eller män från (oftast) Mellanöstern som attackerar svarta (finns ju ett exempel från Malmö som blev medialt känt). Det finns också fall på svenska skolor med stor majoritet invandrare där svenska ungdomar trycks ner av invandrarna utan att skolpersonalen vågar ingripa.
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-15 22:08:41 följande:
    Nope. Det är det sannerligen inte. Skolans roll är inte att fostra i någon speciell kultur, utan att utbilda förbereda inför arbetsliv och/eller högre studier. Faktum är att skolan INTE ska tvinga på barn kultur eller religion. Däremot ska vissa värderingar stärkas, men det helt oavsett barnets kultur eller religion.
    Alltså behövs inte religiösa friskolor.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?