Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Vad är bra med mångkultur?

    denna person skrev 2016-10-26 11:18:24 följande:

    Kultur är ju inget konstant och utvecklas liksom allt annat för homo sapiens, så att vägra mångkultur vore liksom att vägra vår natur. Visserligen är vissa homosapiens mindre benägna att utveckla sig/ lägre på utvecklingsskalan, men öven dessa individer utvecklas under sin livstid.


    Visst ändrar sig kulturen ständigt och alltså kan vårt samhälle utvecklas mot en kultur som är mindre jämställd och mer homofob. En sån utveckling av kulturen är jag emot.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2016-10-26 14:45:16 följande:
    Det finns många som är emot våld oavsett kultur. Hederskultur är ändå en kultur med mycket negativt även helt utan våld. Våldet i sig regleras genom lagstiftningen i Sverige, men kulturen i sig kan fortsätta frodas.
    Ja, det är ju inte olagligt att bevaka sina systrar och hindra dem från att prata med män. Inte än i alla fall. Vi har inte behövt den lagstiftningen eftersom det inte varit ett problem. Kanske några nya brottsrubriceringar vore på sin plats och ett brott färgat av hederstänk borde ge högre straff än ett utan. precis som ett brott färgat av hat mot invandrare eller homosexuella ger högre straff.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2016-10-26 14:55:10 följande:

    En del av resonemanget i den här tråden verkar gå ut på att det är okej att Iranska kvinnor behandlas av män utefter Iransk kultur i Sverige, eftersom det ändå bara är Iranska kvinnor som drabbas. Varför ska det vara så? Om Iransk kultur är accepterad i samhället så borde det gälla alla, fast då tror jag även mångkulturalister skulle reagera...


    Ja, det är ett enormt svek mot alla de invandrarkvinnor som förtrycks i förorten att deras lidande relativiseras. Jämställdheten ska visst bara gälla oss svenska kvinnor.
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-26 16:49:56 följande:
    Hundra år efter vad? Det där med att kulturer skulle vara "före" eller "efter" är ju milt sagt subjektivt. Vi kan ju lika gärna säga att vi är tvåhundra år efter mellanösterns kultur, då det var de som spred mycket gammal och ny kunskap till oss (till kyrkans stora förtret). Kulturer är inte tidsbundna. När socialisterna tog över Ryssland var det en medeltida bondestat, trettio år senare var det ett modernt samhälle (till stora delar i alla fall, att reformera ett land som Ryssland/Sovjet tar givetvis tid). Likaså var Sverige en tämligen bakåtsträvande bondstat för inte alls länge sedan. Är vi också efter stater som Frankrike och Storbrittanien då?

    Och ska vi vara sådana så  har vi ju faktiskt både KD och SD som agerar reaktionära i Sverige, och som vill ha gammaldags moral och kultur. Gör de oss till efter andra kulturer att vi har sådana ibland oss?
    Du kan ju knappast ha något emot KD:s och SD:s moralism. Om du accepterar mångkultur accepterar du väl även deras synsätt?

    När det gäller jämställdhet har vi kommit väldigt långt i Sverige. Vi är inte framme, men vi tillhör ett av de länder som kommit allra längst. Vill du relativisera det och säga, som Världsmedborgare, att jämställdheten är lika bra i andra länder och att de har sin egen form av jämställdhet?
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-26 16:49:56 följande:
    Hundra år efter vad? Det där med att kulturer skulle vara "före" eller "efter" är ju milt sagt subjektivt. Vi kan ju lika gärna säga att vi är tvåhundra år efter mellanösterns kultur, då det var de som spred mycket gammal och ny kunskap till oss
    Utan att vi tog emot en enda invandrare från Mellanöstern och Nordafrika. Fantastiskt eller?
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-27 10:19:28 följande:
    Nej, eftersom det inte stämmer. Om du med "vi" syftar på Sverige så var "vi" lååångt efter resten av Europa vad gäller renässans och upplysning. En cirka tvåhundra år efter de länder som mest handlade med mellanöstern, eller hade andra nära relationer med dem. Och dessa områden såg säkerligen sin beskärda del av kulturellt utbyte, och också folk som flyttade fram och tillbaka.
    Handel är det som stått för det mesta kulturutbytet historiskt. Dåtida England tog inte emot 100 000-tals "vanliga" människor från Mellanöstern och Nordafrika på kort tid. Spanien påverkades mycket under medeltiden eftersom landet var OCKUPERAT av de arabiska morerna.
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-27 16:08:06 följande:
    Jag ser det inte som ett problem som kommer från utlandet. Har du inte läst alla dessa madonna-hora-trådar som SVENSKA FL-medlemmar skriver? Om hur de gääärna knullar runt, men vill gifta sig med någon som knappt haft sex tidigare? Det har att göra med kvinnosyn, inte varifrån man kommer.
    Det har visst att göra med varifrån man kommer. Skillnaden är att bara vissa svenska män anser detta. I Mellanöstern och Nordafrika har i stort sett alla män denna syn. När fler människor med denna unkna kvinnosyn kommer in i landet, utan att vi ens är det minsta kritiska till deras värderingar, får de svenska männen med denna syn nya bröder som kan basunera ut budskapet. När de blir tillräckligt många kommer de att påverka våra lagar i en ojämställd riktning.
  • K Kalle
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-27 16:05:28 följande:
    Är de? Har jag inte märkt av. Tvärtom, många som bidrar till Pride, som deltar i olika queeraktiviteter är folk som flytt(at) från latinamerika eller mellanöstern just för att de vill kunna leva fritt och ha sin läggning, sina kinks i fred. Det förstår du väl själv? De som flyttar eller flyr hit från religiös diktatur är de som vanrivs i den, inte de som trivs i den!

    De som VERKLIGEN är emot min livsstil är tvärtom de monokulturella förespråkarna, SD, de mer reaktionära delarna av KD och religiösa extremister av ALLA religioner, inte bara muslimer. (Och nej, lååångtifrån alla muslimer hör till den extrema gruppen!)

    Du har insett fel. Jag bryr mig inte om hur "konstig" du anser att jag är. Jag skiter högaktligen i vad du eller andra tycker. Live and let live - vill du bara omge dig med kloner av dig själv, fine. De flesta av oss vill ha annat än våra spegelbilder överallt.
    Tro mig. Muslimer är emot din livsstil. Det finns frireligiösa kristna som är positiva till HBTQ och det finns muslimer som är positiva till HBTQ, men generellt är både frireligiösa kristna och muslimer emot. Det finns ju väldigt många exempel på homosexuella muslimer som dödshotats av andra muslimer och det finns de som flyr muslimska länder och kommer hit just för att de förföljs på grund av sin läggning. Vet inte du detta? Vilken drömvärld lever du i? Jag kan säga att om Kristdemokraterna ändrade riktning och blev ett allmänreligiöst värdekonservativt parti hade de fått väldigt många muslimska röster.

    Göteborgsposten:
    När Ardeshir Bibakabadi föreläste om sin sexualitet och tro i skolor under 2015 i Göteborg möttes han av homofobi på tre av tio skolor. Värst menar han att det var på skolor där det fanns elever som delade hans egen tro. På en av skolorna slutade en i personalen efter hans besök.

    www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/f%C3%B6rel%C3%A4saren-de-kallade-mig-b%C3%B6gj%C3%A4vel-1.2328838

    Dagens Nyheter:
    Nalin Pekgul är upprörd över att så många väljer att inte se förtrycket av homo­sexuella på grund av rädslan för islamofobi. "Jag vill inte höra ett ord till om att 'muslimer inte är redo att ta tag i den här frågan'. Vi är väl inga små barn?", säger hon.
    - - -
    ??Herregud, det finns föräldrar som uppmanar sina barn att ta livet av sig för att de tycker att de skämt ut familjen. Det händer också här i Sverige. Det finns ungdomar som inte vågar gå på Pride och som blir skraja till och med när de ser mig eftersom de är rädda att jag ska skvallra för deras föräldrar att de är bögar.
    - - -
    När jag har stridit mot hedersmord och förtrycket mot unga kvinnor har jag alltid fått ett starkt och brett stöd från olika håll. Men i kampen för de homosexuella finns inte det stödet, säger Nalin Pekgul.

    www.dn.se/insidan/nalin-pekgul-jag-borde-ha-gjort-mer-i-fragan/
  • K Kalle
    Wench85 skrev 2016-10-28 09:29:13 följande:

    Jag tror att 99% av all positiv samhällsutveckling som skett är tackvare mångkultur och kulturellt utbyte och jag skulle inte vilja stoppa den utvecklingen för allt i världen.

    Om vi tittar på Sverige exempelvis och funderar på hur det område som är Sverige skulle se ut utan "mångkultur", migration, handel och kulturellt utbyte...


    Ca 10 000 f.Kr. och ett par tusen år framåt började människor domesticera grödor och djur i böridga halvmånen, och etablera städer och stadsstater i Bördiga halvmånen i Mellanöstern (inkl dagens Libanon, Syrien, Israel, Palestina mm)


    3000 f.Kr. utvecklades skriftspråket i Mesopotamien och Egypten. När de semitiska språken utvecklades kom skriftspråk med alfabet i en form som liknar det vi känner. När feniceerna fram till cirka år 300 f. Kr. var världens ledande handelsfolk spreds deras skriftkonst över världen och lade grunden för bl a grekiskan och det latinska alfabetet. Naturligtvis var det även annan kultur som blandades och utvecklades med ett så framstående resande folk - grunden för järnåldern lades genom handel med järn, skeppsbyggarkonst, samhällsbygge, skattesystem, vinhandel...


    Och demokrati, det är ju en härlig grej, inte sant? Runt 2000 f.Kr. började folkförsamlingar utvecklas i Grekland och Assyrien. Under de första århundrandena av vår tideräkning utvecklades nuvarande Grekland från feodalism till demokrati (åtminstone för män och utifrån förmögenhet.

    Eller ta mer moderna exempel, industrialiseringen! Engelska Spinning Jenny som inledde det hela på 1700-talet och som möjliggjorde att en arbetare kunde producera tyg motsvarnde tidigare åtta arbetares produktion. Eller ångmaskinen som möjiggjorde att kraften mångdubbubblades och helt revolutionerade industriell verksamhet - sjöfart, gruvbrytning... 

    Datorerna, vad hade Sverige varit utan tekniken?  Vad hade vi varit utan input från fransmännen och tyskarna som började experimentera med räknemaskiner. 


    Utan mångkultur skulle Sverige, och världen, ha varit så mycket mer begränsat. En idé, en tanke, en uppfinning, ett system som började på en plats har genom att blandas och utvecklas och spridas etc blivit oändligt mycket mer och bättre. Självklart är det en förutsättning för att mänskligheten ska kunna fortsätta utvecklas. 


    Handel och kulturellt utbyte är inte detsamma som mångkultur.

    Influenser från andra länder och kulturer är nödvändigt, men då väljer folket vilka influenser de ska anamma. Man kan välja att anamma kristendom, demokrati, synen på kvinnan etc. Faktiskt blev Sverige ett demokratiskt land utan att några 100 000 invandrare av typen "vanligt folk" kom in i landet.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-28 09:55:44 följande:
    Instämmer helt, tyvärr har vissa fått för sig att kultur är nåt som är en kriminell religiös avart, åtminstone är det det dom alltid kommer dragandes med när dom vill påvisa hur dåligt andra kulturer är för oss.
    Jag tror faktiskt, eller nej, jag är helt säker på att dessa negativa personer aldrig nånsin upplevt nån annan kultur på riktigt, utan grundar sina åsikter på den kriminalitet och religiösa avarter som ofta får långt större rubriker än vad dom förtjänar.
    Kultur och kulturella influenser behöver inte vara fel, men eftersom jag vill leva i ett sekulärt och jämställt land där HBTQ-personer behandlas som vilka medborgare som helst önskar jag verkligen inte att värderingar som går emot detta ökar och får fäste.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?